FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Valter

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Valter »

Prva dobra stvar, necemo se više nervirati i prepirati oko imena koga dovesti u ovom prelaznom roku.

Druga dobra stvar, napokon više necemo imati problem sa igračima U-21, ispunit ce se želje onima koji zagovaraju da igra što više naše djece. Šabić lider ekipe.
godrina

Post Postao/la godrina »

Bez obzira kako ovo zavrsi, a nadam se da ce uspjet to sredit, meni je uzasna cinjenica da smo mi potrosili 5 godina nudeci se kojekakvim investitorima. Radovali se onom derpeu iz Londona, pa nekakve banane, pa profesor fizickog iz Arabije, pa Diglisic i sad ovaj.
Imam osjecaj da je klub funkcionisao u fazonu samo eto postojimo. Kad smo na koljenima em smo "jeftiniji" em nema ozbiljnih ulagaca.
Lakse je valjda ulozit pare u nesto sto dobro funkcioniše. Od toliko ljudi koliko je proslo kroz klub da niko nema neke vizije i konekcije. Zelju da uradi nesto jako.
Mi se pustili i cekamo da nam legnu pare sa neba. Nismo u stanju proklete prostorije ispod istoka sredit.
Prije 80 godina ljudi digli srusenu Jugu na noge, prije 30 prezivjeli genocide i koliko toliko se digli a sad samo podupiranja, pametovanja i cekanje.
Da smo tako cekali nikad ne bi ni istoka imali ni novog travnjaka.
I ovo mi vala malo bezveze zvuci, da jedan covjek, stranka sta vec toliko koci. Ako je sve regularno pa valjda ima neka zalba, neki sud nesto.
Jedan sam od rijetkih koji nije bas objerucke prihvatao da je jedini spas investitor, sad mi se sve bas gadi.
Neprihvatljivo mi da ne postoji nekoliko ljudi koji mogu sjest za sto, podijelit zadatke i krenut pravit dobru pricu. Mogu ba svi imat koristi od toga ali valja radit. Sa druge strane kad skontam sta sve kod nas nije logicno i ne cudi me previse sve ovo.
Neka nam je dragi Bog na pomoci.
Eto i da sve prodje kako treba, kad vidim ko je prva opcija za trenera place mi se.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Levin je napisao/la: 14 svi 2026, 20:25 E pa ne znam otkud ova dramaturgija i strah od odlaska Sanina. Realno čovjek nije ničim pokazao do sada da je kompetentan da upravlja jednim fudbalskim klubom. Molim vas ispravite me ako griješim, možda sam nešto propustio.

Da se razumijemo, ja sam ubijeđen da on neće nigdje i da ostaje i nadam se da ćemo imati dosta uspjeha pod njegovom palicom ali ovo što sam do sada vidio ne ulijeva mnogo optimizma da budem iskren ali isto tako prilično sam umoran od svih ovih nekompetentnih osoba koje se godinama motaju oko kluba.
Morate shvatiti da Sanina gledamo na djelu kad prodje statut, AKO prodje, ne moze on nista ovdje uraditi i ovo od zime sto je tu.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Covjek realno nije ni usao u klub. Statut je ogromna kocnica, i bez njega ne mozemo ocjenjivati bilo sta. Vjerovatno nenaviknut na nase birokratske procese, politicki "smek" oko svega, licne interese, covjek se ne snalazi. U ozbiljnom biznisu, kada sjednes sa nekim, i dogovoris nesto, to je to. Osim naravno kod nas.
Budimo strpljivi, u narednih par dana bi trebali znati na cemu smo.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Veteran je napisao/la: 15 svi 2026, 08:12 Covjek realno nije ni usao u klub. Statut je ogromna kocnica, i bez njega ne mozemo ocjenjivati bilo sta. Vjerovatno nenaviknut na nase birokratske procese, politicki "smek" oko svega, licne interese, covjek se ne snalazi. U ozbiljnom biznisu, kada sjednes sa nekim, i dogovoris nesto, to je to. Osim naravno kod nas.
Budimo strpljivi, u narednih par dana bi trebali znati na cemu smo.
Eto u Americi i svijetu sve pošteno...
Dajte ljudi budite realni pa sve ista mantra samo na većem nivou, pustite tu priču nije navikao na naše "birokratske procese i politički šmek", baš loša floskula.
Imao je pola godine, lik se jednom udostojio pojaviti onako radi reda..
Statuta još uvijek nemamo
Uprave nemamo
Sad ni trenera ni strucni stab nemamo
Imamo 40+ uhljebljenih igrača i ovo malo administracije koja čeka petak da ide odmoriti, naravno uz direktora novinara....
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

Kad se vec krije taj statut bolje da se i ne prihvati. Ne mogu da vjerujem da ima tolikog slijepog vjerovanja. Podsjeca me na vrijeme dok je Megamix bio
Levin

Post Postao/la Levin »

Na neki naćin divim se vašem optimizmu ali ga ne dijelim na žalost. Po prirodi nisam skeptik ali ovdje mi, do sada, ne govori ništa da tu postoji neki plan. Štaviše, rekao bih da su svi Saninovi planovi i strategila bili u Nijazu i da nije imao uopšte plan B te da se sad sve radi i rješava "u hodu". Bojim se da se sad samo možemo nadati da Slato i Marić budu imali dovoljno poštenja, znanja i kredibiliteta pa da će raditi u najboljem interesu onoga što im bude povjereno. U suprotnom, to neće biti ništa bolje od ovoga što smo imali do sada a odvest će Sanina u debeo minus na ovom "projektu" kako ga zovu. Realno on već mora izvaliti jedan milion da pokrije tekuće troškove kluba do kraja sezone bez ikakvih ulaganja u kadar.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Bez zakona o sportu koji omogućava legalno privatno vlasništvo mi se samo možemo koprcati. Sanin sigurno nije bio upićen u naše zakonske propise, pa su zato na početku predloženi Senat i još neka rješenja koja ne mogu proći. Udruženja građana kao sportski klubovi su zaostavštine iz prethodnog sistema i dok se Zakonom o sportu to pitanje ne razrješi teško je očekivati da u bilo koji klub i sport neko uloži svoje pare bez mogućnosti da ostvari profit.
Levin

Post Postao/la Levin »

Hrasno15 je napisao/la: 15 svi 2026, 09:20 Bez zakona o sportu koji omogućava legalno privatno vlasništvo mi se samo možemo koprcati. Sanin sigurno nije bio upićen u naše zakonske propise, pa su zato na početku predloženi Senat i još neka rješenja koja ne mogu proći. Udruženja građana kao sportski klubovi su zaostavštine iz prethodnog sistema i dok se Zakonom o sportu to pitanje ne razrješi teško je očekivati da u bilo koji klub i sport neko uloži svoje pare bez mogućnosti da ostvari profit.
To nije ništa novo i o tome sam i sam pisao davno prije nego je ušao u klub i to je nešto što zna svako ko se iole susreo sa radom udruženja. Uostalom "ignorantia iuris neminem excusat" ili ti ga nepoznavanje prava ne opravdava. On kao investitor je morao o tome jako dobro razmisliti i imati ljude iz struke koji će ga posavjetovati.

Ako to gledamo tako sad je klub njemu dužan 400 hiljada KM i on ne snosi nikakvu odgovornost za sve ono što se desilo u protreklih pet mjeseci. Treba li napomenuti da smo u proteklih par mjeseci potpisali nekolicinu jako skupih igrača koje ovaj klub ne može finansirati. Dominik Prokop koji je u Hartbergu prema informacijama koje sam našao imao oko 25 hiljada KM mjesečno, Bičakčić koji je u zadnjem ugovoru zarađivao oko 60 hiljada KM mjesečno, Nastić koji je u Wisli imao oko 15 hiljada mjesečno, Husković koji je u Austriji imao oko 12 hiljada mjesečno, Pejić koji sigurno nije igrao u Izraelu ispod 25 hiljada KM mjesečno te Hodžić koji sigurno nije ispod 20 hiljada mjesečno.

Dakle, ukoliko se gospodin povuće nama ostaje skoro dva miliona KM veći budžet koji moramo pokriti i to što je dotični u ovo ušao bez nekog jasnog plana uopšte ne opravdava.

Nejse, da ne bude zabune ovi iznosi su prikupljeni online ali itekako koreliraju sa informacijom koju je objavio SCSport o tome da klub izdvaja 700 hiljada KM mjesečno na plate jer ako uzmemo inos iz Finansijskog izvještaja od 5.7 miliona i dodamo ovo povećanje od 1.8 do 2 miliona dođemo približno do te cifre.

Jama nam je iskopana, još samo da nas neko gurne u nju.

Edit : Adžemove finansijske avanture su, vjerujem, male spram onoga što je urađeno u januaru.
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Levin je napisao/la: 15 svi 2026, 10:00
Hrasno15 je napisao/la: 15 svi 2026, 09:20 Bez zakona o sportu koji omogućava legalno privatno vlasništvo mi se samo možemo koprcati. Sanin sigurno nije bio upićen u naše zakonske propise, pa su zato na početku predloženi Senat i još neka rješenja koja ne mogu proći. Udruženja građana kao sportski klubovi su zaostavštine iz prethodnog sistema i dok se Zakonom o sportu to pitanje ne razrješi teško je očekivati da u bilo koji klub i sport neko uloži svoje pare bez mogućnosti da ostvari profit.
To nije ništa novo i o tome sam i sam pisao davno prije nego je ušao u klub i to je nešto što zna svako ko se iole susreo sa radom udruženja. Uostalom "ignorantia iuris neminem excusat" ili ti ga nepoznavanje prava ne opravdava. On kao investitor je morao o tome jako dobro razmisliti i imati ljude iz struke koji će ga posavjetovati.

Ako to gledamo tako sad je klub njemu dužan 400 hiljada KM i on ne snosi nikakvu odgovornost za sve ono što se desilo u protreklih pet mjeseci. Treba li napomenuti da smo u proteklih par mjeseci potpisali nekolicinu jako skupih igrača koje ovaj klub ne može finansirati. Dominik Prokop koji je u Hartbergu prema informacijama koje sam našao imao oko 25 hiljada KM mjesečno, Bičakčić koji je u zadnjem ugovoru zarađivao oko 60 hiljada KM mjesečno, Nastić koji je u Wisli imao oko 15 hiljada mjesečno, Husković koji je u Austriji imao oko 12 hiljada mjesečno, Pejić koji sigurno nije igrao u Izraelu ispod 25 hiljada KM mjesečno te Hodžić koji sigurno nije ispod 20 hiljada mjesečno.

Dakle, ukoliko se gospodin povuće nama ostaje skoro dva miliona KM veći budžet koji moramo pokriti i to što je dotični u ovo ušao bez nekog jasnog plana uopšte ne opravdava.

Nejse, da ne bude zabune ovi iznosi su prikupljeni online ali itekako koreliraju sa informacijom koju je objavio SCSport o tome da klub izdvaja 700 hiljada KM mjesečno na plate jer ako uzmemo inos iz Finansijskog izvještaja od 5.7 miliona i dodamo ovo povećanje od 1.8 do 2 miliona dođemo približno do te cifre.

Apsolutno tačno da je trebao biti informisan, neće niko tek tako davati novac, ali njega je neko sigurno ubijedio da se to može završiti i da su promjene koje su usvojene na Skupštini apsolutno legalne i provodive. Nadati se da će Statut biti usklađen i usvojen i da napokon Sanin može preuzeti i da krenemo dalje
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Koliko znam covjek je ovdje komunicirao i kupovao konsultacije u PWC-u i timu advokata. Sigurno nije sam bez poznavanja zakona i načina funkcionisanja udruženja građana donosio promjene u statutu, i način zaštite svoje investicije. I to je put kojim investitori idu na tržištima koje ne poznaju. Iznajmiš svjetski priznate konsultantske kuće i timove advokata. Predpostavljam da je radio po njihovim uputama. Ne znam kako je mogao drugačije.
Levin

Post Postao/la Levin »

Veteran je napisao/la: 15 svi 2026, 10:27 Koliko znam covjek je ovdje komunicirao i kupovao konsultacije u PWC-u i timu advokata. Sigurno nije sam bez poznavanja zakona i načina funkcionisanja udruženja građana donosio promjene u statutu, i način zaštite svoje investicije. I to je put kojim investitori idu na tržištima koje ne poznaju. Iznajmiš svjetski priznate konsultantske kuće i timove advokata. Predpostavljam da je radio po njihovim uputama. Ne znam kako je mogao drugačije.
Slažem se i nadam se da je ovo samo privremeni zastoj dok se ne reorganizuje.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Levin je napisao/la: 15 svi 2026, 10:00

Edit : Adžemove finansijske avanture su, vjerujem, male spram onoga što je urađeno u januaru.
Ljetna avantura će nas koštati itekako,većinu plata je pokrio Jaberov transfer,ali ne izborismo evropu,sa ekipom nikad skupljom u historiji kluba(bez ovih zimus)
Već smo počelo to da kišemo..Sportski dio smo fulil da valja.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

bit ce to sve dobro :like:
a pehari su tu
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

24 sata do utakmice našeg Želje a nigdje ni slova o utakmici. Nažalost toliko su nas preokupirale druge stvari. :cry:
Svjestan sam da je apsolutno utakmica revijalnog karaktera i bez ikakvog "hajpa" ali ipak da bar nešto napišem. Ne očekujem apsolutno ništa posebno od nas i mislim da bi remi bio odličan rezultat. noFra sudi tako da je već sve spremno ako bi nešto "zatalasali" ili odigrali iznad očekivanja pa možda da "šampionu" pokvarimo slavlje. Imaju sigurno motiv protiv nas ali se ipak nadam da su glavama na odmorima, od naših igrača očekujem maximalan ulazak u utakmicu jer bi nas neki rani golovi možda vodili i prema rezultatskoj katastrofi. Volio bih da prođe bez tenzija koliko god da je moguće.

Sastav koji očekujem:

Muftić

Galchev/Raščić
Seedorf
Bičakčić
Alić

Pejić
Gojak
Prokop

Odinaka
Krpić
Vini

Sretno nam.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Odgovori