Pa dobro, obično se to reguliše sa igračima prije neho dođe fo toga. Dug je proces po pitanju toga ali nije nemoguće niti je automatski.GBBP87 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:46Koliko ja znam taj registration ban se uglavnom dobija zbog dugovanja prema klubovima tj. odštete i trening kompenzacije rijetko zbog kašnjenja plata.AhmedNurudin je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:35Jednostavno niko sa sigurnošću ne zna. Svi barataju poluinformacijama, u ovom trenutku dok mi pišemo ovdje a oni tamo na druga dva foruma sahranjuju Klub možda su plate legle, a možda i nisu, jednostavno je sve stvar nagađanja. Samo nam ostaje da sačekamo tu srijedu sutra ili petak, ni u tome nisu konzistentne informacije. Ako se desi taj neviđeni presedan da zaista Marić i Prelec odu sigurno će i sami reći razlog zbog kojeg idu.
Najčešće se spominju zadnje dvije plate, nije zvanično ali zvuči realno. Da dođe do tog bana, ja mislim da su potrebne tužbe kako igrača tako i nekog kluba koji ima potraživanja, pijačare ne pratim ali koliko sam shvatio oni prvenstveno imaju dugovanja ka Posušju. Iskreno se nadam da u našem slučaju do tužbi neće doći.Levin je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:10 Zna li se koliko tačno ima neisplaćenih obaveza po pitanju plata igračima i uposlenicima?
Edit : Vidim da su konama skinuli ban za dovođenje igrača dok su Velež i Sloga još uvijek na toj listi. Ne budu lj plate isplaćene u nekom razumnog roku očekujem i nas na toj listi.
FK Željezničar
Re: FK Željezničar
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
Manijakdokraja9
Pa sto sad Mirza ode? Joj rasula tito te jeb*
Imal iko ikakvu informaciju do kad ce se cekati taj statut? Da znamo konkretno do kad cemo slusati to "radi se u tisini" i kad je rok da znamo da nema nista od Mirvica jer ocigledno je da on svoje pare nece dati (sto i ne mora).
Mi ne mozemo cekati kraj jula da skontamo da od investitora nema nista. Isto tako i da docekas investitora na kraju jula to znaci da si vec izgubio sezonu sto se tice ikakve ozbiljnosti u klubu jer bi sve bilo na vrat na nos da se stigne. A imajuci u vidu kako smo azurni od zimus bili jasno je nece nista ici na vrijeme.
Sad je jasno zasto je Savo otisao, nema se nikakvo pokrice i zivimo u nekim promilima sanse da sve IZDOBRI. Ok je raditi u tisini, ali sad je doslo vrijeme da se rezuktati tog rada u tisini vide javno a mi smo poceli pripreme sa trecim golmanom i 15 juniora.
Mi ne mozemo cekati kraj jula da skontamo da od investitora nema nista. Isto tako i da docekas investitora na kraju jula to znaci da si vec izgubio sezonu sto se tice ikakve ozbiljnosti u klubu jer bi sve bilo na vrat na nos da se stigne. A imajuci u vidu kako smo azurni od zimus bili jasno je nece nista ici na vrijeme.
Sad je jasno zasto je Savo otisao, nema se nikakvo pokrice i zivimo u nekim promilima sanse da sve IZDOBRI. Ok je raditi u tisini, ali sad je doslo vrijeme da se rezuktati tog rada u tisini vide javno a mi smo poceli pripreme sa trecim golmanom i 15 juniora.
- PatrickGerhardt
Ne prica irfo, pricaju fudbaleri tima, ja sam licno od 3 cuo veliko nezadovoljstvoGBBP87 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:06Ma pusti šta irfo tamo pričaManijakdokraja9 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 11:59 Jel istina za plate? Ja sam drugacije info dobio tj da su isplacene plate.
- PatrickGerhardt
Mirza hvala ti, digao si marketing na potpuno novi nivo, tesko ikom dostizan.
E ne znam onda, nemam komentarPatrickGerhardt je napisao/la: ↑30 lip 2026, 13:06Ne prica irfo, pricaju fudbaleri tima, ja sam licno od 3 cuo veliko nezadovoljstvoGBBP87 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:06Ma pusti šta irfo tamo pričaManijakdokraja9 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 11:59 Jel istina za plate? Ja sam drugacije info dobio tj da su isplacene plate.
Mirza je jedan od rijetkih bivsih uposlenika koji ce dolaziti na utakmice. Sretno Mirza
-
Manijakdokraja9
Ma jbt ga, ne mogu se vise nervirat iskreno. Boli me neka stvar, zdravlje izgubit zbog Zelje. Izgubismo jakog covjeka i za marketing, video, fotografiju, a i ono njegovo 'goooool za Zeljeznicar'. Definitivno dio duse sa Grbavice odlazi s tim prepoznatljivim glasom. Nek se jebu svi kolektivno, a najvise zbog toga sto se suti i ne kaze ko i sta koci. Pozdrav svima od mene do daljnjeg.
Pa dobro, možda je Mirza ubo kakav dobar posao. Sigurno ima skillset za fin angažman.
Nejse, nevezano za Mirzu treba odvojiti nešto love sa strane za slučaj potrebe. Meni se ovo ništa ne dopada.
Nejse, nevezano za Mirzu treba odvojiti nešto love sa strane za slučaj potrebe. Meni se ovo ništa ne dopada.
- PatrickGerhardt
Treba svakako uzeti sa oprezom, ali cudno, pogotovo jer se radi o 2 igraca izmedju te trojice sa malo boljim karijerama, ljudi se toliko kaju sto su dosli, da nisam bio svjedok price, ne bi vjerovao
To mogu realno biti Prokop i Pejić. Možda je riječ o taktici da im se sve zgadi i napuste. Realno njih dvojica mogu još naći ozbiljne klubove. Od ostalih, kad je Deni preživio Adžema, Slavišu, Dinu i ostale on se već prekalio.PatrickGerhardt je napisao/la: ↑30 lip 2026, 13:21Treba svakako uzeti sa oprezom, ali cudno, pogotovo jer se radi o 2 igraca izmedju te trojice sa malo boljim karijerama, ljudi se toliko kaju sto su dosli, da nisam bio svjedok price, ne bi vjerovaoGBBP87 je napisao/la: ↑30 lip 2026, 13:13E ne znam onda, nemam komentarPatrickGerhardt je napisao/la: ↑30 lip 2026, 13:06
Ne prica irfo, pricaju fudbaleri tima, ja sam licno od 3 cuo veliko nezadovoljstvo
Boga mi ako se to ne riješi do petka, teško da šta pozitivno možemo očekivati
- AhmedNurudin
Slažem se situacija bi bila katastrofalna. Što se Jaberove rate tiče, ja se iskreno nadam da su to pare koje očekujemo da već i njih nismo založili, druge izvore ne vidim. Od igračkog kadra prodati koga nemamo, eventualno Alića ako bi se ponovio kakav interes iz Turske ali teško, a u slučaju i dolaska neke ponude ne vidim kako bi to moglo biti više od 50 hiljada eura. Ja sam se u nekim razmišljanjima nadao i Amirovom transferu, ipak Svjetsko, vrhunska sezona sa Hull-om ali kako su naši mediji prenijeli njega je Bešiktaš otpisao...tako da ni tu očito ništa, besplatno će negdje. Više mi i nije važno da li je to Mirvić ili ti neki sa te skupštine koja se očekuje, jasno je da su to opet interesne grupe, jedino mi je važno da se koliko toliko stabilno uđe u sezonu, a jedno znam sigurno da će nam dosta trebati da se oporavimo od ove sezone, nerada, zapostavljanja Kluba i ostalih svinjarija koje su nam napravili, počevši od ljeta sa Tunom, adžemom...pa preko nijaza...do ovog završnog čina.Levin je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:46Dakle tri od sutra. Cifra je to značajna. Ako je ukupan budžet za plate 6 miliona onda je to nekih 1.5 miliona KM za tri plate. Ako se to ne reguliše očekujem potpuni raspad sistema, blokade računa, tužbe, zabrane od FIFE itd.AhmedNurudin je napisao/la: ↑30 lip 2026, 12:35Jednostavno niko sa sigurnošću ne zna. Svi barataju poluinformacijama, u ovom trenutku dok mi pišemo ovdje a oni tamo na druga dva foruma sahranjuju Klub možda su plate legle, a možda i nisu, jednostavno je sve stvar nagađanja. Samo nam ostaje da sačekamo tu srijedu sutra ili petak, ni u tome nisu konzistentne informacije. Ako se desi taj neviđeni presedan da zaista Marić i Prelec odu sigurno će i sami reći razlog zbog kojeg idu.
Najčešće se spominju zadnje dvije plate, nije zvanično ali zvuči realno.
Je li se tu čeka da legne posljednja rata od Jabera slučajno? Sa tom ratom, revolvingom od 400 - 500 hiljada i sa kantonalnim parama to se može pokriti ali to će uzrokovati da sve prilično kasni.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Sreća pa sezona počinje tek 8. augusta, zamislite da počinje sredinom jula kao prije par godina. Vidjećemo šta će biti do kraja sedmice i na toj skupštini u ponedjeljak. Ako Mirvić neće nek imenuju neke druge ljude u upravu s obzirom da se spominje neko alternativno rješenje ali opet pitanje je ko su ti ljudi, jesu li povratnici. Teška sezona je pred nama kako god bilo.