Kad je to uskoro?
Transferi 2026/27
-
prisonbreak
Re: Transferi 2026/27
Ima jos opcija za lijevog beka. Faruk Gogic za sredinu je fina prica, gdje smo poptuno popunjeni. Ostaje naoadac i krilo.Rz88 je napisao/la: ↑06 srp 2026, 18:09 Steta Imamovic ode u Velez. Cak mislim da cemo sezonu poceti s Popovicem i Smajlovicem iz razloga sto ne vidim adekvatnh opciju na trzistu. Ne treba pod svaku cijenu dovoditi bilo koga kao ni preplatiti za nekoga ko ne vrijedi, a sredinu ne vidim u trenutnim opcijama.
Sekira me nejavljanje udarnog tandema Kocka-Laudrup na ovoj temi
obojica na more zapalili a mi ko na iglama ovdje 
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
-
PatrickBateman
Nema vise dolazaka! Idemo sa ovim sto trenutno imamo, a na nama je da se nadamo najboljem
Srce, čast i ponos!
-
Luis Nazario da Lima
Ti si prvi poceo vrijeđat pa ti vracam istom mjerom, jbg.strucnjak9 je napisao/la: ↑06 srp 2026, 18:02Prvo si mi napisao otkud 68% a onda u ovom postu racunas tih 68% na neto platuLuis Nazario da Lima je napisao/la: ↑06 srp 2026, 14:24 Prvo trebas biti dovoljno inteligentan pa s razumijevanjem procitati sta sam napisao, pa onda dalje.
Sportski ugovori postoje, ali posto ste debili i ne kontate obojica, objasnit cu vam.
U ugovor o radu ne mozes staviti bonuse (za pobjedu, za titulu i sl.), da ces placati stan igracu i koliko para, to mozes samo u sportske ugovore.
Jer debilu, ugovor o radu je ugovor o radu samo ti ime kaze, a sportski ugovor sadrzi sve ovo ostalo i dosta drugih informacija (npr raskid u slucaju ponude iz inostranstva i sl kao kod Kalesica sto je bio sportski ugovor)
U oba slucaja placas 36% doprinosa....ne postoji u FBiH nikakav drugi iznos doprinosa.
PIO 19,5%
Zdravstveno 14,5%
Za nezaposlenost 2%
I mozes staviti neto iznos primanja u ugovor ili bruto, sa neto imas mogucnost (minimalne al imas) malverzacije, a sa bruto nemas.
I isto dodje kad izracunas npr 8000 KM neto plata
Kad je u ugovoru neto 8000+68%=13440KM. S tim da klub naknadno placa doprinose
Kad je u ugovoru bruto 13500-36%=8300 KM i tu klub placa odmah doprinose
Igraci zele da primaju 8000KM i zahtjevaju tako i potpise se sportski ugovor.
Cuj skino sa Saveza ugovor, i time se vodi, to su smjernice debilu i nije ti to nikakav argument.
Sto taj ugovor od Saveza ne koristi Sarajevo i ostali sto rade malverzacije, nego koriste druge ugovore.
S kim ja raspravljam jbt, al evo nadam se da ste nesto naucili.
I pojma nemate kolike su plate, jos jednom da vam kazem.![]()
To se mora platiti, pa ti stavio u ugovoru bruto ili neto. Ugovor o radu se prijavljuje u poreznu i oni ti sve sto ide prema drzavi zaracunaju.
Zvao sam covjeka iz uprave u maksuz pitao za ove bonuse, bonusi se mogu staviti u osnovni ugovor a cak i na njih se placa 68% prema drzavi.
Nadji mi u zakonu sportski ugovor gdje se spominje i imas sta hoces od mene…
A sto se tice tog vrijedjanja, to vise govori o tebi![]()
Ps. Jos jednom te pozivam ako si clan pravac na istok i provjeri sve ove stvari i reci ljudima u klubu da pojma nemaju, ako budes u oravu. Ja sam to vec uradio![]()
Ti nađi gdje pise u zakonu da su doprinosi u 2026 godini 68%, ja cu na AreniSport u prime terminu objaviti da sam glup a ti upravu, eto.
Napisao sam ti da vidis da na isto dođe, ali se doprinosi ne dodaju na neto, nego oduzimaju od bruto iznosa.
Nađi gdje sam napisao da uprava nema pojma, i to cu pojest odmah. Naravno da sam clan, i sta uprava nasa je najpametnija na svijetu, ako oni nesto rade onda je to amin jel
Pises nebuloze druze, ne citas uopste sta sam napisao.
Je li Gogic zadnji ili ofanzivni vezni? Nisam ga nikad gledao. Svakako sam misljenja da nam treba i 6 i 10 kako bi kompletirali sredinu.prisonbreak je napisao/la: ↑06 srp 2026, 18:36Ima jos opcija za lijevog beka. Faruk Gogic za sredinu je fina prica, gdje smo poptuno popunjeni. Ostaje naoadac i krilo.Rz88 je napisao/la: ↑06 srp 2026, 18:09 Steta Imamovic ode u Velez. Cak mislim da cemo sezonu poceti s Popovicem i Smajlovicem iz razloga sto ne vidim adekvatnh opciju na trzistu. Ne treba pod svaku cijenu dovoditi bilo koga kao ni preplatiti za nekoga ko ne vrijedi, a sredinu ne vidim u trenutnim opcijama.