FK Željezničar

Bersaga

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga »

Očekivano. Nadam se da je ovo floskula što Savo reče. Kakva crna Evropa i mi, završena priča i zvanično sinoć. Po meni nije realna bila ni da smo pobijedili ali eto. Gostovanja Zrinjskom, Borcu i na Koševu plus što bi im pitari sigurno dali kontra nas, ni promil šanse.

Ako naprave grešku sa ovim krajem sezone kao birkvaktile sa Mulalićem, automatski im dati otkaz. Znaju sigurno ko neće ostati i takvi ne trebaju biti dio ekipe. Daj Huskovića i Prokopa neka počnu svih pet utakmica zaredom, daj Raščića, Kororu, Gojaka, Ibraheema, Freemana, Dragovića i Ćosića. Budite jednom pametni u životu.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Valter je napisao/la: 26 tra 2026, 00:26 Tačno je da je Savo izvukao više od ovih igrača nego Adžem i Slaviša i volio bih ga vidjeti naredne sezone sa (nadam se) i nekim novim igračima. Ipak nekako sam stekao dojam da mu je bitnija lična statistika nego rizik koji bi podrazumijevao mu.da u utakmicama protiv Veleža i Posušja. Na Grbavici igramo prije svega da ne primimo gol, a protivnički nas interesuje nešto manje. Ovo se prije svega odnosi na igre u prvim poluvremenima. U drugom se ko nešto malo i pokuša al opet uz minimum rizika. Pa kako onda iz recimo te dvije utakmice izvući četiri boda više (a i Velež bi imao bod manje) ako igrače ne našpanuješ da igraju tekme za Europu a ne za opstanak. Svjestan sam i ja sa kakvim kalošama raspolažemo al evo i njemu postaje nekako normalno da pobjeda na Grbavici nije prioritet. Čitam i navijači postajo polako zadovoljni sa tim da nismo izgubili i da su na par trenutaka vidjeli neke nazovi pokušaje igre. O pojedincima koji su zalutali kod nas nema više smisla pisati. Realno imamo najslabiji vezni red u odnosu na sve timove lige. Za destukciju još I đene-đene, za kreaciju užas živi.

Rezultat večerašnje utakmice dobar iz razloga što se posljednje dvije na Grbavici mogu serbez preskočiti, jer kad oni nemaju nekih većih ambicija koji bi moj motiv bio da ih gledam. Bože zdravlja i rahatluka, gledat cemo se naredne sezone.
Vjerovatno jer u napadu nemas nikakvih opcija i nemoguce je nesto ocekivati. Deni dok je imao oko sebe bar Prokopa, eventualno Sosica na nesto je i licio, njega cu najmanje kriviti prema gore.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Pa zar je teško skontati da je naša ekipa totalno neizbalansirsna, neuigrana i uz velike razlike u kvaliteti igraca koji ovise jedan o drugom.
Primjeri su Bičakčić-Sedorf, Pejić-Erick ogromne razlike u kvaliteti. Totalna neuigranost bekova i krila. A kako će i biti uigrani kada nam bek igra krilo. Na drugoj strani Šaba je igrao sve osim svoje primarne pozicije. Alić svezo loptu za nogu. Špica faktički nemamo. Trener došao u najgorem mogućem trenutku, u ekipu koja se skoro ugasila. Dosao u fizicki nespremnu ekipu, nije prosao pripreme, nije dovodio igrače. I neko hoće Europu. Ljudi spustite se na zemlju i budite realni.
Po meni sinoc odigrali disciplinovano, posebno nazad, a gore ako bude šta. I bilo je par šansi.
Zadnji put kad smo igrali ofanzivno, sa idejom da dominiramo, Rudar nam tricu uvalio. I ostali porazi kući su takvi bili. Osim protiv Borca, kada nismo zaslužili poraz.
Savo je svjestan da se sa ovom ekipom ne može igrati drukčije da bi uzeli koji bod.
Sa druge strane on je trener koji više pažnje i fokusa daje igri nazad, i nećemo mi ni iduće sezone igrati lepršavo, ali ćemo siguran sam fizički biti mnogo bolji, imati izbalaransiranu ekipu, i donijeti mnogo bolje rezultate nego ove sezone.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Ja sam misljenja da Savo ovo jako pametno vodi. Svjestan je on od pocetka da svi mastaju makar o europi, ali je dovoljno realan pa je znao da od toga nema nista. Vjerovatno je analizirao ekipu pa je isto svjestan cinjenice da bi zadnja linija sva mogla ostati tu i iducu sezonu, vjerovatno se zato i fokusirao na zatezanje odbrane. Eventualni odlazak Muftica ne bi trebao biti nerjesiv problem.
Vezni red nam je, realno, karina bez Sosica i Hodzica. Nas je Erick kupio sa par utakmica, gol Velezu i onda vracanje u realnost. Prosjecan igrac koji ce iskakati u ekipama poput Posusja i to je sve. Pejic nije kreator, ali je odlican igrac i u paru sa Sosicem ce ispred ce biti top. Krila nemamo. Meni se Odinaka od prvog dana ne svidja, rijetko glup igrac i to sam vise puta pisao. Ne razumije najjednostavnije kretnje protivnickih igraca i nije u mogucnosti da pravovremeno reaguje. Na krilu je i bolje jer je manje opasan po nas, ali kao bek nula bodova. Vjerovatno moze napredovati jos, ali mislim da ne treba biti nas prvi izbor. Trenutno niko od krila koja igraju. O napadu ne treba ni trositi rijeci.
Pojacanja u vidu Prokopa i frizurice Huskovica mi je glupo i komentarisati. Prokop vrhunski na pripremama i onda nestao. Sta je pravi razlog samo Bog zna. Huskovic fula i daj Boze da Korora dobije bar pola sata u narednih par utakmica.
Kako god mi ovo sve gledamo, realno ili nerealno, mi smo ispodprosjecna ekipa i trenutno nemamo sanse da ye borimo sa Borcem i Zrinjskim. Fks je malo iznad nas, ali nista spektakularno. Ako u iducu sezonu udjemo pametno, napokon planski, ciljana i kvalitetna pojacanja, onda se imamo cemu nadati. Kup bi bio dovoljan za nevidjeno ludilo u drzavi
BukiBiščević

Post Postao/la BukiBiščević »

Ne znam ni šta da mislim. 0 šuteva u okvir gola na Grbavici, zadnja pobjeda prošle godine na toj istoj Grbavici, mene je sramota. Našim ljudima u klubu očigledno i nije, jer ni u jednom momentu se nije vidjela želja da mi pobijedimo. I dalje stojim pri istom, dok god je matematička šansa tu, ja nas vidim na mjestu koje vodi u Europu. Nadam se da ćemo se potući sa svima do kraja, izboriti 4. mjesto i dočekati europsko ljeto na Grbavici.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Eh ovog ljeta imamo investitora i novac od Europe nam nije presudan, zar ne? Vrijeme je da Sanin pokaže koliku ima moć i šta može dovesti, vrijeme je za rekonstrukciju ekipe. Taman neće biti te Europe, igrači imaju više vremena da se uklope, sve super.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Odgovori