Sto se tice pozicija bekova trenutno imamo Sivca, Jusica, Smajlovica i Popovica. Od izlaznih juniora ne vidim nikoga da ce ostati u klubu u vidu prvog tima, pozajmice ili bilo cega.
Ostavio bih Sivca i Popovica. Mislim da Jusic odlazi, a Smajlovica bih poslao na dvojnu registraciju. Popovic je bolji od njega na poziciji beka, a nemamo vremena da cekamo i trpimo greske i sazrijevanje momka koji nije toliko velik talenat u odnosu na druge igrace njegovih godina.
Tako mislim da su potrebna pojacanja na obe strane odbrane.
Nije preveliko trziste na ovim pozicijama. Gledam malo igrace iz nasih liga. Iz RSa i FBiH ne vidim nikoga kao pojacanje. Haznadar iz Stupcanice mislim da nije spreman za Premijer ligu. Iz Premijer lige bih izdvojio Alvara Roncala iz Rudara i Edwina Odinaku iz Zelje. Obojici istice ugovor i mislim da nece ostati u svojim klubovima. Branimir Cipetic iz Kisvarde vjerovatno je preskupo ime u ovom trenutku za Celik. Karlo Stapic trenutno je standardan u Cibaliji. Prosle godine igrao za Posusje i on bi mogao biti dobra opcija kao i Adam Benic iz BSKa.
Na lijevoj strani ima mladjih igraca poput Miljana Kovacevica i Petra Djukanovica, ali slicno kao Smajlovic mislim da nisu nivo za premijer ligu. Mislim da jeftinija opcija moze biti Armin Imamovic za Crne Gore. Vec par godina konstantan u Prvoj ligi Crne Gore. Meni bi najbolja opcija bio Elvir Durakovic iz Gorice. Tamo je rezerva i mislim da ne bi odbio ponudu iz premijer ligu, ali pitanje moze li ga Celik financijski i reputacijski zadovoljiti. Irfan Jasarevic se spominjao cesto, ali ne vidim ga kao igraca za premijer ligu. Svakako cemo vidjeti za vikend sta moze. Roncal iz Rudara takodjer moze igrati lijevog beka.Viktor Grbic, koji je prva opcija u Rudaru na beku, je zapao za oko dosta boljim timova od Celika pa ne vjerujem da Celik moze puno po pitanju njega. Din Alomerovic bio bi sigurno dobra opcija. Citavu karijeru u Makedoniji, od ljeta u Rumuniji. Za 2 mj. mu istice ugovor.
Kada bih mogao birati ovako bih poredao nabrojane igrace koga bih volio i koliko je Celik u mogucnosti da im ponudi uslove koje zele
Desni bekovi:
1. Roncal
2. Odinaka
3. Cipetic
4. Stapic
5. Benic
6. Haznadar
Lijevi bekovi:
1. Imamovic
2. Jasarevic
3. Grbic
4. Durakovic
5. Alomerovic
6. Roncal
7. Djukanovic
8. Kovacevic
Transferi 2026/27
Re: Transferi 2026/27
Vidite li nekog igraca iz Prve lige FBiH ili RS da bi mogao imati neku ulogu u Premijer ligi iduce godine?
Zimus su to bili Salcin i Spahic, ljeto prije mislim nitko, a prije toga Odinaka, Mujkic, Eric...
Zimus su to bili Salcin i Spahic, ljeto prije mislim nitko, a prije toga Odinaka, Mujkic, Eric...
-
PatrickBateman
Re: Transferi 2026/27
Antonio Prskalo iz Goska zanimljiva opcija. Vazio je za velikog talenta kada je bio u Zrinjskom, medutim stagnirao je.
Jos je mlad i ima potencijala.
Srce, čast i ponos!