FK Željezničar

UzivaocKajkuta

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 11:54
Levin je napisao/la: 16 ožu 2026, 11:07
jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 10:05

E baš zato bi ih doveo....
Bojim se da bi se samo razočarao...
Treba raditi s njima,a prvi preduslov je brzina!
milak moze, al ono pitarce neka hvala
Levin

Post Postao/la Levin »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 16 ožu 2026, 12:23
jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 11:54
Levin je napisao/la: 16 ožu 2026, 11:07
Bojim se da bi se samo razočarao...
Treba raditi s njima,a prvi preduslov je brzina!
milak moze, al ono pitarce neka hvala
Bojim se da trošimo vrijeme na diskusiju o ovim mladim igračima. Realno, i Keranović i Milak su talentovani momci ali to isto su i Dragović, Fočo, Šabić, Efendić i masa naše djece ali mi dok ne budemo imali kvalitetan sistem igre i kvalitetnu ekipu u koju ćeš ih uklopiti oni će ti samo izgledati kao teret a realno i bez njih je veliko pitanje da li bi mogao napraviti neki rezultat.

Sad mi napadamo Dragovića protiv Borca a realno najmanje je do njega. Po meni, najodgovorniji za prvo poluvrijeme je Savo i njegova postavka igre ali i procjena da momak od 17 godina u svojoj petoj utakmici može iskontrolisati sam sredinu terena protiv Borca. Mslm, Savo nam je donio da opet izgledamo kao ozbiljan tim ali za sad ima prilično fula. Nadam se da će i on rasti kako bude sezona odmicala.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Ako nam uplivaju ovi HDZ-ovci u klub, ili smo pukovnici ili pokojnici
broj1

Post Postao/la broj1 »

jointunija je napisao/la: 15 ožu 2026, 13:49 Statut usaglašen,vjerovatno na slijedećoj sjednici će biti izglasan.
Preskocise svi ovaj post. Veoma bitna informacija.
MrkiMedo

Post Postao/la MrkiMedo »

Arma. je napisao/la: 16 ožu 2026, 13:16 Ako nam uplivaju ovi HDZ-ovci u klub, ili smo pukovnici ili pokojnici
Koji?
Levin

Post Postao/la Levin »

MrkiMedo je napisao/la: 16 ožu 2026, 13:24
Arma. je napisao/la: 16 ožu 2026, 13:16 Ako nam uplivaju ovi HDZ-ovci u klub, ili smo pukovnici ili pokojnici
Koji?
Pitari šire informacije da HDZ ulazi u klub a vjerovatno je samo riječ o mjestu u UO za generalnog sponzora. U prošlom sazivu bio je to advokat iz Širokog Ante Matijević. Bio sam se pitao kako će Generalni sponzor gledati an to što smo ga probali izgurati iz Uprave kluba. Vjerovatno je to negdje i precizirano u ugovoru sa Generalnim sponzorom pa možda odatle i blokade Statuta dijelom.
BukiBiščević

Post Postao/la BukiBiščević »

Nisam ništa htio pisati poslije druge tekme sa Slogom. Rekoh možda sam ja šta pogrešno vidio, međutim evo i poslije Borca imam utisak da Savo, koliko god dobro postavio sistem igre, i koliko god dobro znao kada da ga promijeni, da je ono što mu je ključno, a to su izmjene, kasni poprilično, ili se boji izmjena. Međutim i dalje smatram da je dobar trener, i da sam se poprilično zajebao kad sam mislio da neće biti dobar kod nas.
Druga stvar, možemo pričati o navlačenju, o nesviranom faulu, ali ti kao neko ko pretenduje da bude reprezentativni golman, ne smiješ sebi dopustiti gol iz mrtvog ugla. Mimo toga svega, Alić je samo dokaz da naše igrače nakon prve konkretne ponude treba odmah prodavat, jer ovaj nivo egoizma i uzkurčenosti koju posjeduje, koja nam je sigurno oduzela bod sada protiv Borca, te nas je dovela do ispadanja iz kupa. Iako je i to priča za sebe, kako nas ljudi prave budalama. Naš napad neću ni komentarisati, samo bih da uživo vidim čovjeka kojem je Dangubić bio beskoristan igrač, i nije opravdao pare za koje je igrao. :vješanje:
Uz to sve ja se i dalje nadam da možemo do Europe, Široki je očajan, tako da ni oni sami ne znaju kako skupljaju bodove, pitari su ušli u sličan niz i situaciju kao i mi, samim tim sve je realno. Samo što htjeli ili ne, golove moramo početi zabijati.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Levin je napisao/la: 16 ožu 2026, 13:50
Koji?
Pitari šire informacije da HDZ ulazi u klub a vjerovatno je samo riječ o mjestu u UO za generalnog sponzora. U prošlom sazivu bio je to advokat iz Širokog Ante Matijević. Bio sam se pitao kako će Generalni sponzor gledati an to što smo ga probali izgurati iz Uprave kluba. Vjerovatno je to negdje i precizirano u ugovoru sa Generalnim sponzorom pa možda odatle i blokade Statuta dijelom.
Nema šta drugo biti nego mjesta u UO, uglavnom činjenica da se bez njih ne može ništa.
Mislim da je plan da oni zastupaju nas u savezu, a amerikanci (ambasada) budu garant Saninove investicije i štite ga (kao njihovog državljanina).
Kako god, za desetak dana bi trebali znati dosta više.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Malo je tužno da pitari šire takve informacije pored naših toliko insajdera...
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

BukiBiščević je napisao/la: 16 ožu 2026, 13:57 Nisam ništa htio pisati poslije druge tekme sa Slogom. Rekoh možda sam ja šta pogrešno vidio, međutim evo i poslije Borca imam utisak da Savo, koliko god dobro postavio sistem igre, i koliko god dobro znao kada da ga promijeni, da je ono što mu je ključno, a to su izmjene, kasni poprilično, ili se boji izmjena. Međutim i dalje smatram da je dobar trener, i da sam se poprilično zajebao kad sam mislio da neće biti dobar kod nas.
Druga stvar, možemo pričati o navlačenju, o nesviranom faulu, ali ti kao neko ko pretenduje da bude reprezentativni golman, ne smiješ sebi dopustiti gol iz mrtvog ugla. Mimo toga svega, Alić je samo dokaz da naše igrače nakon prve konkretne ponude treba odmah prodavat, jer ovaj nivo egoizma i uzkurčenosti koju posjeduje, koja nam je sigurno oduzela bod sada protiv Borca, te nas je dovela do ispadanja iz kupa. Iako je i to priča za sebe, kako nas ljudi prave budalama. Naš napad neću ni komentarisati, samo bih da uživo vidim čovjeka kojem je Dangubić bio beskoristan igrač, i nije opravdao pare za koje je igrao. :vješanje:
Uz to sve ja se i dalje nadam da možemo do Europe, Široki je očajan, tako da ni oni sami ne znaju kako skupljaju bodove, pitari su ušli u sličan niz i situaciju kao i mi, samim tim sve je realno. Samo što htjeli ili ne, golove moramo početi zabijati.
mislim da dangu necu nikad prežaliti
Levin

Post Postao/la Levin »

Arma. je napisao/la: 16 ožu 2026, 14:00
Levin je napisao/la: 16 ožu 2026, 13:50

Koji?
Nema šta drugo biti nego mjesta u UO, uglavnom činjenica da se bez njih ne može ništa.
Mislim da je plan da oni zastupaju nas u savezu, a amerikanci (ambasada) budu garant Saninove investicije i štite ga (kao njihovog državljanina).
Kako god, za desetak dana bi trebali znati dosta više.
Ako ćemo pravo gledati, HDZ je (preko WWIN i Matijevića) prisutan u klubu već neko vrijeme i tu ne vidim ništa novo i toliko dramatično koliko bi to htjeli predstaviti.

Sa druge strane, što se tiče Bošnjaka u savezu i komisijama sve od zla oca i od gore matere iskreno. Bošnjačkim segmentom u savezu vladaju Krajišnici, zeničko-travnička veza i Hercegovci koji guraju za Velež i to je nešto što nećeš moći razbiti do kraja ovog mandata saveza.

Ne znam koliko će nam ti Širokobriježani valjati jer će i oni gledati prvenstveno svoj interes u svemu ovome. Što se tiče američke ambasade, sumnjam da će nešto posebno uraditi osim ako Sanin nema dobre političke konkcije u US. Vidjet ćemo.
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Iskoči mi ovo na YT. Kakav majstor. :tobože:

Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

PehariSuTu je napisao/la: 16 ožu 2026, 14:17 Malo je tužno da pitari šire takve informacije pored naših toliko insajdera...
Najlakse iskopati info, mene sarajevo da zanima saznalo bi se odmah, ali to je razlika izmedju nas i njih.
broj1

Post Postao/la broj1 »

N1 u posjedu dokumenta: Koliko je Mirvić zaista uložio u FK Željezničar
Pusta se prljavi ves u javnost lagano.

https://n1info.ba/sport/nogomet/n1-u-po ... ljeznicar/
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Nekome su ego i sujeta malo povrijeđeni jer je dobio nogu iz kluba.
Odgovori