FK Željezničar

Veteran

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Veteran »

Levin je napisao/la: 18 ožu 2026, 19:54 Kakve su ovo priče da braća Mirvić planiraju sastanke kad ovaj naš dođe u Sarajevo?! Ima li istine u tome?
Ja koliko znam, oni ne pričaju. E sada u "moru" nekih "neobičnosti" u zadnje vrijeme, sve je moguće.
Levin

Post Postao/la Levin »

Veteran je napisao/la: 18 ožu 2026, 19:57
Levin je napisao/la: 18 ožu 2026, 19:54 Kakve su ovo priče da braća Mirvić planiraju sastanke kad ovaj naš dođe u Sarajevo?! Ima li istine u tome?
Ja koliko znam, oni ne pričaju. E sada u "moru" nekih "neobičnosti" u zadnje vrijeme, sve je moguće.
Ma ne pušim ja tu priču. To da jedan navija za Želje a drugi za anamone ili da nisu baš u nekim odnosima mogu razumjeti ali da baš nikako ne govore i da su životom posvađani ne vjerujem. Ja se samo nadam da je ovaj naš normalniji.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
jole
Global moderator

Post Postao/la jole »

jointunija je napisao/la: 18 ožu 2026, 19:45
Veteran je napisao/la: 18 ožu 2026, 17:58 Fkt ne znam koje kompetencije i iskustvo ima Amar za ovu poziciju? Sa Željom je osvojio trofeje u zadnjoj ligi u Europi, i nije se mogao dokazati nigdje drugo. Ni u Bosni i Hercegovini, a pogotove negdje šire. Toliko o trenerskim uspjesima. Svi spominju da je dovodio igrače, a niko ne spominje fule tipa Tice ili Šilića. Dok je bio tu pitao se za sve, i svaki put nas ostavljao u finansijskoj dubiozi, uključujući i sebe.
Znači nikakva znanja, vještine i iskustvo on za ovu poziciju nema. Još ne radi ništa par godina. Pregazilo je njega vrijeme žestoko. Porediti njega i Vedada Ibiševića je veliki promašaj. Karijeru, konekcije i iskustvo koje Vedo donosi sa sobom uopšte nije za bilo kakvu usporedbu.
Ne znam fakat čemu nazor guranje Amara u klub. Niti njemu niti Želji to nikakvu sreću niti rezultat ne može donijeti.
:lol:
Idi se liječi,jeb* te onaj ko te dovede ovde,e čuj koje kompetencije i iskustvo,budaletino!
Ako imaš drugačije mišljenje to normalno izrazi, ovaj način zaboravi. Prva i zadnja opomena, ovo vam nije onaj forum.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

jointunija je napisao/la: 18 ožu 2026, 19:45
Veteran je napisao/la: 18 ožu 2026, 17:58 Fkt ne znam koje kompetencije i iskustvo ima Amar za ovu poziciju? Sa Željom je osvojio trofeje u zadnjoj ligi u Europi, i nije se mogao dokazati nigdje drugo. Ni u Bosni i Hercegovini, a pogotove negdje šire. Toliko o trenerskim uspjesima. Svi spominju da je dovodio igrače, a niko ne spominje fule tipa Tice ili Šilića. Dok je bio tu pitao se za sve, i svaki put nas ostavljao u finansijskoj dubiozi, uključujući i sebe.
Znači nikakva znanja, vještine i iskustvo on za ovu poziciju nema. Još ne radi ništa par godina. Pregazilo je njega vrijeme žestoko. Porediti njega i Vedada Ibiševića je veliki promašaj. Karijeru, konekcije i iskustvo koje Vedo donosi sa sobom uopšte nije za bilo kakvu usporedbu.
Ne znam fakat čemu nazor guranje Amara u klub. Niti njemu niti Želji to nikakvu sreću niti rezultat ne može donijeti.
:lol:
Idi se liječi,jeb* te onaj ko te dovede ovde,e čuj koje kompetencije i iskustvo,budaletino!
Smiri malo nije ti udario na najrođenijeg, ali stvarno porediti Vedu i Osima je vrijedjanje inteligencije. Da ne pricamo o konekcijama i drugim stvarima.
Mehanicar

Post Postao/la Mehanicar »

I dalje sam mišljenja da Amar nije neko rjesenje za SD. Vedo bi bio ok zbog nekih konekcija van BiH, a Amara mozda za savjetnika za nasu ligu. Nesto slicno
PlavaPorodica

Post Postao/la PlavaPorodica »

Koju poziciju igra Ajdin Raščić? Je li ga ko pratio, kakav je, ima li potencijala?

Meni je npr. smješno porediti Ibiševića sa Osimom.. Osim je zadnjih 26-27 godina u takvim poslovima, konekcijama, sigurno puno bolji izbor od Vede koji ništa nije radio poslije penzije, bar ne da ja znam.. i šta on zna o našoj ligi? Vidjeli ste Papca i Rahimića.
Ovdje prolaze inteligentni i 'prljavi' ljudi, koji poznaju naše okruženje.
Arma.

Post Postao/la Arma. »

PlavaPorodica je napisao/la: 18 ožu 2026, 22:07 Koju poziciju igra Ajdin Raščić? Je li ga ko pratio, kakav je, ima li potencijala?

Meni je npr. smješno porediti Ibiševića sa Osimom.. Osim je zadnjih 26-27 godina u takvim poslovima, konekcijama, sigurno puno bolji izbor od Vede koji ništa nije radio poslije penzije, bar ne da ja znam.. i šta on zna o našoj ligi? Vidjeli ste Papca i Rahimića.
Bio je šef akademije Herthe, i pomoćni trener RB New York-a
PlavaPorodica

Post Postao/la PlavaPorodica »

Arma. je napisao/la: 18 ožu 2026, 22:10
PlavaPorodica je napisao/la: 18 ožu 2026, 22:07 Koju poziciju igra Ajdin Raščić? Je li ga ko pratio, kakav je, ima li potencijala?

Bio je šef akademije Herthe, i pomoćni trener RB New York-a
Pa dobro, nek bude direktor omladinskog pogona, neka bude skaut, ali sportski direktor za mene apsolutno NE.
Neovisno o priči o Amaru.
Isključivo neko sa ovih prostora, koji ima dobrog iskustva.
Levin

Post Postao/la Levin »

Nama treba SD koji će nam pomoći u prodaji igrača i organizovati kvalitetno sporstski segment kluba. Dovoditi može bilo ko, svakako menadžeri kucaju na vrata svaki dan.
Levin

Post Postao/la Levin »

Transferi kod kona prema podacima TM :

12/13 : 100,000.00 €
13/14 : 200,000.00 €
14/15 : 215,000.00 €
15/16 : 2,050,000.00 €
16/17 : 375,000.00 €
17/18 : 1,070,000.00 €
18/19 : 0 €
19/20 : 230,000.00 €
20/21 : 785,000.00 €
21/22 : 1,470,000.00 €
22/23 : 1,560,000.00 €
23/24 : 1,650,000.00 €
24/25 : 4,240,000.00 €
25/26 : 7,700,000.00 €

Za napomenuti da je Matthias Leterme kod njih došao 21.04.2024. godine. Prije toga radio u Kortrijk-u kao Direktor sedam godina te u istom klubu kao glavni finansista. Ne znam da je ikad bio igrač. Da li je tu riječ o slučajnosti ili ne ne znam ali kako im je on došao oni su krenuli raditi ozbiljne izlazne transfere i vidjet ćemo jesu li se zeznuli što su sje*ali saradnju sa njim.

Ima se još štošta navesti a što se poklapa sa njegovim dolaskom ali ne bih sad o tome. Uglavnom, meni lično vrlo indikativno.

Opet kažem, SD treba da sredi sportski segment kluba od OP do prvog tima i da dovede skaute na tribine. Igrači se ne prodaju sami od sebe niti ih neko tek tako zapazi. Te djece je more širom Evrope.

Edit : Mufta je dobio kapitensku traku, pozvan u reprezentaciju i dobio nagradu za najboljeg golmana godine i mi ga nismo uspjeli prodati. Nevjerovatno.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Ne želim da imamo jednoumlje na forumu i ne želim da se pljujemo međusobno ako imamo drugačije mišljenje, radi toga smo i prešli da se normalno priča i diskutuje. Samo ne kontam što je tako teško reći da Brko umije pronaći igrača i zašto se odmah pljuje kad neko kaže da bi radije njega nego Vedu? Kad se tučemo, najbolje da se tučemo argumentima. Vedo je realno ogromno ime i mogući rad u klubu bi odjeknuo u regionu. Jako puno cijenim Vedu, znam kojim je putem došao do onoga što je danas, znam da je ljudina, gromada, cijenim igračku karijeru, konekcije, Njemačka, Francuska, USA. Ne bih da ga poredim sa Rahimićem. Sigurno da bi donio promjenu u klubu i neki drugi sistem. Meni lično je problem samo što nije radio na sličnom poslu i što nemam pojma šta mogu da očekujem od njega.

Nešto manje od 2 godine kao trener napadača u Herti. 5 mjeseci kao direktor trenerima u omladinskim kategorijama Herte i 1.5 godinu kao pomoćni trener. Znači nema dodirne tačke sa skautingom i pronalaskom igrača.

Da ne spominjem da je ogromni upitnik da li uopšte prati našu ligu, da li gleda naše utakmice, da li je upućen koji tip igrača najbolje ide u našoj ligi i slična pitanja. To su apsolutno legitimna pitanja.

Ne mogu da poredim period Papca i Rahimića sa mogućim dolaskom njega u klub. Možda bi on i bio pun pogodak, ne mogu da proričem, totalno je drugačije stanje u klubu, samo je realno kad se napiše da stiže kao anonimus (nije radio sličan posao) i da nemamo sliku šta sa njim očekujemo.

Sa druge strane imaš Brku koji je realno stalno tu, ako nije prisutan, onda gleda preko mobitela utakmice, ne samo naše, često prati i federalnu, često je u Hadžićima, skokne nekad na Pale, gleda Romaniju.

Spomenuću samo posljednji mandat u klubu: Australac padne sa neba, nikad niko čuo, Meša sa 32 dođe, sprdali se kako je prije 10 godina okačio kopačke o klin, Dado, Hrelja došao, bio u federalci, danas jedan od standardnih igrača Borca, Juričić bio u Šibeniku, nakon nas Koreja, Pyunik, Cluj, eno ga u Borcu ne staje, Bender i Ikić sa probe, Mehić i Subašić dođu kao najbolji igrači federalne, od Keme i Šehe načini igrače i odu u jače lige, onda onaj štoper što je bio u Čeliku mladi, ode u repku, Mule u federalci bio i tako dalje. Proda neke igrače, gdje neke pare dobiješ, a posljedni put prije toga prodali Šabana.

Pričamo o situaciji gdje nemaš dinara, gdje se stalno krpiš, radiš od danas do sutra, gdje ti kasne plate i ostalo. Sad se pitaš, ako je našao dobre igrače kad nema para, šta bi radio sad kad ima pare na raspolaganju? To je apsolutno legitimno pitanje.

To su činjenice. Neću reći da nije bilo promašaja, bilo je, ali poredeći sa drugim kako su oni mašali, onda je ono što je on - ništa. Aspolutno ne amnestiram promašaje samo jer je Brko u pitanju, ali to su činjenice. To je ono što ja imam reći sa aspekta sportskog dijela.

O nekim drugim problemima i događajima bi se dalo pričati ali to trenutno nije tema.

Nemoguće je da poredimo neke druge situacije i ranije periode, bar kada je riječ o nekim događajima i načinu rada. Brko je Brko ali sad je totalno druga situacija. Bio bi samo jedan obični uposlenik, kao i drugi što su. Radiš dobro, slijedi ti nagrada, ne radiš, slijedi ti noga. Na primjeru prošlog predsjednika trebaju mnogi da uče. Ako ćemo realno, teško bi Sanin došao da njega nije bilo, možda bi i došao, ali da je i on bio utjecajan tu, jeste. Pored toga što su jarani i što mu je debelo pomogao da uđe u klub, nije radio onako kako je Sanin htio i dobio je nogu. Znači po tome je najbolje da sudimo koje su njemu namjere i šta on hoće.

Druga su pitanja, kako bi se snašao, kako bi on i trener kliknuli, da li bi on radio gdje je djelomično ograničen, da li je spreman da radi nakon onoga što se desilo, da li će grupa da aminuje, kako bi se igrači ponašali, po meni je totalno drugačije kad nađeš igrača, sam ga treniraš, nađeš mu žicu i kad ga nađeš i kad drugi radi. Najbolji primjer je Barcelona, pogledaš pojedince sa Flickom i pogledaš ih prije njega, nemoguće da uporediš.

Ja bih najradije Niku. Samo što se njega ni ne spominje. Bar ja ništa ne čujem.

Što se mene tiče, ne želim dodatno da produbljujem tu temu. Šta god Sanin da odluči, ja ću dati podršku, bio Vedo, Brko, Stanić, Džeko, Ibro, smatram da bi i drugi trebali isto da učine, pa čak i ako nam odluka ne paše. To je ono što ja mogu reći na tu temu. Onom kojeg Sanin odabere sudimo po radu i neradu. To je najbolje rješenje. Nakon određenog perioda ćemo moći reći jedni drugima ko je pogriješio a ko je ub'o.
Odgovori