Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Naravno Redbulle. Zasto ne?
A hajmo ovako postaviti stvari, da li ste za izgradnju stadiona, gdje ce se ici na totalno rusenje i ponovna izgradnja koja ce trajati minimalno dvije godine, a u tom periodu Čelik nece moci tu igrati utakmice? A ni na Atletskom posto ne ispunjava uslove za PL.
A hajmo ovako postaviti stvari, da li ste za izgradnju stadiona, gdje ce se ici na totalno rusenje i ponovna izgradnja koja ce trajati minimalno dvije godine, a u tom periodu Čelik nece moci tu igrati utakmice? A ni na Atletskom posto ne ispunjava uslove za PL.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Tako je druze,Celik,Zenica su dali reprezentaciji da igraju godinama za dabe na BP,dok na Grbavici fino plati pa ces igrati. Sad ce neko reci uložili su,nesto za semafor koji nije namjenjen uopšte stadionu...Kelestura dao 10g.Halal bilo. Kanton,grad,Federacija mogu izdvojiti cifru koju su dali Želji,Velezu,Zrinjskom,Slobodi da se BP rekonstruiše i bude top stadion. Samo da neko ne pomisli da sam ja protiv gradnje,naravno da nisam,ali uz jasne garancije za završetak radova i uslove koje i sad ima NK Celik,a ne da bude podstanar,da nista ne uprihoduje od budućih poslovnih isl. Nadam se da Robert i ostali u upravi ce izvuci maksimum,a ako treba braniti BP branit će se. Ovaj smecar Fudo je uništio autobusku,Papirnu,oko Lamele koda je vrijeme stalo,također Staru čaršija a dosad je imao milijardu KM buđeta,tako da mu ni BP nista ne predstavlja kao ni Celik.LP
Svi se slazemo oko toga da se treba praviti, samo sto ima opravdan strah da se klub zastiti. Ako u nekom trenutku se Čelik neki kraci period bude morao seliti, nek savez napravi izuzetak i dozvoli kamberovice, da se tamo igra.
Ja koliko znam da su razgovori saveza sa upravom Nk Čelik vec obavljeni i dogovoreno je da ide fazna izgradnja tribina po tribina. S tim da se bojim da jednom kad se krene gradit ne stanu radovi pa da nam godinama stadion bude u jos gorem stanju. Jednostavno kad na slici vidim onu dvojicu zajedno odmah me jeza prodje.
- BatistutA19
Joj opet vi o stadionu isto ,naravno da sam za novi stadion nek se srusi sve i nek se izgradi novi stadion i ne treba sumnjat u to da ce neko zajebat Celik.Ne sumnjam ni u ove sto vode Celik a ne sumnjam ni u grad ni u savez.On kad se izgradi on je nas Celikov a reprezentacija ce igrat nekoliko utakmica godisnje i cao.. ,Pusti se nostalgije ko sto neki pricaju zao mi ,nije to vise taj stadion.
To mi je isto da sad kad smo imali tv crno bijeli eto ostavit cu ga i necu tv u boji kupovat falit ce mi ili nebitno sta, mobiteli,auta jednostavno moras ici naprijed.
I na kraju krajeva niko te vise nista ne pita to je zavrsena prica sve potpisano i onako prelijep stadion,prelijepe boje.
A to alternativa ako treba sto neko kaze kad Dinamo moze takav grad koji je od Zenice veci skoro 10 puta i predje na stadion od 10 000 mozemo i mi .Na kraju krajeva nista se to ne zna ni kako ce se gradit sve srusit ili u etapama ,sve su to nagadjanja.
To mi je isto da sad kad smo imali tv crno bijeli eto ostavit cu ga i necu tv u boji kupovat falit ce mi ili nebitno sta, mobiteli,auta jednostavno moras ici naprijed.
I na kraju krajeva niko te vise nista ne pita to je zavrsena prica sve potpisano i onako prelijep stadion,prelijepe boje.
A to alternativa ako treba sto neko kaze kad Dinamo moze takav grad koji je od Zenice veci skoro 10 puta i predje na stadion od 10 000 mozemo i mi .Na kraju krajeva nista se to ne zna ni kako ce se gradit sve srusit ili u etapama ,sve su to nagadjanja.
Ja bi sad potpisao 5 godina igranja opet prvu ligu federacije a da dobijemo ovakav elitni stadion od 120M pod istim uslovima kao sto imamo sada.
TO JE PROJEKAT KOJI BI PROMJENIO LICE GRADA KLUBA PA I DRZAVE.Nikad ga nebi mogao Celik ili grad isfinansirat.Koji rejting bi dobili kao klub kiji bi nivo imali u fudbalskim krugovima ako bi jos mi uporedo napravili nesto dobro na plandilu LUDILO.
Nebi te bilo stid pozvat bilo kojeg igraca ili trenera i ko bi te odbio
TO JE PROJEKAT KOJI BI PROMJENIO LICE GRADA KLUBA PA I DRZAVE.Nikad ga nebi mogao Celik ili grad isfinansirat.Koji rejting bi dobili kao klub kiji bi nivo imali u fudbalskim krugovima ako bi jos mi uporedo napravili nesto dobro na plandilu LUDILO.
Nebi te bilo stid pozvat bilo kojeg igraca ili trenera i ko bi te odbio
Pa drug 2 godije je i vise nego dovoljno da se napravi stadion jer nije to isti sistem gradnje kao npr soliter ili neki stambeni kompleksi jer ne ide osalij sprat pa cekas pa sprat pa de da se osusi i sl.Ovde ide odma npr gradnja sve cetiri tribine odjednom i na kraju spajas a krov se vec napraci negdje u fabrici pa fakticki sastavljas.Jos jedna stvar kod ove gradnje je sto su prostorije i poslovni prostori vecinom( osim wc) veci dimenzika pa nema bruka pregrada i jeb...da.Uglavnom hocu rec da je gradnja jednostavnije nego stambene komplekse odnosno brza je betonaza i salovanje a to uzima najvise vremena kao i ne preduboki temenji kao kod ev npr Trg RudaraGuest.1945 je napisao/la: ↑23 svi 2026, 11:11Koje bolan 2 godine?Pa da su 2 godine u pitanju vjerujem da bi uprava pristala da se prseli na 2 godine na Kembriđ i da se odradi travnjak tu i tribine montažne.Jug Grbavice za godinu dana nisu ga uspjeli ni srušit, Fudini bazeni nece jos za godinu završit.Ako bi završili za 5 godina šutaj se nogama u zuzu.Cinvict35 je napisao/la: ↑22 svi 2026, 17:00Valjda nisu lidi da ruse stadion ako nisu zatvorili finansije za izgradnju.Gkedajuci po netu stadion kao nas bi mogao glat bit gotov za 2 godine, mada je fudo spominjao da ce im dat rok od 1.5 godinu za kompetnu izgradnju(realnije ovo 2minimaln0).KakhaKaladze je napisao/la: ↑22 svi 2026, 15:22
Meni je ovaj dio stadion ce se rusiti izrazito zabrinjavajuci. To je opcija u kojoj bi mi mogli najvise ostati donji. U komlletno rusenje bez neke garancije je ludost i nadam se da cemo se uspjeti ugraditi tipa da se prije rusenja adaptira kembridz, da se obnovi travnjak i postavi neka montazna tribina. Kako kod nas sve ide, ako je 3 godine planirano, 5 godina je minimalno vrijeme za koje ce bit zavrseno.
Jest situacija rutava ali imaju momci u klubu koji stoje na prvoj liniji odbrane i mislim da ce isposlovat najbolje sto se moze odradit.Ali kad pogledam koje je ito izdanje pa kad smo cekali 6 god i igrqli po livadama mozemo jos 2 god da igramo na stadionu elitne kategorije.Vjerujem da bi samo ta gotiva dovodila 5 milja ljudi na stadion mimo sadasnje publike a i ljidi iz okolni gradova bi mogli dolazit kao turisti hahha na stadion da gledaju i stadion i NK Celik
Ti druze misliš da vec ceka 120mil KM,samo da se uzmu?
Svakako,treba odmah otici u Zeljezaru uzeti mreže ,šipke i uzengije. Lp