FK Željezničar
Re: FK Željezničar
A ko garantuje da četvrti ide u Europu. Svaka prica o Europi je utopija zešća. Pa i mi igramo sa istim ekipama sa kojima i crveni igraju....
Tek sad dolazi na naplatu svaka sudijska greška ali i Derviši koji zna da će letiti iz seniora i zadnja 2 kola jesenjeg dijela rezervne sastave na Grbavici izvodi i djeca mu igraju kao da je kraj prvenstva..
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Evropa nije farz. Nemamo mi ništa plaho izgubiti ako ne odemo, koeficijent nam je nikakav, teren je očajan (teško da se može zamijeniti ako bi se eventualno izborila Evropa), kapacitet stadiona smanjen i ono najvažnije, prihodi od nje nisu (bar ne bi trebali biti) slamka spasa za funkcionisanje kluba.
S druge strane, ako je ne izborimo, imat ćemo puna dva mjeseca za početak nove sezone, 31.05. kraj ove a 01./02.08. početak nove. Pošto nema nikakvih informacija i ne bih da ništa nagađam ali ako je pri kraju formiranje svih potrebnih grupa i popunjavanja važnih pozicija, trebali bi ozbiljno dočekati taj početak augusta. Dosta toga će nam reći izbor tih ljudi a kasnije i ljetna pojačanja. Ako Bog da da se južna tribina finalizira što prije pa i novi teren da dobijemo, plus ima tu još popratnih aktivnosti.
S druge strane, ako je ne izborimo, imat ćemo puna dva mjeseca za početak nove sezone, 31.05. kraj ove a 01./02.08. početak nove. Pošto nema nikakvih informacija i ne bih da ništa nagađam ali ako je pri kraju formiranje svih potrebnih grupa i popunjavanja važnih pozicija, trebali bi ozbiljno dočekati taj početak augusta. Dosta toga će nam reći izbor tih ljudi a kasnije i ljetna pojačanja. Ako Bog da da se južna tribina finalizira što prije pa i novi teren da dobijemo, plus ima tu još popratnih aktivnosti.
- UzivaocKajkuta
Kriminal i povaljivanje iz saveza prema nama je krenulo nakon osvojenje zadnje titule, ulaskom pasojeda u torpedo, i Beusovom prevagom u savezu. I naravno dolaskom Vice na celo saveza. Nemojmo biti kratke pameti nama su ukradene najmanje dvije titule. Ovo je kamilica sta nam sada rade, jer smo i mi tanki. Ljudi su nam titulu digli ispred nosa nepostojecim penalom u 93 minuti.
- AmarAmarOsimOsim
Problem je što sve ove godine, niko od nas (mislim na ljude u klubu) nije ništa poduzeo da se taj odnos promijeni. Da ne pričam o tome da se već godinama ne pokušava da imamo svog kandidata. Posljednji put, ako se dobro sjećam, to je bio Džindo, onda su kone digle i kuntu i pantu samo da ne prođe naš pa su dali podršku Čolpi.Veteran je napisao/la: ↑12 tra 2026, 18:38 Kriminal i povaljivanje iz saveza prema nama je krenulo nakon osvojenje zadnje titule, ulaskom pasojeda u torpedo, i Beusovom prevagom u savezu. I naravno dolaskom Vice na celo saveza. Nemojmo biti kratke pameti nama su ukradene najmanje dvije titule. Ovo je kamilica sta nam sada rade, jer smo i mi tanki. Ljudi su nam titulu digli ispred nosa nepostojecim penalom u 93 minuti.
Nažalost, dobrim dijelom smo sami krivi. Nijaz je izvršni odbor napustio, odnosno izbačen je, kad je uveden komitet za normalizaciju. Tad se Beus zakleo da više nikad neće doći takav u savez. Da on lično to neće dopustiti. Utjecaj u savezu je ključni faktor za uspjeh. Mi godinama ne pridajemo neku posebnu pažnju tom segmentu a zapravo je to najbitniji faktor za uspjeh. Nama je najbitnije da ne puca.
Bez protekcije i zaštite u savezu, ne vrijedi ni ona da im uvališ tricu pa ti ne mogu ništa. Primjer je naša utakmica u Širokom, uvališ tricu ali tu je var(alica) da sve to poništi, da crta linije kako im odgovara, da var(alica) ne radi jer se ne vide linije, smeta sunce, kiša, snijeg i tako dalje.
O Vici ne bih puno pričao. Znam sve ljude u klubu, poimenice, koji su ga zakivali u zvijezde do prije par mjeseci, počevši od predsjednika, članova uprave i skupštine, rukovodstva i članova, navijača i drugih. Sjećam se jedne hit izjave na jednom navijačkom okupljanju. Član skupštine reče kako je Vico izmislio svijet i fudbal za Begića. Sad ga po svojim društvenim mrežama olajava gdje stigne. Da se ne lažemo. Tuna, Tana i odbor prije njega je prvi pružio ruku Vici za prijateljsku saradnju. Treba reći onako kako jeste.
Unazad par mjeseci sam razmišljao drugačije, ali nakon silnih događaja u ovom periodu, smatram da trebamo samo tjerati svoj put. Ni slučajno da se ulazi u nekakve šeme sa savezom, nekim klubovima i slično. Prije dva dana sam napisao da su Sloga, Široki i Posušje pod direktnom palicom Vice Zeljkovića i da su stalno u službi Borca.
- AmarAmarOsimOsim
Nema se tu šta dodati. Zna se da su pod posebnom protekcijom. Što se moglo i vidjeti na ovoj kup utakmici sa Slogom od prije neki dan. Osim što su nas pokrali u sve 3 međusobne utakmice, iz iste kuhinje je nastala i ona utakmica u Širokom, kad smo zijanili 1:0. Čak su se pojedinci iz tog društva dičili po ložama kako su nas naguzili. Naravno, glavni odgovorni je Kaplan koji je tu instaliran preko Nikšića i tu je da štiti Veležove interese ali i da radi onako kako mu Vico naredi.jointunija je napisao/la: ↑12 tra 2026, 10:22 Crveni kmeri imaju jaku zaštitu u Savezu,čitaj Kaplan i to ne kriju.Pokrali su nas u sve 3 međusobne tekme,posebno na Grbavici.
Utakmice na Svjetskom prvenstvu vrlo vjerovatno bi mogle biti posljednje u nadrealnoj karijeri Edina Džeke (40).
Reprezentacija.ba portal saznaje da je Džeko blizu odluke da ovog ljeta završi karijeru.
Nakon što najveći kojeg je Bosna i Hercegovina ikada imala završi karijeru, prema informacijama Reperzentacija.ba, prvo planira napraviti godinu pauze od bilo kakvog posla.
A onda donijeti odluku šta dalje.
S kim god da je radio, Džeko je tu svojim obrazom otvorio vrata, pa je opcija za budućnost jako puno.
Saznajemo da su mu otvorena vrata i na ključnim funkcijama u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.
Spominje se čak i funkcija predsjednika saveza, u slučaju da Vico Zeljković dobije ponudu koja se ne odbija iz UEFA-e.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić