NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Najviše deficitarna pozicija u Čeliku po vama je?

Anketa traje do: 02 srp 2026, 14:37.

Golman
0
Nema glasova.
Bekovi
2
18%
Stoperi
1
9%
Defanzivni centralni vezni
0
Nema glasova.
Ofanzivni centralni vezni
3
27%
Krila
1
9%
Napadač
4
36%

Ukupno glasova: 11

Avenija
Policija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

KakhaKaladze je napisao/la: 09 lip 2026, 12:53
PonosniSmogovci je napisao/la: 09 lip 2026, 12:44 Spustite nerealna očekivanja. Ide nam borba za svaki metar terena, za svaki gol, za svaki bod. Cilj treba biti isključivo opstanak a ne neka pumpanja atmosfere i pritiska bespotrebno.
Mnogi ce se razocarati bas radi ovih nerealnih zelja i ocekivanja. Ja kad to pisem kazu mi da sirim negativu al ev napisat cu opet da ne gledate Velez bezveze i da smanjite ocekivanja. Doci ce solidni dobri igraci ali ni blizu Pidre Sarica ili Hrkaca. Jos jednom vas molim da smanjite ocekivanja da ne bi pali u depresiju i prije nego sezona pocne. Pustite upravu da rafi posao i podrzite rad bez obzira na vase analize. Ne znamo ko koliko para trazi i sigurno je da ce se dovesti najbolje sto mozemo. Al gledat igrace Veleza je bas nerealno trenutno. Mozda jednog tog nivoa ubodemo i bilo bi super. Jedan stepenik nize spustite i to je neki bazen igraca za nas. Sloga Rudar Radnik Posusje i tako to. Ovo iznad je nedostizno trenutno.
Za mene su Mašetić i Hodžić 10 x perspektivniji od Šerbečiča i Hrkača. Pidro je već klasa za osvajanje KUP-a :D

Malo se narod zeza, opušteno prvaci smo. Pauza je. Svi znaju šta je cilj prve sezone. Nema ga da ne zna. Izgurati ćemo i ovo kao i sve do sada. Evo ja vjerujem da ćemo ne ostaviti samo dvije ekipe iza sebe što je cilj nego 4.

Da je preteško, preteško je jer fali preko 10 PL igrača svi smo svjesni. Ali sve u našoj borbi je bilo preteško. Ništa na lagan način nismo ostvarili.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Nešto sam gledao i upoređivao 1. HNL sa ovom ligom 10 i u 95% slučajeva, dovoljno je 40 bodova za ostanak u ligi.

Pošto se igra četverokružno, u svakom krugu osigurati 10 bodova = siguran ostanak u ligi. Leotar, Radnik, Sloga, Široki + može se potuči sa Veležom i Željom ako budu kvalitetom ko ove sezone, a protiv Borca, Zrinjskog i Sarajeva, ako se šta otkine, dobro i jest.

Neće nikom biti lako na Bilinom polju, i ove top 3 ekipe neće uzimati bodove pred punim stadionom.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

PonosniSmogovci je napisao/la: 09 lip 2026, 12:44 Spustite nerealna očekivanja. Ide nam borba za svaki metar terena, za svaki gol, za svaki bod. Cilj treba biti isključivo opstanak a ne neka pumpanja atmosfere i pritiska bespotrebno.
Mnogi ce se razocarati bas radi ovih nerealnih zelja i ocekivanja. Ja kad to pisem kazu mi da sirim negativu al ev napisat cu opet da ne gledate Velez bezveze i da smanjite ocekivanja. Doci ce solidni dobri igraci ali ni blizu Pidre Sarica ili Hrkaca. Jos jednom vas molim da smanjite ocekivanja da ne bi pali u depresiju i prije nego sezona pocne. Pustite upravu da rafi posao i podrzite rad bez obzira na vase analize. Ne znamo ko koliko para trazi i sigurno je da ce se dovesti najbolje sto mozemo. Al gledat igrace Veleza je bas nerealno trenutno. Mozda jednog tog nivoa ubodemo i bilo bi super. Jedan stepenik nize spustite i to je neki bazen igraca za nas. Sloga Rudar Radnik Posusje i tako to. Ovo iznad je nedostizno trenutno.
Ma da koliko me sjećanje služi baš Truhlo i Avenija na ljeto prošle godine su bili toliko nezadovoljni prelaznim rokom da su otvorili sebi temu za Gošk i počeli to pratit.

Ja lično s 8. mjestom na kraju sezone i finim izletom u Kupu prezadovoljan.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

+1
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Juce sam pisao, pozitivna atmosfera u klubu plus ako se pojacanja fino uklope, mi ne moramo brinuti za opstanak. Naravno kljucna rijec je "ako" znaci sve je pod nekim uvjetom. Isto tako se moze desiti da se neka pojacanja mozda ne ukople, da neko dozivi povredu ili nesto slicno, pa da budemo u problemu. Čar fudbala i jeste u tome da se nista ne moze predvidjeti. Na nama je da budemo uz klub kakav god scenariji bio.
Srce, čast i ponos!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

PonosniSmogovci je napisao/la: 09 lip 2026, 13:22
Ma da koliko me sjećanje služi baš Truhlo i Avenija na ljeto prošle godine su bili toliko nezadovoljni prelaznim rokom da su otvorili sebi temu za Gošk i počeli to pratit.

Ja lično s 8. mjestom na kraju sezone i finim izletom u Kupu prezadovoljan.
Ljeto prezadovoljan, zima nezadovoljan :mrgreen: Neću kopati postove, nema smisla, panika je bila kad nas je Martinović napustio :lol: i nismo imali napadača. Dolaskom Mašića, Delića i Kalesića to je bilo to.

Ma kakav kup i to bataliti odmah, sav fokus 40 bodova i ostanak u ligi.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

@ponosni to je bilo trollanje i malo prca kroz šalu jer sam se usrao da nećemo svjesno da idemo na prvo mjesto. Onda kad su došli Kalesić, Delić, Mašić ploča se promijenila. Aktivna je tema i dalje. Malo je teže naći i pod drugim nazivom je, tu ću liječiti opet frustracije :mrgreen: kad dođe vrijeme da ne spamam ovu glavnu temu.

I ja sam zadovoljan istim ciljem kao i ti ali ako se može dobaciti čisto još koje mjesto gore nije loše jer na kraju sezone ide podjela onog novca od saveza uefe TV prava pa će npr neko šesto mjesto donijeti 150 000 KM više od osmog.
Rekordne iznose do sada(sve pare idu samo elitnom rangu od ove sezone po nalogu UEFE, 0 čak i omladinskoj premijer ligi) će dobiti na kraju sezone klubovi zato će druga sezona biti mnogo lakša i eto ovaj put se u potpunosti slažemo. Samo vas molim ne gasite kritike jer kritika je osnovni dio demokratije a mi smo jedini demokratski klub u PL. Iskrvarili za demokratski sistem kluba i da svaki član ima pravo na svoj glas, mišljenje..

Niko nema ništa protiv uprave ako neki potez kritikuje(Božiji ashabi nisu bili nepogrešivi :D ), evo ja garantujem životom da na ovom forumu NEMA FORUMAŠA koji sada ne bi izglasao Roberta, Denisa, UO i sveukupnu administraciju odmah sada za idućih 10 godina na čelu kluba. Ako ne vjeruješ ide anketa.
Jedino će @batistuta glasati protiv :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Ma odbrana nece biti problem bar stoperi.Bekovi i zadnji vezni vidjet cemo. Treba golman ili ovaj Sutkovic da eksplodira.
Mi moramo sredinu terena poceti igrati .
Tu je tesko kupiti igracine jer cim nesto valja ti ga nemozes kupiti grac 29 primjer.
Dakle nama treba tu promjena taktike. Nesto skontati kako praviti tu igrace na tim pozicijama.Dovesti nekog trenera najbolje da radi na tehnici ubrzanju lopte,kretanju bez lopte itd.
Krila su problem takode ali nesto cemo valjda naci
Jedan klasični utrenirani napadac bi valjao ko suho zlato za ekipu da posprema prilike unutar sesnaest .
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Samo Buric sa dodje, moze u nasoj ligi 2 sezone odigrat sigurno. Covjek sa 39 svako malo u timu kola u Poljskoj, to bi nam sigurno najvece pojacanje bilo.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

phillies je napisao/la: 09 lip 2026, 12:41 Kad smo kod kosmicke pravde, ako propadne socios model, jedini krivac bice Bati koji ubi pricom o sociosu ostalim navijacima "druge vjere" :D :D :D :D
Mislim da sistem propasti ne moze, osim u jednom bitnom segmentu, a to je da navijaci odustanu. Eh sad, postavlja se pitanje, a sta je to uspjeh sistema? Titule? Realno onda 95% klubova svijeta ne treba da postoji. Meni je uspjeh transparentan klub, sa solidnim rezultatima i ponekad borbom za Evropu. Realnost je da zivim u drzavi gdje puno zavisi od toga ko je na vlasti i u takvom sistemu sam ja zadovoljan sa ovim napisanim.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ma naravno da nece propasti, jer sto ti kazes, jedino da navijaci dignu ruke od kluba a to je vjerovatnost koja se mjeri promilima.
Naravno da su titule i pobjede bitne, ali ne toliko koliko zdrav klub, sportski konkurentan i da moze igrati sa svima...nama dovoljno.

Ono je vise bila referenca na Batija i njegov "posao otvaraca ociju" :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Ma san je biti prvak, da me neko pogresno ne shvati. Objektivno, tesko da mi mozemo biti prvaci sa ovim sistemom. Mozemo biti jedino miljenici sistema, a svi znamo kako je to vec proslo u Zenici, a i generalno kod balija kako prolaze. Jak hajvan na celu kluba - isto probali isto nije uspjelo. Posljedicno, prezadovoljan sam zdravim klubom koji snagu crpi iz navijacke baze i koji se bori protiv stranackih divova na taj nacin, pa makar nikada titule i ne osvojio. Kao sto rekoh, titule nismo osvajali ni sa "jakim" ljudima ni sa politikom u klubu.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

KakhaKaladze je napisao/la: 09 lip 2026, 12:33
Allgunsblazing je napisao/la: 09 lip 2026, 12:21 Dva vezana poraza i 1351 osoba na Bilinom. U gostima bus jedan.

Crvenimo se po forumima. Kosmicka pravda jer smo se svima popeli na glavu sa brojem ljudi na stadionu, iako znamo da nije istina.
+1
+2
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Realno je da se ocekuje 8. mjesto a sve iznad toga je puna saka brade :D Sero,Delic,Jamakovic,Palackic i Jusic Hvala momcima za sve,posteno odigrali do kraja! Jos tu ima igraca da im se klub zahvali i da odu :D
Jenjic,Vardo,Babic ,King,Smajlovic,Durmo,ostali,ne ostali,igrali ili ne igrali nikakve prevaga oni nece donjet u PL.
Cak mislim da Jenjic ima jos godinu ugovora u klubu.
Burekovica je trebalo nogirat prvog iz kluba!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Kakve titule, daleko je to. Opet tek smo na početku, ovo će biti prva sezona socios kluba bez dugova, vidjet ćemo gdje ćemo stajati za koju godinu. Ako Velež sa 4, 5 miliona KM svako malo upadne u evropu, finale kupa, možemo i mi za koju godinu dok se stabilizujemo u PL. Samo polako, korak po korak, težim putem ko i do sad bez prećica.
Odgovori