Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la Levin »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 18 svi 2026, 22:54 riera slobodan samo kazem :rock:
Misliš na onog luđaka iz Celja? To bi bilo interesantno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
jole
Global moderator

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la jole »

Levin je napisao/la: 19 svi 2026, 09:13
UzivaocKajkuta je napisao/la: 18 svi 2026, 22:54 riera slobodan samo kazem :rock:
Skupa igračka, pitanje koliko isplativa s obzirom na sve okolnosti.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

zivim za taj dan da il njega il Lalata, pa da mi kaze Cuva Bog Lalata svog
a pehari su tu
braco

Post Postao/la braco »

Gojak napušta Rijeku, ali i bh. golman?

https://faktor.ba/sport/fudbal/gojak-na ... man/254424
Status Amera Gojaka, 29-godišnjeg veznog igrača iz Bosne i Hercegovine, za novu sezonu je neodređen. Hoće li se uklopiti u financijske planove uprave Rijeke za sljedeću sezonu, još je pitanje.
Gojaku ističe ugovor sad na ljeto.
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 19 svi 2026, 11:43
zivim za taj dan da il njega il Lalata, pa da mi kaze Cuva Bog Lalata svog
S obzirom kako je Lalat dočeko Dudića, ne bi ga htio kod nas nikad, pogotovo jer je radio u Borcu i nije imao nikakve neugodnosti a onda Feđi reko da će se vratit tamo odakle je došo.

Kupio je ljude ovim javnim nastupima u Pazaru, jer su kratke pameti.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Riad Masala .png
Riad Masala .png (80.42 KiB) Pogledano 274 puta.
Igrač na kojeg smatram da treba obratiti pažnju. Ističe mu ugovor na kraju sezone. Za Rudeš nije nastupio u posljednjih 5 kola, vrlo moguće povreda ali nekako ne vjerujem da će Rudeš ići u produžetak saradnje, ipak ulaze u SHNL. Pozicija "desetke" mu je idealna ali vidim da u posljednje vrijeme igra sve češće krilne pozicije. Izgleda mi idealan za promjene pozicija u toku utakmice sa Madžidom kada su skupa na terenu. O kvaliteti lige zaista ne mogu govoriti jer ne gledam utakmice već samo sažetke. U ligi ima provjerenih premijerligaških imena ali i zanimljivosti tipa da upravo u Rudešu naš bivši igrač Allyson igra solidnu polusezonu i gledajući dužinu ugovora vrlo vjerovatno ga gledamo u SHNL-u naredne sezone. Njegovu rolu kod nas ne treba opisivati, driblinga nije napravio.

Uglavnom ovakve igrače kao Riad treba zaista ozbiljno razmatrati jer čak i po Saninovom ostanku, koji bi bio na stand-by mi sebi ne možemo priuštiti nove izlete tipa ovog zimskog prelaznog roka. Ovakvi igrači kao Mašala mislim da su naša platežna moć trenutno samostalno kao Kluba.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
braco

Post Postao/la braco »

braco je napisao/la: 17 svi 2026, 12:40 Roncal jučer gol i asistencija za Rudar, mada koliko sam upratio na highlightsima na jučerašnjoj tekmi je igrao krilo. Kod asistencije je odlično (u maniru defanzivca) prvo oduzeo loptu visoko na Veležovoj polovini terena i dodao Ricmajeru koji je zabio gol.

slika

U suštini po ovoj grafici je prilično izbalansiran bek bez nekih mana osim zračnih duela (visok 170 cm) i ubrzanje s loptom u nogama.

Defanzivno dobar što i brojke pokazuju.

Što se tiče ofanzive, ne pokušava mnogo centaršuteva (moguće jer je često igrao na kontra nozi kao bek s obzirom da ga je šaltao trener i na ga lijevog i desnog beka), ali ima dobar procenat tačnih centaršuteva. Vrhunski procenat tačnih dugih lopti, kao i što je elitan u broju iznuđenih faulova među bekovima u ligi. Odličan u driblingu, a u progresivnom vođenju lopte je skoro pa iznadprosječan.
Koper i Borac žele dovesti Roncala:

https://planetnogomet.si/novice/koper-b ... ncal-5-26/
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

braco je napisao/la: 21 svi 2026, 14:49
braco je napisao/la: 17 svi 2026, 12:40 Roncal jučer gol i asistencija za Rudar, mada koliko sam upratio na highlightsima na jučerašnjoj tekmi je igrao krilo. Kod asistencije je odlično (u maniru defanzivca) prvo oduzeo loptu visoko na Veležovoj polovini terena i dodao Ricmajeru koji je zabio gol.

slika

U suštini po ovoj grafici je prilično izbalansiran bek bez nekih mana osim zračnih duela (visok 170 cm) i ubrzanje s loptom u nogama.

Defanzivno dobar što i brojke pokazuju.

Što se tiče ofanzive, ne pokušava mnogo centaršuteva (moguće jer je često igrao na kontra nozi kao bek s obzirom da ga je šaltao trener i na ga lijevog i desnog beka), ali ima dobar procenat tačnih centaršuteva. Vrhunski procenat tačnih dugih lopti, kao i što je elitan u broju iznuđenih faulova među bekovima u ligi. Odličan u driblingu, a u progresivnom vođenju lopte je skoro pa iznadprosječan.
Koper i Borac žele dovesti Roncala:

https://planetnogomet.si/novice/koper-b ... ncal-5-26/
On je meni od kompletne ekipe Španaca izgleda kao igrač sa najozbiljnijom perspektivom. Pet godina mlađi igrač u današnjem fudbalu je mnogo. To govorim iz perspektive koliko je mlađi od svojih kolega iz Rudara. A igra i poziciju koja je tražena. Ne iznenađuje me uopšte što nije žurio kao Pasqual u borac. Sigurno je dobro razmotrio regionalne lige. Koper bi mu bio pun pogodak. Imaju tu i Rijeka i Istra koji imaju dobre konekcije sa Špancima. Po mom mišljenju nema ništa lošiju sezonu od Oreča od prije par sezona koja ga je proadala u Rijeku. Možda traži i neku ekipu gdje bi bio wingbek. Malo je ofanzivnom beku dovoljno da bude na radaru, nekoliko golova, par asistencija, evo Odinaka kod nas. Lijepo je što smo neki interes iskazali ali u ovom trenutku teško da možemo do njega, posebno ako se vratimo na "staro" po pitanju upravljanja i budžeta.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Levin

Post Postao/la Levin »

Nešto razmišljam...

Ako već postoji neko ko razgovara sa trenutnim igračima o prekidima saradnje kao npr. u slučaju Galchev-a onda se već pravi neka selekcija za sljedeću sezonu a ako se pravi selekcija među trenutnim ko ostaje a ko ide onda mi nešto govori da se spremaju i pojačanja.

Je li Marić već na poslu ili je nešto drugo u pitanju?!

Ko je odlučio da nam Galchev ne treba? Jesi li pripremio adekvatnu zamjenu kad ti odu Galchev, Troupee i Odinaka jer Rašćić je daleko od toga da može 90 minuta u punom fokusu i visokom ritmu odigrati.

Večeras Čiča nagovještava da će novi trener odlučiti o Abdulahoviću?! Je li novi trener već gleda i pravi selekciju trenutnih igrača?!

Djeluje mi da se neke stvari rade u klubu iako se čini da je klub kao brod bez kormilara.

Edit : Previše razmišljam...
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Jabi je iz Željezničara otišao prije godinu dana a od tada niti jedan nastup. Na Flashscore niti na Transfermarktu nema nikakvih informacija da ima zabilježene bilo kakve minute u Al Nasru.

Nisam siguran koliko je to izvodivo i da li bi se on uopšte vratio ali vrijedilo bi pokušati. Oni očigledno ne računaju na njega...Mislim dobio bi 5 minuta barem ove godine, prošle je imao povredu.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Levin

Post Postao/la Levin »

Volio bih da čujem vaše mišljenje o Perici Ognjenoviću?! Da li bi bio u stanju da vodi klub kao što je Željezničar?
UzivaocKajkuta

Levin je napisao/la: 22 svi 2026, 20:46 Volio bih da čujem vaše mišljenje o Perici Ognjenoviću?! Da li bi bio u stanju da vodi klub kao što je Željezničar?
ima taj autoritet, ali mislim da njemu lezi da vodi ekipu koja nije favorit
a pehari su tu
Levin

Post Postao/la Levin »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 22 svi 2026, 21:44
Levin je napisao/la: 22 svi 2026, 20:46 Volio bih da čujem vaše mišljenje o Perici Ognjenoviću?! Da li bi bio u stanju da vodi klub kao što je Željezničar?
ima taj autoritet, ali mislim da njemu lezi da vodi ekipu koja nije favorit
Mslm, imao je sa Rudarom interesantnih momenata pa čak i lijepe igre ali volio bih vidjeti da mu jedna ekipa oste makar u ligi.
braco

Post Postao/la braco »

slika

Romera je jebeni ubica. Pogledajte mu šuterske i golgeterske kategorije na slici, čovjek je elitan u svakoj, najbolji je u ligi među svim špicevima u tim kategorijama. 8 golova i 2 asistencije ovo proljeće, a počeo je 12 utakmica u prvih 11. Mogao je imati i 9 golova da mu VAR jučer nije poništio gol zbog nekog faula na početku akcije. Zabija ekipama i sa vrha i sa dna tabele, zabio je i Zrinjskom i pitarima, ali i Posušju, Slogi, nama, Širokom. Također dobar je i u progresivnim dodavanjima.
UzivaocKajkuta

braco je napisao/la: 23 svi 2026, 10:45 slika

Romera je jebeni ubica. Pogledajte mu šuterske i golgeterske kategorije na slici, čovjek je elitan u svakoj, najbolji je u ligi među svim špicevima u tim kategorijama. 8 golova i 2 asistencije ovo proljeće, a počeo je 12 utakmica u prvih 11. Mogao je imati i 9 golova da mu VAR jučer nije poništio gol zbog nekog faula na početku akcije. Zabija ekipama i sa vrha i sa dna tabele, zabio je i Zrinjskom i pitarima, ali i Posušju, Slogi, nama, Širokom. Također dobar je i u progresivnim dodavanjima.
ide on u velikana iz Platnove :dislike:
a pehari su tu
Odgovori