Transferi 2026/27

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Odgovori
R0B1J4SH

Re: Transferi 2026/27

Post Postao/la R0B1J4SH »

LoSin je napisao/la: 06 srp 2026, 16:04 Uskoro dovodjenje novog igraca🚨🔜
Igrac koji je po meni najbolji u nasem veznom redu!Ima preko 100 nastupa u ligi, zadnji klub vani.Visok zna sa loptom.
Kad je to uskoro? :D
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Rz88 je napisao/la: 06 srp 2026, 18:09 Steta Imamovic ode u Velez. Cak mislim da cemo sezonu poceti s Popovicem i Smajlovicem iz razloga sto ne vidim adekvatnh opciju na trzistu. Ne treba pod svaku cijenu dovoditi bilo koga kao ni preplatiti za nekoga ko ne vrijedi, a sredinu ne vidim u trenutnim opcijama.
Ima jos opcija za lijevog beka. Faruk Gogic za sredinu je fina prica, gdje smo poptuno popunjeni. Ostaje naoadac i krilo.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Sekira me nejavljanje udarnog tandema Kocka-Laudrup na ovoj temi :alkohol: :alkohol: obojica na more zapalili a mi ko na iglama ovdje :)
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Nema vise dolazaka! Idemo sa ovim sto trenutno imamo, a na nama je da se nadamo najboljem
Srce, čast i ponos!
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

strucnjak9 je napisao/la: 06 srp 2026, 18:02
Luis Nazario da Lima je napisao/la: 06 srp 2026, 14:24 Prvo trebas biti dovoljno inteligentan pa s razumijevanjem procitati sta sam napisao, pa onda dalje.

Sportski ugovori postoje, ali posto ste debili i ne kontate obojica, objasnit cu vam.

U ugovor o radu ne mozes staviti bonuse (za pobjedu, za titulu i sl.), da ces placati stan igracu i koliko para, to mozes samo u sportske ugovore.
Jer debilu, ugovor o radu je ugovor o radu samo ti ime kaze, a sportski ugovor sadrzi sve ovo ostalo i dosta drugih informacija (npr raskid u slucaju ponude iz inostranstva i sl kao kod Kalesica sto je bio sportski ugovor)

U oba slucaja placas 36% doprinosa....ne postoji u FBiH nikakav drugi iznos doprinosa.
PIO 19,5%
Zdravstveno 14,5%
Za nezaposlenost 2%

I mozes staviti neto iznos primanja u ugovor ili bruto, sa neto imas mogucnost (minimalne al imas) malverzacije, a sa bruto nemas.

I isto dodje kad izracunas npr 8000 KM neto plata
Kad je u ugovoru neto 8000+68%=13440KM. S tim da klub naknadno placa doprinose
Kad je u ugovoru bruto 13500-36%=8300 KM i tu klub placa odmah doprinose

Igraci zele da primaju 8000KM i zahtjevaju tako i potpise se sportski ugovor.

Cuj skino sa Saveza ugovor, i time se vodi, to su smjernice debilu i nije ti to nikakav argument.
Sto taj ugovor od Saveza ne koristi Sarajevo i ostali sto rade malverzacije, nego koriste druge ugovore.

S kim ja raspravljam jbt, al evo nadam se da ste nesto naucili.

I pojma nemate kolike su plate, jos jednom da vam kazem.
Prvo si mi napisao otkud 68% a onda u ovom postu racunas tih 68% na neto platu :mrgreen:

To se mora platiti, pa ti stavio u ugovoru bruto ili neto. Ugovor o radu se prijavljuje u poreznu i oni ti sve sto ide prema drzavi zaracunaju.

Zvao sam covjeka iz uprave u maksuz pitao za ove bonuse, bonusi se mogu staviti u osnovni ugovor a cak i na njih se placa 68% prema drzavi.

Nadji mi u zakonu sportski ugovor gdje se spominje i imas sta hoces od mene…

A sto se tice tog vrijedjanja, to vise govori o tebi :srce:

Ps. Jos jednom te pozivam ako si clan pravac na istok i provjeri sve ove stvari i reci ljudima u klubu da pojma nemaju, ako budes u oravu. Ja sam to vec uradio ;)
Ti si prvi poceo vrijeđat pa ti vracam istom mjerom, jbg.

Ti nađi gdje pise u zakonu da su doprinosi u 2026 godini 68%, ja cu na AreniSport u prime terminu objaviti da sam glup a ti upravu, eto.
Napisao sam ti da vidis da na isto dođe, ali se doprinosi ne dodaju na neto, nego oduzimaju od bruto iznosa.

Nađi gdje sam napisao da uprava nema pojma, i to cu pojest odmah. Naravno da sam clan, i sta uprava nasa je najpametnija na svijetu, ako oni nesto rade onda je to amin jel
Pises nebuloze druze, ne citas uopste sta sam napisao.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

prisonbreak je napisao/la: 06 srp 2026, 18:36
Rz88 je napisao/la: 06 srp 2026, 18:09 Steta Imamovic ode u Velez. Cak mislim da cemo sezonu poceti s Popovicem i Smajlovicem iz razloga sto ne vidim adekvatnh opciju na trzistu. Ne treba pod svaku cijenu dovoditi bilo koga kao ni preplatiti za nekoga ko ne vrijedi, a sredinu ne vidim u trenutnim opcijama.
Ima jos opcija za lijevog beka. Faruk Gogic za sredinu je fina prica, gdje smo poptuno popunjeni. Ostaje naoadac i krilo.
Je li Gogic zadnji ili ofanzivni vezni? Nisam ga nikad gledao. Svakako sam misljenja da nam treba i 6 i 10 kako bi kompletirali sredinu.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Rz88 je napisao/la: 06 srp 2026, 19:11
Je li Gogic zadnji ili ofanzivni vezni? Nisam ga nikad gledao. Svakako sam misljenja da nam treba i 6 i 10 kako bi kompletirali sredinu.
Osmica i desetka. Za razliku od Brune lagana šetnja Jenjić, ovaj ore teren, ulazi u duele, pokriva puno prostora. Tehnički nije onako jak na lopti, ali jako solidan veznjak. Ako se sjećate Anela Dedića u primeu, otprilike taj stil igre.

Jesmo se Radnikazirali :mrgreen:

Prezadovoljan sa Gogićem, da je još Krajišnika na zadnjeg veznog da titulu napadnemo :grljenje:

Kažem samo polako, bez žurbe fino se ekipa slaže :like:
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Truhlo je napisao/la: 06 srp 2026, 21:00

Osmica i desetka. Za razliku od Brune lagana šetnja Jenjić, ovaj ore teren, ulazi u duele, pokriva puno prostora. Tehnički nije onako jak na lopti, ali jako solidan veznjak. Ako se sjećate Anela Dedića u primeu, otprilike taj stil igre.

Prezadovoljan sa Gogićem, da je još Krajišnika na zadnjeg veznog da titulu napadnemo :grljenje:

Ja kontam da ce Mohedano i Gogic ako dodje cinit taj par zadnjih veznih. Gogic da pruza cvrstinu i duele, a Mohedano da bude onaj koji diktira tempo i distribuira loptu iz odbrane prema napadu. Na njih dodat desetku koja zna pruzit loptu u prostor i imamo vrhunski balansiran vezni red
Srce, čast i ponos!
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

PatrickBateman je napisao/la: 06 srp 2026, 21:33
Truhlo je napisao/la: 06 srp 2026, 21:00

Ja kontam da ce Mohedano i Gogic ako dodje cinit taj par zadnjih veznih. Gogic da pruza cvrstinu i duele, a Mohedano da bude onaj koji diktira tempo i distribuira loptu iz odbrane prema napadu. Na njih dodat desetku koja zna pruzit loptu u prostor i imamo vrhunski balansiran vezni red
Imacemo onda popunjen vezni red napokon, Amoah klupa jbt ako je taj tako dobar ili ako dodze kakav drugi kvalitetniji.
Imamo vezni Vardo Babic Jenjic Amoah Mohedano Omic dal vezni ili stoper nebitno jos neku ubitacnu 10tku i rjesena sredina, ostaje krilo napadac golman i lijevi bek za dovest
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Je li vrijeme za novi potpis?
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Sve uredu al da Babic ostane igrati u PL a bio medju najgorim u federalnoj to je pomalo nesjasno !??
Luis Nazario da Lima

RubikovaKocka je napisao/la: 07 srp 2026, 10:39 Sve uredu al da Babic ostane igrati u PL a bio medju najgorim u federalnoj to je pomalo nesjasno !??
Moras imati u zapisniku U21 za svaku tekmu, a 1 mora igrati citavu utakmicu (ne mora isti, ali mora biti jedan U21) a u zapisniku vise ja mislim.
Pa su ga zbog toga vjerovatno ostavili.
Luis Nazario da Lima

RubikovaKocka je napisao/la: 07 srp 2026, 10:39 Sve uredu al da Babic ostane igrati u PL a bio medju najgorim u federalnoj to je pomalo nesjasno !??
Ima li iko da se slika pusti Babica 😂

Kolko su ti oni dali da sutis mi dajemo duplo za info 😂😂
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Mujagic i Alic zvanicno u novim klubovima... Karlo Peric kao solidna opcija trenutno.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Rz88 je napisao/la: 07 srp 2026, 11:30 Mujagic i Alic zvanicno u novim klubovima... Karlo Peric kao solidna opcija trenutno.
Taj Karlo je haman aut 3 mkeseca zbog povrede tako da..
Odgovori