Znači li ovo da su konačno jasno j glasno rekli šta je na stvari i šta treba ići na doradu?Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde.
Klix
FK Željezničar
Re: FK Željezničar
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- AhmedNurudin
I mene to zbunjuje, do skupštine nećemo znati šta je zvanično. Prvo koji će saziv skupštine doći, ako bude ovaj koji je Sanina i izglasao onda je jasno da se ide u posljednju promjenu statuta, a ako se nađu ljudi iz skupštine koja je funkcionisala u Tunovićem mandatu onda će valjda biti jasno da smo u povratku na staro. Koliko god su i naši mediji konfuzni ne pomaže ni Klub koji nije izdao zvanično saopštenje o bilo čemu. Spominje se da je sporan i zapsinik sa skupštine na kojoj je Mirvić imenovan strateškim partnerom.Levin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 14:20Znači li ovo da su konačno jasno j glasno rekli šta je na stvari i šta treba ići na doradu?Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde.
Klix
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O.
Vidi, ja nisam ni očekivao da će on to danas/sutra potpisati ali ako je dao jasne instrukcije šta sve treba da se promijeni i na koji naćin a da se dalje ne zavlači onda je ovo pozitivna vijest. Iskreno volio bih vidjeti taj statut koji je inicijelno predložen jer ja generalno ne vidim naćin da inkorporiraš investitora u Udruženje građana. Meni je to dvoje jednostavno nespojivo ali hajde.AhmedNurudin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 14:29I mene to zbunjuje, do skupštine nećemo znati šta je zvanično. Prvo koji će saziv skupštine doći, ako bude ovaj koji je Sanina i izglasao onda je jasno da se ide u posljednju promjenu statuta, a ako se nađu ljudi iz skupštine koja je funkcionisala u Tunovićem mandatu onda će valjda biti jasno da smo u povratku na staro. Koliko god su i naši mediji konfuzni ne pomaže ni Klub koji nije izdao zvanično saopštenje o bilo čemu. Spominje se da je sporan i zapsinik sa skupštine na kojoj je Mirvić imenovan strateškim partnerom.Levin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 14:20Znači li ovo da su konačno jasno j glasno rekli šta je na stvari i šta treba ići na doradu?Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde.
Klix
Kljuc u bravu po svemu sudeci. Ne odmah, ali dugorocno razumijete o cemu pricam.
Ja vjerujem da je nas ovaj ministar zavlacio, ali vjerujem i da je nas tim taj statut bezveze odradio i da to od starta nije okej. Sta konkretno znaci ovo odbijanje, da li imamo pravo novi statut odmah slati i slicno zna samo Bog dragi i niko vise. Iz kluba se i nema ko oglasiti tako da sve mirise na jos jednu cirkus sezonu. Nije da nisam navikao, evo taman razmisljam danas kakve ce cijene godisnjih biti.
Ja vjerujem da je nas ovaj ministar zavlacio, ali vjerujem i da je nas tim taj statut bezveze odradio i da to od starta nije okej. Sta konkretno znaci ovo odbijanje, da li imamo pravo novi statut odmah slati i slicno zna samo Bog dragi i niko vise. Iz kluba se i nema ko oglasiti tako da sve mirise na jos jednu cirkus sezonu. Nije da nisam navikao, evo taman razmisljam danas kakve ce cijene godisnjih biti.
-
gegenpressing
Tako je,al ne možeš ti ljudima objasniti,i portalima za klikove....Levin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 14:20Znači li ovo da su konačno jasno j glasno rekli šta je na stvari i šta treba ići na doradu?Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde.
Klix
Pa onda je sve po planu i nema razloga za paniku. Neko treba da izađe i to kaže jasno i glasno. Mslm, možda ne može ulaziti u detalje ali ovako nama obićnim smrtnicima to sve izgleda kao da, u klubu, nema niko pojma šta radi.gegenpressing je napisao/la: ↑20 svi 2026, 15:26Tako je,al ne možeš ti ljudima objasniti,i portalima za klikove....Levin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 14:20Znači li ovo da su konačno jasno j glasno rekli šta je na stvari i šta treba ići na doradu?Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde.
Klix
Dobro, ako je tako da te onda pitam sto na sva vrata pricate o tome kako nas ministar namjerno koci i kako je statut uredan? Kako je moguce da, ne sjecam se jesi ti ili neko drugi, napisete statut usvojen, dogovoreno sve i sad odjednom ispocetka sve?gegenpressing je napisao/la: ↑20 svi 2026, 15:26Tako je,al ne možeš ti ljudima objasniti,i portalima za klikove....Levin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 14:20Znači li ovo da su konačno jasno j glasno rekli šta je na stvari i šta treba ići na doradu?Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde.
Klix
Hajmo mi biti realni vec jednom prema sebi.
- AmarAmarOsimOsim
Pojedinci me baš iznenađuju. HDZ kadru i navijaču Zrinjskog je stalo da nama sačuva imovinu koja je kao upitna ovim dealom, jer smo mi nezaštićeniji kao u odnosu na Sanina. Tu priču mogu samo još budale da puše. Dušmani da mogu, na točkove bi sve i odnijeli, ne bi kamenčić ostao od sve naše imovine.
Ako statut od početka nije u skladu sa zakonom, zašto je onda ministar gurao priču da ipak može proći ako se koriguje samo par tačaka onako kako on kaže i na kraju odbio isti statut koji je promijenjen onako kako je on tražio, još uz prisustvo advokata iz njegove pravne službe? Čemu ucjene da u UO mora ući čovjek koji radi u kabinetu Borjane Krišto i koji je kadar HDZ-a? Ako nešto nije u skladu sa zakonom, nema tu korekcija, hajmo jovo na novo, piši ga od nule i tu nema priče. Guraš pet mjeseci i onda kad se promijeni statut onako kako ti hoćeš, ti dođeš i napišeš da nije u skladu sa zakonom o fondacijama i čemu još ne.
Progledajte malo ljudi, bolan, bolan. Najbolji primjer da se sve može kad se hoće je jučerašnje otvaranje graničnog prelaza. Ministar odbije da potpiše da se granični prelaz otvori, zato dođe HDZ kadar, zamjenik ministra i potpiše. Volio bih samo da vidim situaciju u kojoj neki Mujo blokira statut HŠK Zrinjskog i da neće da potpiše. Do jutra bi statut bio u registru.
Vrlo je decidan plan ljudi koji nam rade o glavi. Glavni zadatak je da se Saninu sve ovo ohladi, zgadi, da ga se primora da digne ruke od svega i ode kao da nikad nije ni došao. Da se razumijemo, nije ovdje samo HDZ upetljao prste, upetljali su mnogi kojima ne odgovara jak Željo, oni koji bi vrlo rado da se vrnu u klub a i oni koji su otjerani na ovaj ili onaj način.
Piše se da je ministarstvo poslalo dopis i detaljno obrazloženje, evo uzmimo hipotetički sad, Sanin bude saglasan sa promjenama, promijeni se statut onako kako je ministar tražio, Sanin postane nezaštićeniji, mi postanemo zaštićeniji, skupština odobri statut, opet se pošalje njemu na pregled. Šta je garancija i ima li uopšte garancije da ga opet neće oboriti i da ga neće opet zavlačiti 4-5 mjeseci? Nama je dovoljno da statut ne bude usvojen do sredine juna i iduća sezona je već propala. To je automatski gubitak.
Ako statut od početka nije u skladu sa zakonom, zašto je onda ministar gurao priču da ipak može proći ako se koriguje samo par tačaka onako kako on kaže i na kraju odbio isti statut koji je promijenjen onako kako je on tražio, još uz prisustvo advokata iz njegove pravne službe? Čemu ucjene da u UO mora ući čovjek koji radi u kabinetu Borjane Krišto i koji je kadar HDZ-a? Ako nešto nije u skladu sa zakonom, nema tu korekcija, hajmo jovo na novo, piši ga od nule i tu nema priče. Guraš pet mjeseci i onda kad se promijeni statut onako kako ti hoćeš, ti dođeš i napišeš da nije u skladu sa zakonom o fondacijama i čemu još ne.
Progledajte malo ljudi, bolan, bolan. Najbolji primjer da se sve može kad se hoće je jučerašnje otvaranje graničnog prelaza. Ministar odbije da potpiše da se granični prelaz otvori, zato dođe HDZ kadar, zamjenik ministra i potpiše. Volio bih samo da vidim situaciju u kojoj neki Mujo blokira statut HŠK Zrinjskog i da neće da potpiše. Do jutra bi statut bio u registru.
Vrlo je decidan plan ljudi koji nam rade o glavi. Glavni zadatak je da se Saninu sve ovo ohladi, zgadi, da ga se primora da digne ruke od svega i ode kao da nikad nije ni došao. Da se razumijemo, nije ovdje samo HDZ upetljao prste, upetljali su mnogi kojima ne odgovara jak Željo, oni koji bi vrlo rado da se vrnu u klub a i oni koji su otjerani na ovaj ili onaj način.
Piše se da je ministarstvo poslalo dopis i detaljno obrazloženje, evo uzmimo hipotetički sad, Sanin bude saglasan sa promjenama, promijeni se statut onako kako je ministar tražio, Sanin postane nezaštićeniji, mi postanemo zaštićeniji, skupština odobri statut, opet se pošalje njemu na pregled. Šta je garancija i ima li uopšte garancije da ga opet neće oboriti i da ga neće opet zavlačiti 4-5 mjeseci? Nama je dovoljno da statut ne bude usvojen do sredine juna i iduća sezona je već propala. To je automatski gubitak.
Vjerovatno ministar očekuje nekih 100k u džep od Sanina, tako to ide kod nasAmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑20 svi 2026, 17:02 Pojedinci me baš iznenađuju. HDZ kadru i navijaču Zrinjskog je stalo da nama sačuva imovinu koja je kao upitna ovim dealom, jer smo mi nezaštićeniji kao u odnosu na Sanina. Tu priču mogu samo još budale da puše. Dušmani da mogu, na točkove bi sve i odnijeli, ne bi kamenčić ostao od sve naše imovine.
-
jointunija
Mi smo samo trebali ići na kantonalni nivo,Nijaz ko budžetlija je to gurao na federalni,veze ovo ono,kad je Sanin došao i prvi put bio u ministarstvu,ljudi rekli,pa ti si prvi koji se raspitivao u vezi statuta.
Fulili par mjeseci,realno.
Fulili par mjeseci,realno.
Nešto kontam o sljedećem sastavu za slijedeću sezonu :
Golmani : Ćosić
Desni bek : Galchev, Troupee
Lijevi bek : Nastić, Alić, Memišević
Štoperi : Seedorf, Osmanović, Rašćić, Kelmendi
Def. vezni/šestica : Pejić
Centr. vezni/osmica : Radovac, Hodžić, Fočo, Gojak, Ismail
Ofanz. vezni/desetka : Milošević, Šošić, Prokop, Dragović
Krila : Cvetanovski, Ibraheem, Freeman, Babaluk, Šabić
Napad : Rakić, Husković, Konings, Korora, Zeničanin
Malo smo tanki u napadu i na krilima, malo više u odbrani ali eto brojno stanje imamo. Mogu se tu malo i pozicije miksati. Ara bi mogao pokriti Pejića na šestici a prokop i Deni i na centr. veznog. Možda samo golmana naći i to je to. Abdulahović sasvim ok za ove potrebe.
Ako ko ode zamijeniti negdje gdje škripi i to je to.
Možemo li izboriti opstanak sa ovim? Koliki je budžet za ove što ostaju?
Malo smo tanki u napadu i na krilima, malo više u odbrani ali eto brojno stanje imamo. Mogu se tu malo i pozicije miksati. Ara bi mogao pokriti Pejića na šestici a prokop i Deni i na centr. veznog. Možda samo golmana naći i to je to. Abdulahović sasvim ok za ove potrebe.
- UzivaocKajkuta
napravi ti ekipu, koja nije zvucna ko ova sad, ali nista gore ne bi odigrala neg ova sadLevin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 19:02 Nešto kontam o sljedećem sastavu za slijedeću sezonu :
trofeji su tu
Ima li istine u ovome?
Potpisuje li ministar Skobic registraciju novog Statuta FK Željezničar?
Obećao u utorak, pa odložio za četvrtak
Sapunica oko registracije novog Statuta FK Željezničar ne prestaje. Ministar pravde Federacije BiH Vedran Skobic je obećao staviti paraf u utorak i onda to nije učinio. Navodno je čvrsto obećao da će to napraviti u četvrtak.
Time bi se potvrdio status Sanin Mirvic kao strateškog partnera u Željezničaru i otvorilo bi se novo poglavlje u istoriji kluba.
Kako sam saznao na ministra Skobica se osim pritiska navijača i javnosti sručio i pritisak Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Serija telefonskih poziva o zaštiti američkih investicija su, izgleda, poremetili ministrove planove i našao se između čekića i nakovnja.
Prema podacima koje imam ministru Skobicu je naređeno da ne potpisuje do održavanja Skupštine FK Željezničar. Ekipa okupljena i sada gura ulazak ASA osiguranja se tako nada da će izbaciti Mirvića iz igre. U toj ekipi su nekadašnji celnici kluba Admir Tunovic i Jasmin Badzak koji, navodno, ima podršku i premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića pa tako mnoge stvari postaju jasnije.
Prošla garnitura na čelu kluba, kojoj su pripadala spomenuta dvojica, već su neuspješno pokušali prodati trgovačkom lancu Bingo prodati pomoćni teren stadiona Grbavica sa okolnim zemljištem. Kako stvari stoje nema sumnje da će isto pokušati uraditi i sa ulaskom ASA osiguranja u klub.
Iza ove dvojice stoji niz mutnih poslova i nejasnoća u vezi pojedinih transfera. Pokušaja prodaje Al-Jabera iza leđa saudijske fondacije. Angažman Ermina Zeca koji je Badzak obećao sam finansirati, a na kraju je Željezničar koštao 250.000 KM. Smijurija od pokušaja "otimanja" Adema Ljajića Sarajevu.
Kako god bilo mnogo stvari će se desiti i riješiti u četvrtak i petak. Nadam se samo najbolje za Željezničar.
Ministar nije čekao četvrtak
Skobiceva odbijenica za Željezničar
Događanja vezana za FK Željezničar se smjenjuju brzinom svjetlosti. Ministar pravde Federacije BiH Vedran Skobic je danas pozvao advokate Sanin Mirvic na razgovor i uručio im odbijenicu. Statut kluba još neće dobiti zeleno svjetlo.
Sada je problem u zapisniku sa Skupštine koja je krajem decembra dala glas Saninu Mirviću da moze uci u klub. Ministarstvo je dobilo zapisnik još u decembru i vratilo ga nakon pregleda, da bi danas ministar Skobic rekao advokatima da Statut ne može biti potvrđen bez zapisnika.
Skobic je advokatima rekao sta je potrebno učiniti da bi se Statut potvrdio i registrovao. Mirvićev advokatski tim će u najskorijem roku uraditi po ministrovim preporukama.
Navodno ministar Skobic niti jednom advokatima nije dao pismene preporuke nego se sve svodilo na usmena uputstva.
Kako sam saznao Skobic nije ni razmatrao verziju Statuta koju je dobio u aprilu sa unesenim svim preporukama.
Očekuje se Skupština u petak prihvatiti sve preporuke koje je dao ministar Skobic i tako dati saglasnost i povjerenje Mirviću da nastavi sa poslom koji je započeo.
- AhmedNurudin
S obzirom na to da se potpisuje imenom i prezimenom sigurno ima istine. Ne vjerujem da bi se izlagao tek tako bez da ima pouzdanu informaciju. Za kriminalca Badžaka nije ništa pogriješio, Tuna mi za ono kratko vrijeme nije ostavio takav utisak ali ko zna. Ne pada mi na pamet za nekoga garantovati, ipak ga ne poznajem tako dobro. Pogotovo nakon ovog svega, nikome ne vjerujem. Ovo za Jabera isto ima smisla, mislim da se odnosi na one navodne neke ruske klubove, pa je momak bio i kažnjavan. Samo nas rezultat tada nije kaznio. Na kraju krajeva sve će se samo kazati. Pred nama je.Levin je napisao/la: ↑20 svi 2026, 20:40 Ima li istine u ovome?
Potpisuje li ministar Skobic registraciju novog Statuta FK Željezničar?
Obećao u utorak, pa odložio za četvrtak
Sapunica oko registracije novog Statuta FK Željezničar ne prestaje. Ministar pravde Federacije BiH Vedran Skobic je obećao staviti paraf u utorak i onda to nije učinio. Navodno je čvrsto obećao da će to napraviti u četvrtak.
Time bi se potvrdio status Sanin Mirvic kao strateškog partnera u Željezničaru i otvorilo bi se novo poglavlje u istoriji kluba.
Kako sam saznao na ministra Skobica se osim pritiska navijača i javnosti sručio i pritisak Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini. Serija telefonskih poziva o zaštiti američkih investicija su, izgleda, poremetili ministrove planove i našao se između čekića i nakovnja.
Prema podacima koje imam ministru Skobicu je naređeno da ne potpisuje do održavanja Skupštine FK Željezničar. Ekipa okupljena i sada gura ulazak ASA osiguranja se tako nada da će izbaciti Mirvića iz igre. U toj ekipi su nekadašnji celnici kluba Admir Tunovic i Jasmin Badzak koji, navodno, ima podršku i premijera Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića pa tako mnoge stvari postaju jasnije.
Prošla garnitura na čelu kluba, kojoj su pripadala spomenuta dvojica, već su neuspješno pokušali prodati trgovačkom lancu Bingo prodati pomoćni teren stadiona Grbavica sa okolnim zemljištem. Kako stvari stoje nema sumnje da će isto pokušati uraditi i sa ulaskom ASA osiguranja u klub.
Iza ove dvojice stoji niz mutnih poslova i nejasnoća u vezi pojedinih transfera. Pokušaja prodaje Al-Jabera iza leđa saudijske fondacije. Angažman Ermina Zeca koji je Badzak obećao sam finansirati, a na kraju je Željezničar koštao 250.000 KM. Smijurija od pokušaja "otimanja" Adema Ljajića Sarajevu.
Kako god bilo mnogo stvari će se desiti i riješiti u četvrtak i petak. Nadam se samo najbolje za Željezničar.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.