Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Odgovori
AhmedNurudin

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la AhmedNurudin »

Levin je napisao/la: 12 lip 2026, 08:01
AhmedNurudin je napisao/la: 11 lip 2026, 23:18
Levin je napisao/la: 11 lip 2026, 22:06 Jel' ovo Husara plaća reklame....

Vjerovatno plaća reklame, nije mu prvi put. Sjećam se kada je od Hasukića i Šere napravio Robbena i Mandžukića nakon par dobrih utakmica u GOŠKU. Nije mu to strano. Što se tiče konkretno ovog momka, kao back-up opcija na stoperskim pozicijama može proći. Bit će zaštićeno godište naredne sezone tako da kao neki četvrti stoper u rotaciji može biti, naravno pitanje je da li on i njegov profesor u obliku menadžera pristaju na to. Slučaj Dubačkića od prije par sezona nas je naučio da stoperi iz Federalne lige imaju ogromne mane, čak i kada se radi o najboljim u toj ligi.
Ne znam šta da ti kažem za ovog malog nije mi nešto pretjerano "zapao za oko" ali svakako bi mi trebao veći uzorak utakmica da pogledam. Jedna dvije jednostavno nije dovoljno a kod nižih liga kod nas je nezahvalno to što nemaš gdje izvuči pravu statistiku.

Sa druhe strane kad pogledam profil odlično izgleda. Zaštićeno godište sljedeće sezone, a već ima i kontinuitet nastupa u seniorskom fudbalu. Uz to ima dobru bazu, odlični Omladinski pogoni. Mslm, kao što kažeš staviti ga u rotaciju dati mu nekih 1000 minuta sljedeće sezone i probati od njega napraviti projekat. Svakako ima dobru podlogu.

Btw, ne treba ti Dubačkić. Pogledaj Šukilovića... par utakmica uhvatio dobar ritam kako je kod nas a ostalo ne znaš gdje je više šupalj. Mada treba biti iskren i reći da nismo baš najpogodnija sredina za razvoj mladih igrača. Ne mogu ovi iskusniji da se nose sa svim turbulencijama u klubu a kamoli ovi mlađi.

Mslm, evo svi su uzeli malog Šabića na zub a ako ćemo pravo mi smo sa njim sve pogrešno napravili. Malog se guralo na beka pa na krilo a ni za jedno ni za drugo nema fizičke predispozicije. Mi smo prosto zaboravili kako napraviti igrača.
Potpisujem sve što si napisao. Pogotovo nažalost ovu zadnju rečenicu : "Mi smo prosto zaboravili kako napraviti igrača."
Što se Zrnića tiče ne treba mu suditi prema menadžeru, jeste neopjevani šarlatan ali jedan zlikovac Bulić je od igrača koji je imao sličan put uspio napraviti stopera Grashopersa. Govorim o Luki Mikuliću, koji je i solidno obeštećenje donio Posušju. Koliko god zaista bili loša sredina za mlade uz nekih 1000 minuta kako ti reče, može se neka osnova vidjeti o kakvom igraču se radi.

A eto baš za Šabića iako nije tema, napisao sam par puta da je očajan ali ništa više od toga jer jednostavno od njega se i ne očekuje da bude nositelj, neki su nam predstavljeni kao igrači koji znaju zabiti gol pa smo od njih vidjeli manje nego od tog nesretnog Šabića. On luta na nekoliko pozicija. Nemam neku informaciju ali logika mi nalaže da je njemu ova sezona posljednja u našem dresu bez obzira na dužinu ugovora, osim ako magično ne odigra sezonu života, a nema nekih naznaka za to.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Veteran

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la Veteran »

https://n1info.ba/sport/nogomet/radno-n ... AYvs7PgeOQ

Kako N1 prije Sinana, domacih izdajnika i torpedetskih isprdaka jeb** mu miša..
Odgovori