FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Levin

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 12 svi 2026, 13:03
Levin je napisao/la: 12 svi 2026, 10:51 Također, Skupština je poseban problem jer je prethodnoj istekao mandat a nova nije izabrana u skladu sa aktuelnim statutom a novog statuta nema. Naravno, legitimitet ovoj Skupštini na čelu sa Mirvićem je dala prethodna koja ju je i izabrala ali obzirom da novi statut nije još ozvaničen ona nije pravno potvrđena još uvijek.
Ako ja dobro kontam, a smatram da kontam, onda ti debelo griješiš.

Mandati prethodne skupštine, na čelu sa Sijerčićem, istekli su nekad u desetom mjesecu, tačnije 13.10. ako se dobro sjećam. Nakon toga išao je proces odabira delegata u skupštini.

Nakon što je proces okončan imali smo konstituirajuću sjednicu ako se dobro sjećam, 01.12. i ta je skupština legalna i legitimna, odluke sa te skupštine su legalne.

Problem je sjednica nakon te i promjena statuta gdje je promijenjen statut, smanjena skupština, ubačen senat, većinska zastupljenost i ostalo.

U konačnici, skupština od 01.12. je legalna i ona je jedina nadležna da donosi odluke, prema još važećem i aktuelnom (starom) statutu.
Zbog toga i slijedi skupština na kojoj će Sanin postati predsjednik kluba tj. UO-a do rješenja problema sa statutom. I tu je baš caka što spominješ raskide, igrače i ostalo. To je neophodno da bi se u globalu normalno funkcionisalo i da se riješe bitna pitanja.

Saradnja sa Saninom koja je potpisana, nije upitna, upitno je samo kontrolisanje procesa od strane Sanina, jer još nema statuta u kojem on ima potpunu kontrolu nad skupštinom, UO-om i ostalim.
Da, u pravu si debelo sam pogriješio. Bio sam van države pa nisam toliko detaljno ispratio taj period. Hvala na korekciji. To je sigurno rješenje kojim se može prevazići ova trenutna blokada do donošenja novog statuta i nema drugog bojim se.
UzivaocKajkuta je napisao/la: 12 svi 2026, 13:41 u laksim rijecima tu je Sanin, ali nije jos tu
Dobro sročeno.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Hrasno15

Post Postao/la Hrasno15 »

Problem je što je jako teško uskladiti ovo sa investitorom sa postojećim zakonskim rješenjima. Naš problem je imovina koju klub posjeduje. Kod komšija je to rješeno na drugi način, oni nemaju imovinu, a sva ulaganja u klub se knjiže kao donacije, koje će se nekada kada to zakon dozvoli gledati kao ulagački udjeli u vlasništvu.
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Sulejman Krpić je tri gola od TOP10 strijelaca svih vremena. Protiv Sloge mu bio 59. gol, na 10. mjestu Radmilo Mihajlović sa 62 gola.
Levin

Post Postao/la Levin »

slika
slika

Pa kad je šest sezona u klubu. Heheh. U zadnjih 10 godina nijedan igrač nije duže ostao. Ne možeš ga se riješiti. :D

Šalu na stranu. Inače nisam njegov fan ali volio bih da uđe u prvih 10. Posebno ako je istina da je Jaganjca doveo do Istoka da se izvine našem navijaču, izašao sam sa rajom čim je sviran kraj da izbjegnem gužvu pa nisam vidio ali eto neko napisa negdje.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Vjerujte mi Suljo je bolji od svakog našeg napadača u klubu.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Levin

Post Postao/la Levin »

Interesantno društvo...

slika
Valter

Post Postao/la Valter »

Drago mi je što si Manchester United stavio u male klubove iako su oni ko i Željo zadnju titulu uzeli 2012/13. I jesu mali, jedva tri puta bili prvaci Europe. Al kako je krenulo mogli bi zajedno prestići Hajduka
broj1

Post Postao/la broj1 »

Valter je napisao/la: 13 svi 2026, 15:02 Drago mi je što si Manchester United stavio u male klubove iako su oni ko i Željo zadnju titulu uzeli 2012/13. I jesu mali, jedva tri puta bili prvaci Europe. Al kako je krenulo mogli bi zajedno prestići Hajduka
I njih su osnovali zeljeznicari kao radnicki klub, i oni su sa jednim trenerom uzeli haman sve trofeje, i oni imaju kultni stadion i gradski derbi... paralele, paralele. :mrgreen:
Levin

Post Postao/la Levin »

Valter je napisao/la: 13 svi 2026, 15:02 Drago mi je što si Manchester United stavio u male klubove iako su oni ko i Željo zadnju titulu uzeli 2012/13. I jesu mali, jedva tri puta bili prvaci Europe. Al kako je krenulo mogli bi zajedno prestići Hajduka
Ako nisi primjetio ovdje je fokus na Balkanu a ne šire. Preuzeto sa jedne turske stranice.

Nejse, ima primjera više nego što mislimo gdje god kreneš.
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

“Savo Milošević odlazi sa Grbavice!

Iako je Mirvić došao sa velikim ambicijama i vizijom kako da stvori evropskog Želju, od toga po svemu sudeći neće biti ništa“

?
Levin

Post Postao/la Levin »

Jedno je sigurno... Nikad dosadno u Državi Željo...
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Levin je napisao/la: 13 svi 2026, 23:45 Jedno je sigurno... Nikad dosadno u Državi Željo...
Potpisao bih dosadu. Ovo polako počinje ozbiljno umarati.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

AhmedNurudin je napisao/la: 14 svi 2026, 00:12
Levin je napisao/la: 13 svi 2026, 23:45 Jedno je sigurno... Nikad dosadno u Državi Željo...
Nadao sam se da cu dobiti demant odmah, da su ovo gluposti itd…
Ovo me vec brine, bas, nadam se da nije istina.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

tiagofaria25 je napisao/la: 14 svi 2026, 00:24
AhmedNurudin je napisao/la: 14 svi 2026, 00:12
Nadao sam se da cu dobiti demant odmah, da su ovo gluposti itd…
Ovo me vec brine, bas, nadam se da nije istina.
Ja ne mogu ni demantovati ni potvrditi. Volio bi da se @braco i @AmarAmarOsimOsim jave, možda imaju neku sigurniju inf. Ili bilo ko drugi.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

S T A B I L I Z A C I J A !
Odgovori