FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
BukiBiščević

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BukiBiščević »

Živio nam Osim dragi, gospodaru familije!
IVICA OSIM!
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Kad čovjek malo bolje razmisli, shvatiš ustvari kakav je to bio genije i univerzalac. U gradu Sarajevu, postaneš legenda i najveće ime u historiji najvećeg kluba u državi, a opet te navijači ljutog rivala cijene i poštuju, maksimalno. Znamo da je Šeher specifičan i nema puno takvih ljudi a pogotovo ovo vezano i za dva sarajevska kluba i sam fudbal. Za to nije bilo dovoljno samo fudbalsko znanje, morao si biti i mangup i fakin i mudrac. Onda postaneš ogromno ime u jednom od 4 najuspješnija kluba bivše Jugoslavije. Zatim uspješno vodiš reprezentaciju iste te Jugoslavije, što je u to doba možda bio i najteži posao ali opet je znao zanat i kako raditi sa igračima sa brdovitog Balkana. Onda skokneš do Graza, u kremu evropske kulture i ljepote i pazi sad, postaneš najbolji trener svih vremena u jednom od najvećih klubova Austrije, dobiješ i ulicu u istom tom gradu, hej Graz. Onda odeš na kraj svijeta, gdje je prezicnost i disciplina sve i tu se pokažeš i postaneš neko o kome pišu knjige, koga japanci godinama ne zaboravljaju. Dva puta te najveći klub na svijetu traži za trenera. Jedan profesor fudbala kakav je Arsen Wenger te smatra učiteljem. Pele, jedan od najboljih igrača svih vremena od tebe traži dres. Ljudi iz svih dijelova svijeta te cijene i vole. Sve to postigneš iz tačke polazišta - grad Sarajevo. Čovjek koji je bio ispred svog vremena, čovjek koji je na sebi svojstven način shvatao igru zvanu fudbal. Jednostavno genije, bogatstvo koje smo imali a koje nismo znali da iskoristimo u punom kapacitetu. Svjetski a naš, ponosan sam što pripadam i volim klub koji je i klub ovog virtuoza i gospodina.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar 💙
Hvala ti za sve. Ivica Osim!

Napisao onu noć kad nas je napustio. Ne znam za vas ali mislim da moramo nešto uraditi. Ne smijemo ostati na ovom, nije ovo neko koje proveo pola godine, godinu u Klubu, govorimo o najvećem ikad. Možemo li šta konkretno uraditi po pitanju gnusnih komentara, osim prijave komentara? Na Klixu na svakom članku o Želji u komentarima ima neko ko postavlja tekst o montiranom postupku od prije 60 godina. Pogledajte šta pišu na ss forumu, morbidno i pretužno. Pazite s kim mi imamo posla.
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Fascinantno. Sve fercera i nema potrebe aposlutno ništa mijenjati.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Možemo mi ku_rcu svirat sa nasim razmišljanjima i idejama. Iskreno malo ide i na živce ovo sa Erickom, Krpićem, Šabićem, Odinakom na krilu.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Zbog Zelje sam poceo sijediti, a cini mi se da cu uskoro i ocelaviti
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Ćuže i Bilbija jednim duplim pasom izbace pola naše ekipe. Dobro smo mi i opstali.

Da hoće završit...
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Joj Sabica, zali Boze sve i sekunde koju je igrao
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

Zeljo je Zrinjskom godinama najlaksi protivnik.
Ljudi se pisaju po nama i sa takom lakocom igraju protiv nas da ovo vise prelazi u otvorenu frustraciju. Jadno se osjcam kad igramo sa njima. Sta Zeljo sebi dozvoli u 10 godina,da smo tako mali u duelu sa njima.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Brate mi smo mali u duelu sa svima...na žalost
BukiBiščević

Post Postao/la BukiBiščević »

Standardno skidanje gaća na Bradini, i podmazivanje vazelinom u Konjicu. Ne znam ni koji mi je klinac više pa ću odgledat 90 minuta ove blamaže. Hvala Muftiću što dosad nije rezultat 3:0.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

:toalet:
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

Veteran je napisao/la: 01 svi 2026, 20:59 Brate mi smo mali u duelu sa svima...na žalost
Ma naravno da smo mali,i meni je ovo porazavajuce.
Nije bitna ova utakmica uopste,mi smo tanki ne samo ove sezone. Ali tekme sa Zrinjskim pokazu sav jad i bijedu nasih fudbalera. To su one price koje citas da je Milosevic majstor,jer odigra petom,da je Odinaka zvijer,da je Alic Carlos.....
A istina je da je ovo jedna od najlosijih ekipa Zelje nakon rata. A i kod onih najlosijih nesta si kao mogao ocekivati prema naprijed. I kad na sve to imas ova navijanja. Shvatis koje je ovo unistavanje ne samo Zelje nego drzave.
Nema je Zrinjski bio jedan od najlaksih protivnika do 2017.
P.S koja neinteligencija 3 igraca mu zaklanjaju njegov ugao. I on prima gol u svoj ugao.
Pa jel dosta vise majku vam jeb**.
Sanine ako postojis ako ista mislis,ulozi,napravi tim,uzmi svaku marku nazad,ali nosi ova govna u 3 pm.
Zadnja izmjena: Barbarez, dana/u 01 svi 2026, 21:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Levin

Post Postao/la Levin »

Dobro smo mi ofulali i ovaj prethodni prelazni rok.

Edit : Ništa lišije ne bi odigrali ni sa 5-6 juniora u sastavu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Valter

Post Postao/la Valter »

Da vidimo malo i kako to Savo radi.
Šteta što nije krenuo sa Vedom, Šabićem, Erikom i Krpićem.
Vjeruj Savo da bih ja ovo u prvom poluvremenu sa ovim škartom bolje odradio nego ti. Kako god ne bih gore
zeljodogroba

Post Postao/la zeljodogroba »

Ovo je smijesno. Nismo akcije imali kako treba. Sabic, eric, krpic, ne smiju ostati u klubu nakon ljeta, cak ni za klupe, jednostavno ne smiju…
Odgovori