Dobro je onda,nisam ovo dva tri mjeseca pratio.prisonbreak je napisao/la: ↑05 svi 2026, 20:59Igra stalni u zadnje vrijeme.
Transferi 2026/27
Re: Transferi 2026/27
Protiv nas na Bilinom kad smo ih dobili 2:1 bio je najbolji igrac Slobode, mali sigurno ima potencijala
Ma pokusat dovest malog, ako ima slifa imalo, plati 20k slobodi za naknadu i to je to.
Kerim Memija može biti zanimljiv igrač za nas.
Koliko sam upratio standardan je u Zrinjskom,je li to ostvario.
Istice mu ugovor moze igrati lijevog i desnog beka igeac koji nam treba za Premijer ligu, plus blizu je iz Sarajeva, ali moramo to platiti i fino...
Nesto kontam od svih transfera ja bi iskreno nekog trenera da sa sadasnjim duetom proba ubrzati igru ii sredini i napadu.
I normalno ciljano djecu dovoditi 20 tak god i samo trenazni proces na visoki stepen . Danas djeca igraju nema provjerenih imena dok ga ti ne uigras sa ekipom A kad se pokaze onda ne mozes vise finansijski takve igrace dovesti.
I normalno ciljano djecu dovoditi 20 tak god i samo trenazni proces na visoki stepen . Danas djeca igraju nema provjerenih imena dok ga ti ne uigras sa ekipom A kad se pokaze onda ne mozes vise finansijski takve igrace dovesti.
Ja se samo nadam da cemo uspjeti odraditi dobar prelazni rok. Da smo ustekali dovoljno para, da sastavimo dobar tim
Pored igrača jako bitna stavka je pitanje glavnog trenera. Regoje nema PRO licencu, a da bi ekipu vodio s klupe mora makar upisati istu. Ne bih volio da nam se dešava onaj crni period kada su nam treneri s tribine vodili ekipu ili kada nam je glavni trener zapravo pomoćnik na papiru.
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
+1laudrup je napisao/la: ↑07 svi 2026, 11:41 Pored igrača jako bitna stavka je pitanje glavnog trenera. Regoje nema PRO licencu, a da bi ekipu vodio s klupe mora makar upisati istu. Ne bih volio da nam se dešava onaj crni period kada su nam treneri s tribine vodili ekipu ili kada nam je glavni trener zapravo pomoćnik na papiru.
Regoje da vodi, a da na pres ide skočibušić meni je cirkus.
Stoperske pozicije nam popunjavaju Horic, Isakovic, Babic, Hodzic i Masetic. Ocekujem oprastanje Isakovica i potencijalno Horica. U takvom scenariju ostajemo s Babicem, Hodzicem i Maseticem. Svu trojicu bih ostavio u klubu. Babic mozda na dvojnoj registraciji ukoliko se uspostavi partnerstvo s nekim klubom. Hodzic i Masetic su mi igraci koji bi u buducnosti mogli biti starteri u PL, ali isto tako mogu nikada i ne dostici taj level. Uz njih bih doveo 2 stopera. Jednog dobrog iskusnog i jednog u rangu s njima, mozda malo boljeg, ali ne toliko da ih sigurno zakuca za klupu jer vjerujem da ipak mogu biti dostojne opcije u PL.
Samir Zeljkovic je opcija koju sam spominjao i za vezu. On je u karijeri igrao i jedno i drugo. Zadnje vrijeme igra u vezi pa ga necu racunati kao stopera iako moze odgovoriti zadatku i u srcu odbrane.
Edis Buturovic ove godine standardan u Makedoniji. Prosle godine igrao za Igman. Primarno stoper, ali moze igrati i na beku. Ima 22 godine, rodjen u Mostaru. Prosao mladje selekcije s Maseticem u Velezu. Nisam ga pratio u Makedoniji pa ne mogu puno reci o njemu. Smatram ga kao malo bolju opciju od nase dvije trenutne.
Rijad Sadiku proslu godinu proveo povrijedjen. Igra u Rumuniji. Ima 26 godina, iz Sarajeva, ugovor mu istice na ljeto. Muci muku s ozljedama pa bi mogao u BiH potraziti kontinuitet igara. Inace bio standardan u Rumuniji prije povreda.
Luka Miletic standardan u BSK-u u drugom rangu Hrv. Ima 24 godine, rodjen u Mostaru, igrao po nizim rangovima Hrvatske. Bio je izabran u idealan tim zimskog dijela druge hrv. lige. Istice mu ugovor na ljeto.
Marin Magdic dugo godina rezerva u Zrinjskom. 27 godina trenutno igra u Triglavu. Jedan od najboljih stopera druge lige Slovenije. Ima interes iz prve lige. Slicno kao za Buturovica pitanje je li napredovao van BiH i moze li biti standardan u BiH.
Sven Sopic ima 19 godina. Igra u Cibaliji standardno. Prosao mladje kategorije Osijeka, Dinama i Sibenika. U17 reprezentativac Hrvatske standardan. Igrao na u17 Euru. Bez poziva za u19 tim idalje. Istice mu ugovor na ljeto.
Dejan Kerkez dosao u zimu u Posusje i postao standardan. Ima 30 godina. Ovo mu je prvi mandat u BiH. Ugovor istice na ljeto.
Kosovar Sadiki 27 godina stigao na zimu u Ferizaj. Najbolji stoper kosovske lige. Rodjen u Njemackoj, fudbalski se skolovao u Kanadi i Engleskoj (Stoke). Kratko bio u Lokomotivi Zagreb. Poslije toga Skotska, Njemacka, Italija... i sada Kosovo. Na ljeto i njemu istice ugovor.
Dva idealna lidera (nasljednika Hore ako se oprosti) su Besim Serbecic i Renato Gojkovic. Mislim da Serbecic nastavlja u Velezu, dok bi Gojkovic bio skup za Celik, ali vjerujem da bi u njemu imali lidera u odbrani. Puno vise on moze od trenutnog u Sarajevu sto pokazuje, samo ako u glavi zeli.
Samir Zeljkovic je opcija koju sam spominjao i za vezu. On je u karijeri igrao i jedno i drugo. Zadnje vrijeme igra u vezi pa ga necu racunati kao stopera iako moze odgovoriti zadatku i u srcu odbrane.
Edis Buturovic ove godine standardan u Makedoniji. Prosle godine igrao za Igman. Primarno stoper, ali moze igrati i na beku. Ima 22 godine, rodjen u Mostaru. Prosao mladje selekcije s Maseticem u Velezu. Nisam ga pratio u Makedoniji pa ne mogu puno reci o njemu. Smatram ga kao malo bolju opciju od nase dvije trenutne.
Rijad Sadiku proslu godinu proveo povrijedjen. Igra u Rumuniji. Ima 26 godina, iz Sarajeva, ugovor mu istice na ljeto. Muci muku s ozljedama pa bi mogao u BiH potraziti kontinuitet igara. Inace bio standardan u Rumuniji prije povreda.
Luka Miletic standardan u BSK-u u drugom rangu Hrv. Ima 24 godine, rodjen u Mostaru, igrao po nizim rangovima Hrvatske. Bio je izabran u idealan tim zimskog dijela druge hrv. lige. Istice mu ugovor na ljeto.
Marin Magdic dugo godina rezerva u Zrinjskom. 27 godina trenutno igra u Triglavu. Jedan od najboljih stopera druge lige Slovenije. Ima interes iz prve lige. Slicno kao za Buturovica pitanje je li napredovao van BiH i moze li biti standardan u BiH.
Sven Sopic ima 19 godina. Igra u Cibaliji standardno. Prosao mladje kategorije Osijeka, Dinama i Sibenika. U17 reprezentativac Hrvatske standardan. Igrao na u17 Euru. Bez poziva za u19 tim idalje. Istice mu ugovor na ljeto.
Dejan Kerkez dosao u zimu u Posusje i postao standardan. Ima 30 godina. Ovo mu je prvi mandat u BiH. Ugovor istice na ljeto.
Kosovar Sadiki 27 godina stigao na zimu u Ferizaj. Najbolji stoper kosovske lige. Rodjen u Njemackoj, fudbalski se skolovao u Kanadi i Engleskoj (Stoke). Kratko bio u Lokomotivi Zagreb. Poslije toga Skotska, Njemacka, Italija... i sada Kosovo. Na ljeto i njemu istice ugovor.
Dva idealna lidera (nasljednika Hore ako se oprosti) su Besim Serbecic i Renato Gojkovic. Mislim da Serbecic nastavlja u Velezu, dok bi Gojkovic bio skup za Celik, ali vjerujem da bi u njemu imali lidera u odbrani. Puno vise on moze od trenutnog u Sarajevu sto pokazuje, samo ako u glavi zeli.
Onako samo da se zna sta nam treba da bi bili konkurentni:

Široki 4 miliona, nešto što mi možemo već ostvariti ove 2026. godine. Ne bi trebalo biti problema onda za opstanak, a otvara se i perspektiva neke povremene evrope kao Velež sa nekih 5, 6 miliona godišnje. To se može ostvariti kroz koju sezonu, nakon godinu dvije stabilizacije.