FK Željezničar
-
PehariSuTu
Re: FK Željezničar
Pa zbog cega pohvale ?
Sto je dao minute mrtvoj rezervi koji ce i slijedece sezone max biti rezerva ili bece nikako biti u klubu ?
Sto nije bio mangup i stavio Cosica ako vec mijenja Muftica.
Sto je dao minute mrtvoj rezervi koji ce i slijedece sezone max biti rezerva ili bece nikako biti u klubu ?
Sto nije bio mangup i stavio Cosica ako vec mijenja Muftica.
To što je urađeno klubu ove godine sa dovođenjem igrača, od Adžema i njegovog badže, pa se nastavilo kasnije, kada je valjda dovodio Nijaz ili šta ja znam ko, to se može smatrati namjerom da se klub uništi. Ne postoje druge riječi za ono što su uradili sa dovođenjem ovih amatera i potpisom višegodišnjih ugovora sa njima, nego jasna namjera da se klub finansijski i sportski uništi.Valter je napisao/la: ↑16 svi 2026, 20:49Nije katastrofa 41 bod iza prvaka, bez Europe … katastrofa je što nam za narednu sezonu ostaju Sedorf, Deni, Galčev, Trupe, Ouland, Osmanović, Radovac, Konings, Šabić, Dragović …
E to je KATASTROFA.
PS. Možda da razmisle da produže ugovor sa Krpićem, Erikom, Peišotom ...
Yebo današnju utakmicu, ganjati statut kako znamo.
Bravo za Tareta, zaslužio je!
Bravo za Tareta, zaslužio je!
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
-
gegenpressing
Krpić(ne bitan u priči) je dobio napismeno da od 1. juna nije više igrač FKŽ.E sad ja postavljam pitanje,ko je mogao da donese tu odluku kad nema nikog u klubu.Kažu mi "stara"skupština,kako oni mogu na svoju ruku zadirivati u sportski segment?Valter je napisao/la: ↑16 svi 2026, 20:49Nije katastrofa 41 bod iza prvaka, bez Europe … katastrofa je što nam za narednu sezonu ostaju Sedorf, Deni, Galčev, Trupe, Ouland, Osmanović, Radovac, Konings, Šabić, Dragović …
E to je KATASTROFA.
PS. Možda da razmisle da produže ugovor sa Krpićem, Erikom, Peišotom ...
Možda stari UO?
Pa što nisu Odinaki aktivirali klauzulu da se ugovor produži na još godinu,čisto radi transfera?
Mnogo pitanja,malo odgovora!
41 bod iza prvog i 18 iza treceg mjesta.
Hocemo li docekat ikad da neko iz kluba kaze jbg uyebali smo, profulali smo sve igrace, igra je bila za qrac.
Koliko je kriv Adzem toliko je i famozni investitor i njegova ekipa. Ne mogu da vjerujem da je neko u januaru odlucio da nam ne trebaju pojacanja na poziciji krila i napadaca. Doduse dosao jedan i skupio pola sata igre.
Podijelili bruku para za plate da bi napokon pobjedili na Grbavici.
Klub doveden do toga da skoro ne moze funkcionisati da bi ga uvalili sumnjivom liku koji mozda na kraju samo moze trazit nazad bacene pare u bunar.
Strategija, vizija, znanje pojmovi koji ne postoje kod nas.
Bolje se vode klubovi u drugoj kantonalnoj.
Hocemo li docekat ikad da neko iz kluba kaze jbg uyebali smo, profulali smo sve igrace, igra je bila za qrac.
Koliko je kriv Adzem toliko je i famozni investitor i njegova ekipa. Ne mogu da vjerujem da je neko u januaru odlucio da nam ne trebaju pojacanja na poziciji krila i napadaca. Doduse dosao jedan i skupio pola sata igre.
Podijelili bruku para za plate da bi napokon pobjedili na Grbavici.
Klub doveden do toga da skoro ne moze funkcionisati da bi ga uvalili sumnjivom liku koji mozda na kraju samo moze trazit nazad bacene pare u bunar.
Strategija, vizija, znanje pojmovi koji ne postoje kod nas.
Bolje se vode klubovi u drugoj kantonalnoj.
Naša stranka traži reakciju vlasti u ZDK-u zbog otkazivanja predstave o FK Željezničar
Nakon što je predstava "Za život cijeli", koja je trebala biti održana u BNP u Zenici otkazana zbog pritisaka i prijetnji, iz Naše stranke pozvali su institucije da hitno reaguju i zaštite umjetnike
Povodom otkazivanja predstave "Za život cijeli" u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica zbog prijetnji i pritisaka navijačkih skupina, reagovala je Naša stranka.
- Riječ je o ozbiljnom udaru na slobodu umjetničkog izražavanja, sigurnost kulturnih radnika i pravo građana na kulturu, poručili su iz stranke.
Kultura, dodaju, ne smije biti žrtva navijačkih skupina niti predmet pritisaka uprava fudbalskih klubova ili bilo kojih interesnih grupa.
- Ako danas dopustimo da ulica određuje šta će se igrati u pozorištima, sutra ćemo imati društvo u kojem se umjetnost i slobodna riječ uređuju silom, a ne zakonima, istakli su u saopćenju.
Naša stranka je uputila pozvala gradonačelnika Zenice, premijera Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK-a da hitno preuzmu odgovornost, javno osude prijetnje i garantuju sigurnost svim umjetnicima, zaposlenicima BNP-a i građanima koji žele prisustvovati kulturnim događajima.
- Institucije postoje upravo zato da zaštite javni red, sigurnost i osnovne slobode građana, a ne da šutnjom dozvole atmosferu straha, poručili su.
- Istovremeno, pozivamo upravu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica da povuče odluku o otkazivanju predstave i da se, uz podršku nadležnih sigurnosnih institucija, predstava održi. Jednako kao što se već decenijama u Zenici održavaju utakmice visokog sigurnosnog rizika. Povlačenje pred prijetnjama šalje pogrešnu poruku da nasilje i pritisak mogu određivati granice umjetničke slobode, dodaju iz Naše stranke.
Zaključuju da takav tretman gostujućih umjetnika i kulturnih institucija nigdje ne bi trebao biti dozvoljen.
- Upravo zato Zenica ne smije po tom pitanju biti drugačija niti pristati da postane grad u kojem se kultura povlači pred prijetnjama, navodi se u saopćenju Naše stranke.
Oslobođenje
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Levin je napisao/la: ↑17 svi 2026, 12:07Naša stranka traži reakciju vlasti u ZDK-u zbog otkazivanja predstave o FK Željezničar
Nakon što je predstava "Za život cijeli", koja je trebala biti održana u BNP u Zenici otkazana zbog pritisaka i prijetnji, iz Naše stranke pozvali su institucije da hitno reaguju i zaštite umjetnike
Povodom otkazivanja predstave "Za život cijeli" u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica zbog prijetnji i pritisaka navijačkih skupina, reagovala je Naša stranka.
- Riječ je o ozbiljnom udaru na slobodu umjetničkog izražavanja, sigurnost kulturnih radnika i pravo građana na kulturu, poručili su iz stranke.
Kultura, dodaju, ne smije biti žrtva navijačkih skupina niti predmet pritisaka uprava fudbalskih klubova ili bilo kojih interesnih grupa.
- Ako danas dopustimo da ulica određuje šta će se igrati u pozorištima, sutra ćemo imati društvo u kojem se umjetnost i slobodna riječ uređuju silom, a ne zakonima, istakli su u saopćenju.
Naša stranka je uputila pozvala gradonačelnika Zenice, premijera Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK-a da hitno preuzmu odgovornost, javno osude prijetnje i garantuju sigurnost svim umjetnicima, zaposlenicima BNP-a i građanima koji žele prisustvovati kulturnim događajima.
- Institucije postoje upravo zato da zaštite javni red, sigurnost i osnovne slobode građana, a ne da šutnjom dozvole atmosferu straha, poručili su.
- Istovremeno, pozivamo upravu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica da povuče odluku o otkazivanju predstave i da se, uz podršku nadležnih sigurnosnih institucija, predstava održi. Jednako kao što se već decenijama u Zenici održavaju utakmice visokog sigurnosnog rizika. Povlačenje pred prijetnjama šalje pogrešnu poruku da nasilje i pritisak mogu određivati granice umjetničke slobode, dodaju iz Naše stranke.
Zaključuju da takav tretman gostujućih umjetnika i kulturnih institucija nigdje ne bi trebao biti dozvoljen.
- Upravo zato Zenica ne smije po tom pitanju biti drugačija niti pristati da postane grad u kojem se kultura povlači pred prijetnjama, navodi se u saopćenju Naše stranke.
Oslobođenje
Naravno, treba malo glasova za oktobar od ovaca.
Nemoj me Mujo ti braniti.
Jbg, muka kad se neko oglasi a muka kad se niko ne oglasi. Ko bi nama udovoljio.
Jasno je da si želio prigrabiti neki politički poen za svoju političku opciju, al nemoj živ bio. Nemoj politiku u ovu butigu.
Nemaš pojma koliko nisi u pravu. Zamolio bih te da ne etiketiraš bez razloga.
Apsolutno sam u pravu. Saopštenje bilo koje stranke nije za ovog foruma. Kome je to interesantno pročitat će na portalima. Nema potrebe da mi to neko servira.
Stranka koja konkretno utice na prihvatanje statuta ce imati minimum 20k vise glasova. Bio to snsd makar i Dodik licno ja cu glasati za njih
- UzivaocKajkuta
Pa evo dan dva nakon price o ministru i statutu,niko nista.
Ni jedan politicar niti stranka nisu izasli sa nekim saopstenjem. Evo vise hajke se napravilo oko otkazivanja predstave nego oko statuta.
Ja se zaista nadam da ce statut proci,jer nam.je vise pun ku*** prosjecnosti. Zalosno je da klub sa najvecom bazom navijaca je ovako nebitan i srozan. Nikakvog stava ni karaktera nemamo. Okruzeni smo ljudima od licnog interesa,i prepustili da nam oni upravljaju klubom godinama.
Ni jedan politicar niti stranka nisu izasli sa nekim saopstenjem. Evo vise hajke se napravilo oko otkazivanja predstave nego oko statuta.
Ja se zaista nadam da ce statut proci,jer nam.je vise pun ku*** prosjecnosti. Zalosno je da klub sa najvecom bazom navijaca je ovako nebitan i srozan. Nikakvog stava ni karaktera nemamo. Okruzeni smo ljudima od licnog interesa,i prepustili da nam oni upravljaju klubom godinama.
Ne vjerujem da će se ijedna stranka oglasiti vezano za Statut. Neki dan je Nikšić imao intervju neki na BH radiju, životom je branio HDZ i Autoceste, vezano za smjenu direktora iz HDZ-a čiju smjenu traže iz EU. Tako da ne vjerujem da će iko napasti ovog HDZ ministraBarbarez je napisao/la: ↑17 svi 2026, 17:03 Pa evo dan dva nakon price o ministru i statutu,niko nista.