Nažalost, imamo upravu na papiru, SD kojem je najveći uspjeh otkaz u Dinamu, nema trenera, a iako bude ovaj što ga spominju, ne vjerujem da je neko dobro rješenje. Napisao sam šta bi bilo normalno, ali mi odavno nismo normalan klub i sklapaćemo ekipu u avgustu i septembru.
FK Željezničar
Re: FK Željezničar
Po komentarima je jasno da je ljudima, pa iskreno i meni, visr prekipilo sa cekanjem. Ali ovo je najgori moment za to jer do sad smo saburali sa nekom laznom stabilizacijom kluba koja nam je bilo prodavana da bi se izbjegla rijec PREZIVLJAVANJE.
Mislim da sad bas treba sabura jer tesko ce se ista sklopiti na prvu. A isto tako, ako dovedes trenera tipa Coric koji ti uzme 50+ bodova u ligi i uvede te u europu, pa pusti ga i u europi i bar sljedecu polusezonu da vodi klub a ne otkaz prije kraja sezone. Samo navlacimo negativu na klub glupim potezima zadnjih 5 godina. Ako vidimo da novi trener nema.nikakav mehanizam.u igri kao sto je bilo kod Adzema (iako smo uzimali bodovr na startu), odmah trazi novo rjesenje jer vidimo do cega nas je dovela ta famozna priprema i psihologija.
Mislim da sad bas treba sabura jer tesko ce se ista sklopiti na prvu. A isto tako, ako dovedes trenera tipa Coric koji ti uzme 50+ bodova u ligi i uvede te u europu, pa pusti ga i u europi i bar sljedecu polusezonu da vodi klub a ne otkaz prije kraja sezone. Samo navlacimo negativu na klub glupim potezima zadnjih 5 godina. Ako vidimo da novi trener nema.nikakav mehanizam.u igri kao sto je bilo kod Adzema (iako smo uzimali bodovr na startu), odmah trazi novo rjesenje jer vidimo do cega nas je dovela ta famozna priprema i psihologija.
Aldin Efendić kojeg smo poslali u Stupčanicu na posudbu izabran sinoć u Kristalnih 11 prve lige Federacije. Ove sezone je ukupno postigao 7 golova i 7 asistencija, a prošle sezone na posudbi u federalnoj je imao 6 golova i 4 asistencije, dakle ukupno u dvije sezone 13 golova i 11 asistencija. Ističe mu ugovor kod nas za koji dan.
Efendić je u ovoj sezoni opravdao očekivanja i svojim igrama je skrenuo pažnju na sebe mnogih bh. klubova.
No, nakon kraja aktuelne sezone morat će se javiti na Grbavicu s obzirom da je je u ljeto 2024. potpisao dvogodišnji ugovor sa Plavim uz opciju produženja za još jednu sezonu.
Da li će Plavi aktivirati opciju produženja saradnje u ovom trenutku nije poznato, ali Efendić u ovim momentima mnogo ne razmišlja o tome i usredotočen je na posljednja dva meča u prvenstvu.
Jbg, valjda i nama svane jednom. Jedva čekam da vidim kakva će Marićeva transfer politika biti.Hrasno15 je napisao/la: ↑29 svi 2026, 07:27Nažalost, imamo upravu na papiru, SD kojem je najveći uspjeh otkaz u Dinamu, nema trenera, a iako bude ovaj što ga spominju, ne vjerujem da je neko dobro rješenje. Napisao sam šta bi bilo normalno, ali mi odavno nismo normalan klub i sklapaćemo ekipu u avgustu i septembru.
Dosta slično kao Babaluk u Slaviji ove sezone. 5 golova i 6 asistencija. Samo ne znam koliko se računa na njih dvojicu. Navodno, sa Babalukom bi se mogao raskinuti ugovor a sumnjam da će se i Efendiću produžavati. Ne znam šta bih rekao, vidjet ćemo.braco je napisao/la: ↑29 svi 2026, 09:12 Aldin Efendić kojeg smo poslali u Stupčanicu na posudbu izabran sinoć u Kristalnih 11 prve lige Federacije. Ove sezone je ukupno postigao 7 golova i 7 asistencija, a prošle sezone na posudbi u federalnoj je imao 6 golova i 4 asistencije, dakle ukupno u dvije sezone 13 golova i 11 asistencija. Ističe mu ugovor kod nas za koji dan.
Efendić je u ovoj sezoni opravdao očekivanja i svojim igrama je skrenuo pažnju na sebe mnogih bh. klubova.
No, nakon kraja aktuelne sezone morat će se javiti na Grbavicu s obzirom da je je u ljeto 2024. potpisao dvogodišnji ugovor sa Plavim uz opciju produženja za još jednu sezonu.
Da li će Plavi aktivirati opciju produženja saradnje u ovom trenutku nije poznato, ali Efendić u ovim momentima mnogo ne razmišlja o tome i usredotočen je na posljednja dva meča u prvenstvu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Također, i Šemdin je imao dobre nastupe u Slaviji i nametnuo se kao prva opcija kao i Rončević u Travniku. Na žalost, Memišević se povrijedio pa se ne može dati neki sud a jedino bi se moglo reći za Zeničanina da je podbacio jer se nije uspio nametnuti. Čak je i Garčević, kako je otišao imao par zapaženih nastupa.
Semdin se dovoljno pokazao protiv nas. Ne mozemo govoriti kako hocemo biti ozbiljan klub pa razmisljati o Semdinu. Uozbiljite se, federalna je go krac od kvalitete. Dovoljan pokazatelj nam je Obradov bio
Postujem te i dobar si forumas, ali Semdin ne moze ozbiljnije od slavije. Smijesno je i razmisljati o omladincima, osim Efendica.Levin je napisao/la: ↑29 svi 2026, 10:02 Također, i Šemdin je imao dobre nastupe u Slaviji i nametnuo se kao prva opcija kao i Rončević u Travniku. Na žalost, Memišević se povrijedio pa se ne može dati neki sud a jedino bi se moglo reći za Zeničanina da je podbacio jer se nije uspio nametnuti. Čak je i Garčević, kako je otišao imao par zapaženih nastupa.
Ne bih ja rekao ni za jednog momka od 20 godina da mu je to vrhunac karijere. Posebno kada se radi o pozicijama štopera, golmana ili veznog.
Ne kažem da će ijedan od njih napraviti neku karijeru ali eto naši su pa sam malo subjektivan.
Nejse, sumnjam da mali Efendić uopšte ima želju da zaigra u Klubu više. Imao je priliku na pripremama u Antaliji da se pokaže ali njegovo ponašanje mi govori da nije htio više nego što nije mogao.
Ne kažem da će ijedan od njih napraviti neku karijeru ali eto naši su pa sam malo subjektivan.
Nejse, sumnjam da mali Efendić uopšte ima želju da zaigra u Klubu više. Imao je priliku na pripremama u Antaliji da se pokaže ali njegovo ponašanje mi govori da nije htio više nego što nije mogao.
- PatrickGerhardt
Efendic je vec odavno kod nas, trenera se promijenilo masallah, sumnjam da cemo ikako racunati na njega
- BukiBiščević
Koliko smo propali kao klub, to je nekima Alić neki strašan bek. Čovjek defanzivno ne postoji, desnom nogom ne zna igrati, 3 gola iz penala i jedan iz slobodnog a ošuto ih je milijardu. Da bilo kakva ponuda dođe prodao bih ga odmah. Radije bih Marina Galića na lijevom beku gledao.
Uz to sve, čini se da naš sportski baš zna šta radi, štoper od 36 godina, u cvijetu mladosti. Treba vidjet da li bi nam i Dialiba mogao dati ruke.
Uz to sve, čini se da naš sportski baš zna šta radi, štoper od 36 godina, u cvijetu mladosti. Treba vidjet da li bi nam i Dialiba mogao dati ruke.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- AhmedNurudin
Ja sam Efendića spominjao krajem aprila na temi za transfere ali mi je neko replicirao da je momak dobar ali "propuh u glavi" nešto u tom smislu. Ja to ne znam niti tvrdim, ali to je bio jedini odgovor zašto nije dobio priliku. Pitanje je koliko on i ima interesa nakon solidne sezone ponovo izgubiti još jednu u kojoj bi kod nas sjedio na klupi. Ako bi i došao kao drugo krilo onda bi povratkom Cvetanoskog sigurno pao u treći plan. Sa sportske strane je bio korektan, odradio je dvije posudbe iz našeg Kluba sasvim solidno, i Hadžiće i Stupčanicu. Naravno bori se i za sebe ali i pokazuje da ga zanima da igra a ne da grije klupu i samo zbog toga mi je žao što nije dobio neku priliku. Meni puno realnije za njegovu karijeru izgleda recimo Čelik, gdje bi bio prvi izbor na krilu ili možda Posušje ako zvanično ispadne ili ostanak u Stupčanici aki bi stvarno "napali" Premijer ligu.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Koliko ja znam da Efendić ide u Čelik, ako se šta ne promjeni u zadnji čas.
Što se tiče ovog Dinamovog stopera vjerovatno ima istine da bi mogao doći, vidim da nije igrao pola godine, ali isto ima veliko iskustvo i kvalitet igranja, pa čak i LŠ.
Ako će transfer politika biti kombinacija mladost i iskustvo podržavam, ako će to biti samo polovnjaci onda je sviranje k.
Što se tiče ovog Dinamovog stopera vjerovatno ima istine da bi mogao doći, vidim da nije igrao pola godine, ali isto ima veliko iskustvo i kvalitet igranja, pa čak i LŠ.
Ako će transfer politika biti kombinacija mladost i iskustvo podržavam, ako će to biti samo polovnjaci onda je sviranje k.
Tri pruge ponovo na Grbavici: Adidas novi tehnički partner FK Željezničar 

FK Željezničar sa velikim zadovoljstvom i ponosom objavljuje da je Klub postigao strateški partnerski sporazum sa kompanijom Adidas, globalnim liderom sportske opreme i jednim od najznačajnijih sportskih brendova u historiji svjetskog sporta.
- Saradnja zvanično stupa na snagu 1. januara 2027. godine
- Nove linije proizvoda za djecu i žene
- Otvaranje FK Željezničar & Adidas co-brendiranih fan shop lokacija
Adidas postaje zvanični tehnički sponzor FK Željezničar i ekskluzivni partner Kluba za svu sportsku opremu, takmičarske garniture, trening opremu, lifestyle kolekcije, omladinski pogon, stručni štab i ostalu sportsku infrastrukturu Kluba. Saradnja zvanično stupa na snagu 1. januara 2027. godine.
Partnerstvo između FK Željezničar i Adidasa predstavlja jedan od najvažnijih komercijalnih i strateških iskoraka u modernoj historiji Kluba, te potvrđuje strategiju osnaživanja međunarodne prepoznatljivost brenda FK Željezničar.
Nova saradnja donosi:
- zvanične adidas takmičarske garniture za prvi tim i omladinske selekcije
- posebne lifestyle i retro kolekcije inspirisane historijom Kluba
- modernizaciju sportske i trening infrastrukture
- razvoj zajedničkih marketinških i komercijalnih kampanja
- unapređenje fan shop i online prodajnog programa
- ekskluzivne proizvode namijenjene članovima i navijačima FK Željezničar širom svijeta
- novu liniju proizvoda posebno razvijenu za djecu i žene, sa ciljem jačanja povezanosti Kluba sa novim generacijama navijača i dodatnog približavanja porodicama koje Željezničar nose kao dio svog identiteta
- otvaranje dodatnih FK Željezničar & Adidas co-brendiranih fan shop lokacija širom regiona, te na tržištima gdje je bosanskohercegovačka dijaspora snažno prisutna.
Kroz globalnu distribucijsku strategiju, digitalne prodajne kanale i međunarodnu dostupnost Adidas proizvoda, FK Željezničar će biti na prisutan na međunarodnim tržištima, nastavljajući razvijati globalni identitet kao i komercijalni potencijal. Istovremeno, nova međunarodna maloprodajna mreža će pojačati vezu sa bosanskohercegovačkom dijasporom i razviti novu generaciju navijača van granica Bosne i Hercegovine.
FK Željezničar i Adidas će u narednom periodu predstaviti zvanične nove garniture, posebne kolekcije i dodatne projekte koji će obilježiti početak ove nove ere Kluba.
Ovo partnerstvo nosi i posebnu emocionalnu vrijednost za sve generacije navijača Željezničara. Adidas je dio najponosnijih i najslavnijih trenutaka u historiji Kluba tokom zlatnih godina 1980-ih, perioda koji je obilježio evropski identitet, prepoznatljiv stil i velike sportske uspjehe FK Željezničar. Danas, decenijama kasnije, tradicija se vraća kući.
Od 1. januara 2027. godine, tri adidas pruge ponovo su dio identiteta FK Željezničar, ne samo kao simbol prošlosti, nego i kao simbol nove budućnosti koju Klub želi graditi zajedno sa svojim navijačima, članovima i generacijama koje dolaze.
FK Željezničar sa velikim zadovoljstvom i ponosom objavljuje da je Klub postigao strateški partnerski sporazum sa kompanijom Adidas, globalnim liderom sportske opreme i jednim od najznačajnijih sportskih brendova u historiji svjetskog sporta.
- Saradnja zvanično stupa na snagu 1. januara 2027. godine
- Nove linije proizvoda za djecu i žene
- Otvaranje FK Željezničar & Adidas co-brendiranih fan shop lokacija
Adidas postaje zvanični tehnički sponzor FK Željezničar i ekskluzivni partner Kluba za svu sportsku opremu, takmičarske garniture, trening opremu, lifestyle kolekcije, omladinski pogon, stručni štab i ostalu sportsku infrastrukturu Kluba. Saradnja zvanično stupa na snagu 1. januara 2027. godine.
Partnerstvo između FK Željezničar i Adidasa predstavlja jedan od najvažnijih komercijalnih i strateških iskoraka u modernoj historiji Kluba, te potvrđuje strategiju osnaživanja međunarodne prepoznatljivost brenda FK Željezničar.
Nova saradnja donosi:
- zvanične adidas takmičarske garniture za prvi tim i omladinske selekcije
- posebne lifestyle i retro kolekcije inspirisane historijom Kluba
- modernizaciju sportske i trening infrastrukture
- razvoj zajedničkih marketinških i komercijalnih kampanja
- unapređenje fan shop i online prodajnog programa
- ekskluzivne proizvode namijenjene članovima i navijačima FK Željezničar širom svijeta
- novu liniju proizvoda posebno razvijenu za djecu i žene, sa ciljem jačanja povezanosti Kluba sa novim generacijama navijača i dodatnog približavanja porodicama koje Željezničar nose kao dio svog identiteta
- otvaranje dodatnih FK Željezničar & Adidas co-brendiranih fan shop lokacija širom regiona, te na tržištima gdje je bosanskohercegovačka dijaspora snažno prisutna.
Kroz globalnu distribucijsku strategiju, digitalne prodajne kanale i međunarodnu dostupnost Adidas proizvoda, FK Željezničar će biti na prisutan na međunarodnim tržištima, nastavljajući razvijati globalni identitet kao i komercijalni potencijal. Istovremeno, nova međunarodna maloprodajna mreža će pojačati vezu sa bosanskohercegovačkom dijasporom i razviti novu generaciju navijača van granica Bosne i Hercegovine.
FK Željezničar i Adidas će u narednom periodu predstaviti zvanične nove garniture, posebne kolekcije i dodatne projekte koji će obilježiti početak ove nove ere Kluba.
Ovo partnerstvo nosi i posebnu emocionalnu vrijednost za sve generacije navijača Željezničara. Adidas je dio najponosnijih i najslavnijih trenutaka u historiji Kluba tokom zlatnih godina 1980-ih, perioda koji je obilježio evropski identitet, prepoznatljiv stil i velike sportske uspjehe FK Željezničar. Danas, decenijama kasnije, tradicija se vraća kući.
Od 1. januara 2027. godine, tri adidas pruge ponovo su dio identiteta FK Željezničar, ne samo kao simbol prošlosti, nego i kao simbol nove budućnosti koju Klub želi graditi zajedno sa svojim navijačima, članovima i generacijama koje dolaze.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
-
Manijakdokraja9
Hocel nam Adidas bit tehnicki sponzor kao Macron od kojeg smo uzeli fine pare ili cemo ko kone iz kompleksa placat Nike i Adidas dresove da se vidi da mi kobajagi nosimo Adidas?
-
gegenpressing
Efendić na zimskim pripremama bio najgori,nije htio k.rcem mrdnuti,navodno mu roditelji vani žive,tako da......Pablo11 je napisao/la: ↑29 svi 2026, 11:35Postujem te i dobar si forumas, ali Semdin ne moze ozbiljnije od slavije. Smijesno je i razmisljati o omladincima, osim Efendica.Levin je napisao/la: ↑29 svi 2026, 10:02 Također, i Šemdin je imao dobre nastupe u Slaviji i nametnuo se kao prva opcija kao i Rončević u Travniku. Na žalost, Memišević se povrijedio pa se ne može dati neki sud a jedino bi se moglo reći za Zeničanina da je podbacio jer se nije uspio nametnuti. Čak je i Garčević, kako je otišao imao par zapaženih nastupa.