FK Željezničar

Odgovori
AmarAmarOsimOsim

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

jointunija je napisao/la: 30 ožu 2026, 12:37 To za objavu ti ne bih znao reći,možda ima svoje razloge.
Moguće da je radi papirologije. Peti član koji je trebao ući u UO sa ekipom koja je smijenjena, nije bio u mogućnosti radi papira, otkazni rok, procedure i ostalo.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

broj1 je napisao/la: 30 ožu 2026, 14:12
Levin je napisao/la: 30 ožu 2026, 12:24 Moram reći da je komunikacija sa navijačima drastično opala ulaskom investitora u odnosu na prethodne dvije godine. Nadam se da je riječ samo o privremenom zastoju.
Strasno je opala u svakom smislu. Ne znam zbog cega je sa vlogovima stalo, to je uvijek bio merak pogledati.
Jer smo bili prelosi. Vec vidim da bi komentari bili tipa’bitan je vlog,gledaj sto se smiju na treninzima, hocemo rezultate sminkeri’.
Ja sam odmorio glavu ovih dana i realno derbi nikad nebitniji, polako treba malo i spustiti loptu.
AmarAmarOsimOsim

Meni je jasno da se još uvijek tražimo i da smo još uvijek (bićemo još dugo) u periodu tranzicije. Bez obzira na trenutno stanje i okruženje, ja očekujem bolju transparentnost prema navijačima. Ovo trenutno je blago rečeno katastrofa. Bez obzira šta je razlog trenutnog slabog informisanja, ja očekujem da se na tome poradi i da se ovo shvati ozbiljno. Shvatam da je sad nastupio krizni period, period licenciranja, nemamo UO-a, bar ne zvanično, ekipa stalno u nekoj potrebi, moraš biti na raspolaganju, tražimo sportskog direktora, nemamo puno zaposlenih ljudi u klubu, to je uredu, ali očekujem puno bolji odnos prema ljudima koji su stalno tu. To je ono što minimalno zaslužujemo i što očekujem(o) od Sanina.

Sasvim je legitimno da su ljudi skeptični i da sumnjaju u Saninove namjere i odluke. 20-ti dan nemamo UO. Možda ga imamo ali mi o tome nemamo pojma. Logično da se budi sumnja da nešto ne štima.

Meni je lično neozbiljno da se Sanin još uvijek nije obratio navijačima. Video, 2-3 minute, samo da ljudi vide da postojiš. Odgodio si dolazak, meni nije ni bitno ali samo da se pojaviš, da te drugi vide, ne moraš biti sa Željinim šalom kao ublehaš Cerić, ali bar da te vide ljudi. Ne tražimo ništa puno, bar ne ja. Dragi Željovci, takva je situacija, vode se ti i ti procesi, statut je u posljednjoj fazi, treba nam vaša podrška i strpljenje, radimo na tome i tome, uskoro će biti imenovan UO, uskoro ćemo donijeti odluku o sportskom direktoru, najavljujem veliki i opširni intervju kad u maju dođem u BiH. Bukvalno, 5 minuta za sve a skidaš ogroman teret, prvo sa sebe a onda i sa kluba.

Ono sa facebook-om je posebna bruka. Generiše sliku sa grbom koji nije ni sličan našem. Normalno da ćeš probuditi rulju, posebno one što si nabio nogom a i one što čekaju pogrešan potez i bilježe ti minuse. Primjerice takvi sjede i u senatu.

Vođenje zvanične stranice kluba (fkz.ba) je također jako loše. Fotografije, recimo pola stručnog štaba ima fotografije, pola nema, prije utakmice trener na videu od 2 minute, nema vlogova kao ranije, dosta informacija je pogrešno, nemamo informacije ko je predsjednik NO, znam ja ko je ali tamo ne stoji, ako je sukob interesa, daj neku naznaku da ga ne možeš zvanično predstaviti na toj funkciji, osoblje omladinske škole, pola ih više ne radi u klubu. Pripisaću to ovom gore dijelu tranzicije i nedostatka zaposlenih u klubu. Možda su to sitnice ali jako utiču na vizuelni izgled i prezentaciju kluba.

Hajdukova službena stranica je za mene najbolji primjer kako treba vizuelno da izgleda stranica i prezentacija jednog kluba. Bukvalno imaš sve dostupno i sve je javno. Fotografije članova uprave, funkcije, fotografije članova nadzornog odbora, fotografije savjetodavnog tijela, u našem slučaju to bi bio senat. Imaš fotografije svih trenera u akademiji, sa funkcijama, statistika trenera, procenti pobjeda, postignuti golovi, broj korištenih igrača, usporedba igrača pa hajdučki vremeplov, na današnji dan, fotografije svih trenera i predsjednika od 1911. do danas i još milion stvari. Preporučujem da pogledate, fascinantno. Postidjeli bi se mnogi strani klubovi. Samo ukucajte: hajduk.hr i odmah će vas prebaciti.

Naravno da sam još uvijek na strani strateškog partnera i dajem podršku ali odgovori na neka pitanja se moraju dati i mora se poraditi na transparentnosti. Nisu dovoljna samo saopštenja kad navijači izvrše pritisak jer je prošlo saopštenje sranje, kad nas pokradu i kad nas neko prozove.

Samo da se hoće ova sezona završiti. Sve u vezi kluba ove sezone je monotono. Čak ni derbi više ne isčekujem sa istim žarom kao ranije.
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 30 ožu 2026, 22:44 Meni je jasno da se još uvijek tražimo i da smo još uvijek (bićemo još dugo) u periodu tranzicije. Bez obzira na trenutno stanje i okruženje, ja očekujem bolju transparentnost prema navijačima. Ovo trenutno je blago rečeno katastrofa. Bez obzira šta je razlog trenutnog slabog informisanja, ja očekujem da se na tome poradi i da se ovo shvati ozbiljno. Shvatam da je sad nastupio krizni period, period licenciranja, nemamo UO-a, bar ne zvanično, ekipa stalno u nekoj potrebi, moraš biti na raspolaganju, tražimo sportskog direktora, nemamo puno zaposlenih ljudi u klubu, to je uredu, ali očekujem puno bolji odnos prema ljudima koji su stalno tu. To je ono što minimalno zaslužujemo i što očekujem(o) od Sanina.

Sasvim je legitimno da su ljudi skeptični i da sumnjaju u Saninove namjere i odluke. 20-ti dan nemamo UO. Možda ga imamo ali mi o tome nemamo pojma. Logično da se budi sumnja da nešto ne štima.

Meni je lično neozbiljno da se Sanin još uvijek nije obratio navijačima. Video, 2-3 minute, samo da ljudi vide da postojiš. Odgodio si dolazak, meni nije ni bitno ali samo da se pojaviš, da te drugi vide, ne moraš biti sa Željinim šalom kao ublehaš Cerić, ali bar da te vide ljudi. Ne tražimo ništa puno, bar ne ja. Dragi Željovci, takva je situacija, vode se ti i ti procesi, statut je u posljednjoj fazi, treba nam vaša podrška i strpljenje, radimo na tome i tome, uskoro će biti imenovan UO, uskoro ćemo donijeti odluku o sportskom direktoru, najavljujem veliki i opširni intervju kad u maju dođem u BiH. Bukvalno, 5 minuta za sve a skidaš ogroman teret, prvo sa sebe a onda i sa kluba.

Ono sa facebook-om je posebna bruka. Generiše sliku sa grbom koji nije ni sličan našem. Normalno da ćeš probuditi rulju, posebno one što si nabio nogom a i one što čekaju pogrešan potez i bilježe ti minuse. Primjerice takvi sjede i u senatu.

Vođenje zvanične stranice kluba (fkz.ba) je također jako loše. Fotografije, recimo pola stručnog štaba ima fotografije, pola nema, prije utakmice trener na videu od 2 minute, nema vlogova kao ranije, dosta informacija je pogrešno, nemamo informacije ko je predsjednik NO, znam ja ko je ali tamo ne stoji, ako je sukob interesa, daj neku naznaku da ga ne možeš zvanično predstaviti na toj funkciji, osoblje omladinske škole, pola ih više ne radi u klubu. Pripisaću to ovom gore dijelu tranzicije i nedostatka zaposlenih u klubu. Možda su to sitnice ali jako utiču na vizuelni izgled i prezentaciju kluba.

Hajdukova službena stranica je za mene najbolji primjer kako treba vizuelno da izgleda stranica i prezentacija jednog kluba. Bukvalno imaš sve dostupno i sve je javno. Fotografije članova uprave, funkcije, fotografije članova nadzornog odbora, fotografije savjetodavnog tijela, u našem slučaju to bi bio senat. Imaš fotografije svih trenera u akademiji, sa funkcijama, statistika trenera, procenti pobjeda, postignuti golovi, broj korištenih igrača, usporedba igrača pa hajdučki vremeplov, na današnji dan, fotografije svih trenera i predsjednika od 1911. do danas i još milion stvari. Preporučujem da pogledate, fascinantno. Postidjeli bi se mnogi strani klubovi. Samo ukucajte: hajduk.hr i odmah će vas prebaciti.

Naravno da sam još uvijek na strani strateškog partnera i dajem podršku ali odgovori na neka pitanja se moraju dati i mora se poraditi na transparentnosti. Nisu dovoljna samo saopštenja kad navijači izvrše pritisak jer je prošlo saopštenje sranje, kad nas pokradu i kad nas neko prozove.

Samo da se hoće ova sezona završiti. Sve u vezi kluba ove sezone je monotono. Čak ni derbi više ne isčekujem sa istim žarom kao ranije.
Je li još stojiš iza najava koje si pisao? :D
Mislim da si ti pisao da se vežemo i 31.05. da čekamo, ako nisi ti onda halali.
Ništa se ovdje ne može postaviti na zdrave noge ni za godinu dana. Mislio sam da će ići kako treba od samog početka ali mi smo otišli dva koraka nazad.
Možda griješim ali ja ne vjerujem ni Saninu nit bilo kome više. Pušimo priče godinama ima i do toga ali uvodni mjeseci i odluke su katastrofa.
Još ako je istina da su uhljupima dali hiljadu u ovakvoj situaciji, nek se yebu. Sve kreten do kretena.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Meni se cini da ce ovaj biti veca fula od Cerica. Za mene je zavrsio ako pitari dobiju 1000 karata
jointunija

Post Postao/la jointunija »

MrkiMedo je napisao/la: 31 ožu 2026, 12:30 Meni se cini da ce ovaj biti veca fula od Cerica. Za mene je zavrsio ako pitari dobiju 1000 karata
Ma ni blizu,ljudi su imenovani,ovo oko ulaznica jeste malo čudno,al vidim TM se ne oglašava.Možda je neki dogovor vezan za tekmu na Koševu,Jug+Zapad.
Polako ljudi.
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

MrkiMedo je napisao/la: 31 ožu 2026, 12:30 Meni se cini da ce ovaj biti veca fula od Cerica. Za mene je zavrsio ako pitari dobiju 1000 karata
:roll:
AmarAmarOsimOsim

Bersaga je napisao/la: 30 ožu 2026, 23:29 Je li još stojiš iza najava koje si pisao?
Mislim da si ti pisao da se vežemo i 31.05. da čekamo, ako nisi ti onda halali.
Ako ćeš iskreno, ne sjećam se, moguće da jesam. Vjerovatno jesam, a ako jesam, onda stojim. Sigurno je da mnoge igrače nećemo gledati u Želji na ljeto i da ćemo gledati puno bolji fudbal na ljeto sa puno skupljim i boljim igračima. Statut je tu negdje, u zraku, čekamo ga, imamo eto UO, čekamo odluku koga će na sportskog direktora. Trebalo bi da budemo bolji nego što smo sad i što smo ranije bili.

To što sam rekao ranije, apsolutno nema veze sa mojim postom od sinoć. Mora se poboljšati odnos prema nama. To je neminovno, ako hoće podršku.

Konstatujem da je neozbiljno da se Sanin nije obratio barem 2-3 minute. To je normalno. Kažem, meni ne treba, jer imam prijatelje koji ga poznaju i oni su mi rekli ko je i šta je Sanin Mirvić. Ja se (trenutno) ne brinem. A odnos se mora promijeniti prema navijačima. Očekujem(o) više informacija i da se na zvaničnim stranicama informišemo a ne preko portala i foruma.
AmarAmarOsimOsim

Kod: Označi sve

Ako neko nije pogledao drugi dio, preporučujem da pogleda.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 31 ožu 2026, 16:19

Kod: Označi sve

Ako neko nije pogledao drugi dio, preporučujem da pogleda.
Šta da ti kažem,ne postoji igrač i sportski radnik da kaže iole nešto loše,maksimalna zaštita kluba!
Hvala Bogu da je neko i Saninu oči otvorio :like:
Odgovori