Živio nam Osim dragi, gospodaru familije!
IVICA OSIM!
FK Željezničar
- BukiBiščević
Re: FK Željezničar
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Re: FK Željezničar
Kad čovjek malo bolje razmisli, shvatiš ustvari kakav je to bio genije i univerzalac. U gradu Sarajevu, postaneš legenda i najveće ime u historiji najvećeg kluba u državi, a opet te navijači ljutog rivala cijene i poštuju, maksimalno. Znamo da je Šeher specifičan i nema puno takvih ljudi a pogotovo ovo vezano i za dva sarajevska kluba i sam fudbal. Za to nije bilo dovoljno samo fudbalsko znanje, morao si biti i mangup i fakin i mudrac. Onda postaneš ogromno ime u jednom od 4 najuspješnija kluba bivše Jugoslavije. Zatim uspješno vodiš reprezentaciju iste te Jugoslavije, što je u to doba možda bio i najteži posao ali opet je znao zanat i kako raditi sa igračima sa brdovitog Balkana. Onda skokneš do Graza, u kremu evropske kulture i ljepote i pazi sad, postaneš najbolji trener svih vremena u jednom od najvećih klubova Austrije, dobiješ i ulicu u istom tom gradu, hej Graz. Onda odeš na kraj svijeta, gdje je prezicnost i disciplina sve i tu se pokažeš i postaneš neko o kome pišu knjige, koga japanci godinama ne zaboravljaju. Dva puta te najveći klub na svijetu traži za trenera. Jedan profesor fudbala kakav je Arsen Wenger te smatra učiteljem. Pele, jedan od najboljih igrača svih vremena od tebe traži dres. Ljudi iz svih dijelova svijeta te cijene i vole. Sve to postigneš iz tačke polazišta - grad Sarajevo. Čovjek koji je bio ispred svog vremena, čovjek koji je na sebi svojstven način shvatao igru zvanu fudbal. Jednostavno genije, bogatstvo koje smo imali a koje nismo znali da iskoristimo u punom kapacitetu. Svjetski a naš, ponosan sam što pripadam i volim klub koji je i klub ovog virtuoza i gospodina.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar
Hvala ti za sve. Ivica Osim!
Napisao onu noć kad nas je napustio. Ne znam za vas ali mislim da moramo nešto uraditi. Ne smijemo ostati na ovom, nije ovo neko koje proveo pola godine, godinu u Klubu, govorimo o najvećem ikad. Možemo li šta konkretno uraditi po pitanju gnusnih komentara, osim prijave komentara? Na Klixu na svakom članku o Želji u komentarima ima neko ko postavlja tekst o montiranom postupku od prije 60 godina. Pogledajte šta pišu na ss forumu, morbidno i pretužno. Pazite s kim mi imamo posla.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar
Hvala ti za sve. Ivica Osim!
Napisao onu noć kad nas je napustio. Ne znam za vas ali mislim da moramo nešto uraditi. Ne smijemo ostati na ovom, nije ovo neko koje proveo pola godine, godinu u Klubu, govorimo o najvećem ikad. Možemo li šta konkretno uraditi po pitanju gnusnih komentara, osim prijave komentara? Na Klixu na svakom članku o Želji u komentarima ima neko ko postavlja tekst o montiranom postupku od prije 60 godina. Pogledajte šta pišu na ss forumu, morbidno i pretužno. Pazite s kim mi imamo posla.