FK Željezničar

AmarAmarOsimOsim

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Još malo strpljenja dečki. Samo da što prije stigne 31.05. a onda idemo gas na maks. Biće Željo opet šampion! Budite sigurni u moje riječi. Sanin stiže do kraja mjeseca i ostaje u gradu pofajn. Budite sigurni da radi u interesu Želje i da će to sljedeći potezi da pokažu. Na hajr da nam bude samo.

Nadam se da Lane gleda utakmicu Rudar-Velež. Budale smo ako drugima prepustimo igrače Rudara, a budite sigurni da ih prate, Borac posebno a onda i ostale jače ekipe, od Širokog, Zrinjskog, kone su čak odmah kontaktirale jednog igrača nakon utakmice od prije neki dan.
PlavaPorodica

Post Postao/la PlavaPorodica »

Ja koliko znam Saviću iz borca ističe ugovor na kraju sezone.
Ako mu ne kažemo nek' napiše cifru koju hoće, mi smo budale.
Levin

Post Postao/la Levin »

Ne bih se ja mnogo zalijetao sa ogračima iz Rudara. Iskreno možda samo Roncal i Bolivar.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

Levin je napisao/la: 15 ožu 2026, 21:53 Ne bih se ja mnogo zalijetao sa ogračima iz Rudara. Iskreno možda samo Roncal i Bolivar.
Bek Roncal i ovaj špic Barcina škola, Romera ili tako nešto, ovo ostalo je tanko.
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Dajte ljudi uozbiljite se, kakvi ba igrači Rudara, moraš uzeti trojicu da bi ti se sa makar jednim posrećilo.

Sve to izgleda ovako lijepo kad gledaš sa strane, ljudi igrali u Andori i četvrtoj ligi Španije.

Prošla su vremena takve transfer politike, nagomilaj igrače bez ugovora pa šta bude. Mi se moramo pojačavati ciljno, uzimati provjerene igrače koji će igrati dobro u kontinuitetu, imamo mi već dovoljno cirkusanata u ekipi, tipa Vini, odigraju jednu utakmicu dobro, potez za publiku pa se onda pet utakmica ne vide.
Levin

Post Postao/la Levin »

PehariSuTu je napisao/la: 15 ožu 2026, 21:59
Levin je napisao/la: 15 ožu 2026, 21:53 Ne bih se ja mnogo zalijetao sa ogračima iz Rudara. Iskreno možda samo Roncal i Bolivar.
Bek Roncal i ovaj špic Barcina škola, Romera ili tako nešto, ovo ostalo je tanko.
Roncal ok ali Romera 172 cm visok i 30 godina. Takav napadač nije za ovu ligu. Da je mlađi pa da igru oko njega gradiš i probaš sa dva napadača pa hajde.
Levin

Post Postao/la Levin »

Virtu4L je napisao/la: 15 ožu 2026, 21:59 Dajte ljudi uozbiljite se, kakvi ba igrači Rudara, moraš uzeti trojicu da bi ti se sa makar jednim posrećilo.

Sve to izgleda ovako lijepo kad gledaš sa strane, ljudi igrali u Andori i četvrtoj ligi Španije.

Prošla su vremena takve transfer politike, nagomilaj igrače bez ugovora pa šta bude. Mi se moramo pojačavati ciljno, uzimati provjerene igrače koji će igrati dobro u kontinuitetu, imamo mi već dovoljno cirkusanata u ekipi, tipa Vini, odigraju jednu utakmicu dobro, potez za publiku pa se onda pet utakmica ne vide.
Tačno tako. Uostalom, ako su nas razbili ne znači da su kvalitetni. Tužno ali istinito.
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Levin je napisao/la: 15 ožu 2026, 22:07 Tačno tako. Uostalom, ako su nas razbili ne znači da su kvalitetni. Tužno ali istinito.
Razbili su nas jer smo mi bili očajni, i neka su, apsolutno zasluženo.

Sad gledati da se tamo pojačavamo bi bilo veoma neozbiljno sa naše strane. Tehnički potkovani igrači, slabi u duelu, igrači poteza, sve to stoji, ali isto tako su posljednji na tabeli sa veoma malim šansama da ostanu u ligi. Kao što rekoh, imamo mi takvih u ekipi. Erick i Vinicus bi kod njih izgledali sjajno, ali bi i dalje ispali iz lige.
Levin

Post Postao/la Levin »

Virtu4L je napisao/la: 15 ožu 2026, 22:12
Levin je napisao/la: 15 ožu 2026, 22:07 Tačno tako. Uostalom, ako su nas razbili ne znači da su kvalitetni. Tužno ali istinito.
Razbili su nas jer smo mi bili očajni, i neka su, apsolutno zasluženo.

Sad gledati da se tamo pojačavamo bi bilo veoma neozbiljno sa naše strane. Tehnički potkovani igrači, slabi u duelu, igrači poteza, sve to stoji, ali isto tako su posljednji na tabeli sa veoma malim šansama da ostanu u ligi. Kao što rekoh, imamo mi takvih u ekipi. Erick i Vinicus bi kod njih izgledali sjajno, ali bi i dalje ispali iz lige.
Pa ne bih rekao da je neozbiljno ali ne treba pretjerivati. Evo borac je uzeo Pascual-a i meni se čini kao dobar potez. Dobro se uklopio.

Iskreno ja bih zadržao što je više moguće trenutnog kadra, nadopunio kvalitetnim igračima iz PL BiH i sa par vrhunskih internacionalaca.

Ako ćemo prodavati Alića ne vidim zašto ne bismo uzeli Roncal-a. Također kako Savo voli igrati sa dvije šestice bez razmišljanja bih uzeo Stanića ili Surdanovića.

Obzirom da nemaš krila nikako Kreković, Ghorzi i Bolivar su odlične opcije. Tome dodaš nekog dokazanog napadača kao Koljića ili Bajića, Šehu na gol i nađeš još jedno krilo kao Matondo i imaš solidnu ekipu po meni.

Ne treba bježati od tih igrača ali samo ne treba pretjerivati.
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Iz Rudara bi uzeo Keranovića a iz Veleža Milaka.
Al prvo ostati u ligi.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 07:28 Iz Rudara bi uzeo Keranovića a iz Veleža Milaka.
Al prvo ostati u ligi.
Keranović ti je uhljup, neće kod nas.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 07:28 Iz Rudara bi uzeo Keranovića a iz Veleža Milaka.
Al prvo ostati u ligi.
Prvi rezerva, drugi nije ni one season wonder još....
jointunija

PehariSuTu je napisao/la: 16 ožu 2026, 09:49
Al prvo ostati u ligi.
E baš zato bi ih doveo....
Levin

Post Postao/la Levin »

jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 10:05
Al prvo ostati u ligi.
Bojim se da bi se samo razočarao...
jointunija

Levin je napisao/la: 16 ožu 2026, 11:07
jointunija je napisao/la: 16 ožu 2026, 10:05

Bojim se da bi se samo razočarao...
Treba raditi s njima,a prvi preduslov je brzina!
Odgovori