Transferi 2026/27

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Rz88

Re: Transferi 2026/27

Post Postao/la Rz88 »

Traziti u buducnosti igrace sa strane. Najbolje se fokusirati na jedno trziste ili ligu. Pokusati sto manje ovisiti od menadzera, vec od svojih skauta i svog tima.
Balkanske lige, druge lige Ceske, Slovacke, Austrije, druge pa cak i trece lige Nizozemske i Belgije, treca liga Francuske, treca i cetvrta liga Spanije.... veliki broj talenta.
MLS i nize lige su sjajne za zimski prijelazni rok. Dosta talenta i sve veci i bolji razvoj igraca. Njima liga zavrsava na zimu pa tada najvise klubova mijenja. Dosta igraca ima europske i balkanske korijene i dosta igraca se zeli oprobati u Europi, a Celik i BiH mogu biti odskocna daska.
Ove zime je napadac Junior Diouf nekog collega presao u Beveren druga belgijska liga. 9 golova u 8 utakmica za juniore njihove ima. To je nivo igraca kojeg mozemo priustiti i kojem mozemo biti zanimljivi.
Radnik je doveo par igraca iz francuske trece lige. Koju konekciju imaju ne znam, ali je par njih uspjelo. O Rudaru i Spancima ne treba pricati, ali mislim da u oba slucaja ima dosta do menadzera.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Rz88 je napisao/la: 26 svi 2026, 15:49 Traziti u buducnosti igrace sa strane. Najbolje se fokusirati na jedno trziste ili ligu. Pokusati sto manje ovisiti od menadzera, vec od svojih skauta i svog tima.
Balkanske lige, druge lige Ceske, Slovacke, Austrije, druge pa cak i trece lige Nizozemske i Belgije, treca liga Francuske, treca i cetvrta liga Spanije.... veliki broj talenta.
MLS i nize lige su sjajne za zimski prijelazni rok. Dosta talenta i sve veci i bolji razvoj igraca. Njima liga zavrsava na zimu pa tada najvise klubova mijenja. Dosta igraca ima europske i balkanske korijene i dosta igraca se zeli oprobati u Europi, a Celik i BiH mogu biti odskocna daska.
Ove zime je napadac Junior Diouf nekog collega presao u Beveren druga belgijska liga. 9 golova u 8 utakmica za juniore njihove ima. To je nivo igraca kojeg mozemo priustiti i kojem mozemo biti zanimljivi.
Radnik je doveo par igraca iz francuske trece lige. Koju konekciju imaju ne znam, ali je par njih uspjelo. O Rudaru i Spancima ne treba pricati, ali mislim da u oba slucaja ima dosta do menadzera.
Za ovo treba imat bas dobre konekcije ili dobar skauting da uspijes pronaci talente.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Redbull je napisao/la: 26 svi 2026, 16:20
Rz88 je napisao/la: 26 svi 2026, 15:49 Traziti u buducnosti igrace sa strane. Najbolje se fokusirati na jedno trziste ili ligu. Pokusati sto manje ovisiti od menadzera, vec od svojih skauta i svog tima.
Za ovo treba imat bas dobre konekcije ili dobar skauting da uspijes pronaci talente.
Pa to i treba biti cilj u buducnosti. Ne oslanjati se na menadzere, vec siriti spektar da ne ovisimo samo o domacim igracima koji su vjerovatno i skuplji, a pitanje jesu li kvalitetniji.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

KakhaKaladze je napisao/la: 26 svi 2026, 15:02
R0b je napisao/la: 26 svi 2026, 12:28 Ivanu Šariću istiće ugovor:

slika
Neosporan kvalitet ali bi nam pojeo dobar dio budzeta isto kao i Memija. Vrhunska pojacanja ali mislim da su preskupi trenutno.
Jeb...ga ja jest nam kokuzluk isao pod kozu pa sami sebe pravimo prosjacima.Mi moramo i trrbamo ciljati visoko i tako se postavit, zvat igrace nudit pq ako pristanu ok.
Racunica je jasna 10 igrqca po 10 milja minimum to je 1.2M i jos ovi istali neka su 800k to su neka 2M.Ostali troskovi i strucni stab pripreme admi istracija neka bude 1.5 M pa to je opet normalan i realan budxet za nas u ovoj situaciji cak bi se moglo to i prebacit.
Ako ti institucije tu ucestvuju sa 1, 5M cisto nase je da napravimo 2M a mogli bi samo o karti dostic 1M.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 26 svi 2026, 20:00
R0b je napisao/la: 26 svi 2026, 12:28 Ivanu Šariću istiće ugovor:

slika
Neosporan kvalitet ali bi nam pojeo dobar dio budzeta isto kao i Memija. Vrhunska pojacanja ali mislim da su preskupi trenutno.
Jeb...ga ja jest nam kokuzluk isao pod kozu pa sami sebe pravimo prosjacima.Mi moramo i trrbamo ciljati visoko i tako se postavit, zvat igrace nudit pq ako pristanu ok.
Racunica je jasna 10 igrqca po 10 milja minimum to je 1.2M i jos ovi istali neka su 800k to su neka 2M.Ostali troskovi i strucni stab pripreme admi istracija neka bude 1.5 M pa to je opet normalan i realan budxet za nas u ovoj situaciji cak bi se moglo to i prebacit.
Ako ti institucije tu ucestvuju sa 1, 5M cisto nase je da napravimo 2M a mogli bi samo o karti dostic 1M.
A gdje je porez i doprinosi :mrgreen:

Na 2 miliona neto plata, otprilike još milion i 200k za porez i doprinose.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 26 svi 2026, 21:04

Ma prijavis sve na minimalac, pouzdana metoda iz PL :mrgreen:
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 26 svi 2026, 21:20

Onda se džaba krečilo 6 godina
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Dodjes za 5 godina inspekcija i nova 3 miliona obracunata. :D ako je plata beto 10.000 bruto je 16.000 :D
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 26 svi 2026, 21:46 Dodjes za 5 godina inspekcija i nova 3 miliona obracunata. :D ako je plata beto 10.000 bruto je 16.000 :D
Pa novi zakon i novi reprogram :mrgreen:

Bez zayebancije, pokriti se koliko je jorgan dug, da bude po PS-u, kako treba, ganjati šta mlađe željno igre i dokazivanja, pa šta bude, nisu ni veliki budžeti garancija uspjeha.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Također ne pumpati plate ovim igračima iz trenutnog rostera, svakako od njih 25, nakon ljetnog i zimskog transfer roka, ostat će 3, 4 maksimalno. Da ne bi kasnije bacali pare u bunar na raskide. Stoja dvije povišice na federalnu platu i bujrum dokaži se na jesen u PL, lako se može podebljati ugovor na zimu.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Ma zajebajem se, mislim da cemo biti jedini klub koji sve zakonske obaveze postiva. Nadam se da nas to nece ukopat i da budemo manje konkurentni pored drugih klubova. Igrace nije briga, oni vise vole "na ruke" svakako. Bit ce interesantno ovo sve ispratiti, mozda nas to sve i primora da se okrenemo stranim trzistima.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 26 svi 2026, 21:53 Također ne pumpati plate ovim igračima iz trenutnog rostera, svakako od njih 25, nakon ljetnog i zimskog transfer roka, ostat će 3, 4 maksimalno. Da ne bi kasnije bacali pare u bunar na raskide. Stoja dvije povišice na federalnu platu i bujrum dokaži se na jesen u PL, lako se može podebljati ugovor na zimu.
I ovo si upravu, evo vam prilika, pokažite se. Vec vidim ljigavog husaru kako zateze, kao i pred ovu sezonu :mrgreen:
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

Redbull je napisao/la: 26 svi 2026, 21:55
Truhlo je napisao/la: 26 svi 2026, 21:53 Također ne pumpati plate ovim igračima iz trenutnog rostera, svakako od njih 25, nakon ljetnog i zimskog transfer roka, ostat će 3, 4 maksimalno. Da ne bi kasnije bacali pare u bunar na raskide. Stoja dvije povišice na federalnu platu i bujrum dokaži se na jesen u PL, lako se može podebljati ugovor na zimu.
I ovo si upravu, evo vam prilika, pokažite se. Vec vidim ljigavog husaru kako zateze, kao i pred ovu sezonu :mrgreen:
Husara je mogo zatezat u prvoj ligi, ovdje je vec prica drugacija. Hoces neces. Sero je za prvu ligu zvijer, to stoji, al Bgm puna kesa vakvih ko on u pl. Tako da nece bit problem s husarom
Dize se prasina
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 26 svi 2026, 21:40

Pa nismo ludi da damo platu 10milja i jos platimo na to doprinose.
To bi nas unistilo u smislu sportske strane, vi ste naivni ko djeca.Potpisat igraca sa garantovanom platom od 10 milja i doprinosi na 2 god i boli ga tuki moze kao i Burekovic lagano i prima platu a danas je takvi vise nego sto zele napredak i iskorak.
To treba plata max 5 milja i ostalo po ucinku i minutama i angazmanu i nek nabere i 15 ljami ako zasluzi i tu bit posten obavezno sa nase strane.Tako rade kod doste klubova pa i kod nas a i u evropi.Cuj dat platu 10milja i 2 god ugovora i lagano te igrac je..e i menadzer kako stigne.
Samo ganjat igrace karakterne koji se zele dokszivat i nek sebi nabiju primanja.
U ovoj lopovskoj drzavi treba zaobic sve sto se moze zaobic, nemojte mi glumit neku moralnu vertikalu haha.
Samo sebe gledat i naravno "SVE PO ZAKONU" :mrgreen:
Zadnja izmjena: Cinvict35, dana/u 26 svi 2026, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 26 svi 2026, 22:03
Truhlo je napisao/la: 26 svi 2026, 21:40

Pa nismo ludi da damo platu 10milja i jos platimo na to doprinose.
To bi nas unistilo u smislu sportske strane, vi ste naivni ko djeca.Potpisat igraca sa garantovanom platom od 10 milja i doprinosi na 2 god i boli ga tuki moze kao i Burekovic lagano i prima platu a danas je takvi vise nego sto zele napredak i iskorak.
To treba plata max 5 milja i ostalo po ucinku i minutama i angazmanu i nek nabere i 15 ljami ako zasluzi i tu bit posten obavezno sa nase strane.Tako rade kod doste klubova pa i kod nas a i u evropi.Cuj dat platu 10milja i 2 god ugovora i lagano te igrac je..e i menadzer kako stigne.
Samo ganjat igrace karakterne koji se zele dokszivat i nek sebi nabiju primanja
I na ostalo se plaća isti iznos poreza i doprinosa. Svaka isplata radniku je isto oporeziva, zvao je plata, bonus, bajramluk, hedija, kako god hoćeš :lol:
Odgovori