FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin »

AhmedNurudin je napisao/la: 20 svi 2026, 20:51 S obzirom na to da se potpisuje imenom i prezimenom sigurno ima istine. Ne vjerujem da bi se izlagao tek tako bez da ima pouzdanu informaciju. Za kriminalca Badžaka nije ništa pogriješio, Tuna mi za ono kratko vrijeme nije ostavio takav utisak ali ko zna. Ne pada mi na pamet za nekoga garantovati, ipak ga ne poznajem tako dobro. Pogotovo nakon ovog svega, nikome ne vjerujem. Ovo za Jabera isto ima smisla, mislim da se odnosi na one navodne neke ruske klubove, pa je momak bio i kažnjavan. Samo nas rezultat tada nije kaznio. Na kraju krajeva sve će se samo kazati. Pred nama je.
Iskren da budem ne znam ko je ovaj dečko što objavljuje. Upratio sam mu par članaka na sredinom.ba i tako ga dodam na FB.

Što se tiče Badžaka lično mislim da je to jedno od najvećih zala koje je ikad ušlo u klub. On otkako je u Klubu i oko njega mi samo tonemo. Što finansijski, što rezultatski. Čak smatram da je sva hajka na Amara potekla upravo od njega jer mu je trebalo žrtveno jagnje ali nisu ni sve Amarove bile za ramazana što se kaže.

Sa druge strane Tuna mi je bio jedna od svjetlijih tačaka zadnjih godina ali nikad ne reci nikad. Navijači su sve što se loše uradilo prebacili na Adžema i Badžu a zaboravljamo da je Tuna to svo vrijeme bio predsjednik UO. Nekako se nadam da ovo za njega ipak nije istina.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Zar nije ekipa iz ASA osiguranja uz Mirvića, otkud sad to da su suprotstavljeni
Levin

Post Postao/la Levin »

Održan sastanak članova Skupštine FK Željezničar: Zasad ništa od izmjena Statuta, birat će se nova uprava

Fudbalski klub Željezničar neće dobiti novi Statut, odnosno izmjene Statuta u ranije predviđenoj formi kako bi se omogućio sporazum o strateškom partnerstvu sa Saninom Mirvićem.

Kako saznajemo, to je prezentirano večeras na neformalnom sastanku članove Skupštine FK Željezničar, tijela koje bi već za dva dana trebalo održati zvaničnu sjednicu.

Tada bi u zvaničnoj formi najviši klupski organ trebao raspravljati o aktuelnom stanju u redovima "Plavih" s Grbavice, koji su uzdrmani odlukom nadležnog ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine da odbije upis izmjena sa sjednice iz decembra.

Ne toj su sjednici usvojene izmjene Statuta, odnosno odobreno partnerstvo s Mirvićem, ali ono nikad nije zvanično zaživjelo zbog toga što, kako je procijenilo Ministarstvo, procedura nije provedena u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na rad udruženja.

Kako smo saznali, večeras je spominjana mogućnost da se krene u izradu novog statuta, što bi trebalo značiti da se nije odustalo od ideje o strateškom partnerstvu.

Da li s Mirvićem ili će se tražiti druge opcije, ostaje da vidimo. Navodno, Mirvić je spreman čekati da se usvoji novi statut, ali do tada klub mora živjeti.

Zbog toga, uporedo s izradom novog statuta, Željezničar mora krenuti i u izbor nove uprave, barem kao prelaznog rješenja, s obzirom na to da je prethodni UO na čelu s Admirom Tunovićem razriješen dužnosti u decembru, a Upravni odbor koji je potom, na Mirvićevu inicijativu, preuzeo klub, nije nikad ozvaničen odlukom Ministarstva.

SCSport
Samo mi nije jasno ko je zasjedao večeras?! Neka odabrana grupa?!
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 20 svi 2026, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
Levin

Post Postao/la Levin »

Arma. je napisao/la: 20 svi 2026, 21:06 Zar nije ekipa iz ASA osiguranja uz Mirvića, otkud sad to da su suprotstavljeni
I ja sam zbunjen. Možda je ovo kao i 90% drugih stvari spoj poluistina i mahale.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Našem klubu je njegova imovina najveća omča oko vrata. Zbog te imovine se svi lešinari i vrte oko kluba.
Levin

Post Postao/la Levin »

Zanimljiv podatak iz finansijskih izvještaja klubova po stavki "dugoročne obaveze" :

- FK Sarajevo : 14,562,344. 00 KM
- FK Željezničar : 6,867,391.00 KM
- FK Borac : 4,343,303.00 KM
- FK Široki : 3,816,079.00 KM
- FK Velež : 658,389 KM
- FK Zrinjski : 297,481.00 KM
- FK Posušje : 0.00 KM
- FK Sloga : 0.00 KM

Dugoročne obaveze u finansijskom izvještaju su obaveze koje firma/klub ne mora platiti u narednih 12 mjeseci, nego dospijevaju kasnije.

Drugim riječima: to su dugovi ili preuzete obaveze sa rokom otplate dužim od jedne godine.
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

Jel zna neko sto se ne mogu registrovati na forum udruzenja Manijaka? Link za registraciju ne radi.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Levin je napisao/la: 20 svi 2026, 21:04
AhmedNurudin je napisao/la: 20 svi 2026, 20:51 S obzirom na to da se potpisuje imenom i prezimenom sigurno ima istine. Ne vjerujem da bi se izlagao tek tako bez da ima pouzdanu informaciju. Za kriminalca Badžaka nije ništa pogriješio, Tuna mi za ono kratko vrijeme nije ostavio takav utisak ali ko zna. Ne pada mi na pamet za nekoga garantovati, ipak ga ne poznajem tako dobro. Pogotovo nakon ovog svega, nikome ne vjerujem. Ovo za Jabera isto ima smisla, mislim da se odnosi na one navodne neke ruske klubove, pa je momak bio i kažnjavan. Samo nas rezultat tada nije kaznio. Na kraju krajeva sve će se samo kazati. Pred nama je.
Iskren da budem ne znam ko je ovaj dečko što objavljuje. Upratio sam mu par članaka na sredinom.ba i tako ga dodam na FB.

Što se tiče Badžaka lično mislim da je to jedno od najvećih zala koje je ikad ušlo u klub. On otkako je u Klubu i oko njega mi samo tonemo. Što finansijski, što rezultatski. Čak smatram da je sva hajka na Amara potekla upravo od njega jer mu je trebalo žrtveno jagnje ali nisu ni sve Amarove bile za ramazana što se kaže.

Sa druge strane Tuna mi je bio jedna od svjetlijih tačaka zadnjih godina ali nikad ne reci nikad. Navijači su sve što se loše uradilo prebacili na Adžema i Badžu a zaboravljamo da je Tuna to svo vrijeme bio predsjednik UO. Nekako se nadam da ovo za njega ipak nije istina.
Slažem se za Badžaka. Džukela iz Rajlovca jeste bio zlo ali čak ni on takav kakav je nije toliko javno potencirao prodaju pomoćnog terena kao Jasko. Sjećam se one skupštine krajem 2020. gdje je kompletan fokus stavljen na to a ne na katastrofalno finansijsko stanje tada u Klubu. Poslje toga je poslao Amara u onaj ciganluk od sportsport podcasta gdje je on o tome pričao. Vjerujem da je Amar shvatio da je iskorišten ali kasno, jer se prodaja pomoćnog ogledala kroz njega. I za to je bio kriv.

Što se Tune tiče, svi u Klubu su pustili sve procese da se odvijaju sami od sebe jer se čekao investitor. Onaj igrački raspad je isto posljedica toga, naravno Adžem snosi 90% odgovornosti ali kada kruže priče da u Klub dolazi milioner i da svi odlazite kakav motiv imaš upitno je. Što se tog odnosa sa Jaskom, navodno se nisu rastali u lijepom tonu a da li je zaista pronađen zajednički interes... :?. Sve bi nam sastav budućeg rukovodstva Kluba mogao reći.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

U svemu tome ima veliki problem, ali kako za koga.
Mirvic ne ide nigdje.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Levin je napisao/la: 20 svi 2026, 21:04

Arsen Novalija nije dečko, nego covjek od 50+ i veliki navijač Želje. Tamo negde 2000-tih je radio kaosportski novinar u Avazu/Oslobođenju i pisao samo o Želji. Osnivač jedne od podgrupa Manijaka. Jošprije rata se znamo sa JUGA.
Što se tiče odnosa Badžaaka i Amara on je koliko znam više nego prijateljski, tako da je on uvijek životom branio Amara. O ovim pokemonima tipa Tune, Tane i sličnih ne bih ovom prilikom.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Novalija živi vani već duže vrijeme,i on dobija informacije na "kašiku".
A odnosi između Osima i Badžaka su godinama zaleđeni.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Večeras je Skupština i znaćemo kako ide dalje. Ovih 6 mjeseci su nas ubili insajderi sa informacijama od kojih na kraju niti jedna nije bila istinita
Levin

Post Postao/la Levin »

Jasmin Badžak je ušao u Upravne strukture kluba u decembru 2018. godine nakon smjene Misimovićeve uprave i ostao u upravnim strukturama do marta 2021. godine.

U tom periodu :
- Dec 2018 : Amar Osim novi trener
- Jan 2019 : Ermin Zec novi fudbaler Željezničara
- Maj 2019 : Željezničar ostaje bez licence za Evropu
- 2019 : Akumulirani dug 881,979.00 KM
- Septembar 2020 : Prijedlog o prodaji pomoćnog terena
- 2020 : Akumulirani dug 954,136.00 KM
- Januar 2021 : slučaj Samir Cerić
- Mart 2021 : Kukavička ostavka i bijeg iz kluba u jednom od najgorih trenutaka u historiji
- April 2021 : Raskid saradnje sa Amarom Osimom
- Novembar 2021 : Blokada računa zbog dugova
- 2021 : Akumulirani dug 2,827,515.00 KM

itd, itd, itd...

U upravu ponovo ulazi u aprilu 2024 u sklopu odbora za hitnost i ostaje do septembra 2024 kada biva izguran iz Uprave sa Dzafićem, Grabovicom i Dževlanom.

U tom periodu :
- August 2024 : Slučaj Vargas
- 2024 : Akumulirani dug 1,786.168.00 KM

itd, itd, itd...

E sad, ono što je meni vrlo karakteristično za ovog gospodina je da je uvijek volio imati nekoga ispred sebe da bi on ostao u sjeni dešavanja ali isto tako dotični je u svakom trenutku bio finansijski i politički najjača ličnost koja je u svemu prolazila bez ikakvih posljedica i koja je uvijek zadržavala veliku naklonost navijača. Naravno, neko će reći nije on sam bio i radio u tom periodu ali ako ništa, lik je strašan maler za ovaj klub i jedan od onih kojem treba postaviti rampu na ulasku u stadion po mom mišljenju. Na žalost jedini koji je platio cijenu za dešavanja u tom periodu je bio Amar. Opravdano ili ne svako od nes će donijeti svoj stav ali ako ništa taraba je trebala biti udarena još nekim ljudima pa i Badžaku.

Kako god, Amar i Misimović su ostavili nešto pozitivno tokom svog boravka u klubu. Jasmin je ostavio samo dugove, rasulo i preplaćene igrače.

Edit :

Par je karakteristika njegovog boravka u klubu :
- Skrivanje iza drugih za posljedice odluka u kojima je učestvovao, sam donosio ili koje su donešene na njegovu inicijativu
- Neplaćanje poreza i akumulacija duga

Ukoliko se dotični vrati u Upravne strukture kluba ja očekujem sljedeće :
- Dovođenje preplaćenih igrača koje klub ne može finansirati
- Neplaćanje poreza i ugrožavanje sporazuma sa poreskom
- Daljna akumulacija duga
- Tužbe, blokiranje računa i na kraju stečaj
- Ispadanje u niži rang takmičenja zbog nemogućnosti formiranja kvalitetnog sastava
- Prodaja pomoćnog terena radi izmirenja dugova

U kojem god smjeru da krenemo sutra postoji mogućnost kolapsa ali ako će biti između Sanina i Badžaka ja lično biram Sanina pa kud puklo.
Manijakdokraja9

Post Postao/la Manijakdokraja9 »

Levin je napisao/la: 21 svi 2026, 09:32 Jasmin Badžak je ušao u Upravne strukture kluba u decembru 2018. godine nakon smjene Misimovićeve uprave i ostao u upravnim strukturama do marta 2021. godine.

U tom periodu :
- Dec 2018 : Amar Osim novi trener
- Jan 2019 : Ermin Zec novi fudbaler Željezničara
- Maj 2019 : Željezničar ostaje bez licence za Evropu
- 2019 : Akumulirani dug 881,979.00 KM
- Septembar 2020 : Prijedlog o prodaji pomoćnog terena
- 2020 : Akumulirani dug 954,136.00 KM
- Januar 2021 : slučaj Samir Cerić
- Mart 2021 : Kukavička ostavka i bijeg iz kluba u jednom od najgorih trenutaka u historiji
- April 2021 : Raskid saradnje sa Amarom Osimom
- Novembar 2021 : Blokada računa zbog dugova
- 2021 : Akumulirani dug 2,827,515.00 KM

itd, itd, itd...

U upravu ponovo ulazi u aprilu 2024 u sklopu odbora za hitnost i ostaje do septembra 2024 kada biva izguran iz Uprave sa Dzafićem, Grabovicom i Dževlanom.

U tom periodu :
- August 2024 : Slučaj Vargas
- 2024 : Akumulirani dug 1,786.168.00 KM

itd, itd, itd...

E sad, ono što je meni vrlo karakteristično za ovog gospodina je da je uvijek volio imati nekoga ispred sebe da bi on ostao u sjeni dešavanja ali isto tako dotični je u svakom trenutku bio finansijski i politički najjača ličnost koja je u svemu prolazila bez ikakvih posljedica i koja je uvijek zadržavala veliku naklonost navijača. Naravno, neko će reći nije on sam bio i radio u tom periodu ali ako ništa, lik je strašan maler za ovaj klub i jedan od onih kojem treba postaviti rampu na ulasku u stadion po mom mišljenju. Na žalost jedini koji je platio cijenu za dešavanja u tom periodu je bio Amar. Opravdano ili ne svako od nes će donijeti svoj stav ali ako ništa taraba je trebala biti udarena još nekim ljudima pa i Badžaku.

Kako god, Amar i Misimović su ostavili nešto pozitivno tokom svog boravka u klubu. Jasmin je ostavio samo dugove, rasulo i preplaćene igrače.

Edit :

Par je karakteristika njegovog boravka u klubu :
- Skrivanje iza drugih za posljedice odluka u kojima je učestvovao, sam donosio ili koje su donešene na njegovu inicijativu
- Neplaćanje poreza i akumulacija duga

Ukoliko se dotični vrati u Upravne strukture kluba ja očekujem sljedeće :
- Dovođenje preplaćenih igrača koje klub ne može finansirati
- Neplaćanje poreza i ugrožavanje sporazuma sa poreskom
- Daljna akumulacija duga
- Tužbe, blokiranje računa i na kraju stečaj
- Ispadanje u niži rang takmičenja zbog nemogućnosti formiranja kvalitetnog sastava
- Prodaja pomoćnog terena radi izmirenja dugova

U kojem god smjeru da krenemo sutra postoji mogućnost kolapsa ali ako će biti između Sanina i Badžaka ja lično biram Sanina pa kud puklo.
Hvala za tekst. Nek se zna.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Hrasno15 je napisao/la: 21 svi 2026, 08:33 Večeras je Skupština i znaćemo kako ide dalje.
Skupština nije danas nego sutra.
Odgovori