Nece mu produzit ugovor, Zrinjski ga nece sigurno vracat, za Zelju ne moze igrat, ostaje jedino Borac ili Čelik u BiHlaudrup je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:5318k eura plata u Sarajevu GojkovićEugen je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:53 Durakovic je svakako dobra opcija on je iz Bugojna kao i Masic i Sijamija, moglo bi se tu sta zaganjat. Ne treba zaboraviti da Gojkovicu istice ugovor s Pitarima, on bi idealan bio u zadnjoj liniji kod nas, jos je igrao u Celiku zna sta se ocekuje od njega, mislim da je to pravo dobra opcija, e sad koliko je izvodivo to ne znam ...![]()
Transferi 2026/27
Re: Transferi 2026/27
Gojković može u bilo koji klub u regionu vjeruj, neće on igrati više u BiH. U najboljim igračkim je godinama, tako da ide on vani negdje igrati.Eugen je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:56Nece mu produzit ugovor, Zrinjski ga nece sigurno vracat, za Zelju ne moze igrat, ostaje jedino Borac ili Čelik u BiHlaudrup je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:5318k eura plata u Sarajevu GojkovićEugen je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:53 Durakovic je svakako dobra opcija on je iz Bugojna kao i Masic i Sijamija, moglo bi se tu sta zaganjat. Ne treba zaboraviti da Gojkovicu istice ugovor s Pitarima, on bi idealan bio u zadnjoj liniji kod nas, jos je igrao u Celiku zna sta se ocekuje od njega, mislim da je to pravo dobra opcija, e sad koliko je izvodivo to ne znam ...![]()
![]()
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Jbg previše,mada gdje god da ode neće dobiti toliko sigurno.laudrup je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:5318k eura plata u Sarajevu GojkovićEugen je napisao/la: ↑20 svi 2026, 13:53 Durakovic je svakako dobra opcija on je iz Bugojna kao i Masic i Sijamija, moglo bi se tu sta zaganjat. Ne treba zaboraviti da Gojkovicu istice ugovor s Pitarima, on bi idealan bio u zadnjoj liniji kod nas, jos je igrao u Celiku zna sta se ocekuje od njega, mislim da je to pravo dobra opcija, e sad koliko je izvodivo to ne znam ...![]()
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Nama je najvaznije dovesti dva TOP igraca u veznom redu, to nam je boljka vec duzi period.
Bit ce interesantno ispratiti ovaj prelazni rok. Nadam se da ce uspjeti tim sastaviti, a ne pojedinci da dominiraju. Ove pretplacene igrace bi zaobisao sigurno. Sta ima plata u pl 16k eura, odmah ga blokirat.
Koga vidite kao u21 prvotimca?
Mora biti jedan, a mi bi svakako u timu trebali imati 4-5 spremnih pomoci.
Mora biti jedan, a mi bi svakako u timu trebali imati 4-5 spremnih pomoci.
Ako nikoga ne nadju u prelaznom roku, najizglednija opcija je Sutkovic. Ne znam ko jos od ovih trenutnih spada u zasticeno godiste, mozda Babic, Smajlovic? Uglavnom za klupe pa ako treba ne daj Boze popuniti U21 rupu.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
-
strucnjak9
-
prisonbreak
Covjek ima 35 milja KM mjesecno, a mi cmeo mozda imati oko 200 k na mjesecnom nivou sa doprinosima.
Imas ti u engleskoj preplačenih igrača sa 300 000 funti mjesečno a doprinos im je 13 minuta mjesecno.prisonbreak je napisao/la: ↑20 svi 2026, 15:43 Covjek ima 35 milja KM mjesecno, a mi cmeo mozda imati oko 200 k na mjesecnom nivou sa doprinosima.
Sada da sam menadžer i da mi neko nudi mladog zdravog Mašetića ili povređenog starog istrošenog Gojkovića jasno je koga bi izabrao i u koga bi ulagao i ko je budućnost.
Ovo napisano ne znaci da Čelik neće morati dovesti 8-10 dobrih igrača na postojeći roster. Naravno da ćeš morati nosioce igre dovesti a krpiti ostatak sadašnjim rosterom.
Isto tako trebaju nam gladni igrači, radnici, borci, željni uspjeha, oni koji će znati šta je ovaj klub prošao i boriti se maksimalno a ne igrači tipa Ljajić i slicni sto troše 50 000 eura mjesečno taman da imamo 20 miliona eura budzet.
O ovoj temi se može pisati danima bez prestanka. Koliko je bitno i uklopiti sve, koliko su bitne i pripreme, logistika, stručni štab itd. Imaš igrača ne znaju hodati ili ekipa ne zna pobjediti 6 mjeseci pa ih za 6 mjeseci novi stručni stab pretvori u Real Madrid. Nesto slicno kod nas je i Regoje uradio. Mislite da bi se plasirali u PL ikada da je trener Damjanović npr..
Milijardu faktora nepredvidivih odlucuje o sezoni i pojačanjima
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ma ovaj prelazni rok ce nas "struka" ili usreciti ili ujebati. Treceg nema. Svjesni smo mi da se ne mozemo nadmetati ove godine sa budzetima ostalih premier ligasa. Zbog toga moramo imati dobar skautning, tehnologiju, AI da nam pomogne i sve zivo i ne zivo kako bi izvukli maksimum maksimuma iz onog sto imamo na raspolaganju kako igracki tako i finansijski.
Uz sve to moras ostaviti nesto prostora i da reagujes na zimu. Mozda i preko zime da dovedes 2-3 igraca zavisno od potrebe.
Uz sve to moras ostaviti nesto prostora i da reagujes na zimu. Mozda i preko zime da dovedes 2-3 igraca zavisno od potrebe.
Mozda mi i previse kukamo ipak po sadasnjem stanju mi bi trebali vrlo lako parirati svim klubovima osim Sarajevu Borcu I Zrinjskom pa et i Zelji, mada i kod njih je sve klimavo i nezdravo.Imamo jos Veleza ali i sa njim bi mogli bit u egalima bar et one tamo sezone ako ne ispadnemo ali vjerujem 1000% da necemo.
Ljudi imamo zdravu pricu i klub gdje bi trebali igraci/menadzeri da to prepoznaju i da jedva cekaju da dodzu(a nismo bas ni kokuzi).
E sad finansije o kojima svi pricaju i strahuju,mi imamo taj 1.5 milion cisto od kantona i grada(200k je otislo na dugove) pa valjda klub moze jos napravit 2.5 miliona od sponzorski ugovora publike karti i ostali aktivnosti.
Sa ta 4miliona mi smo svima konkurentni osim nabrojanoj trojci
Ljudi imamo zdravu pricu i klub gdje bi trebali igraci/menadzeri da to prepoznaju i da jedva cekaju da dodzu(a nismo bas ni kokuzi).
E sad finansije o kojima svi pricaju i strahuju,mi imamo taj 1.5 milion cisto od kantona i grada(200k je otislo na dugove) pa valjda klub moze jos napravit 2.5 miliona od sponzorski ugovora publike karti i ostali aktivnosti.
Sa ta 4miliona mi smo svima konkurentni osim nabrojanoj trojci