FK Željezničar

broj1

Re: FK Željezničar

Post Postao/la broj1 »

braco je napisao/la: 27 tra 2026, 09:12 Tabela PLBiH otkad je Savo došao u Želju:

slika

Treći po broju osvojenih bodova, najmanje primljenih golova, jedan nesretan poraz, 4. najefikasnija ekipa lige, sve to sa Erickom, Šabićem, Krpićem, Odinakom, Seedorfom, Galchevom i ostalom klapom u prvih 11.
I sve to uz jako lose sudjenje.

Realno je izvukao neki maksimum koji je mogao, s obzirom na situaciju u koju je dosao.
braco

Post Postao/la braco »

Bersaga je napisao/la: 27 tra 2026, 13:49 Kraj je aprila, ima li kakvih znakova oko križaljke igrača?

Kako stvari stoje, mi ostajemo bez 3 golmana na kraju sezone:
- Muftić
- Abdulahović
- Rončević (opcija +1)

U odbrani su:
- Bičakčić (opcija +2)
- Šukilović
- Odinaka ? (u objavi stoji da je potpisao na dvije godine uz automatsku opciju produženja na još jednu godinu). Pokazali su nam da im ne možemo puno vjerovati sa ovim stvarima.
- Šemdin

Vezni red:
- Erik (opcija +1)
- Fočo

Napad:
- Vini (opcija automatskog produženja)
- Krpić
- Jaganjac (istek posudbe)
- Frimen (opcija automatskog produženja)
- Garsija (opcija automatskog produženja)

Po ovom, u najgorem slučaju (ako uzmemo u negativnom smislu opcije automatskog produženja i +1), ugovori ističu za 14 igrača.

Ako Savo bude trener i naredne sezone (što se očekuje), isto tako je za očekivati da se riješi igrača na koje nije računao od svog dolaska a koji imaju ugovor do kraja naredne sezone i više:
- Osmanović
- Trupe
- M'Hand
- Konings
- Rakić
Ako dodamo tu još "starije" omladince koji gotovo pa sigurno neće imati mjesta a imaju važeće ugovore: Memišević, Babaluk, Zeničanin, Efendić, Ibrahim, dolazimo do broja (opet u najgorem slučaju) 10.
Ukupan broj od 24 igrača.

Zašto govorim da im se ne treba vjerovati oko ovih stavki? Na datum 05.01.2024. piše da je Šemdin potpisao do 2026. uz opciju +1. Na datum 25.07.2025. navode da je Šemdin potpisao do ljeta 2026. bez opcije +1, dok za Babaluka i Zeničanina stoji i dužina ugovora i opcija (kod njih +2). Plus nedavno smijurija oko Lagumdžije.

Teže povrede Hodžića i Cvetanoskog, dodatno 2 igrača na koje nećemo moći računati ozbiljno prije februara 2027. godine. Pitanje je šta možemo očekivati od Šošića i Foče, nisam optimističan, pogotovo za Foču.

Koga bi ste vi ostavili iz ove skupine od 24 igrača?
slika

Ovako nekako ja vidim pojačanja po pozicijama.

Golman

Ne znam šta će se desit sa Muftićem i Tarikom, ali moguće da ćemo tražit novu jedinicu.

Odbrana

Alić lijevi bek ako ostane, ali moguće da će trebat još jedan lijevi bek jer Nastića više vidim kao lijevog štopera nego beka. Kad smo kod lijevog štopera tu očekujem još jednog kvalitetnog kao prvu opciju. Na desnom štoperu imamo Bičakčića i možda Seedorfa ali nisam siguran da li će Seedorf ostati iako igra redovno u posljednje vrijeme. Na desnom beku bih probao sa Raščićem kao "najbezbolnijim" U-21 riješenjem, a mislim da je ostavio i pozitivan utisak na Savu. Imamo tu još Galcheva za kojeg ne znam da li će ostajati, ali eto nadam se da će malo se dohavizat.

Vezni red

Pejić svakako da je tu prva opcija na DM/CM poziciji, a vraća nam se i Fočo kao U-21 opcija. Na drugoj sam stavio upitnik jer nisam znao koga da stavim od Radovca/Prokopa/Denija. Deni je nedavno sam za sebe rekao da se najbolje osjeća na poziciji centralnog veznog, a ne na poziciji desetke. Na ofanzivnom veznom nam se vraća Madžid, imamo i Dragovića plus tu poziciju mogu pokrit Prokop i eventualno Deni ako baš zagusti. Tu je i Hodžić kojeg ne očekujem da se vrati prije druge polusezone, zato sam na slici stavio zvijezdice pored njega i Cvete .

Krila

Po mom mišljenju minimalno 3 pojačanja ovdje trebaju. Imamo tu i Šabića, Freemana za kojeg će se oslobodit mjesto odlaskom stranaca plus Cvetu za kojeg ne znamo kad će se vratit i u kojem stanju.

Špic

Istekom ugovora Krpića, istekom posudbe Jaganjca i raskidom ugovora Rakića i Koningsa, ostajemo kvantitativno bez napadača (zlobnici će reći da ih i onako nismo imali :mrgreen: ). Tu je Husković za kojeg ne znam ni hoće li ostati s obzirom da nikako ne igra i mali Korora. Po meni idealna struktura rotacije na poziciji špica je kod Borca. Dakle jedan klasan špic (Juričić), jedan ok backup napadač (Karlo Perić) i jedan potencijal (Deket). Nadam se da ćemo i mi nešto slično imati, s tim da naravno naš potencijal u ovom slučaju bi bio Korora.

Odlasci

Što se tiče odlazaka, ne očekujem da će ijedan od ova 3 stranca ostati (Odinaka, Erick i Vini), što zbog (ne)kvaliteta, što zbog toga da naš novi SD Marić voli dovodit strance i moguće da će se napravit mjesto za jednog do dva nova stranca, Odinaka bi mogao otići plus imamo Freemana.

Od ostalih odlazaka, manje više svi znamo koji su igrači nekvalitetni, koji ne igraju i kojim ističe ugovor, iskreno ne očekujem da će iko od njih ostat.

Mislim da ćemo i ovaj prelazni rok imati puno odlazaka i dolazaka, a što više dolazaka imaš, to su manje šanse da ćeš pogodit sa svim novim igračima, realno ne postoji sportski direktor na planeti koji će pogodit 10/10 ili 13/13 od novih igrača.

Ukratko:

- potencijalno novi golman
- potencijalno novi lijevi bek, potencijalno novi desni bek zavisi od Savine procjene Galcheva
- lijevi štoper, potencijalno i novi desni štoper ako Seedorf ode
- moguće novi vezni igrač, zavisno od odlazaka i plana korištenja mladih igrača na toj poziciji
- tri nova krila
- dva nova špica i priključit im Kororu
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Šehić - Roncal, Vukotić, Bičakčić, Raščić - Pejić, Zdjelar - Camaj, Robin, Hotić - Andrić.
Ćosić - Alić, Živković, Matjaž, Bjeković - Hodžić, Surdanović - Milak, Korora, Ghorzi - Koljić.

Mr. Mirvić, pay, pay and don't speak.
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Ugovor sa Tixbaseom moze biti dobar izvor prihoda koje nismo imali do sada.
broj1

Post Postao/la broj1 »

jointunija

Post Postao/la jointunija »

Robusnatefaltava je napisao/la: 27 tra 2026, 13:16
jointunija je napisao/la: 27 tra 2026, 09:21 Ide izgleda novi dobavljač opreme,po meni totalno nepotrebno.
Savu je lično Mirvić doveo,a dogovor je bio od ljeta da preuzme.
Koji ide ako nije Adidas, Puma il Nike neka macrona
Ma buraz šta god da je a da nije A klasa ko sad Macron,,nema potrebe ništa dirati.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Cetiri krila i dva spica nama trebaju prioritetno. Tu nemamo igraca ni za klupe.
Sto se golmana tice najvaznije je da Hasagic ostane trener. Molim boga da Alica utrpamo bilo kome.
Ne znam sta se desilo sa Prokopom, a od Denija ocekujem mnogo vise, ako ostane. I od Galceva isto tako. I Nastica
Jedina dvojica ozbiljnih igraca su Pejic i Bico.
Od igraca sa teskim povredama Madzid, Foco, Hodzic, Matej ne ocekujem nista.
O U21 ne znam dta bi rekao...lohotno sve...mozda Rascic i Korora...
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

Veteran je napisao/la: 27 tra 2026, 20:32 Cetiri krila i dva spica nama trebaju prioritetno. Tu nemamo igraca ni za klupe.
Sto se golmana tice najvaznije je da Hasagic ostane trener. Molim boga da Alica utrpamo bilo kome.
Ne znam sta se desilo sa Prokopom, a od Denija ocekujem mnogo vise, ako ostane. I od Galceva isto tako. I Nastica
Jedina dvojica ozbiljnih igraca su Pejic i Bico.
Od igraca sa teskim povredama Madzid, Foco, Hodzic, Matej ne ocekujem nista.
O U21 ne znam dta bi rekao...lohotno sve...mozda Rascic i Korora...
Ne znam sta bi se desilo Prokopu. Nedaju covjeku da igra. Kad god je igrao,i koliko god je igrao bio je jako dobar. Vidjelo se bar nesto smisleno. Da je napravio neku gresku u defanzivi,iz koje smo gol prilimili,nije ni to.
Pejic i Hodzic u isto vrijeme na terenu,to nije ni Husref forsirao. Pejic i Erik vidimo kako izgleda,Pejic i Radovac,niko me ziv ne moze ubijediti da je Radovac bolji ofanzivno a pogotovo defanzivno.
Znam da ce mnogi reci Pejic i Hodzic beton zajedno.
Jeste ako ispred njih imas Madzida,na krilu Stevanovica iz 2017 i Besliju iz 2001. A u napadu mozda Vazda.
Ponavljam jedan Husref koji je zabetonirao 4-5-1 sa 2 defanzivna vezna,jedan od zadnjih veznih mu je bio Ordagic,a ispred njega Zeba,treci je bio nesto ala Hodzic ili Pejic.
Drugi defanzivni vezni mora biti nesto univerzalno i da moze trcati i da zna sa loptom.
Mozda sam ja lud ali meni potencijalni vezni red Pejic i Hodzic nekada kad se ovaj oporavi,mora znaciti da gore ispred njih imas 4 zvijeri koje prave dar mar i nevidjen pritisak.
To ti je ona logika Dan Lagumdjija u Zelji i Dan u Zrinjskom.
U Zelji ima 300 dodira sa loptom. U Zrinjskom 25.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Interesantno je da je Savo dok je bio selektor htio zvati Huskovica na reprezentativna okupljanja. Valjda je to bilo prije udesa, ne znam tačno. Znači mali je toliko glihno da mu ni minute ne daje...
broj1

Post Postao/la broj1 »

Veteran je napisao/la: 28 tra 2026, 10:02 Interesantno je da je Savo dok je bio selektor htio zvati Huskovica na reprezentativna okupljanja. Valjda je to bilo prije udesa, ne znam tačno. Znači mali je toliko glihno da mu ni minute ne daje...
Savo je postao selektor nekih godinu dana nakon sto je mali imao udes, tako da je definitivno poslije. Ko zna sta se desava s njim. Ako ne mozes da igras u ovakvoj konkurenciji u spicu onda jbg.
Odgovori