FK Željezničar
Re: FK Željezničar
Nije to bas tako jednostavno. Igraci imaju ugovore, i ne moraju ići ako ne žele. Prelako smo mi dovodili neprovjerene igrače kroz managerske talove. I to će nam doći na naplatu.
Po meni prvo prodati ako se šta može (Alić, Odinaka) i sa tim parama dogovoriti raskide. Od onih kojim ističe ugovor, zaista malo ih zaslužuje produženje.
Kako sam ranije napisao, krila i špicevi prioritet, i naravno profilisati, ili dovesti U 21 igrače. Najmanje 2-3 opcije što je očito i najtežio dio kompletne transformacije ovog ljeta.
Po meni prvo prodati ako se šta može (Alić, Odinaka) i sa tim parama dogovoriti raskide. Od onih kojim ističe ugovor, zaista malo ih zaslužuje produženje.
Kako sam ranije napisao, krila i špicevi prioritet, i naravno profilisati, ili dovesti U 21 igrače. Najmanje 2-3 opcije što je očito i najtežio dio kompletne transformacije ovog ljeta.
Biće interesantno pratiti sa kojim postavama će igrati Savo do kraja prvenstva počev od utakmice protiv Zrinjskog. Da li će biti u pitanju menadžersko-statistički sastav ili napokon neće više biti Erika, Krpića … i ostalih kojima istiće ugovor. I da vidimo hoće li biti neke druge U-21 opcije umjesto Šabića. Recimo Prokop ima ugovor do 2028.g. Do sada nisam zadovoljan kako izgleda na terenu. Al evo baš sada prilike da vidimo može li se iskoristiti u narednoj sezoni ili se Savo “zaljubio” u Erika. I Galčeva rado ne bih gledao barem po do sada prikazanom, ali kako i on ima ugovor do 2027.g. za sada mora igrati pa da vidimo. Što važi za Galčeva, važi i za Denija. Rakić ima ugovor do 2028. Pa neka malo i on igra, da I to vidimo. Naravno može i Korora umjesto Rakića ali samo pod uslovom da mu fizika dozvoljava da igra sa 17 godina da ne bi došlo, ne daj Bože, do kakve povrede. Vjerovatno se već zna i sudbina produženja ugovora sa Vedom. Ako se zna da je bivši, onda klupa jer njegovo igranje gubi smisao. Pošto imamo osakačen roster korištenje Vinija i Odinake za sada ima smisao iako i njima ističe ugovor.
Po meni Erik I Krpić su prvi pravi lakmus papir za Savu koji će nam pokazati u kojem pravcu će da goni.
Po meni Erik I Krpić su prvi pravi lakmus papir za Savu koji će nam pokazati u kojem pravcu će da goni.
Kad bi koristili Prokopa vise dokazao bi da je nas najbolji igrac sto se tice kreacije i tehnike.Valter je napisao/la: ↑29 tra 2026, 10:19 Biće interesantno pratiti sa kojim postavama će igrati Savo do kraja prvenstva počev od utakmice protiv Zrinjskog. Da li će biti u pitanju menadžersko-statistički sastav ili napokon neće više biti Erika, Krpića … i ostalih kojima istiće ugovor. I da vidimo hoće li biti neke druge U-21 opcije umjesto Šabića. Recimo Prokop ima ugovor do 2028.g. Do sada nisam zadovoljan kako izgleda na terenu. Al evo baš sada prilike da vidimo može li se iskoristiti u narednoj sezoni ili se Savo “zaljubio” u Erika. I Galčeva rado ne bih gledao barem po do sada prikazanom, ali kako i on ima ugovor do 2027.g. za sada mora igrati pa da vidimo. Što važi za Galčeva, važi i za Denija. Rakić ima ugovor do 2028. Pa neka malo i on igra, da I to vidimo. Naravno može i Korora umjesto Rakića ali samo pod uslovom da mu fizika dozvoljava da igra sa 17 godina da ne bi došlo, ne daj Bože, do kakve povrede. Vjerovatno se već zna i sudbina produženja ugovora sa Vedom. Ako se zna da je bivši, onda klupa jer njegovo igranje gubi smisao. Pošto imamo osakačen roster korištenje Vinija i Odinake za sada ima smisao iako i njima ističe ugovor.
Korora dva gola za repku. Ako kontamo postati ozbiljan klub, mora se otjerat 10 igraca.
Niti mozemo ispasti, niti mozemo u Europu. Nema razloga da nam igraju igracu sa kojima se rastajemo za mjesec-dva. Nadam se da Savo nece forsirati razne Ericke i Krpice do kraja sezone.
- PatrickGerhardt
Misljenja sam da treba odmoriti igrače koji ostaju, da sto odmorniji dođu na okupljanje. Sto se tice Ericka i Krpica treba ih forsirati do kraja sezone, mozda se vrate u formu.
- AmarAmarOsimOsim
Znajući nas, mi ćemo upregnuti Sulju, Ericka i ostale do posljednjeg kola. Nećemo mi ni gore ni dole. 5. i 6. mjesto su naša realnost. Nadam se da nećemo počiniti istu grešku kao sa Ćorićem kada su se gurali igrači a mjesec ranije se pročulo da će ti što se baš guraju ići na ljeto.
Šta se čeka sa Kororom? Kadetska selekcija danas poražena od Finske, 2:3, strijelac oba gola Korora, jedan sa penala. Ja se nadam da će mali da debituje u skorijem periodu.
Peišoto, Dominik, Muharem, Drago, pa čak i Rakić, nadam se da će dobiti jače minuta do kraja, da se pogleda mogu li računati na njih.
Šta se čeka sa Kororom? Kadetska selekcija danas poražena od Finske, 2:3, strijelac oba gola Korora, jedan sa penala. Ja se nadam da će mali da debituje u skorijem periodu.
Peišoto, Dominik, Muharem, Drago, pa čak i Rakić, nadam se da će dobiti jače minuta do kraja, da se pogleda mogu li računati na njih.
- UzivaocKajkuta
stavi rakica sad u mostaru, mozda proigra ko zuban mladji kad hetrik dade... 
a pehari su tu
Rakić mi je najluđa priča. Kad pogledaš analitiku i brojke, čovjek je ubjedljivo najbolji razigravač među špicevima u ligi. Po npxG (non-penalty expected goals), dakle po kvalitetu šansi u koje ulazi je isto u vrhu ligu među špicevima, ali mu je konverzija šansi loša. Možda ga treba probat u vezni red ko Joelintona.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑29 tra 2026, 16:16 stavi rakica sad u mostaru, mozda proigra ko zuban mladji kad hetrik dade...![]()

- UzivaocKajkuta
ja u njemu vidim, mnogo tehnički potkovani Krpic, mislim da po meni on ima pravo na jos jednu sansu, mnogo mi bolje izgleda neg Jaganjac...braco je napisao/la: ↑29 tra 2026, 17:13Rakić mi je najluđa priča. Kad pogledaš analitiku i brojke, čovjek je ubjedljivo najbolji razigravač među špicevima u ligi. Po npxG (non-penalty expected goals), dakle po kvalitetu šansi u koje ulazi je isto u vrhu ligu među špicevima, ali mu je konverzija šansi loša. Možda ga treba probat u vezni red ko Joelintona.UzivaocKajkuta je napisao/la: ↑29 tra 2026, 16:16 stavi rakica sad u mostaru, mozda proigra ko zuban mladji kad hetrik dade...![]()
![]()
![]()
a pehari su tu
Ma nema tog trenera koji ce, bez obzira na okolnosti rizikovati sa 5 6 izmjena u prvih 11. Ionako smo i sa ovim standardnim neuigrani, mogu misliti na sta bi to licilo. Eventualno jedan ili dvojica. Golman i Rakic, ili Rascic i Korora, tako nesto. Ima jos tekmi do kraja da im das svima po dvije da odigraju, i vidis od cega su, mada nije ni to dovoljan uzorak za procjenu kvalitete. Malo kroz treninge, pa bar donekle bude kreirana neka slika da li i koliko mogu.
Debitovao je zimus.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑29 tra 2026, 16:01 Šta se čeka sa Kororom? Kadetska selekcija danas poražena od Finske, 2:3, strijelac oba gola Korora, jedan sa penala. Ja se nadam da će mali da debituje u skorijem periodu.
Korora je odabran i da bude kapiten u ovim kvalifikacijama.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑29 tra 2026, 16:01 Znajući nas, mi ćemo upregnuti Sulju, Ericka i ostale do posljednjeg kola. Nećemo mi ni gore ni dole. 5. i 6. mjesto su naša realnost. Nadam se da nećemo počiniti istu grešku kao sa Ćorićem kada su se gurali igrači a mjesec ranije se pročulo da će ti što se baš guraju ići na ljeto.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
- Robusnatefaltava

Znaci bila je istinita ona informacija da gpexe trackeri nisu bili ispravni i da su to tek savini skontali
I kaze drzi naše bivse trenere u stručnom štabu sve pred prijeki sud sta su nam sa adzmom i slovencem pocinili po pitanju spreme
Ne bi presli na najskuplji moguci catapult da su oni stari iole valjali trenutno u ligi samo mi i Sarajevo koristimo catapult koji je zlatni standard u fudbalu gdje ga koristi sama svjetska krema
Jos ako smo pored trackinga uzeli i video analizator software
- PatrickGerhardt
Najjaca je bila pocetkom sezone, trouppe najvise pretrcao u posusju, brat ga upalio na zagrijavanjuRobusnatefaltava je napisao/la: ↑29 tra 2026, 22:04
Znaci bila je istinita ona informacija da gpexe trackeri nisu bili ispravni i da su to tek savini skontali
I kaze drzi naše bivse trenere u stručnom štabu sve pred prijeki sud sta su nam sa adzmom i slovencem pocinili po pitanju spreme
Ne bi presli na najskuplji moguci catapult da su oni stari iole valjali trenutno u ligi samo mi i Sarajevo koristimo catapult koji je zlatni standard u fudbalu gdje ga koristi sama svjetska krema
Jos ako smo pored trackinga uzeli i video analizator software![]()
-
jointunija
Fazon je što se rastajemo i sa igračima koji su "standardni"a imaju ugovor.
Savo npr.Ericka ne miriše sekunde,al desile se povrede Gojaka i Radovca pa je bio nužno zlo.
E sad staviti 6-7 juniora u prvih 11,nema smisla,jer ni jedan trener ne voli gubiti.Znamo vrlo dobro kako bi dušebriznici reagovali kod negativnih rezultata,proglasili bi ga prevarom i ublehom.
Jedino realno je da Raščić,Dragović,Korora,Freeman dobiju više minuta da još više osjete seniorski fudbal.