Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Trenutni model saradnje predviđa podjelu uloga između sva tri aktera:
Grad Zenica ostaje vlasnik stadiona Bilino Polje. Sporazumom s NS/FS BiH obavezao se da učestvuje u projektu, formira stručni tim, daje saglasnosti na projektna rješenja i zajedno sa Savezom koordinira realizaciju. �
nasarijec.ba + 1
Nogometni/Fudbalski savez BiH (NS/FS BiH) je nosilac projekta. Savez vodi izradu idejnog i glavnog projekta, koordinira realizaciju i učestvuje u finansiranju zajedno s partnerima (Grad, ZDK i očekivano drugi izvori). �
nasarijec.ba + 2
NK Čelik Zenica zadržava status matičnog kluba stadiona. U sporazumu je izričito navedeno da će Čelik i nakon rekonstrukcije nastaviti koristiti Bilino Polje kao svoj domaći stadion. Drugim riječima, nacionalni stadion neće istisnuti Čelik. �
nasarijec.ba + 1
Dakle, prema dosad objavljenim informacijama:
Grad = vlasnik infrastrukture.
Savez = investitor i nosilac realizacije projekta nacionalnog stadiona.
Čelik = stalni korisnik i domaćin svojih utakmica, uz reprezentaciju BiH.
Ono što još nije javno definisano do kraja jesu detalji budućeg upravljanja nakon završetka radova: ko će upravljati komercijalnim sadržajima, kako će se dijeliti prihodi od utakmica i drugih događaja te kakav će biti dugoročni ugovor između Grada, Saveza i Čelika. Ti detalji trebali bi biti uređeni posebnim ugovorima u narednim fazama projekta.
Ovi izgleda krcme bez nas, danas savez sa gradom se sastao. Dobro paziti, sta i kako, na vrijeme reagovati.
Slusam neki podcast, onaj Magoda iz sarajeva govori o ovoj temi, kako vico ima svoju politiku i kako ce okolo stadiona popratna infrastruktura, hoteli, kafici... se utaliti podobnima.
FireFireFireFly je napisao/la: ↑14 srp 2026, 15:58
Zamolio bih "novinare" da krenu stavljati svoje cijenjeno ime(bar inicijale) ispod svojih "tekstova" na ovom portalu ...
Uvazeni, imas aplikaciju skines i svaki tekst pise ko je od novinara pisao, imas za Android i IOS
Zamolio bih "novinare" da krenu stavljati svoje cijenjeno ime(bar inicijale) ispod svojih "tekstova" na ovom portalu ...
Uvazeni, imas aplikaciju skines i svaki tekst pise ko je od novinara pisao, imas za Android i IOS
Redbull je napisao/la: ↑14 srp 2026, 15:29
Ovi izgleda krcme bez nas, danas savez sa gradom se sastao. Dobro paziti, sta i kako, na vrijeme reagovati.
Slusam neki podcast, onaj Magoda iz sarajeva govori o ovoj temi, kako vico ima svoju politiku i kako ce okolo stadiona popratna infrastruktura, hoteli, kafici... se utaliti podobnima.
Ja sam to davno pisao, sa hotela ce bit napravljen tunel direktno na stadion, a sta mislite čiji je hotel?
Redbull je napisao/la: ↑14 srp 2026, 15:29
Ja sam to davno pisao, sa hotela ce bit napravljen tunel direktno na stadion, a sta mislite čiji je hotel?
Ispod hotela je bila prica. Samo mi trebamo oaigurati sebe na sve moguce nacine
Cuj imas aplikaciju gdje ste goal.com Poenta je da treba stati iza svojih rijeci, pa kako rekoh, makar i inicijalima, kada se svakodnevno na racun kluba i senzacionalizma pokusava doci do klikova