Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
AhmedNurudin

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la AhmedNurudin »

braco je napisao/la: 23 tra 2026, 19:38
jointunija je napisao/la: 23 tra 2026, 18:56
AhmedNurudin je napisao/la: 23 tra 2026, 15:06

Meni je iz ekipe Vukovara najzanimljiviji desni bek Antonio Bosec, vrhunskih 5 sezona u Belupu i onda izlet u Rumuniju gdje nije najbolje prošao i dali su mu ocjenu na osnovu jedne utakmice. Prije Belupa je isto tako imao 4 sezone u prvoj HNL za Inter. Ove zime se vratio i potpisao do ljeta. Spominjao se čak i Dinamo. U slučaju odlaska Odinake, Galchevu bi svakako trebala konkurencija. Ima 28 godina.
Nije Savo nešto oduševljen Tuta Bugarinom,to sam primjetio na treningu.
Raščić je ostavio pozitivan utisak na Savu za budućnost, mogao bi mali nakon određenog vremena postati ozbiljna U-21 opcija na beku.
Iskreno nisam ni ja previše odušljeven Galchevom, kao ni većina navijača. Nema neke utakmice gdje možemo reći da je bio na nivou reprezentativca, ali ja to ipak pripisujem prilagodbi i smatram da nije igrač kojeg treba olako prekrižiti. Što se Raščića tiče sasvim korektno poluvrijeme na derbiju. Kada se malo analiziraju U21 opcije izgleda kao realna opcija. Očekujem nova krila tako da Šabića tu ne vidim, isto se odnosi i na Kororu, na sredini ne znamo kakav će se Fočo vratiti, a na stoperima je uvijek kritično to imati. Primjerom Eldara Šehića bek može biti najmanje osjetljiva U21 opcija.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
braco

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la braco »

AhmedNurudin je napisao/la: 23 tra 2026, 23:31
braco je napisao/la: 23 tra 2026, 19:38
jointunija je napisao/la: 23 tra 2026, 18:56

Nije Savo nešto oduševljen Tuta Bugarinom,to sam primjetio na treningu.
Raščić je ostavio pozitivan utisak na Savu za budućnost, mogao bi mali nakon određenog vremena postati ozbiljna U-21 opcija na beku.
Kada se malo analiziraju U21 opcije izgleda kao realna opcija.
Ono što prolazi ispod radara je da je ova generacija juniora ima malo izlaznih juniora, dakle skoro čitav tim može i sljedeće sezone igrat za juniore jer su sve ulazni juniori. Samim tim dobri rezultati juniora u ovoj drugoj polusezoni su još impresivniji.

Od izlaznih juniora koji redovno igraju su tu samo Ćosić, Haskić i Hamidović.

Ima interesantnog materijala u juniorima - Korora, Freeman, Dragović, Omerbašić, Raščić, Kelmendi, Zahirović, Ćosić, u posljednje vrijeme i Pervan daje golove itd.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

- Rasheed Akanbi (26) - lijevo krilo - slobodan igrač - 34 utakmice, 4 gola i 7 asistencija u Bolusporu, u drugoj ligi Turske. @braco šta ti misliš?
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

Vinko Rozic, nece produzit ugovor sa Istrom, iskreno sto da ne
trofeji su tu
AmarAmarOsimOsim

Unatoč izglednom ispadanju Vukovara 1991 iz HNL-a, određeni su pojedinci unutar svlačionice pokazali da posjeduju kvalitetu za prvoligašku razinu. Najveću pozornost javnosti privukao je 23-godišnji Eniss Shabani, energični veznjak koji je u Vukovar stigao kao slobodan igrač iz druge momčadi njemačkog Mainza.

Shabani, koji je nogometno odrastao u Njemačkoj te je nastupao za mlade selekcije Njemačke i Albanije, a vuče korijene iz Bosne i Hercegovine, ove je sezone upisao 26 nastupa i četiri asistencije. Ono što ga čini posebno vrijednim jest njegova svestranost; pokazao se kao igrač koji s jednakim uspjehom obavlja defenzivne zadatke i sudjeluje u kreaciji napada, što je posebno došlo do izražaja u posljednjih par mjeseci.

S obzirom na to da je gotovo sigurno kako će Vukovar napustiti prvoligaško društvo, Shabani je spreman potražiti novi angažman kako bi nastavio graditi karijeru u HNL-u, a Index doznaje da pola lige želi potpisati veznjaka.

Naime, interes za njegove usluge pokazali su Osijek, Istra, Gorica, Lokomotiva i Rijeka. Transfermarkt njegovu vrijednost procijenio je na 350.000 eura, a izvjesno je da ćemo ovog veznjaka iduće sezone gledati u dresu nekog drugog prvoligaša.
AmarAmarOsimOsim

Migi? Šošić na terenu, on sa klupe. Mišljenje? Razmišljam samo naglas.
AmarAmarOsimOsim

UzivaocKajkuta je napisao/la: 04 svi 2026, 18:17 Rozic.
Sa Istrom je do 30.06.2028. godine.
braco

Post Postao/la braco »

braco je napisao/la: 21 tra 2026, 14:52
UzivaocKajkuta je napisao/la: 21 tra 2026, 14:23

Imal braco sta u federaciji za nas ako si ista ispratio, ja i jos neko smo pisali o onom sta je slobodi dao za pobjedu ne mogu se imena sjetit, znam da je defanziva i u Hadzicima da igra
Nisam nešto pratio, ali vidim u Slobodi ima krilo 19 godina Vedad Abidović - zabio 3 gola za prvi tim ove sezone u federalnoj, a uporedo igra i juniorsku PLBiH gdje je upravo on kapiten Slobode i dao je 7 golova i 3 asistencije u 12 utakmica ove sezone u juniorskoj ligi. Isto tako iz Slobode Ajdin Beganović 19 godina, ove sezone 6 asistencija upisao u federalnoj u 18 tekmi, igra DM/CM.

Obojici ističe ugovor sad na ljeto, ali nisam ih gledao pa ne mogu dati sud.
Golčina Abidovića od danas u finalu juniorskog kupa:

AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

braco je napisao/la: 05 svi 2026, 17:55
braco je napisao/la: 21 tra 2026, 14:52
UzivaocKajkuta je napisao/la: 21 tra 2026, 14:23

Imal braco sta u federaciji za nas ako si ista ispratio, ja i jos neko smo pisali o onom sta je slobodi dao za pobjedu ne mogu se imena sjetit, znam da je defanziva i u Hadzicima da igra
Nisam nešto pratio, ali vidim u Slobodi ima krilo 19 godina Vedad Abidović - zabio 3 gola za prvi tim ove sezone u federalnoj, a uporedo igra i juniorsku PLBiH gdje je upravo on kapiten Slobode i dao je 7 golova i 3 asistencije u 12 utakmica ove sezone u juniorskoj ligi. Isto tako iz Slobode Ajdin Beganović 19 godina, ove sezone 6 asistencija upisao u federalnoj u 18 tekmi, igra DM/CM.

Obojici ističe ugovor sad na ljeto, ali nisam ih gledao pa ne mogu dati sud.
Golčina Abidovića od danas u finalu juniorskog kupa:

Jako interesantan igrač. Vidim da je i za U17 ekipu Slobode imao solidan učinak. Ističe mu svakako ugovor sada, ne vjerujem da ima bilo kakav interes igrati federalnu ligu. Čitajući njihov forum shvatio sam da oni zbog nekih unutrašnjih problema nisu favoriti ni naredne sezone za ulazak, tako da će mnogi sigurno tražiti izlaz. Opet sa druge strane vidim su juniori Slobode pretposljedni. Koliko je zaista teško tu biti najbolji? Naše je da predlažemo a nadam se da u Klubu postoje ljudi koji će donijeti ispravan sud.

Što se Mirzada tiče, ja mislim da mi jednogodišnjim ugovorom sa njim ništa ne možemo izgubiti. Kao rezerva Madžidu naravno uz Gojaka i/ili Dragovića na toj poziciji. Vidjeli smo prošle sezone koliko takvi igrači mogu značiti kada je otpisani Kiš donio titulu Zrinjskom.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
UzivaocKajkuta

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 05 svi 2026, 17:45
UzivaocKajkuta je napisao/la: 04 svi 2026, 18:17 Rozic.
Sa Istrom je do 30.06.2028. godine.
onda sam ja vidio neku laznu info, kao da nakon ove sezone rastanak, i to kod njih neka njihova stranica
trofeji su tu
braco

Post Postao/la braco »

Elvir Koljić blizu odlaska iz Rapida

https://reprezentacija.ba/510799-elvir- ... -iz-rapida

Ističe mu ugovor ovo ljeto, ali ga povrede muče posljednjih godina. Šta mislite o njemu kao opciji?
gegenpressing

Post Postao/la gegenpressing »

braco je napisao/la: 11 svi 2026, 11:47 Elvir Koljić blizu odlaska iz Rapida

https://reprezentacija.ba/510799-elvir- ... -iz-rapida

Ističe mu ugovor ovo ljeto, ali ga povrede muče posljednjih godina. Šta mislite o njemu kao opciji?
Bio je zimus blizu,koliko znam.
Levin

Post Postao/la Levin »

Vidim Leona Krekovića dovode u vezu sa nama. Ima li tu kakvih razgovora ili mu nabijaju cijenu?

Meridijan Sport čak tvrdi da nas je odbio.

https://sportsport.ba/fudbal/leon-kreko ... ije/521904

https://meridiansport.ba/fudbal/leon-kr ... ijer-liga/

Mslm, dobar igrač samo mu menadžer ne valja.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

Levin je napisao/la: 13 svi 2026, 08:45 Vidim Leona Krekovića dovode u vezu sa nama. Ima li tu kakvih razgovora ili mu nabijaju cijenu?

Klasično nabijanje cijene.

Mislim da mi moramo i možemo ganjat bolje igrače na krilnim pozicijama, s obzirom da smo tamo sterilni još od Santosa što se tiče okomitog i direktnog napada na go sa loptom u nogama.
UzivaocKajkuta

jole je napisao/la: 13 svi 2026, 11:29
Levin je napisao/la: 13 svi 2026, 08:45 Vidim Leona Krekovića dovode u vezu sa nama. Ima li tu kakvih razgovora ili mu nabijaju cijenu?

Klasično nabijanje cijene.

Mislim da mi moramo i možemo ganjat bolje igrače na krilnim pozicijama, s obzirom da smo tamo sterilni još od Santosa što se tiče okomitog i direktnog napada na go sa loptom u nogama.
kad smo vec kod njeg, do kad mu je ugovor
trofeji su tu
Odgovori