Transferi 2026/27

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Odgovori
Truhlo
12. igrač

Re: Transferi 2026/27

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 09 lip 2026, 14:03
Ugovor Jasmina Burića sa Zagłębie Lubinom ističe krajem juna. U intervjuu za Weszło kanal, Bosanac je otkrio iznenađujuće informacije o detaljima mogućeg produženja ugovora.

Jasmin Burić se pridružio Zagłębie Lubinu početkom 2022. godine i igrao je kao rezervni golman, povremeno se pojavljujući i između stativa - u prve tri i po godine upisao je 20 nastupa.

Također je započeo prošlu sezonu kao drugi golman, ali je u oktobru Dominik Hładun zadobio tešku povredu, a Leszek Ojrzyński, uprkos tome što je Rafała Gikiewicza doveo u klub zbog medicinskih razloga, odlučio je vjerovati iskusnom Bosancu.

To se pokazalo kao odlična odluka - Burić je sačuvao deset netaknutih mreža u 24 ligaška nastupa i značajno doprinio činjenici da su "Bakarni" dugo ostali u borbi za evropske kupove (na kraju su sezonu završili na sedmoj poziciji).

U ovim okolnostima, iznenađujuće je da Zagłębie još nije produžio ugovor sa 39-godišnjim igračem, koji ističe krajem juna. Golman je o svojoj situaciji govorio na Weszlo.com.

"Još ništa ne znam. Čekam da nadzorni odbor odobri moj ugovor. A čekam od marta, pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Burić iznenađeno.

Vrijedi podsjetiti da će još jedan golman, gore spomenuti Gikiewicz, nakon ove sezone završiti svoju avanturu s "Bakarima".
Da tamo ne spamam, uglavnom izgleda ako klub pristane da ce produziti ugovor. Ukoliko ga klub odbije, imamo sanse da dodje kod nas. Ovo je intervju od 25.05. https://transfery.info/aktualnosci/czol ... ktu/273462
Daj ba Libe yebo bakare, vraćaj se kući u čeličanu :mrgreen:

Sigurno najveće pojačanje bi bio kad bi došao.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Nadam se da ce Buric doci, ali vec par godina djeluje kao da mu nismo zanimljivi. Voli on Celik i cijeni ga, ali par puta se vec pisalo i spominjalo da ce doci, pa cak i u njegovim intervjuima i nijedno mi nije izgledao zagrizen za povratak. Sada opet ceka ugovor iz Poljske. Razumijem, vise para, veci izazov, ali ako smo mu mi zadnja opcija, pitanje koliko bi to bio top transfer pa maka bio idalje sjajan golman.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Na stranu sve, ali valja i zivjet poslije karijere. Sasvim je normalno da zeli izvuci sto je vise para moguce. Pitanje je da li je uopste povratak u BiH opcija i nakon kraja karijere.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Nerealno je bilo ocekivati da ce Buric doci u Čelik sve dok ne budemo u Premijer Ligi. I sada je to veliki upitnik. Ali niko Libetu ne moze osporiti ljubav prema klubu i cak ako vise ne obuce Čelikov dres, ostaviti mu vrata kluba otvorena, za neki buduci angazman ako se jos uvijek bude vidio u fudbalu i u BiH.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Pa nece samo odigrat sezonu. Bit ce tu kao trener golmana najbolje jer tu smo tanki ili neku mu ulogu dati u klubu poslje sezone dvije. Bas to mu je za buducnost dobro. Nesto kao Horic. Da nastavi karijeru u fudbalskim/ golmanskim vodama. A tu je kod kuce gdje srce mirno. Sad zavisi od njega. Ako moze jos na profi nivou braniti i moze izdrzati jos neka brani u Poljskoj. Al tu je to negdje godina dvije po godinama .
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Barnesu highlight sezone bice proslava nakon Igmana :D :D Nije decko zadovoljio kriterije strucnog staba tako da nece biti angazovan za slijedecu sezonu.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

phillies je napisao/la: 09 lip 2026, 20:31 Barnesu highlight sezone bice proslava nakon Igmana :D :D Nije decko zadovoljio kriterije strucnog staba tako da nece biti angazovan za slijedecu sezonu.
Pametno, ove sto su imali pauze duze ne treba ni uzimati u obzir, dok dodju u formu pola sezone prodje. Ili ovi poput Burekovica koji citavu sezonu ne zaigraju hehe.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Sta mislite o Ajdinu Mujkicu iz Toska? Sjecam se da mi je u Tesnju bio ubjedljivo najbolji igrac, a nisam znao tijekom utakmice ko je broj 20 cini mi se. Sada vidim hvali ga Spahic iz Veleza. Ne ocekujem da cemo ga dovesti jer imamo Sivca, a pomalo je riskantno uci s njim i Sivcem kao 2 desna beka?
Odgovori