Njima je delegat upisao 3,500 tako da težak je cilj ali moguć.
NK Čelik
Re: NK Čelik
NK Čelik 45 i Robijaši 88

OKK Čelik 54

OKK Čelik 54
Ako budemo imali ovu cifru sa kupljenim ulaznicama /podaci kluba/ onda ce nam delegat hladno svaku utakmicu pisati 8.000+ Sto se tice fan shopa, optimista sam ali ipak ne veliki, jer da bi prihod bio osjetan, trebao bi npr prodati 2000 dresova (sto bi bilo oko 250 hiljada prometa - rashodi, ne znam moze li ostati 100 hiljada, a hajd prodaj 2000 dresova). Volio bih da grijesim, i da ce me ekipa iz marketinga "poklopiti".Redbull je napisao/la: ↑21 svi 2026, 23:07 Sljedece sezone nek imamo 5.5k prosjek po utakmici, plus kup utakmice dodjemo do brojke od 1.mil. KM samo od ulaznica. Nije zanemariva cifra, ja tu posjetu samo tako brojim. Cetvrtina budjeta skoro. dodaj tome razne zanimacije, food and drink, fan shop...
Prva sezona da preguramo na sredini tabele, pa onda udariti po sponzorima jos jace.
S druge strane vjerujem da ce se sada javiti mnoga preduzeca sa zeljom da budu sponzori, a koji su nas u proslosti zaobilazili. Jer lijepo je biti na strani pobjednika, a Čelik to svakako jeste. Lijepo je vidjeti da je Tapas danas postao novi sponzor (pa kakav god paket odabrali)...Nadam se da ce i drugi i poznatiji poslovni subjekti naci svoj interes u sponzorisanju ovakvog projekta kao sto je zenicki Čelik!
SVANI NEDELJO!!!!
NAPRIJED ČELIK!!!
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Ne prodajemo samo dresove u fanshopu, pogledaj koliko raje nosi majice iz fan shopa, pa i ovi novi dresovi se dosta nose, jos da nisu zajebali sa kolicinom, bilo bi jos vise. Fan shop neka donese 50k KM profita godisnje i vise nego dobro za nase uslove.phillies je napisao/la: ↑21 svi 2026, 23:44Ako budemo imali ovu cifru sa kupljenim ulaznicama /podaci kluba/ onda ce nam delegat hladno svaku utakmicu pisati 8.000+ Sto se tice fan shopa, optimista sam ali ipak ne veliki, jer da bi prihod bio osjetan, trebao bi npr prodati 2000 dresova (sto bi bilo oko 250 hiljada prometa - rashodi, ne znam moze li ostati 100 hiljada, a hajd prodaj 2000 dresova). Volio bih da grijesim, i da ce me ekipa iz marketinga "poklopiti".Redbull je napisao/la: ↑21 svi 2026, 23:07 Sljedece sezone nek imamo 5.5k prosjek po utakmici, plus kup utakmice dodjemo do brojke od 1.mil. KM samo od ulaznica. Nije zanemariva cifra, ja tu posjetu samo tako brojim. Cetvrtina budjeta skoro. dodaj tome razne zanimacije, food and drink, fan shop...
Prva sezona da preguramo na sredini tabele, pa onda udariti po sponzorima jos jace.
S druge strane vjerujem da ce se sada javiti mnoga preduzeca sa zeljom da budu sponzori, a koji su nas u proslosti zaobilazili. Jer lijepo je biti na strani pobjednika, a Čelik to svakako jeste. Lijepo je vidjeti da je Tapas danas postao novi sponzor (pa kakav god paket odabrali)...Nadam se da ce i drugi i poznatiji poslovni subjekti naci svoj interes u sponzorisanju ovakvog projekta kao sto je zenicki Čelik!
SVANI NEDELJO!!!!
NAPRIJED ČELIK!!!
Želji ako delegat protiv Širokog upiše recimo 3000, ukupna posjeta liga+kup će im biti 127 000 na 20 utakmica, u prosjeku 6350phillies je napisao/la: ↑21 svi 2026, 22:35https://www.transfermarkt.com/verein-st ... ewerb=liga
Ma ne mozes ih stici, jer bi u nase dvije zadnje utakmice trebalo biti preko 30.000 gledalaca, pa da prosjekom dodjemo na oko 6.600, koliko ce Zeljo imati ako im upisu 2000 veceras. Ali time se ne treba ni zamarati, jer mi smo dokazali i ovom brojkom ko smo i sta smo. Čelik ima za dvije hiljade ljudi vise na utakmici od dva najjaca kluba u drzavi trenutno, za hiljadu i po vise gledalaca po utakmici od Sarajeva, najskuplje ekipe u drzavi. I to kad su nam protivnici bili ekipe Viteza, Bratstva, Buducnosti, Tomislava... (bez ikakve namjere da bilo koji klub iz nase lige uvrijedim i omalovazim)...poredjenja radi, prvi slijedeci klub iz nase lige na ovoj listi je Jedinstvo, cija je prosjecna posjeta jednaka petini Celikove, pa i to govori ko smo i sta smo kada su ovi parametri u pitanju.
A od kolovoza/avgusta idemo jos jace i jos bolje....pun stadion svaki put, dok ga nisu krenuli rusiti. Treba to ubaciti u pozive publici u slijedecoj sezoni. "Ostvarite uspomene na Bilinom, orginalnom i rustikalnom..."![]()
Mi smo trenutno liga+kup na 71200 na 13 utakmica, u prosjeku 5476. Da bi se izjednačili sa Željinim prosjekom treba nam u ove dvije utakmice ukupno: 24050. Protiv Igmana 14000 i protiv Radnika 10500
Fundus koji pored fan shopa prodaje opremu i drugim firmama, klubovima, itd "zaradi" 8000 u 2025. i 20 000 u 2024. godini. Fan shop je samo za raju onako i da ako može ne pravi minus, nemamo mi potencijal da se tu zaradi ozbiljna lova. Šta je 50 ili 100k u PL, mačiji kašalj na budžete od 4, 5 miliona KM.Redbull je napisao/la: ↑22 svi 2026, 00:01Ne prodajemo samo dresove u fanshopu, pogledaj koliko raje nosi majice iz fan shopa, pa i ovi novi dresovi se dosta nose, jos da nisu zajebali sa kolicinom, bilo bi jos vise. Fan shop neka donese 50k KM profita godisnje i vise nego dobro za nase uslove.phillies je napisao/la: ↑21 svi 2026, 23:44Ako budemo imali ovu cifru sa kupljenim ulaznicama /podaci kluba/ onda ce nam delegat hladno svaku utakmicu pisati 8.000+ Sto se tice fan shopa, optimista sam ali ipak ne veliki, jer da bi prihod bio osjetan, trebao bi npr prodati 2000 dresova (sto bi bilo oko 250 hiljada prometa - rashodi, ne znam moze li ostati 100 hiljada, a hajd prodaj 2000 dresova). Volio bih da grijesim, i da ce me ekipa iz marketinga "poklopiti".Redbull je napisao/la: ↑21 svi 2026, 23:07 Sljedece sezone nek imamo 5.5k prosjek po utakmici, plus kup utakmice dodjemo do brojke od 1.mil. KM samo od ulaznica. Nije zanemariva cifra, ja tu posjetu samo tako brojim. Cetvrtina budjeta skoro. dodaj tome razne zanimacije, food and drink, fan shop...
SVANI NEDELJO!!!!
NAPRIJED ČELIK!!!
I onda je svizac zamotao cokoladu hahahahahaha (vezano za posjetu u zadnja dva kola
)
Sto se tice fan shopa, kao sto rekoh gore fan shop ima potencijal da napravi 100k sto je sasvim solidna cifra, ali nece predstavljati prevagu u nasem budzetu u odnosu npr na budzet Radnika /Bijeljina/ koji npr nema fan shop.
E sad kad bi ti prodao 10.000 dresova, to je onda druga prica (al spada u domen onog svisca sto mora Milku
)
A Fundusu mislim da smo mi bili najveci klijenti jer jedno je ekipama prodati jednu dvije garniture dresova, a sasvim nesto drugo kad ti 150 dresova nestane sa polica u roku dva sata.
Sto se tice fan shopa, kao sto rekoh gore fan shop ima potencijal da napravi 100k sto je sasvim solidna cifra, ali nece predstavljati prevagu u nasem budzetu u odnosu npr na budzet Radnika /Bijeljina/ koji npr nema fan shop.
E sad kad bi ti prodao 10.000 dresova, to je onda druga prica (al spada u domen onog svisca sto mora Milku
A Fundusu mislim da smo mi bili najveci klijenti jer jedno je ekipama prodati jednu dvije garniture dresova, a sasvim nesto drugo kad ti 150 dresova nestane sa polica u roku dva sata.
Samo Čelik zenički !!!
Ovo ako je tačno odo ujutro odmah kod muftije zeničkog Mevludina Dizdarevića tražiti da hutba ove Džume bude sa temom o Čeliku i borbi kako trebaju svi doci na stadion.Truhlo je napisao/la: ↑22 svi 2026, 00:03Želji ako delegat protiv Širokog upiše recimo 3000, ukupna posjeta liga+kup će im biti 127 000 na 20 utakmica, u prosjeku 6350phillies je napisao/la: ↑21 svi 2026, 22:35https://www.transfermarkt.com/verein-st ... ewerb=liga
Ma ne mozes ih stici, jer bi u nase dvije zadnje utakmice trebalo biti preko 30.000 gledalaca, pa da prosjekom dodjemo na oko 6.600, koliko ce Zeljo imati ako im upisu 2000 veceras. Ali time se ne treba ni zamarati, jer mi smo dokazali i ovom brojkom ko smo i sta smo. Čelik ima za dvije hiljade ljudi vise na utakmici od dva najjaca kluba u drzavi trenutno, za hiljadu i po vise gledalaca po utakmici od Sarajeva, najskuplje ekipe u drzavi. I to kad su nam protivnici bili ekipe Viteza, Bratstva, Buducnosti, Tomislava... (bez ikakve namjere da bilo koji klub iz nase lige uvrijedim i omalovazim)...poredjenja radi, prvi slijedeci klub iz nase lige na ovoj listi je Jedinstvo, cija je prosjecna posjeta jednaka petini Celikove, pa i to govori ko smo i sta smo kada su ovi parametri u pitanju.
A od kolovoza/avgusta idemo jos jace i jos bolje....pun stadion svaki put, dok ga nisu krenuli rusiti. Treba to ubaciti u pozive publici u slijedecoj sezoni. "Ostvarite uspomene na Bilinom, orginalnom i rustikalnom..."![]()
Mi smo trenutno liga+kup na 71200 na 13 utakmica, u prosjeku 5476. Da bi se izjednačili sa Željinim prosjekom treba nam u ove dvije utakmice ukupno: 24050. Protiv Igmana 14000 i protiv Radnika 10500i najposjećeniji smo klub u državi ove sezone u domaćim takmičenjima.
Kad džemat navali majko mila Inshallah
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Zar sumnjaš u moje brojkeAvenija je napisao/la: ↑22 svi 2026, 00:36Ovo ako je tačno odo ujutro odmah kod muftije zeničkog Mevludina Dizdarevića tražiti da hutba ove Džume bude sa temom o Čeliku i borbi kako trebaju svi doci na stadion.Truhlo je napisao/la: ↑22 svi 2026, 00:03Želji ako delegat protiv Širokog upiše recimo 3000, ukupna posjeta liga+kup će im biti 127 000 na 20 utakmica, u prosjeku 6350phillies je napisao/la: ↑21 svi 2026, 22:35
https://www.transfermarkt.com/verein-st ... ewerb=liga
Mi smo trenutno liga+kup na 71200 na 13 utakmica, u prosjeku 5476. Da bi se izjednačili sa Željinim prosjekom treba nam u ove dvije utakmice ukupno: 24050. Protiv Igmana 14000 i protiv Radnika 10500i najposjećeniji smo klub u državi ove sezone u domaćim takmičenjima.
Kad džemat navali majko mila Inshallah![]()
Ma nas je ove sezone plasman repke na svjetsko, hladno vrijeme i termin utakmice protiv gorkog zayebao da ne budemo najposjećeniji. Da je na toj utakmici bilo 8000 umjesto 3500, bili bi prvi....
I to 8000 zarade na 300 000 KM prihoda, nema tu nekog hajra, fokus gurnuti na članstvo, ulaznice, sponzore. Ovo je usput da smo fency, da nismo radnik socerbetphillies je napisao/la: ↑22 svi 2026, 00:24 I onda je svizac zamotao cokoladu hahahahahaha (vezano za posjetu u zadnja dva kola)
E sad kad bi ti prodao 10.000 dresova, to je onda druga prica (al spada u domen onog svisca sto mora Milku)
-
PonosniSmogovci
Fanshop je iz šupice pravio preko 100k godišnje. S Fundusom preko 200k, a kad se ponovo vrati pod klub cilj je 500k godišnje.
Nije moguć nikako, greška u računici, ups
NK Čelik 45 i Robijaši 88

OKK Čelik 54

OKK Čelik 54
NK ČELIK - FK RADNIK (Zenica, 24.05.2026. - 17:30 sati)
Glavni sudija: Padro Ante (Livno)
Sudija asistent 1: Mehmedović Samir (Sanski Most)
Sudija asistent 2: Đulović Enis (Tuzla)
Četvrti sudija: Spahalić Emir (Mostar)
Posmatrač suđenja: Brzović Šemso (Tuzla)
Delegat: Bošnjak Ratko (Vitez)
Hajde Ratko upisi 10 000 u posjetu
Glavni sudija: Padro Ante (Livno)
Sudija asistent 1: Mehmedović Samir (Sanski Most)
Sudija asistent 2: Đulović Enis (Tuzla)
Četvrti sudija: Spahalić Emir (Mostar)
Posmatrač suđenja: Brzović Šemso (Tuzla)
Delegat: Bošnjak Ratko (Vitez)
Hajde Ratko upisi 10 000 u posjetu
Pravio prometa, što se uprihoduje, to i ode na troškove, teško je tu izvući neki profit od kojeg bi klub mogao imati koristi, da preusmjeri taj novac u nešto. Prave željo i sarajevo po milion pa su na nuli ili u minusu sa fan shopovima.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑22 svi 2026, 09:23 Fanshop je iz šupice pravio preko 100k godišnje. S Fundusom preko 200k, a kad se ponovo vrati pod klub cilj je 500k godišnje.
Zrinjski ima dobit od 300 000 KM a promet preko milion. ZRINJSKITruhlo je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:56Pravio prometa, što se uprihoduje, to i ode na troškove, teško je tu izvući neki profit od kojeg bi klub mogao imati koristi, da preusmjeri taj novac u nešto. Prave željo i sarajevo po milion pa su na nuli ili u minusu sa fan shopovima.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑22 svi 2026, 09:23 Fanshop je iz šupice pravio preko 100k godišnje. S Fundusom preko 200k, a kad se ponovo vrati pod klub cilj je 500k godišnje.
Ali zato ga ljudi vode alal vera. Oni bi već 10 dana da su u našoj poziciji imali čitavu seriju šampionskih stvari i povratka u elitu od olovke do kape. Da ne nabrajam 2 vrste šala, 5 majica, specijalna izdanja itd. Kad im je Derby nema više čak ni dresova HRV cijeli stadion u opremi iz fan shopa. Ali oni su na taj nivo došli jer rade 15 godina kod nas tek krenulo nema 2 godine.
Nek 50k profita napravi dobro jeTruhlo je napisao/la: ↑22 svi 2026, 10:56Pravio prometa, što se uprihoduje, to i ode na troškove, teško je tu izvući neki profit od kojeg bi klub mogao imati koristi, da preusmjeri taj novac u nešto. Prave željo i sarajevo po milion pa su na nuli ili u minusu sa fan shopovima.PonosniSmogovci je napisao/la: ↑22 svi 2026, 09:23 Fanshop je iz šupice pravio preko 100k godišnje. S Fundusom preko 200k, a kad se ponovo vrati pod klub cilj je 500k godišnje.