FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Veteran

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Veteran »

PatrickGerhardt je napisao/la: 06 srp 2026, 21:57 Zna li neko ko je ovaj hadzibrahimovic ?
Milioni u najavi...
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Podobni svi. Evo recimo sta ce Faruk Zukic doprinijeti ili odluciti u trenutnoj situaciji. To su klasicne igre iza scene, kao i svi ostali koji su tu na udaru a u pozadini se igre vode.

Mirvic ono sto je danas napisao je nesto najtransparentnije sto smo procitali o vodjenju kluba od rata pa do sad ali pravit cemo se da nije tako. Nije ni njegova zlatna ali realno objasnio je kako stvari stoje sa njim ili bez njega a na nama je da se probudimo ako ikad zelimo biti ozbiljan klub.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Zašto se Klub ne oglašava?
Jači od ratova, režima i partija!
Orvel

Post Postao/la Orvel »

A sta ce se oglasavati. Eto jucer su se oglasili da se ne iznose lazne informacije o tome da su ljudi vec odabrani za vodstvo bla bla i sad evo odluka da su bukvalno skoro svi oni ljudi za koje su portali pisali ustvari izabrani u odbor hahahaha

Gasimo sami sebe. Skupstina je rak rana jer u njoj sjedi 50+ nesposobnih ljudi koji glasaju za tudje interese.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Orvel je napisao/la: 06 srp 2026, 22:19 Podobni svi. Evo recimo sta ce Faruk Zukic doprinijeti ili odluciti u trenutnoj situaciji. To su klasicne igre iza scene, kao i svi ostali koji su tu na udaru a u pozadini se igre vode.

Mirvic ono sto je danas napisao je nesto najtransparentnije sto smo procitali o vodjenju kluba od rata pa do sad ali pravit cemo se da nije tako. Nije ni njegova zlatna ali realno objasnio je kako stvari stoje sa njim ili bez njega a na nama je da se probudimo ako ikad zelimo biti ozbiljan klub.
Pogodio je u srz sa mnogo stvari, nebitno to sad vidim pisete oko strucnog. Pa sigurno da je Coric igrao najljepsi fudbal i da bi se navijaci ‘smirili’ i obradovali kad bi dosao, ali realno nije opcija zbog tih nekih desavanja. Iskreno nemam nekih zelja, sve je to skupo za nas, sto mi zelimo.
Robusnatefaltava

Post Postao/la Robusnatefaltava »

Orvel je napisao/la: 06 srp 2026, 22:19 Podobni svi. Evo recimo sta ce Faruk Zukic doprinijeti ili odluciti u trenutnoj situaciji. To su klasicne igre iza scene, kao i svi ostali koji su tu na udaru a u pozadini se igre vode.

Mrtvi kokuzi koji bi da se igraju vodjenja kluba godinama, kad jedan lipa naziva sebe el gigante kud ces dalje u pm :lol: :lol: , i takvi nama godinama sjede u skupštini

Znam likove jaki kao zemlja prijavljivali se da budu članovi zadnje tri skupstine uvijek dobijali smjesne odbijenice i razloge, a hamelj gazi li gazi

Ne mogu ocima debila mirvica i ono sto je uradio al za ove debile je apsolutno sve ispravno rekao, znaci ljudi se ogradili kao da su svemirci izglasali skoro pa jednoglasno mirvica a ne oni
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Treba ljudima dati šansu, niti hvalit, niti kudit, mislim da niko nema očekivanja za narednu sezonu, doslovno je da ne ispadnemo.
Vidjet ćemo na šta će izaći na kraju.
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Pa sto onda pricamo o trenerima? Trebamo onda staviti bracu Zerice da nam vode prvi tim a ne da pricamo o Coricu i ostalima. Ko ce ti ba doci u ovakvo stanje i na ovakvu ekipu da srozava svoje ime i da pravi mrlju u karijeri...
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Nemojte mi zamjeriti sto pitam, ali Badzak je jedan od rijetkih ljudi koji je bio spreman uloziti vlastite pare u klub, zasto je tolika odbojnost prema njemu?

Sten kad je bio tu plate nikada nisu kasnile i sve je bilo uredno i na vrijeme placano.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Srećno i u pamet. Nema se šta drugo reći.

Situacija koja se dogodila sa Saninom, ne smije da utiče na naše kretanje u smijeru ulaganja u naš klub. To je jedino rješenje, ako nam je želja da budemo konkurentni ostalima u ligi. Drugo rješenje (gluplje) je da ostanemo na trenutnom modelu i da funkcionišemo kao što smo i do sada. Ako je Sanin bio loš, ne znači da će neko drugi da bude loš. Ganjati dok ne ubodemo.
A pehari su tu!
Orvel

Post Postao/la Orvel »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 06 srp 2026, 23:57 Srećno i u pamet. Nema se šta drugo reći.

Situacija koja se dogodila sa Saninom, ne smije da utiče na naše kretanje u smijeru ulaganja u naš klub. To je jedino rješenje, ako nam je želja da budemo konkurentni ostalima u ligi. Drugo rješenje (gluplje) je da ostanemo na trenutnom modelu i da funkcionišemo kao što smo i do sada. Ako je Sanin bio loš, ne znači da će neko drugi da bude loš. Ganjati dok ne ubodemo.
Propala su ti 2 investitora u 3 godine, zasto mislis da ce ovaj klub ikad moci imati investitora pored domacih struja i bez jasnog zakona o sportu?
Levin

Post Postao/la Levin »

Treba napraviti koncept tako da je klub uvijek spreman za ulazak ozbiljnog investitora ali ovo... se ne smije više nikad ponoviti.

Edit : Poslije ovoga nikoga ne treba osuđivati ako digne ruku protiv investitora.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
AmarAmarOsimOsim

Pejić počeo sa treningom.
A pehari su tu!
AmarAmarOsimOsim

Činjenica da je tačno ono što je Sanin rekao. Redom:
- U kurcu smo godinama i nema kraja agonijama. Stalni problemi, rad da se riješe, malo dobro i puni krug pa opet.
- Skupština puna struja i puno ljudi ne radi u interesu kluba, jedni ganjaju lične interese, dok drugi ganjaju nečije druge. Komisije biraju podobne i klimače a ne sposobne.
- Sport u KS je uništen.
- Totalno smo nebitni, Borac, Zrinjski pa čak i kone drže primat u ligi. Bitni smo još samo sebi.
- Stalno se motaju identične osobe a klub stagnira i propada.
- Trenutni model nije rješenje.
- UO prije njega nas je ukanalio dobro.
- U skupštini sjede ljudi koji su samo čekali probleme da pametuju.

To su činjenice i one su tačne. Međutim, on nije Kolumbo. O tome mi pričamo godinama prije Sanina, samo što se sad većina uključila, godinama sam ja sa pojedincima po forumu pričao kako je skupština loša, da pojedinci guraju lične interese i ostalo. Od 2023. godine pričam o tome. O tome se ranije pisalo i ne samo o skupštini. On je samo još jednom rekao ono što mi znamo već godinama.

Pored toga, Sanin je na kraju ispao glupan kao malo ko. Ok, statut je bio problem. Cijelu priču je mogao riješiti samo jednim potezom, da je htio i da je bio pametan kao što nije. O njemu će najbolje reći da ga "pljuju" ljudi koje je on tražio, da su rekli da je slagao, a sad se on okomio na njih i naljutio jer on je njih platio a pričaju ono što je istina. Obećao, slagao, nije ispunio.

Samo jedan potez je bio dovoljan da Sanin kupi masu, da ugasi struje, skupštinare, interesne grupice, spasioce, pokrete. Nije mogao drugačije da ulaže osim pozajmica. Pošteno. Od rata mi funkcionišemo na principu pozajmica. Kamatne, beskamatne, zakonske, nebitno. To je ključno. Neko će dati nešto para da halali ali nikada to neće biti ogromne cifre. Šta je on mogao? Mogao je dati donacije (sponzor) cca. 500k a nije morao ni to. Mogao je samo dati pozajmice 2m, nebitno sa kojom kamatom. Zakonska kamata (sedam posto čini mi se) da ide njemu, drugi dio kamate otpiše klubu kao da je uplatio da bude sponzor i riješen problem. Imao bi moć da se pita, jer ko daje pare, on se i pita. A kad bi dao pare, pokazao bi volju da hoće, da ima, niko ga ne bi mogao smijeniti. Tako bi eliminisao grupice i struje. Niko mu ne bi mogao a reći jer decenijama radimo po principu pozajmica i što bi on bio gori od drugih?

Treba tačka na i. Sanina nema, okrenimo se tekućim procesima i problemima. To je puno bitnije.

Trenutno je prioritet da se imenuje trener, stručni štab i da se odredi plan priprema. Od pojačanja, šta dođe, dođe, najbitnije je da trener što prije dođe na lice mjesta i da radi sa trenutnim rosterom jer će oni činiti okosnicu ekipe. Ja očekujem da ćemo opet imati ekipu koja će moći do 4. mjesta. Obzirom da ni druge ekipe nisu nešto puno bolje a i većina ekipa u ligi ima ogromne probleme, neki čak i gore nego mi. Liga će biti teška sigurno ali kao i obično, ja sam optimističan.
A pehari su tu!
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 07 srp 2026, 13:49 Činjenica da je tačno ono što je Sanin rekao. Redom:
- U kurcu smo godinama i nema kraja agonijama. Stalni problemi, rad da se riješe, malo dobro i puni krug pa opet.
- Skupština puna struja i puno ljudi ne radi u interesu kluba, jedni ganjaju lične interese, dok drugi ganjaju nečije druge. Komisije biraju podobne i klimače a ne sposobne.
- Sport u KS je uništen.
- Totalno smo nebitni, Borac, Zrinjski pa čak i kone drže primat u ligi. Bitni smo još samo sebi.
- Stalno se motaju identične osobe a klub stagnira i propada.
- Trenutni model nije rješenje.
- UO prije njega nas je ukanalio dobro.
- U skupštini sjede ljudi koji su samo čekali probleme da pametuju.

To su činjenice i one su tačne. Međutim, on nije Kolumbo. O tome mi pričamo godinama prije Sanina, samo što se sad većina uključila, godinama sam ja sa pojedincima po forumu pričao kako je skupština loša, da pojedinci guraju lične interese i ostalo. Od 2023. godine pričam o tome. O tome se ranije pisalo i ne samo o skupštini. On je samo još jednom rekao ono što mi znamo već godinama.

Pored toga, Sanin je na kraju ispao glupan kao malo ko. Ok, statut je bio problem. Cijelu priču je mogao riješiti samo jednim potezom, da je htio i da je bio pametan kao što nije. O njemu će najbolje reći da ga "pljuju" ljudi koje je on tražio, da su rekli da je slagao, a sad se on okomio na njih i naljutio jer on je njih platio a pričaju ono što je istina. Obećao, slagao, nije ispunio.

Samo jedan potez je bio dovoljan da Sanin kupi masu, da ugasi struje, skupštinare, interesne grupice, spasioce, pokrete. Nije mogao drugačije da ulaže osim pozajmica. Pošteno. Od rata mi funkcionišemo na principu pozajmica. Kamatne, beskamatne, zakonske, nebitno. To je ključno. Neko će dati nešto para da halali ali nikada to neće biti ogromne cifre. Šta je on mogao? Mogao je dati donacije (sponzor) cca. 500k a nije morao ni to. Mogao je samo dati pozajmice 2m, nebitno sa kojom kamatom. Zakonska kamata (sedam posto čini mi se) da ide njemu, drugi dio kamate otpiše klubu kao da je uplatio da bude sponzor i riješen problem. Imao bi moć da se pita, jer ko daje pare, on se i pita. A kad bi dao pare, pokazao bi volju da hoće, da ima, niko ga ne bi mogao smijeniti. Tako bi eliminisao grupice i struje. Niko mu ne bi mogao a reći jer decenijama radimo po principu pozajmica i što bi on bio gori od drugih?

Treba tačka na i. Sanina nema, okrenimo se tekućim procesima i problemima. To je puno bitnije.

Trenutno je prioritet da se imenuje trener, stručni štab i da se odredi plan priprema. Od pojačanja, šta dođe, dođe, najbitnije je da trener što prije dođe na lice mjesta i da radi sa trenutnim rosterom jer će oni činiti okosnicu ekipe. Ja očekujem da ćemo opet imati ekipu koja će moći do 4. mjesta. Obzirom da ni druge ekipe nisu nešto puno bolje a i većina ekipa u ligi ima ogromne probleme, neki čak i gore nego mi. Liga će biti teška sigurno ali kao i obično, ja sam optimističan.
Nadam se treneru što prije najkasnije petak a bilo bi dobro i ranije, isto očekujem da možemo do 4. mjesta jer ni ostale ekipe nisu baš ozbiljne osim vodeće trojke, mada svakako ne treba ekipi stavljati pritisak rezultata jedini cilj treba biti opstanak u ligi a sve drugo ako napravimo super.
Jači od ratova, režima i partija!
Odgovori