Sta mislis jel wve prikazano kof Sirokog i Veleza?Truhlo je napisao/la: ↑07 svi 2026, 21:21Široki 4 miliona, nešto što mi možemo već ostvariti ove 2026. godine. Ne bi trebalo biti problema onda za opstanak, a otvara se i perspektiva neke povremene evrope kao Velež sa nekih 5, 6 miliona godišnje. To se može ostvariti kroz koju sezonu, nakon godinu dvije stabilizacije.
Transferi 2026/27
-
prisonbreak
Re: Transferi 2026/27
Nije prikazano,dosta igrača u Velezu i Širokom dobija na ruke od lokalnih gazda pojedinih firmi.
-
prisonbreak
Besmisleni podaci, možda jedino relevantno u vezi ovih izvještaja što se može pratiti je koliko je ko novca iz budžeta uprihodovao.prisonbreak je napisao/la: ↑07 svi 2026, 22:13Znam da nije. Htio sam nadovezati da su ovi izvjestaji skup netacnih podataka.
Tačno tako,to su uglavnom sredstva iz buđeta. Čak sam čuo da EP BiH Velezu daje besplatno struju na stadionu, a EPHZ-HB Zrinjskom. Da li Celik moze ista uraditi po tom pitanju sa direkcijom EPBiH u Zenici, sigurno bi valjalo,jel nije fer sa državne firme nekom budu sponzor ,a nekome ne.
Pa ja kad sam za Sarajevo radio u periodu dok su igrali na Bilinom polju sve su plaćali na crno. Ovi fin. izvještaji su cirkus postali 
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
-
PatrickBateman
Renato Gojokovic nece produziti ugovor u Sarajevu. Skupa opcija realno, ali nema sumnje da bi se i isplatio
Srce, čast i ponos!
Bi sigurno,još pet godina može igrati na visokom nivou jer 30 mu godina.Ali mislim da je preskup za nas,ne znam kolika mu je plata u Sarajevu, vjerojatno na ruke dosta ide.PatrickBateman je napisao/la: ↑08 svi 2026, 14:42 Renato Gojokovic nece produziti ugovor u Sarajevu. Skupa opcija realno, ali nema sumnje da bi se i isplatio
Nadam se da necemo ponovo krenuti tim pravcem da na ruke placamo ili da "gazde" placaju igracima plate. Po tom sto vi pisete onda nama treba mozda i duplo vise para da bi poslovali legalno i bili u rangu Sirokog trenutno. Bez obzira na novac transfer politika ce biti od krucijalne vaznosti jer mi ne mozemo fulati sa pojacanjima kao sto smo fulali zadnjih par godina. Ako neko misli da su nas pojedinci zadnjih par godina kostali, u PL ce kostati mnogostruko vise.
Ne vjerujem da ćemo ikad više krenuti tim putem.Koliko imamo toliko platimo pa šta bude.habuba je napisao/la: ↑08 svi 2026, 19:18 Nadam se da necemo ponovo krenuti tim pravcem da na ruke placamo ili da "gazde" placaju igracima plate. Po tom sto vi pisete onda nama treba mozda i duplo vise para da bi poslovali legalno i bili u rangu Sirokog trenutno. Bez obzira na novac transfer politika ce biti od krucijalne vaznosti jer mi ne mozemo fulati sa pojacanjima kao sto smo fulali zadnjih par godina. Ako neko misli da su nas pojedinci zadnjih par godina kostali, u PL ce kostati mnogostruko vise.
- BatistutA19
Zanimljiva tema ali ja sad ne znam da li ima u WWIN LIGI BIH neki minimalac plate za igraca ..Evo npr lupam igrac Sirokog Brijega neki ako ima platu na papiru lupam minimalnu 3000 i potpise sa klubom to i klub to izmiri sve uredno i plate i obaveze prema drzavi pa klub je tu cist .E sad ako npr sponzor neki privatnik da njemu dodatnih lupam 3000 sta ima sa tim klub jer po svim papirima igrac taj ne moze tuzit klub a ni drzava trazit jer je sve izmireno svima.
To isto sad npr Masic ima platu 2000 i Celik sve ispostuje prema njemu i drzavi i ne moze Masic tuzit klub jer je klub sve ispostovo prema njemu a ne moze ni drzava trazit nista. Dodje npr neki privatnik eo Avanti i da mu Djuro jos 1000 od sebe..Ko je sad tu kriv i sta ti ko moze tu ??
Meni je tu veci taj problem i da li ima u WWIN LIGI BIH taj minimalac za igraca u tom je fora jer vecina prijavi minimalnu platu uz dogovor sa igracem?Jer kako ces ti sprecit da neko da igracu npr na kafu ili na crno nazovi kako hoces.
To isto sad npr Masic ima platu 2000 i Celik sve ispostuje prema njemu i drzavi i ne moze Masic tuzit klub jer je klub sve ispostovo prema njemu a ne moze ni drzava trazit nista. Dodje npr neki privatnik eo Avanti i da mu Djuro jos 1000 od sebe..Ko je sad tu kriv i sta ti ko moze tu ??
Meni je tu veci taj problem i da li ima u WWIN LIGI BIH taj minimalac za igraca u tom je fora jer vecina prijavi minimalnu platu uz dogovor sa igracem?Jer kako ces ti sprecit da neko da igracu npr na kafu ili na crno nazovi kako hoces.
Jeftino, a moguci jackpot u pl, Hasukic iz Goska. Sigurno da ga Borac nije djaba doveo, imao tu nesrecu sa dopingom i fulao skoro godinu. 24 godine, cijenom pristupacan, mozda moze biti iznenadjenje.
-
PatrickBateman
Da li bi Temim i Odinaka bili pojačanja, mislim da su slobodni od ljeta.