Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Kakav kraj utakmice. Svaka čast Ibrahimu za one tri odbrane u zadnjih 10-ak minuta. Zaslužio je sve čestitke za plasman u viši rang. Čovjek kapiten ekipe, dovoljno je reći.
Nama sada predstoji rješavanje i golmanske pozicije.
P.S. Ovaj Fredy iz Angole u ekipi Coruma je tip veznjaka kakav nama fali. Znam da ne čekaju da se samo pokupe sa ulice i da ovakvi igrači koštaju ali bukvalno je prototip igrača kakvog bi poželio u Želji. Bez obzira na godine.
Ne odgledah do kraja ali vidim pobjediše. Svaka čast Ibri al fakat.
Edit: Turci na X-u komentarišu da je on nosio Corum do prve lige. Top.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
jole je napisao/la: ↑24 svi 2026, 21:42
HŠK ŽELJEZNIČAR
Nek nam je dragi Bog na pomoći
Baš tako...
Zbog čega ovo kažete? Zbog nekih novih članova uprave i drugih organa Kluba ili zbog sportskog sektora, Marić, Prelec i ostali?
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Levin je napisao/la: ↑24 svi 2026, 22:46
Baš tako...
Zbog čega ovo kažete? Zbog nekih novih članova uprave i drugih organa Kluba ili zbog sportskog sektora, Marić, Prelec i ostali?
Ne znam šta @Jole ima još ali ja samo kažem Nek nam je dragi Bog na pomoći. I nama i Saninu. Zbog mnogo stvari.
Jbg onda. Nemojte javno, svakako će iskopati lešinari. Ali baš sam zbog toga pitao, znam da je bilo uslovljavanja da član/članica HDZ-a BIH bude dio uprave/skupštine...Svašta se nažalost pisalo.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Kakav sad HDZ u strukturama kluba, kakav HSK, nek nam je Bog na pomoci itd... sta pricate momci, to nisu male stvari, promjeni se raspolozenje i prica odjednom za 180 stepeni
Ne treba preveliku euforiju dizati. Ne vidim niti jedan razlog. Do sada Sanin nije pokazao da ima neki plan, prilično se luta. Nijaz, Slaviša i skupi januarski igrači sa velikim najavama, privremeni Savo te na kraju Marić i Prelec. Idemo iz krajnosti u krajnost.
Uglavnom, očelujem veliki broj odlazaka i dolazaka prvenstveno mladih igrača koji će se pokušati prodavati na kraju sezone. Nadam se da će biti uspješni u tome pa da ne potonemo u još veću dubiozu što se tiče finansija.
U suštini, svejedno je kome ćeš dugovati novac.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 25 svi 2026, 09:49, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Veteran je napisao/la: ↑25 svi 2026, 08:12
Sinonim za crnjake je Bošnjo. Nikad nista nit je valjalo, nit valja, a bogami niti ce valjat. Samo negativu pucaj.
Jest, trebam skakat od sreće što mi u Klub dolazi čovjek za kojeg još nisam našo ništa pozitivno, a tražio sam i trudio se.
Ili što mu je prvi favorit trener koji ima 20 poraza, 6 remija i 4 pobjede u zadnjih 30 tekmi.
Ne znam šta @Jole ima još ali ja samo kažem Nek nam je dragi Bog na pomoći. I nama i Saninu. Zbog mnogo stvari.
Jbg onda. Nemojte javno, svakako će iskopati lešinari. Ali baš sam zbog toga pitao, znam da je bilo uslovljavanja da član/članica HDZ-a BIH bude dio uprave/skupštine...Svašta se nažalost pisalo.
Ja pričam o sportskom sektoru, u UO će vjerovatno bit član HDZ-a ali ne bi ja tome pridavo neki značaj.