Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin je napisao/la: ↑01 lip 2026, 08:45
Meni sve ukazuje na to da će se prvo ići na kontrolu rashoda, odnosno spuštanje troškova tima. Dakle, nekolicina igrača iz prošle sezone, juniori i par iskusnijih dovođenja te trener koji će imati strašan zadatak ispred sebe.
Vidjecemo kako ce tribine odreagovati na "strateski zadatak" kada nam neko ko Rudar zgadi loptu na Grbavici...
"Strašan zadatak".
Valja od ovoga što ostane napraviti ekipu. Mslm, nije nemoguće ali ko god bude trener pred njim je jako težak posao. Nimalo jednostavno neće biti.
Nama se na zalost Zeljo sveo na utakmicu prve ekipe i tjt. Daj mahale, senzacionalistickih vijesti, insajderskih informacija, i permanentnih crnjaka. Niko spomenuo nije npr igre juniora ovo proljece.
Toliko smo gladni uspjeha, a svjesni da smo nemocni, pa u tom crnjaku nista drugo i nije bitno. Zato svaki los rezultat nosi uvrede, psovke, svadje po drustvenim mrezama i forumima. Sitne interese i dusmanska nasladjivanja.
Da li je realan povratak bivšeg reprezentativca BiH u Željezničar?
Fudbalski klub Željezničar je počeo da se rastaje sa aktuelnim kadrom iz ove sezone, ali Plavi će uskoro početi početi sa angažmanom novih fudbalera.
Željezničar je i ove sezone ostao bez plasmana na evropsku scenu, a ova sezona je bila mnogo turbulentna jer su promijenili nekoliko trenera od Admira Adžema, preko Slaviše Stojanovića pa sve do Save Miloševića koji je pred kraj Premijer lige napustio Grbavicu.
Međutim, vremena za čekanje nema jer nova sezona i pripreme kucaju na vrata, a Plavi će morati da što prije formiraju konkuretnan tim za narednu sezonu.
MeridiansportBH je došao do nezvaničnih saznjanja da su Plavi kontaktirali svog nekadašnjeg čuvara mreže i bivšeg reprezentativca BiH, Ibrahima Šehića.
Međutim, Šehić je produžio ugovor sa turskim drugoligašem Čorumom, ali kako nam je predočeno ima ponude iz Turske pa je dolazak na Grbavici i dalje u magli.
Meridian Sport
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
FK Željezničar traži zamjenu za Muftića, potencijalni crnogorski reprezentativac stiže na Grbavicu?
Počinju lagano špekulacije oko ljetnog transfer roka i u WWin ligi BiH i nema sumnje da nas očekuje uzbudljivo ljeto kada je u pitanju klupski bh. fudbal.
Na kraju sezone FK Željezničar napustio je golman Vedad Muftić koji karijeru nastavlja u ekipi AEK Larnaca sa Kipra.
Jasno je da će na Grbavici u potragu za novim golmanom jer su ostali samo na Tariku Abdulahoviću, a ovo ljeto ugovor ističe i Igoru Rončeviću.
Prema nezvaničnim saznanjima jedna od želja kluba sa Grbavice je i crnogorski golman Mišo Dubljanić (26).
Dubljanić je prošlu sezonu sjajno branio na golu Rudara iz Prijedora, bio je i kapiten tima.
Sjajne partije nisu ostale nezapažene pa se našao i na proširenom spisku reprezentacije Crne Gore.
Dubljanić je prije Rudara iz Prijedora branio za Spartak Suboticu i Jedinstvo Ub iu Srbiji.
Prije odlaska u Srbiju imao je epizodu u Češkoj u ekipi Češke Budejovice, dok je u Crnoj Gori branio za Sutjesku iz Nikšića.
Muftić nije krio emocije
Sam odlazak Vedad Muftića sa Grbavice bio pun emocija za ovog golmana koji je više od decenije bio član Željezničara.
Nakon 13 godina provedenih u klubu, Vedad Muftić se emotivnom porukom oprostio od FK Željezničar, ostavljajući iza sebe priču koja je, kako sam kaže, počela još u djetinjstvu, a završava kao životna škola.
Muftić je kroz snažno emotivno obraćanje istakao da Grbavicu ne doživljava samo kao stadion, već kao “drugi dom”, mjesto gdje je odrastao, sazrio i postao čovjek.
U klubu je proveo više od decenije, prošavši sve omladinske selekcije i noseći plavi dres u periodu koji je, kako navodi, oblikovao njegov karakter i život.
SportSport
Prema nezvaničnim saznanjima jedna od želja kluba sa Grbavice je i crnogorski golman Mišo Dubljanić (26).
On je meni "copy-paste" golman tipa Tarika Abdulahovića. Fizičke karakteristike su im iste kao i godine. Predstave na terenu kao i forma vjerujem da su trenutno na strani Dubljanića ali samo iz razloga jer je bio standardan golman a Tarik rezervna opcija. Lično mislim da je medijski spin i da Dubljanić nije opcija ali vidjet ćemo. Ne vidim prednost u odnosu na Tarika zaista i između njih dvojice bi Tariku dao prednost. Što se golmanske pozicije tiče ako se ne bude računalo sa Ćosićem kao U21 opcijom, ima još jedna interesantna opcija u ligi a to je Josipović iz širokog. Što se ostalih golmana tiče, pored Žigera prema Transfermarktu ističe ugovor i Adnanu Goluboviću na Kosovu, ja ga se sjećam iz perioda kada je bio u slobodi, pružao je jako dobre partije. Naravno Šeha bi bio van konkurencije.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
On je meni "copy-paste" golman tipa Tarika Abdulahovića. Fizičke karakteristike su im iste kao i godine. Predstave na terenu kao i forma vjerujem da su trenutno na strani Dubljanića ali samo iz razloga jer je bio standardan golman a Tarik rezervna opcija. Lično mislim da je medijski spin i da Dubljanić nije opcija ali vidjet ćemo. Ne vidim prednost u odnosu na Tarika zaista i između njih dvojice bi Tariku dao prednost. Što se golmanske pozicije tiče ako se ne bude računalo sa Ćosićem kao U21 opcijom, ima još jedna interesantna opcija u ligi a to je Josipović iz širokog. Što se ostalih golmana tiče, pored Žigera prema Transfermarktu ističe ugovor i Adnanu Goluboviću na Kosovu, ja ga se sjećam iz perioda kada je bio u slobodi, pružao je jako dobre partije. Naravno Šeha bi bio van konkurencije.
Manje-više sve si u pravu i slažem se ali bi ja prednost dao Dubljaniću ipak. Tarik ima jednu osobinu koja mi se nikako ne sviđa a koja nas može koštati itekako a to je pogrešne procjene u izlasku van 16 metara ali to je možda i nedostatak utakmica.
Karlo Žiger bi bio zanimljivo rješenje svakako. Nisam bik upratio da mu ističe ugovor. Sasvim dobra sezona u Sesvetama.
Edit : Zaboravih reći... Josipović mislim da ide u Rijeku.