FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
PatrickGerhardt

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Levin je napisao/la: 04 srp 2026, 00:21
PatrickGerhardt je napisao/la: 04 srp 2026, 00:03
Levin je napisao/la: 03 srp 2026, 23:52 Nije ova vijest tek tako izašla. Sumnjam da tu opet postoje previranja u klubu i borbe interesnih grupa ali vidjet ćemo u ponedjeljak kako stvari stoje.

Ss.ba je, po meni čisti pitarski portal. Čak me ne bi iznenadilo da je Saninu burazer sredio intervju a i da je ova vijest tim putem došla. Možda sam paranoičan ali obzirom na situaciju posve razumljivo.
Osim ove opcije postojala je jos jedna, dd opcija
Pa i nije d.d. opcija bio u nekim dobrim odnosima sa ss.ba da bi im ovako proturao informacije. Šta misliš ima li iko u Skupštini da još vjeruje Mirviću?
Ma nee, pored stena se on spominjao da bi dosao, a u skupstini ko ce znati, ima neka mirvic hahaha mozda ona jedino
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

PatrickGerhardt je napisao/la: 04 srp 2026, 00:23
PatrickGerhardt je napisao/la: 04 srp 2026, 00:03

Osim ove opcije postojala je jos jedna, dd opcija
Pa i nije d.d. opcija bio u nekim dobrim odnosima sa ss.ba da bi im ovako proturao informacije. Šta misliš ima li iko u Skupštini da još vjeruje Mirviću?
Ma nee, pored stena se on spominjao da bi dosao, a u skupstini ko ce znati, ima neka mirvic hahaha mozda ona jedino
Ja mislim da mu je to sestra.
PatrickGerhardt

Manijakdokraja9 je napisao/la: 04 srp 2026, 00:30
Jesi ozbiljan ?
Manijakdokraja9

PatrickGerhardt je napisao/la: 04 srp 2026, 00:37
Manijakdokraja9 je napisao/la: 04 srp 2026, 00:30

Jesi ozbiljan ?
Nisam istrazivao, vjerovatno se moze iskopat na internetu ako jest. Brzopleto sam napisao i pogresno se izrazio.
Zadnja izmjena: Manijakdokraja9, dana/u 04 srp 2026, 01:08, ukupno mijenjano 1 put.
Manijakdokraja9

Vjerovatno suplja zato nisam nikad ni spominjao, ali neko je na ss forumu pisao u decembru da su u srodstvu to se dobro sjecam. Sad sam dao chatgptu da uradi deep research kaze da nema javno dostupnih informacija, sto ne znaci da nije. Al ne vjerujem, ne znam sto sam rekao "mislim da jest", pogresno sam se izrazio. U svakom slucaju je sumnjivo jer nije bila u skupstini prije koliko se sjecam.
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Da li je moguće da su Mirvić i Slato na istoj strani, radeći u interesu interesne grupe koja godinama ruši klub?

Možda je postalo jasno da je projekat s “američkim investitorom” “skontan” i da Mirvić odlazi, bilo je potrebno hitno osigurati kontinuitet vlasti. Najefikasniji način za to bio je fingiranje unutrašnjeg sukoba i plasiranje medijskih tenzija na relaciji Mirvić–Slato, nakon odlaska Slate.

Slato je tako napustio funkciju u idealnom momentu, distancirao se od neuspjeha i u javnosti se pozicionirao kao opozicija. Čim se investitor povukao, Slato se ekspresno spominje da može biti vraćen na ključnu poziciju u klubu.

Čitav proces zapravo može biti uigran manevar s ciljem da ista upravljačka struktura preživi smjenu investitora i zadrži kontrolu nad Željom.

Ovo je neko moje razmišljanje, a moramo biti jako oprezni u ovoj teškoj situaciji. Da se razumijemo, ne govorim da je ovo istina, da vjerujem u ovo, ali svakako je mogućnost. Velika je leða Slato dobio nakon onog istupa. Ako je uopšte istina da se vratio.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

U nedjelju je sastanak skupstinara valjda, u ponedjeljak skupstina. Valjda, navodno, kako god. Ne vjerujem vise ocu svom
PatrickGerhardt

Zvanicnim ulaskom Stena u UO, prizeljkujem naravno najuspjesnijeg trenera posljednjih godina, ukoliko Denga ne bude opcija, volio bih da se proba dovesti Maka, poznaje ligu, gotivi nas, mogli bi biti dobitna kombinacija. Svakako trener koji ne obecava atraktivan nogomet, ali igru na bodove svakako.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

MrkiMedo je napisao/la: 04 srp 2026, 01:28 U nedjelju je sastanak skupstinara valjda, u ponedjeljak skupstina. Valjda, navodno, kako god. Ne vjerujem vise ocu svom
Jeste.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Slozicemo se da je Sanin fula žestoka, i da smo razocarani svi, posebno mi koji smo imali velika očekivanja. Sta se sve izdešavalo zadnjih godinu dana, preskočićemo. O nečemu bi drugom.
Kako mi kao klub možemo funkcionisati? Isključivo i jedino zaduženjem. Kredit ili pozajmica. Tako funcionišemo od '95. Dio budžeta naravno donesu sponzori, dio karte i članarine, dio fan shop, dio kirije od prostora cjebepa.
Ključnog djela finansija, ali uvijek rizičnog, mi odavno nemamo. Transferi i prodaja igrača.
Dakle, ko god vodio klub, predsjednik, upravni odbor, sportski direktor, shodno ambicijama, moramo se zadužiti. I ne znam zašto odjednom panika oko kredita. Je li bolje tri puta po milion ili odjednom tri? To je pitanje.
Liga je sve jača, troškovi sve veći, da bi ostali u sredini tabele, treba nam više novaca nego prošle godine. Za ispunjenje navijačkih želja (europa i borba za vrh) treba nam mnogo više. Dakle tržišna ekonomija, ili niže lige. Treća opcija ne postoji. Čisto da se zna.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Očigledno je i Sanin mislio kreditima biti investitor. Doveo na polusezoni trenera i polovnjake u rangu sa Adžemovim pojačanjima pa Boga molio da Statut ne prođe, pa se povukao jer mu nedaju da investira.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

PatrickGerhardt je napisao/la: 04 srp 2026, 14:50 Zvanicnim ulaskom Stena u UO, prizeljkujem naravno najuspjesnijeg trenera posljednjih godina, ukoliko Denga ne bude opcija, volio bih da se proba dovesti Maka, poznaje ligu, gotivi nas, mogli bi biti dobitna kombinacija. Svakako trener koji ne obecava atraktivan nogomet, ali igru na bodove svakako.
I da nas Zrinjski rastavi kao bugarsku skupštinu...
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Jedina opcija od prošlih trenera može biti Osim, sve ostalo ne dolazi u obzir
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Arma. je napisao/la: 04 srp 2026, 19:55 Jedina opcija od prošlih trenera može biti Osim, sve ostalo ne dolazi u obzir
Apsolutno. Sa ovim igracima niko drugi nista ne moze pametno uraditi. Cak mislim da bi nam dobro dosao njegov realan komentar na cijelu situaciju, igracki kadar i ostalo sve vezano uz Zelju.
GBBP87

Post Postao/la GBBP87 »

Šta mislite ima li šanse da ostane Bičakčić?
Jači od ratova, režima i partija!
Odgovori