Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Guest.1945

Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Post Postao/la Guest.1945 »

Rečeno bilo etažno da ce se raditi,sad moramo se seliti hoce rusit stadion radi k.určevih 18 000 mjesta.Zašto ne dignu u visinu zapada sada jug i sjever, pa istok i na kraju zapad gdje bi kapacitet bio 20 000-25 000 a mi bi ostali tu.
Jaled7

Post Postao/la Jaled7 »

Mislim da ne možemo priuštiti da selimo sa stadiona 3-4 godine .A pitanje je kako će ići izgradnja jer nemaju novca dovoljno.Ne bih pristao na tu opciju kad se ne bi nikada pravio.
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

Ide etažna izgradnja, ništa ne može niti će biti urađeno bez dozvole kluba. Relacija Savez - klub je dobra tako da nema potreba za špekulacijama nekim negativnim :like:
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

laudrup je napisao/la: 09 tra 2026, 14:55 Ide etažna izgradnja, ništa ne može niti će biti urađeno bez dozvole kluba. Relacija Savez - klub je dobra tako da nema potreba za špekulacijama nekim negativnim :like:
:rock:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Jaled7

Post Postao/la Jaled7 »

laudrup je napisao/la: 09 tra 2026, 14:55 Ide etažna izgradnja, ništa ne može niti će biti urađeno bez dozvole kluba. Relacija Savez - klub je dobra tako da nema potreba za špekulacijama nekim negativnim :like:
Razumijem to,ali kao da sam pročitao rečenicu Vice "Trebamo vidjeti gdje će za to vrijeme Čelik igrati utakmice". Naravno treba uvijek sa rezervom uzeti sve što se pročita iz medija.Drago mi je ako je tako kao što kažeš .
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Jaled7 je napisao/la: 09 tra 2026, 16:49
Razumijem to,ali kao da sam pročitao rečenicu Vice "Trebamo vidjeti gdje će za to vrijeme Čelik igrati utakmice". Naravno treba uvijek sa rezervom uzeti sve što se pročita iz medija.Drago mi je ako je tako kao što kažeš .
Pa šta i da treba godinu dana igrati na Kamberovića polju jer rješavaš infrastrukturu za iducih 50 godina i treba neke žrtve podnijeti. Pa Real Madrid je igrao u trening centru nema 5 godina. Barsa selila, Dinamo seli u Krajnjevićevu sa 10 k mjesta na 4-5 godina dok se gradi Maksimir, Poljud se ruši, neće ni na njemu Hajduk igrati i milion primjera. Kada svoju sudbinu rješavaš idućih 50 logično je da podneseš neku žrtvu.
Koliki god ga voljeli i bili vezani za naš stadion, evo ja pogotovo jer sam odrastao na kapijama, trčao da se uhvatim za njih u ratu kad sam učio hodati, proveo cijeli život na njemu do danas, kapija od ulaza nam bila gol ko djeci, činjenica je da je dao sve od sebe i da bi sutra potpisao rušenje odmah svega osim zapada, ogradio teren kao Željo ono iza juga da se mogu utakmice igrati i koristio samo zapad dok traje gradnja ako je ikako moguće. A u krajnjem slučaju i godinu dana na Kamberovića polju mi ne bi predstavljalo problem kad znam šta dobijamo. Pa zamisli 18 000 ljudi pod krovom protiv Sarajeva. Sada sa 13 000 na stadionu i 7000 pod krovom se pakao atmosfera napravi, šta će tek to onda biti. Samo da što prije krene, jer kad krene nema stajanja. Vjerujem da Savez, Uefa, Kanton i Grad odmah mogu za jug i sjever završiti finansijsku konstrukciju. Ako je Željin jug 7-8 miliona neka naš bude 15 miliona i 15 miliona sjever to je pišljivih 30 miliona za te 4 institucije. Hoćemo bagere. :alkohol:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Nasa sreca je u tome sto cemo ostati u svom gradu. Tu je stadion na Kamberovicu, a i trening centar na koji ce nas vjerovatno prebaciti.
Srce, čast i ponos!
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Avenija je napisao/la: 09 tra 2026, 17:19
Jaled7 je napisao/la: 09 tra 2026, 16:49
Pa šta i da treba godinu dana igrati na Kamberovića polju jer rješavaš infrastrukturu za iducih 50 godina i treba neke žrtve podnijeti. Pa Real Madrid je igrao u trening centru nema 5 godina. Barsa selila, Dinamo seli u Krajnjevićevu sa 10 k mjesta na 4-5 godina dok se gradi Maksimir, Poljud se ruši, neće ni na njemu Hajduk igrati i milion primjera. Kada svoju sudbinu rješavaš idućih 50 logično je da podneseš neku žrtvu.
Koliki god ga voljeli i bili vezani za naš stadion, evo ja pogotovo jer sam odrastao na kapijama, trčao da se uhvatim za njih u ratu kad sam učio hodati, proveo cijeli život na njemu do danas, kapija od ulaza nam bila gol ko djeci, činjenica je da je dao sve od sebe i da bi sutra potpisao rušenje odmah svega osim zapada, ogradio teren kao Željo ono iza juga da se mogu utakmice igrati i koristio samo zapad dok traje gradnja ako je ikako moguće. A u krajnjem slučaju i godinu dana na Kamberovića polju mi ne bi predstavljalo problem kad znam šta dobijamo. Pa zamisli 18 000 ljudi pod krovom protiv Sarajeva. Sada sa 13 000 na stadionu i 7000 pod krovom se pakao atmosfera napravi, šta će tek to onda biti. Samo da što prije krene, jer kad krene nema stajanja. Vjerujem da Savez, Uefa, Kanton i Grad odmah mogu za jug i sjever završiti finansijsku konstrukciju. Ako je Željin jug 7-8 miliona neka naš bude 15 miliona i 15 miliona sjever to je pišljivih 30 miliona za te 4 institucije. Hoćemo bagere. :alkohol:
Problem je samo sto mi nemamo teren koji zadovoljava propise Premijer Lige. Ne znam da li se sada moze na Kamberovicu igrati PL?
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Dzaba ljudi brinete, ide etazno, daj Boze da uspiju odjednom zapocet jug i sjever ipak to kosta sigurno i do 20 miliona.Mnogo beca vjerovatnoca da ce ic prvo sjever
R0b
12. igrač

Post Postao/la R0b »

Pa od prošle godine se priča da ide etažna gradnja, i to je rečeno prvo sjever, jug.Ja vjerujem da će se istok zadnji raditi zbog svlačionica i službenih prostorija.
slika
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Gdje ces bolan igrat PL na terenu gdje svaki dan imas 2 treninga i utakmica mjesecno more!? Mislim na Kamberovice!!! I nizerazredne klubove koji koriste taj teren. Kakvo Kamberovice ba ljudi dodjite sebi.
Jel se zna rok izgradnje stadiona? Jel ono receno 8 godina??? Malo se o tome treba pozabavit,rokom izgradnje!
Jedan bazen kod nas se pravi 3 godine!
Ulica kod Bosanke se pravi godinu!
Niposto seliti sa stadiona,niposto!
Jednom kad odselis bog te ne vrati vise!!!
Tito1945
12. igrač

Post Postao/la Tito1945 »

Da se mene pita , Tito bi rekao pravite nacionalni stadion na Kamberivica polju , ima i mjesta i svega , ostavite naše BP :srce: :srce: !!!!
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

Treba dati klubu ideju da kad se bude rušio stadion da prodaju stolice navijačima, malo da se zaradi :D
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
limvolikce
12. igrač

Post Postao/la limvolikce »

Cr7legia je napisao/la: 11 tra 2026, 18:35 Treba dati klubu ideju da kad se bude rušio stadion da prodaju stolice navijačima, malo da se zaradi :D
Ovom iz Fanaticosa što je uzeo ovu stolicu za uspomenu i još se kurči uokolo treba poslati fakturu da to plati.
R0b
12. igrač

Post Postao/la R0b »

Cr7legia je napisao/la: 11 tra 2026, 18:35 Treba dati klubu ideju da kad se bude rušio stadion da prodaju stolice navijačima, malo da se zaradi :D
E stvarno dobra ideja, uhu mogle bi se fine parice uzeti od stolica.... :rock:
slika
Odgovori