NK Čelik
Re: NK Čelik
O cemu se ovdje trosi energija o tome da Čelik koji je bio na konopcima ima i trecu garnituru dresova, pa mi smo stvarno za izucavanje. Klub napreduje iz dana u dan, niko nije primijetio da je prvi put nakon jedne utakmice u Prvoj ligi FBiH organizovana i službena press konferencija nakon utakmice. Klub se polako, ali sigurno već priprema za Premijer ligu...
Prijatelju nije 2021. godina da dobiješ od kantona 5000 i od grada 0 KM. 700 000 KM kanton u dolasku, grad jedne pripreme finansirao, 200 000KM od poslovnih prostora, milion KM nakon plasmana u PL. To je skoro 2 miliona KM od države, te pare se moraju opravdati jakom ekipom u PL koja bez problema može igrati sa svima i osigurati opstanak. Sve ostalo je šuplja.Luis Nazario da Lima je napisao/la: ↑02 tra 2026, 15:48 Prije 6 mjeseci se ovdje pisalo trebati ce za PL bar 5 top igraca, pa nakon 3 mjeseca treba 10, a sad se pise treba 15do kraja sezone cete sve promjeniti, treba i novi stadion
polako ljudi biti ce, ali taj broj sigurno nece, nismo toliko u kešu.
Ako dovedemo 5-8 igraca mozemo biti prezadovoljni, vjerujte mi, nemamo toliko para.
6-7 novih igraca, plus trenutnih 10 koji su kapacitet i plus 2-3 juniora, to nam je....sve vise je odlicno.
To je moje misljenje.
Da li bi doveo 15 - da, a da li je realno - nije.
Džida dok je vodio Famos, bilo je na nož i možda najjača utakmica u drugoj ligi centar koju smo odigrali. Ne treba nam sklanjalica, nadam se istom pristupu u kost. Neka bude pravi prvenstveni okršaj, pa ko koga.Avenija je napisao/la: ↑02 tra 2026, 20:30 Ono što je bitno napomenuti u vezi ove utakmice je to da je travnjak u Banovićima uz Tešanj i Bihać najgori u ligi i da to ne odgovara Čeliku zbog stila igra i i navike igranja na dobrom terenu. Možda neko misli da ovo nije bitno ali kada ti moras brinuti svaki pas kako će lopta doskočiti ispred tebe a 3 dana prije toga igraš na tepihu i navikao si..jebeno se priviknuti.
I nadam se da Đidić nije kompleksaš toliki da naloži te igrače Budućnosti da nas osakate kako bi se mogao puhati da je on skinuo Čeliku skalp. Svakako su osigurali opstanak jer jedan klub samo ispada.
I još jedna zanimljivost, ako se ne varam u posljednih 5 prvenstvenih utakmica tri puta smo napravili preokret nakon što smo gubili.
Vjerujem da će Čelik imati i veću podršku od domaćina jer šta drugo očekivati nakon one brojke po onoj zimi u 13 sati u dalekom Tomislavgradu.
Nadam se pobjedi i još jednom velikom koraku bliže cilju.
Evo prognoza neka bude da će Mašić proraditi i biti igrač utakmice.
Inače nakon Kaknja, Banovići su mjesto koje baš gotivi Čelik, upoznao sam jedne godine jednu ekipu iz Banovića, simpatizera Čelika.
Nema nikakvog sklanjanja, nek svako igra 200 posto protiv nas, mi smo lideri prvenstva, godinu dana bez poraza, mi smo Čelik i dolazimo po tri boda. Svakog respektujemo, ali zna se cilj, naravno treba graditi i dobre odnose sa klubovima, a mislim da je i Budućnost jako fina sredina, ima tamo naših navijača, treba to čuvati i dalje razvijati...Truhlo je napisao/la: ↑03 tra 2026, 08:01Džida dok je vodio Famos, bilo je na nož i možda najjača utakmica u drugoj ligi centar koju smo odigrali. Ne treba nam sklanjalica, nadam se istom pristupu u kost. Neka bude pravi prvenstveni okršaj, pa ko koga.Avenija je napisao/la: ↑02 tra 2026, 20:30 Ono što je bitno napomenuti u vezi ove utakmice je to da je travnjak u Banovićima uz Tešanj i Bihać najgori u ligi i da to ne odgovara Čeliku zbog stila igra i i navike igranja na dobrom terenu. Možda neko misli da ovo nije bitno ali kada ti moras brinuti svaki pas kako će lopta doskočiti ispred tebe a 3 dana prije toga igraš na tepihu i navikao si..jebeno se priviknuti.
I nadam se da Đidić nije kompleksaš toliki da naloži te igrače Budućnosti da nas osakate kako bi se mogao puhati da je on skinuo Čeliku skalp. Svakako su osigurali opstanak jer jedan klub samo ispada.
I još jedna zanimljivost, ako se ne varam u posljednih 5 prvenstvenih utakmica tri puta smo napravili preokret nakon što smo gubili.
Vjerujem da će Čelik imati i veću podršku od domaćina jer šta drugo očekivati nakon one brojke po onoj zimi u 13 sati u dalekom Tomislavgradu.
Inače nakon Kaknja, Banovići su mjesto koje baš gotivi Čelik, upoznao sam jedne godine jednu ekipu iz Banovića, simpatizera Čelika.
- Allgunsblazing
A u slucaju eventualnog poraza trazimo odgovornost UO, Bojana i igraca. 
Odlican potez sto odsad himnu mozemo slušat na Spotifyu,YT Music i ostalim platformama.
Samo volio bih da se dodaju sve pjesme,kako bi na Instagramu na storyima i objavama možemo stavljat nase pjesme na svaku objavu...
Samo volio bih da se dodaju sve pjesme,kako bi na Instagramu na storyima i objavama možemo stavljat nase pjesme na svaku objavu...
Morao se i branding pjesme bolje odradit a ne AI sranje...
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Imam traume od tih naših Zeničana i čelikovaca koji se dokazuju protiv Čelika a protiv drugih svejedno im, ni blizu želje da im "naude" kao svom Čeliku.Truhlo je napisao/la: ↑03 tra 2026, 08:01Džida dok je vodio Famos, bilo je na nož i možda najjača utakmica u drugoj ligi centar koju smo odigrali. Ne treba nam sklanjalica, nadam se istom pristupu u kost. Neka bude pravi prvenstveni okršaj, pa ko koga.Avenija je napisao/la: ↑02 tra 2026, 20:30 Ono što je bitno napomenuti u vezi ove utakmice je to da je travnjak u Banovićima uz Tešanj i Bihać najgori u ligi i da to ne odgovara Čeliku zbog stila igra i i navike igranja na dobrom terenu. Možda neko misli da ovo nije bitno ali kada ti moras brinuti svaki pas kako će lopta doskočiti ispred tebe a 3 dana prije toga igraš na tepihu i navikao si..jebeno se priviknuti.
Sjećam se 30 godina Robijaša proslave, dodje nas didura Isaković sa Mladosti i pola ekipe iz Zenice i poginuše za 0-3 na Bilinom polju. A onda ih svi poslije nas iznabijaju.
Milion primjera.
U glavi mi je samo pobjeda pa kuci Bratstvo i da se lagano nakon te dvije pobjede može reći gotovo je. Da se to što prije završi dok nisam obolio od stresa zbog fudbala.
Iskusniji smo, uigraniji, bolji tehnički, teren na njihovoj strani, navijači na našoj strani. Jedino kako možemo izgubiti je neka glupost poput crvenog Italije ili da Budućnost na veću borbu i voljni momenat dobije. Sve ostalo ide u našu korist. Iskren da budem od Sarajeva nisam naše igrače vidio da idu do maksimuma i daju više od 100% ali eto opet pobjedjuju, možda više sretno i spretno nego igrom.
Morati će sutra mnogo zešće i borbenije igrati, ici 100%.
Ne znam kakva je Budućnost, ali ovo što čitam kažu djeca gladna fudbala + par opasnih iskusnijih igrača poput Husića i onog Dženisa H. našeg iz Zenice.
Hajde Mašiću.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Avenija je napisao/la: ↑03 tra 2026, 12:20Imam traume od tih naših Zeničana i čelikovaca koji se dokazuju protiv Čelika a protiv drugih svejedno im, ni blizu želje da im "naude" kao svom Čeliku.Truhlo je napisao/la: ↑03 tra 2026, 08:01Džida dok je vodio Famos, bilo je na nož i možda najjača utakmica u drugoj ligi centar koju smo odigrali. Ne treba nam sklanjalica, nadam se istom pristupu u kost. Neka bude pravi prvenstveni okršaj, pa ko koga.Avenija je napisao/la: ↑02 tra 2026, 20:30 Ono što je bitno napomenuti u vezi ove utakmice je to da je travnjak u Banovićima uz Tešanj i Bihać najgori u ligi i da to ne odgovara Čeliku zbog stila igra i i navike igranja na dobrom terenu. Možda neko misli da ovo nije bitno ali kada ti moras brinuti svaki pas kako će lopta doskočiti ispred tebe a 3 dana prije toga igraš na tepihu i navikao si..jebeno se priviknuti.
Sjećam se 30 godina Robijaša proslave, dodje nas didura Isaković sa Mladosti i pola ekipe iz Zenice i poginuše za 0-3 na Bilinom polju. A onda ih svi poslije nas iznabijaju.![]()
Milion primjera.
U glavi mi je samo pobjeda pa kuci Bratstvo i da se lagano nakon te dvije pobjede može reći gotovo je. Da se to što prije završi dok nisam obolio od stresa zbog fudbala.![]()
Iskusniji smo, uigraniji, bolji tehnički, teren na njihovoj strani, navijači na našoj strani. Jedino kako možemo izgubiti je neka glupost poput crvenog Italije ili da Budućnost na veću borbu i voljni momenat dobije. Sve ostalo ide u našu korist. Iskren da budem od Sarajeva nisam naše igrače vidio da idu do maksimuma i daju više od 100% ali eto opet pobjedjuju, možda više sretno i spretno nego igrom.
Morati će sutra mnogo zešće i borbenije igrati, ici 100%.
Ne znam kakva je Budućnost, ali ovo što čitam kažu djeca gladna fudbala + par opasnih iskusnijih igrača poput Husića i onog Dženisa H. našeg iz Zenice.
Hajde Mašiću.![]()
Kvalitet Čelika je i u tome što nismo na najvišem nivou, ali opet pobjeđujemo utakmice, tu se isto vidi naša snaga. Ne možemo očekivati da utakmicu dobijemo 5:0 ili 5:1, a to pola navijača sa zapada očekuje svaku domaću utakmicu, iako to nije ni blizu realnosti, ali ko će objasniti to ...
-
Luis Nazario da Lima
A slazem se ja da nije 2021 ali košta sve, na plate ode najvise.Truhlo je napisao/la: ↑03 tra 2026, 07:57Prijatelju nije 2021. godina da dobiješ od kantona 5000 i od grada 0 KM. 700 000 KM kanton u dolasku, grad jedne pripreme finansirao, 200 000KM od poslovnih prostora, milion KM nakon plasmana u PL. To je skoro 2 miliona KM od države, te pare se moraju opravdati jakom ekipom u PL koja bez problema može igrati sa svima i osigurati opstanak. Sve ostalo je šuplja.Luis Nazario da Lima je napisao/la: ↑02 tra 2026, 15:48 Prije 6 mjeseci se ovdje pisalo trebati ce za PL bar 5 top igraca, pa nakon 3 mjeseca treba 10, a sad se pise treba 15do kraja sezone cete sve promjeniti, treba i novi stadion
Ako dovedemo 5-8 igraca mozemo biti prezadovoljni, vjerujte mi, nemamo toliko para.
6-7 novih igraca, plus trenutnih 10 koji su kapacitet i plus 2-3 juniora, to nam je....sve vise je odlicno.
To je moje misljenje.
Eto Robert spominje bruto platu, sto znaci da cemo biti jedan od rijetkih klubova koji davati bruto platu (to realno rijetko koji klub u BiH radi), i vidi ako dajes nekom 10.000 KM platu neto, ti placas oko 13.000 KM bruto.
13.000 KM x 20 igraca = 260.000 KM
Za 6 mjeseci samo to je 1.500.000 KM otprilike
Ne znam kako ce se placat, kako ce dogovoriti s nekim klub, ali ovo je mozda najtezi scenarij.
Ako placas igrace 12 mjeseci ode 3.000.000 KM
Opet kazem ne znam kako ce to klub placati, po svom radnom iskustvu tako to ide.
Zato nije realno da dovedemo 15 igraca koji ce toliko kostati, realnije 6-7 i plus ovi trenutni koji su realno jeftiniji, i plus juniori.
Moje misljenje samo, a volio bi kao i svi mi, da bude 15 igraca.
-
prisonbreak
Samo bruto plata i nista drugo.Luis Nazario da Lima je napisao/la: ↑03 tra 2026, 22:41A slazem se ja da nije 2021 ali košta sve, na plate ode najvise.Truhlo je napisao/la: ↑03 tra 2026, 07:57Prijatelju nije 2021. godina da dobiješ od kantona 5000 i od grada 0 KM. 700 000 KM kanton u dolasku, grad jedne pripreme finansirao, 200 000KM od poslovnih prostora, milion KM nakon plasmana u PL. To je skoro 2 miliona KM od države, te pare se moraju opravdati jakom ekipom u PL koja bez problema može igrati sa svima i osigurati opstanak. Sve ostalo je šuplja.Luis Nazario da Lima je napisao/la: ↑02 tra 2026, 15:48 Prije 6 mjeseci se ovdje pisalo trebati ce za PL bar 5 top igraca, pa nakon 3 mjeseca treba 10, a sad se pise treba 15do kraja sezone cete sve promjeniti, treba i novi stadion
To je moje misljenje.
Eto Robert spominje bruto platu, sto znaci da cemo biti jedan od rijetkih klubova koji davati bruto platu (to realno rijetko koji klub u BiH radi), i vidi ako dajes nekom 10.000 KM platu neto, ti placas oko 13.000 KM bruto.
13.000 KM x 20 igraca = 260.000 KM
Za 6 mjeseci samo to je 1.500.000 KM otprilike
Ne znam kako ce se placat, kako ce dogovoriti s nekim klub, ali ovo je mozda najtezi scenarij.
Ako placas igrace 12 mjeseci ode 3.000.000 KM
Opet kazem ne znam kako ce to klub placati, po svom radnom iskustvu tako to ide.
Zato nije realno da dovedemo 15 igraca koji ce toliko kostati, realnije 6-7 i plus ovi trenutni koji su realno jeftiniji, i plus juniori.
Moje misljenje samo, a volio bi kao i svi mi, da bude 15 igraca.
Pod jedan dosta novca dolazi iz budžeta za koje moras naci pravdanje, a sigurno nas nece zaobici inspekcija. Jel treba ici iz jednog reprograma u drugi?
Ono novca sto ne moras pravdati, dati na ruke za potpis ugovora, kojem se ne moze uci u trag i to je to. Ako ga uopste ima.
Vidim @truhlo je komentarisao nešto slično na temi premijer liga pa da i ja napišem. Vidim 0:1 Velež Zrinjski i upalim zadnjih 15 minuta da vidim kraj samo. Kada tamo 16 puta brži fudbal, trka, presing, napadi, startovi, bukvalno kao da gledas 6 liga iznad a ne samo jednu. Svjestan sam ja da ako Bog da kada izborimo PL da će se Čelik pojačati i biti još ozbiljniji na svakom planu od logistike do priprema ali pišem ovo samo zbog trenutnih igrača. Onih koji će sigurno konkurirati ili biti klupa/rotacija.
Ako ikakvu karijeru i igranje PL planiraju već sada moraju se pripremati ako već nisu okasnili. Ono što Čelik igra i kruži sporo okolo sto je dovoljno za ovu ligu je gašenje PL karijere sve ijednom od njih. U ligi federacije dovoljno, mogu birati tim.
Iskreno samo Čelik pratim, tu PL ne pratim i tek sad sam svjestan kolika je razlika u fizici, brzini, svemu.
Evo sutra Budućnost, svaki igrač Čelika koji misli da zaslužuje igrati PL ako se plasiramo treba da razvali, uništi, istrči svoj maksimum i više od toga, da umre na terenu da ovaj što ga čuva iz Budućnosti na infuziji završi od nametnutog ritma. I tako svaku utakmicu do kraja. Samo tako mogu iole biti konkurenti PL igračima. Ne mogu to nadoknaditi samo preko ljetnih priprema.
Poenta posta, igrač Čelika koji planira igrati PL već sada se mora pripremati ako nije kasno jer ima jos samo max 4 mjeseca.
Plus dolazi 36 kola a ne 26, da ne nabrajamo sve ostalo..
Napisao sam protiv Slobode da mi je okej sto su igrali koliko treba i što ne idu maksimalno jer ima utakmica protiv Budućnosti medjutim ništa ni fizicki ni na bilo koji način ne mogu napredovati u onakvoj utakmici sa onim ritmom tako da mijenjam mišljenje.
Nisam znao iskreno da je PL ovako napredovala. Malo me je i dobra utakmica protiv Sarajeva zbunila.
Sada nešto kontam lagano je odigrati 150% protiv Sarajeva i biti ravnopravan kao što smo bili, šta da smo za 4 dana gostovali Zrinjskom kao što će biti situacija. Ne znam da li bi mogli došetati iz svlačionica na drugo poluvrijeme.
Ako ikakvu karijeru i igranje PL planiraju već sada moraju se pripremati ako već nisu okasnili. Ono što Čelik igra i kruži sporo okolo sto je dovoljno za ovu ligu je gašenje PL karijere sve ijednom od njih. U ligi federacije dovoljno, mogu birati tim.
Iskreno samo Čelik pratim, tu PL ne pratim i tek sad sam svjestan kolika je razlika u fizici, brzini, svemu.
Evo sutra Budućnost, svaki igrač Čelika koji misli da zaslužuje igrati PL ako se plasiramo treba da razvali, uništi, istrči svoj maksimum i više od toga, da umre na terenu da ovaj što ga čuva iz Budućnosti na infuziji završi od nametnutog ritma. I tako svaku utakmicu do kraja. Samo tako mogu iole biti konkurenti PL igračima. Ne mogu to nadoknaditi samo preko ljetnih priprema.
Poenta posta, igrač Čelika koji planira igrati PL već sada se mora pripremati ako nije kasno jer ima jos samo max 4 mjeseca.
Plus dolazi 36 kola a ne 26, da ne nabrajamo sve ostalo..
Napisao sam protiv Slobode da mi je okej sto su igrali koliko treba i što ne idu maksimalno jer ima utakmica protiv Budućnosti medjutim ništa ni fizicki ni na bilo koji način ne mogu napredovati u onakvoj utakmici sa onim ritmom tako da mijenjam mišljenje.
Nisam znao iskreno da je PL ovako napredovala. Malo me je i dobra utakmica protiv Sarajeva zbunila.
Sada nešto kontam lagano je odigrati 150% protiv Sarajeva i biti ravnopravan kao što smo bili, šta da smo za 4 dana gostovali Zrinjskom kao što će biti situacija. Ne znam da li bi mogli došetati iz svlačionica na drugo poluvrijeme.
-
Luis Nazario da Lima
I ja sam za to da se placa bruto, ne mozemo sebi priustiti jos jednu blokadu, a u fokusu smo im sigurno, cekat ce nasu prvu gresku.
Prosle godine ili 2024, ne znam tacno, Sarajevo dalo 3,9 miliona za plate, a Zeljo 4,5 mil, a znamo kakve igrace Sarajevo ima....sto znaci da placaju na ruke bruku para.
Plus njihov roster je oko 30ak igraca.
Zato nam osim grada i kantona, treba i federacija da nas pogura, plus nasi prihodi (poslovni prostori, karte, fan shop - kupite bijele dresove
)
Sa 4-5 mil KM siguran ostanak u ligi, pod uslovom da 6-7 igraca ubodemo pravih.
Prosle godine ili 2024, ne znam tacno, Sarajevo dalo 3,9 miliona za plate, a Zeljo 4,5 mil, a znamo kakve igrace Sarajevo ima....sto znaci da placaju na ruke bruku para.
Plus njihov roster je oko 30ak igraca.
Zato nam osim grada i kantona, treba i federacija da nas pogura, plus nasi prihodi (poslovni prostori, karte, fan shop - kupite bijele dresove
Sa 4-5 mil KM siguran ostanak u ligi, pod uslovom da 6-7 igraca ubodemo pravih.