Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
AhmedNurudin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 20:51
S obzirom na to da se potpisuje imenom i prezimenom sigurno ima istine. Ne vjerujem da bi se izlagao tek tako bez da ima pouzdanu informaciju. Za kriminalca Badžaka nije ništa pogriješio, Tuna mi za ono kratko vrijeme nije ostavio takav utisak ali ko zna. Ne pada mi na pamet za nekoga garantovati, ipak ga ne poznajem tako dobro. Pogotovo nakon ovog svega, nikome ne vjerujem. Ovo za Jabera isto ima smisla, mislim da se odnosi na one navodne neke ruske klubove, pa je momak bio i kažnjavan. Samo nas rezultat tada nije kaznio. Na kraju krajeva sve će se samo kazati. Pred nama je.
Iskren da budem ne znam ko je ovaj dečko što objavljuje. Upratio sam mu par članaka na sredinom.ba i tako ga dodam na FB.
Što se tiče Badžaka lično mislim da je to jedno od najvećih zala koje je ikad ušlo u klub. On otkako je u Klubu i oko njega mi samo tonemo. Što finansijski, što rezultatski. Čak smatram da je sva hajka na Amara potekla upravo od njega jer mu je trebalo žrtveno jagnje ali nisu ni sve Amarove bile za ramazana što se kaže.
Sa druge strane Tuna mi je bio jedna od svjetlijih tačaka zadnjih godina ali nikad ne reci nikad. Navijači su sve što se loše uradilo prebacili na Adžema i Badžu a zaboravljamo da je Tuna to svo vrijeme bio predsjednik UO. Nekako se nadam da ovo za njega ipak nije istina.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Održan sastanak članova Skupštine FK Željezničar: Zasad ništa od izmjena Statuta, birat će se nova uprava
Fudbalski klub Željezničar neće dobiti novi Statut, odnosno izmjene Statuta u ranije predviđenoj formi kako bi se omogućio sporazum o strateškom partnerstvu sa Saninom Mirvićem.
Kako saznajemo, to je prezentirano večeras na neformalnom sastanku članove Skupštine FK Željezničar, tijela koje bi već za dva dana trebalo održati zvaničnu sjednicu.
Tada bi u zvaničnoj formi najviši klupski organ trebao raspravljati o aktuelnom stanju u redovima "Plavih" s Grbavice, koji su uzdrmani odlukom nadležnog ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine da odbije upis izmjena sa sjednice iz decembra.
Ne toj su sjednici usvojene izmjene Statuta, odnosno odobreno partnerstvo s Mirvićem, ali ono nikad nije zvanično zaživjelo zbog toga što, kako je procijenilo Ministarstvo, procedura nije provedena u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na rad udruženja.
Kako smo saznali, večeras je spominjana mogućnost da se krene u izradu novog statuta, što bi trebalo značiti da se nije odustalo od ideje o strateškom partnerstvu.
Da li s Mirvićem ili će se tražiti druge opcije, ostaje da vidimo. Navodno, Mirvić je spreman čekati da se usvoji novi statut, ali do tada klub mora živjeti.
Zbog toga, uporedo s izradom novog statuta, Željezničar mora krenuti i u izbor nove uprave, barem kao prelaznog rješenja, s obzirom na to da je prethodni UO na čelu s Admirom Tunovićem razriješen dužnosti u decembru, a Upravni odbor koji je potom, na Mirvićevu inicijativu, preuzeo klub, nije nikad ozvaničen odlukom Ministarstva.
SCSport
Samo mi nije jasno ko je zasjedao večeras?! Neka odabrana grupa?!
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 20 svi 2026, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
Zanimljiv podatak iz finansijskih izvještaja klubova po stavki "dugoročne obaveze" :
- FK Sarajevo : 14,562,344. 00 KM
- FK Željezničar : 6,867,391.00 KM
- FK Borac : 4,343,303.00 KM
- FK Široki : 3,816,079.00 KM
- FK Velež : 658,389 KM
- FK Zrinjski : 297,481.00 KM
- FK Posušje : 0.00 KM
- FK Sloga : 0.00 KM
Dugoročne obaveze u finansijskom izvještaju su obaveze koje firma/klub ne mora platiti u narednih 12 mjeseci, nego dospijevaju kasnije.
Drugim riječima: to su dugovi ili preuzete obaveze sa rokom otplate dužim od jedne godine.