FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
PatrickGerhardt

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Levin je napisao/la: 22 lip 2026, 18:59 Alen Haliliović?!

Ja se nadam da se neko dobro zaje*ava...
Prekucao bi, nadam se da je istina.
Levin

Post Postao/la Levin »

PatrickGerhardt je napisao/la: 22 lip 2026, 19:13

Druže, nije vidio teren pošteno više od godinu dana zbog povrede članka.

Sa druge strane imamo tih prednjih veznih k'o u priči i nisu nimalo jeftini : Šošić, Prokop, Deni, Dragović pa i Šabić u nekoj varijanti. Alenu i ako se bude igralo, u što sumnjam, će trebati pola vodine da se fizički vrati u neku optimalnu formu a već bi tad trebao imati Šošića u pogonu. Jedino ako bar dvojica veznjaka idu pa onda da rzmišljaš o njemu.

Možda da razmisle o nekom krilu, napadaču, štoperu, golmanu. U sredini nam je svakako gužva.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Levin je napisao/la: 22 lip 2026, 19:21

Sa druge strane imamo tih prednjih veznih k'o u priči i nisu nimalo jeftini : Šošić, Prokop, Deni, Dragović pa i Šabić u nekoj varijanti. Alenu i ako se bude igralo, u što sumnjam, će trebati pola vodine da se fizički vrati u neku optimalnu formu a već bi tad trebao imati Šošića u pogonu. Jedino ako bar dvojica veznjaka idu pa onda da rzmišljaš o njemu.

Možda da razmisle o nekom krilu, napadaču, štoperu, golmanu. U sredini nam je svakako gužva.
Ima dosta igrača dogovoreno, saznat će se u toku sedmice
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Levin je napisao/la: 22 lip 2026, 19:21

Mislim da nas Deni i Radovac napustaju, cak i Sabic mozda, nije pouzdano, Pejic i Prokop ostaju, a ovaj bi svakako bi dobar marketinski potez, da se malo pokrenemo.
Levin

Post Postao/la Levin »

Arma. je napisao/la: 22 lip 2026, 19:24 Ima dosta igrača dogovoreno, saznat će se u toku sedmice
Ako se ekipa ne izbalansira kvalitetno đaba ti svi ti igrači. Nadam se da nećemo ponovo kamarati na određene pozicije i onda ono što nam zaista fali krpiti sa igračima čija to nije prirodna pozicija.
PatrickGerhardt je napisao/la: 22 lip 2026, 19:28 Mislim da nas Deni i Radovac napustaju, cak i Sabic mozda, nije pouzdano, Pejic i Prokop ostaju, a ovaj bi svakako bi dobar marketinski potez, da se malo pokrenemo.
Daj Bože, jedino ako ih isplatimo do kraja a mi Holandeze koji imaju manja primanja nećemo da isplatimo a ne njih dvojicu. Deni se itekako zna naplatiti a Radovac nije htio ići kad ga je Adžem na tribine poslao a bilo je opcija.

Realno, svašta kruži ali mnogo je i upitnika.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Isti je "izvor" kao i za informaciju da je Marko Marić bivši. O sebi se zabavili, ako Bog da, pa pustili Klub na miru sa svojim zlim namjerama. Ti si dobro konstatovao u narednom postu da su promašili sa pozicijom. Teško je očekivati da neko dođe na Madžidovu poziciju, jedino ako se u toku priprema vidi da je povreda ozbiljnog traga ostavila. Tu moramo rizikovati, a za sve ostale pozicije treba da imamo dogovorene igrače. Zbog toga sam volio da su pripreme počele danas recimo, pa nek bude ovaj prvi dio i sa dosta juniora, pa onda polako uključivati igrače koji dolaze. Da su "bacili bombu" za neko krilo, špica, stopera kojem je primarna lijeva noga ili za desnog beka možda bih i ja povjerovao. Nećemo sigurno gurati Madžida na krilo, a ne vjerujem da postoji šansa da nas ovo ljeto napusti.

Ako se ipak ispostavi da je istinita informacija, u što zaista duboko sumnjam, ja ne vjerujem da Halilović može biti pojačanje. Da je neko procijenio da on može odigrati još ozbiljnog fudbala teško da bi mi bili ispred npr. Rijeke ili Istre za dolazak. Menalo i Nalić su najbolji pokazatelj koliko je prilagodbe potrebno i boljim igračima.

Za ovakve poluinformacije ogromnu, ogromnu odgovornost snosi Klub. Nije mi baš normalno da trener dolazi na dan priprema, red je bio da bude tu danas, pregleda terene i slično. Možda ima neke posebne zahtjeve oko dijela priprema na Grbavici. Ne kažem da nije tu, ali čemu onda odugovlačenje sa predstavljanjem. Klub jednostavno mora imati "svoje novinare" koji imaju ekskluzive. Hajduk ima Slobodnu Dalmaciju, novinara Duplančića a Šolu u Sportskim novostima. Dinamo ima Lesičkog i slične. Skloni smo da idemo u krajnosti, ako ima informacija onda je to do najsitnijih detalja i koriste se za razne ratove interesnih skupina a ako ih nema kao u ovom slučaju, onda se pojavljuju poluinformacije i laži, od imena koja dolaze do toga da se zapravo ništa i ne radi. Mi smo takav narod, volimo mahalati jednostavno na kafama, na pauzama, na putu kući sa posla, takav nam je mentalitet. Nismo mi Japanci, jbg. Zbog svega toga Klub mora pružiti bar minimum informacija, a pogotovo jer je i vrijeme da počnu izlaziti, time bi se stalo u kraj špekulacijama i pacijentima koji šire laži.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Bas fino sto se Vini oprostio od kluba prije nego sto je zvanicna ista napisala, bice mediji brzi od kluba opet.

Jel nas i Mirza napistio pa zato?

PS- dajte novog brazilca, taman desno krilo treba.
Levin

Post Postao/la Levin »

AhmedNurudin je napisao/la: 22 lip 2026, 19:59

Isti je "izvor" kao i za informaciju da je Marko Marić bivši. O sebi se zabavili, ako Bog da, pa pustili Klub na miru sa svojim zlim namjerama. Ti si dobro konstatovao u narednom postu da su promašili sa pozicijom. Teško je očekivati da neko dođe na Madžidovu poziciju, jedino ako se u toku priprema vidi da je povreda ozbiljnog traga ostavila. Tu moramo rizikovati, a za sve ostale pozicije treba da imamo dogovorene igrače. Zbog toga sam volio da su pripreme počele danas recimo, pa nek bude ovaj prvi dio i sa dosta juniora, pa onda polako uključivati igrače koji dolaze. Da su "bacili bombu" za neko krilo, špica, stopera kojem je primarna lijeva noga ili za desnog beka možda bih i ja povjerovao. Nećemo sigurno gurati Madžida na krilo, a ne vjerujem da postoji šansa da nas ovo ljeto napusti.

Ako se ipak ispostavi da je istinita informacija, u što zaista duboko sumnjam, ja ne vjerujem da Halilović može biti pojačanje. Da je neko procijenio da on može odigrati još ozbiljnog fudbala teško da bi mi bili ispred npr. Rijeke ili Istre za dolazak. Menalo i Nalić su najbolji pokazatelj koliko je prilagodbe potrebno i boljim igračima.

Za ovakve poluinformacije ogromnu, ogromnu odgovornost snosi Klub. Nije mi baš normalno da trener dolazi na dan priprema, red je bio da bude tu danas, pregleda terene i slično. Možda ima neke posebne zahtjeve oko dijela priprema na Grbavici. Ne kažem da nije tu, ali čemu onda odugovlačenje sa predstavljanjem. Klub jednostavno mora imati "svoje novinare" koji imaju ekskluzive. Hajduk ima Slobodnu Dalmaciju, novinara Duplančića a Šolu u Sportskim novostima. Dinamo ima Lesičkog i slične. Skloni smo da idemo u krajnosti, ako ima informacija onda je to do najsitnijih detalja i koriste se za razne ratove interesnih skupina a ako ih nema kao u ovom slučaju, onda se pojavljuju poluinformacije i laži, od imena koja dolaze do toga da se zapravo ništa i ne radi. Mi smo takav narod, volimo mahalati jednostavno na kafama, na pauzama, na putu kući sa posla, takav nam je mentalitet. Nismo mi Japanci, jbg. Zbog svega toga Klub mora pružiti bar minimum informacija, a pogotovo jer je i vrijeme da počnu izlaziti, time bi se stalo u kraj špekulacijama i pacijentima koji šire laži.
Na stranu sva mahala.... dugovi, ugovori, kašnjenje plata, ima SD - nema SD, hoće li biti pojačanja ili neće...

Ono što meni neizmjerno smeta je to što se klub ponaša krajnje neprofesionalno....
- nekima ugovori istekli a nema ni glasa iz kluba
- direktor podnosi ostavku - ni glasa
- igrači se opraštaju a klub ni da se oglasi
- drugi klubovi predstavljaju naše igrače prije nego se klub oglasi
- Strateški partner se dopisuje sa navijacima i dijeli informacije preko FB
- itd, itd...

Realno, sve i da sutra predstave 10 igrača moram reći da smo u zadnje pola godine na nivou Rudara iz Prijedora po pitanju odnosa sa navijačkom zajednicom, medijima i svemu onome što nas je krasilo zadnjih godina.
Odgovori