FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin »

Moram provjeriti ali mislim da nikad u historiji nas u jednoj sezoni nije vodilo više različitih trenera.

Adžem, Gušo, Derviši, Stojanović, Džurbuzović, Milošević, Mulaosmanović.

Ovo mora da je neki rekord...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Oni sto su napravili, napravili su preko nase lijeve strane. Vukovic se nije vidio. I Odinaka je Hereru zatvorio skroz. Mi bi bili na konju da nam je Galčev najveci problem.
Juričić, Hiroš, Hrelja slave titulu sa Borcem. Prvog Adzem nije htio, a druga dvojica su žestoko popljuvani i otjerani. To pokazuje kakva je godinama situacija kod nas. Pišaj ovu tekmu. Eto jedino Abdulahovic pokazao da je mogso koju tekmu više dobiti. Ostalo ćuna.
Levin

Post Postao/la Levin »

Ne treba potcjenjivati ni uticaj sudije na terenu. Jednostavno ti nije dao da igraš po ko zna koji put ove sezone.

Btw, ko zna da li bi Juričić bio ovako efikasan kod nas. Naša krila i bekovi ako jednom u toku utakmice imaju kvalitetan ubačaj dobro je.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Jelic poznat po tome da nas na sitno yebe. Ne kontam da Gojak nije igrao prije Radovca. Huskovic prije Vinija, Da Rascic nije bar pola sata dobio. Zasto Jaganjac a ne Korora. Ovo mi nije jasno nikako.
Mali Dragović na zalost meda ne moze, nije duela dobio.
Ovdje su dva igrača da valja. Bico i Pejic. Milosevic ograiso totalno.
I ne bi bilo fer ne spomenuti Abdulahovica, koji je odlicno branio.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Levin je napisao/la: 16 svi 2026, 19:28
AhmedNurudin je napisao/la: 16 svi 2026, 19:23
Levin je napisao/la: 16 svi 2026, 19:17
Da budem iskren sumnjam, možda jedino ako povedemo. Svakako im svira svaki kontakt možda nam uvali kakav crveni.
Već nas je poprilično osakatio za široki, direktnu utakmicu za peto mjesto. Msm koliko je i važno ali eto.
Ma nama su sudije ove sezone dušu uzele. Frano je samo jedan u nizu.
Slažem se apsolutno.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
AhmedNurudin

Potpuno nevažna utakmica, ali opet pokazatelj dosta loših stvari. Vasko Žabata na desnoj strani je stvarno šou. Ovako očajno postavljanje, skok nekog osmogodišnjaka i potpuno bez osjećaja kako mu prilazi napadač. Lijeva strana isto snosi krivicu, Alić se od Rogana odmaknuo kao da Rogan boluje od hantavirusa. Juričić može promašiti dva zicera ali tri očito ne može. Bilo je i nekoliko komičnih situacija našeg stoperskog tandema. Neko je već napisao ali zabrinjava kako Dragović ne može duela uzeti nikome, Gojak po ulasku nije tačan pas dao. Prokop isto van ritma apsolutno a od Denija znamo da na krilu dobijemo jedno veliko ništa. Bilo je nekoliko situacija ali kada smo krenuli u onu kontru 5 na 2 nakon vodstva borca vidjelo se da je ovo tehnički najgora ekipa bar kako ja pratim Želju, a to je prilično. Niko ne očekuje Modrića na sredini ali zašto je nemoguće dodati pas na 5 metara saigraču. Žao mi je što najbolji napadač svijeta Hamza nije ušao ni u polušansu pa da možda opet vidimo vokabular psovki. Jedina koliko toliko pozitivna stvar je bio Abdulahović, ali nije da imamo nažalost nešto od njegovih par vrhunskih intervencija. Jelić nije morao mnogo u prvi plan jer smo mu idealno došli svojom inertnom igrom, nije se nešto morao brukati, ali uz svakako niz "pogrešnih" auta, sitnih faulova, dva kornera i žutog za Odinaku, uz svakako sramno ne dosuđen faul nad Radovcem u prvom poluvremenu, kada Grahovac apsolutno opasno igra na ivici kaznenog borca. Respekt Manijacima na odličnom broju na tribinama. Rijetko odvratan komentator na areni. Nama su utakmice sporedne do kraja, nadam se da će biti kakvih lijepih vijesti u narednoj sedmici.
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Valter

Post Postao/la Valter »

Veteran je napisao/la: 16 svi 2026, 20:18 Jelic poznat po tome da nas na sitno yebe. Ne kontam da Gojak nije igrao prije Radovca. Huskovic prije Vinija, Da Rascic nije bar pola sata dobio. Zasto Jaganjac a ne Korora. Ovo mi nije jasno nikako.
Ovo malo što sam vidio od Gojaka (ne samo u ovoj utakmici) meni je jasno što ne igra prije Radovca i ne samo njega. A Radovac nije ni za Sloge
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Vjetovatno ce Gojak kao i mnogi prigrati kada ode od nas. Momak je dobio 3 puta po desetak minuta i sta ocekivati. Bez desetak utakmica u kontinuitetu se ne moze procjeniti igrac. Tesko i dokazan, a ne junior.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Sezona za zaborav. Nadam se da će bar Statut biti odobren ili da se završi priča o investitoru pa da se vidi kako dalje. 41 bod iza prvaka, bez Evrope, KATASTROFA
Levin

Post Postao/la Levin »

Teško da će ijedan trener gurnuti veliki broj mladih igrača ako mu to neko ne sugeriše. U ovom trenutku to nema ko uraditi. Tako da...
AhmedNurudin

Valter je napisao/la: 16 svi 2026, 20:33
Veteran je napisao/la: 16 svi 2026, 20:18 Jelic poznat po tome da nas na sitno yebe. Ne kontam da Gojak nije igrao prije Radovca. Huskovic prije Vinija, Da Rascic nije bar pola sata dobio. Zasto Jaganjac a ne Korora. Ovo mi nije jasno nikako.
Ovo malo što sam vidio od Gojaka (ne samo u ovoj utakmici) meni je jasno što ne igra prije Radovca i ne samo njega. A Radovac nije ni za Sloge
Vjerovatno možda misli na taj "pristup" ili voljni moment, Gojak bar trči, bez obzira što ništa ne donese time. Gojak pasa nije pogodio. Što se Samira tiče garantujem da u ligi trenutno nema tromijeg igrača. Čovjeku je duša u nosu nakon 30 minuta. Fino nas je zavarala prva polusezona prošle sezone, već u drugoj se vidjelo koliko je limitiran i prije svega fizički nemoćan, a ovih 6 mjeseci pauze pod Adžemom ga je dokusurilo. Ne znam kako će se odviti ovo sa Saninom u slučaju da propadne sigurno će nam Samke biti jedna od glavnih karika za novu sezonu ali ako se pruži mogućnost ja bih rado vidio da nas napusti.
Valter

Post Postao/la Valter »

Hrasno15 je napisao/la: 16 svi 2026, 20:39 Sezona za zaborav. Nadam se da će bar Statut biti odobren ili da se završi priča o investitoru pa da se vidi kako dalje. 41 bod iza prvaka, bez Evrope, KATASTROFA
Nije katastrofa 41 bod iza prvaka, bez Europe … katastrofa je što nam za narednu sezonu ostaju Sedorf, Deni, Galčev, Trupe, Ouland, Osmanović, Radovac, Konings, Šabić, Dragović …
E to je KATASTROFA.

PS. Možda da razmisle da produže ugovor sa Krpićem, Erikom, Peišotom ...
Valter

Post Postao/la Valter »

Valter je napisao/la: 16 svi 2026, 20:49
Hrasno15 je napisao/la: 16 svi 2026, 20:39 Sezona za zaborav. Nadam se da će bar Statut biti odobren ili da se završi priča o investitoru pa da se vidi kako dalje. 41 bod iza prvaka, bez Evrope, KATASTROFA
Nije katastrofa 41 bod iza prvaka, bez Europe … katastrofa je što nam za narednu sezonu ostaju Sedorf, Deni, Galčev, Trupe, Ouland, Osmanović, Radovac, Konings, Šabić, Dragović …
E to je KATASTROFA.

PS. Možda da razmisle da produže ugovor sa Krpićem, Erikom, Peišotom ...
Ups .. obavezno produžiti ugovor i sa Šukilovićem.
Levin

Post Postao/la Levin »

Ma možemo mi pričati i kritikovati igrače i trenere do zore i istina je da ovo ne izgleda dobro ali kad ti pomočni sudija ne digne zastavicu a čovjek dva metra u ofsajdu možeš imati najbolju ekipu u ligi i nećeš ništa postići.

U tih 41 bod je sigurno 15 onih koje su nam sudije direktno uzele a sigurno još 15 koje smo prosuli usljed svih ovih kriza ove godine.
Levin

Post Postao/la Levin »

Rijetko pišem o drugim ekipama ali ovaj put zaista moram...

Gledam sastav Širokog protiv Sarajeva :

Ivan Puljić (23)
Marcinho (26)
Ante Gagula (22)
Božo Prusina (22)
Nediljko Stjepanović (22)
Antoni Bajkuša (20)
Marko Matić (20)
Tomislav Tomić (35)
Ilija Bagarić (26)
Mihael Klepač (28)
Filip Matić (20)

Zamjene :
Ivan Jelić (18)
Mateo Bašić (27)
Mato Stanić (28)
Patrick Stanić (25)
Kristijan Sesar (25)

Dakle, tri U21 igrača u prvih jedanaest, jedan u zamjeni. Dodatno još 4 igrača ispod 23 godine u prvom sastavu.

Meni samo nije jasno kako mi kontamo razviti nekog igrača i spremiti ga za prvi tim ako mu ne možemo dati priliku u potpuno nebitnoj utakmici.

Danas nam naprijed igraju Vini, Odinaka i Krpić od kojih vjerovatno nijedan ne ostaje u ekipi a pitat ćemo se sljedeće sezone zašto Husković, Korora ili Rakić (ako ostane) ne mogu gola pogoditi. Smijat ćemo se malom Freeman-u kad uđe i prepadne se atmosfere ili utakmice.

Neki danas komentarišu Dragovića kako ne može lopte osvojiti a zaboravljaju da momak ima tek 250 minuta seniorskog fudbala.

.....

Ja se iskreno nadam da Sanin ostaje pa da klub ima kakvu takvu politiku pa makar i potonuli u još dublju dubiozu jer ovo više ne može pod kožu ali nikako. Mora biti tu neko ko će narediti i postaviti stvari na neki drugi naćin.

Nemojmo zaboraviti da je ovo najskuplja i najplaćenija ekipa u historiji kluba a koja je na kraju završila u rangu raspalog Širokog i ispod Veleža punog igrača iz Federalne.

Svakako pohvale Čiči što je Abdulahoviću dao minute.
Odgovori