Da, sada opet, i bolji i perspektivniji sjedi na klupiTruhlo je napisao/la: ↑15 ožu 2026, 09:27Mi držimo na klupi golmana koji je U21, golmana koji je proglašen najboljim golmanom lige prošle sezone.RubikovaKocka je napisao/la: ↑15 ožu 2026, 09:09 Mi smo pustili prvo boljeg golmana od Durme, Ćulova. Ne znam kakva je to transfer politika i jel to Durmo mora braniti iako nema kvalitet pogotovo za PL ?
NK Čelik
-
RubikovaKocka
Re: NK Čelik
Upravi svaka cast na svemu,momci su fenomenalni al sportski segment katastrofa! Dovodjenje Burekovica kao pojacanje i na kraju ne otjerat tog bilmeza nakon 9 mjeseci cekanja da zaigra je bruka! Smajlovic je premlitav momak za igraca! Ne moze dijete igrat u Čeliku! Vardo je koristan koliko i Isakovic na klupi,isti su ucinak sinoc dali! Rutonja od 25 godina ko Vardo da imalo valja bio bi do sad kao Amoah a ne da znas hocel valjat il nece taj dan kad je tekma. Moze nas samo spasiti danas da Buducnost bod otkine Tosku jer sljedecu utakmicu Buducnost ide u Bihac. Sljedecu ako ne pobjedis mozes se lagano oprastat i od hajpa,podrske,publike. Jer znam nase ljude nece ti oni davat 10 km po karti za ne ulazak u PL. Masetic ne moze igrat zbog Smajlovica koji mora igrat radi pravila U21,najveca nepravda prema Maseticu je nanesena do sad. I Travnik ima 4 - 5 sjajnih igraca u ekipi koji u svakom momentu mogu igrat u Čeliku!
Sto se tice nase igre, nije ona bila losa, neki prosjek. Travnik isto nema kvalitet, a mi nemamo dovoljno da ih rutiniramo. Prema naprijed nema uigranosti i individualne kvalitete, dok protok lopte moze biti brzi i bolji. Svi ubacaji s obje strane ovu utakmicu si zavrsili u nogama prvog igraca u bloku ili skroz na drugu stranu. Nema brze tranzicije da se dobije vrijeme i prostor za sut. Dribling i prodor ne postoje, a ako i prodju, nema zavrsnice.
Pri rezultatu 1-0 mi nismo znali privesti utakmicu kraju. Moralo se rutinski odraditi, a mi smo cekali da vrijeme prodje.
Izmjene su bile lose. Steta Jamakovica sto je zbog zutog morao izaci, Smajlovic je morao biti prva izmjena.
Ja cu jos jednom ponoviti, ako je vec Hora planiran kao SD, zasto se ne dovedu jos 2 momka koji su profesionalni, pa makar kao skauti? Zasto ne napraviti tim od 3-4 covjeka+ treneri+ uprava koja odlucuje? Za Jenjica sam prvi dan napisao da nije igrac za PL. Nek je igrao u Sloveniji, BiH i Hrvatskoj, pogledajte KADA, KOLIKO i KAKO. Sve ce biti jasno. Ali morao je barem biti dobar za ove lige, a on pogubljen.
Pri rezultatu 1-0 mi nismo znali privesti utakmicu kraju. Moralo se rutinski odraditi, a mi smo cekali da vrijeme prodje.
Izmjene su bile lose. Steta Jamakovica sto je zbog zutog morao izaci, Smajlovic je morao biti prva izmjena.
Ja cu jos jednom ponoviti, ako je vec Hora planiran kao SD, zasto se ne dovedu jos 2 momka koji su profesionalni, pa makar kao skauti? Zasto ne napraviti tim od 3-4 covjeka+ treneri+ uprava koja odlucuje? Za Jenjica sam prvi dan napisao da nije igrac za PL. Nek je igrao u Sloveniji, BiH i Hrvatskoj, pogledajte KADA, KOLIKO i KAKO. Sve ce biti jasno. Ali morao je barem biti dobar za ove lige, a on pogubljen.
Popeli smo se na 5243 gledatelja po utakmici
(liga), a što se tiće ukupno svih utakmica 6022
NK Čelik 45 i Robijaši 88

OKK Čelik 54

OKK Čelik 54
- BatistutA19
Ceko sam novi dan da sta napisem i meni nije jasan Regoje Sutkovic treba bit golman ,Masetic i Hodzic i Horic moraju igrat .Durmo sinoc jest izvadio onu iz gola ali ono bi svaki golmam koji imalo valja izvadio a kod gola ima krivice zbog komunikacije skoro pa se sudario sa onim nasim igracem i bespotrebno istrco .
Masic sebican opet isto i to nas je kostalo pobijede umjesto da zavrsis das drugi gol imali smo sansi ti jos zadrzavas povuces se i moras primit gol.
Ne dobijes li Tomislava pada publika bez obzira sto cemo bit i prvi i protiv Slobode ni blizu nece bit kao sto smo ocekivali a Sloboda ko Sloboda bez obzira na tabelu derbi je i plus sto pobijedom ti mogu doci na bod a onda je sve moguce da prospes.
Ovi sto neki pricaju ne treba ni ulazit ,ok ne treba nemoj uci ali ne ocekuj ni sponzore ni publiku ni clanove ,oni kontaju bit u ovoj ligi i pun stadion ce bit ,to je sad jer navijaci to osjete .
Sto se tice uprave ,fenomelan poso rade sto se tice kluba sve ali sportski segment jako los.
U Tomislavu nas ceka dobar teren,nema pritiska navijaca ,nema nekog ciganluka a i nema neki pritisak ni Tomislav solidni su na tabeli i pokusat pobijedit .
Konkurenta ne vidim Toška ,konkurenti su Travnik i Stupcanica mada i njih jebe ta licenca a i Travnik tesko da moze gurat ulazak nije to vise 2005 godina .Sloboda se opasno moze priblizit ako im se poklope rezultati jer nedo bog izgubis u Tomislavu ,Sloboda kuci sad dobije i ovdje nek te pobijedi oni su na minus 1 bod i poslije je sve moguce em nemamo taj kvalitet da odskaces i plus mutne radnje gdje smo donji i ne udjes li sad bog zna kad ces uci.
To nek razmisle i ovi navijaci sto bi ostali u ligi ovoj jos a i uprava i da vidimo maximum uprave sto se tice i sportskog segmenta i obezbjedjivanje sve za Wwin ligu BiH jer ti od navijaca neces moci gurat kad udjes pogotovo ako nemas rezultat to je moglo u nizim ligama i do sad i nije samo ko sto neko kaze nakon pobjede dizi cjenu.
Masic sebican opet isto i to nas je kostalo pobijede umjesto da zavrsis das drugi gol imali smo sansi ti jos zadrzavas povuces se i moras primit gol.
Ne dobijes li Tomislava pada publika bez obzira sto cemo bit i prvi i protiv Slobode ni blizu nece bit kao sto smo ocekivali a Sloboda ko Sloboda bez obzira na tabelu derbi je i plus sto pobijedom ti mogu doci na bod a onda je sve moguce da prospes.
Ovi sto neki pricaju ne treba ni ulazit ,ok ne treba nemoj uci ali ne ocekuj ni sponzore ni publiku ni clanove ,oni kontaju bit u ovoj ligi i pun stadion ce bit ,to je sad jer navijaci to osjete .
Sto se tice uprave ,fenomelan poso rade sto se tice kluba sve ali sportski segment jako los.
U Tomislavu nas ceka dobar teren,nema pritiska navijaca ,nema nekog ciganluka a i nema neki pritisak ni Tomislav solidni su na tabeli i pokusat pobijedit .
Konkurenta ne vidim Toška ,konkurenti su Travnik i Stupcanica mada i njih jebe ta licenca a i Travnik tesko da moze gurat ulazak nije to vise 2005 godina .Sloboda se opasno moze priblizit ako im se poklope rezultati jer nedo bog izgubis u Tomislavu ,Sloboda kuci sad dobije i ovdje nek te pobijedi oni su na minus 1 bod i poslije je sve moguce em nemamo taj kvalitet da odskaces i plus mutne radnje gdje smo donji i ne udjes li sad bog zna kad ces uci.
To nek razmisle i ovi navijaci sto bi ostali u ligi ovoj jos a i uprava i da vidimo maximum uprave sto se tice i sportskog segmenta i obezbjedjivanje sve za Wwin ligu BiH jer ti od navijaca neces moci gurat kad udjes pogotovo ako nemas rezultat to je moglo u nizim ligama i do sad i nije samo ko sto neko kaze nakon pobjede dizi cjenu.
Sjecam se prve utakmice Horica i Isakovica zajedno 2023. protiv Rudara prijateljska. 3 puta korner za nas i njih dvojica u sesnaestercu. Gol aut i moraju se vratiti. Horic se duplo brze vracao od Isakovica. To je samo dokaz discipline i spremnosti igraca iz premijer lige naspram igraca iz dlca.
Sinoc sam isto tako pratio u prvom poluvremenu 2-3 situacije. Bili su korneri i prekidi. Hodzic se svaki put vratio prije Hore nazad. Cak i u sitauciji kada je sutirao loptu, uspio je prije doci na svoje mjesto nego Hora.
Ne znaci to da je Hodzic bolji od Hore, ali svakako podatak za pohvalu i jasan parametar da uci i napreduje.
Sinoc sam isto tako pratio u prvom poluvremenu 2-3 situacije. Bili su korneri i prekidi. Hodzic se svaki put vratio prije Hore nazad. Cak i u sitauciji kada je sutirao loptu, uspio je prije doci na svoje mjesto nego Hora.
Ne znaci to da je Hodzic bolji od Hore, ali svakako podatak za pohvalu i jasan parametar da uci i napreduje.
I to prava sansa???Zamorano je napisao/la: ↑15 ožu 2026, 09:18A ko je izvadio loptu skoro iz gola u zadnjoj minuti prvog poluvremena? Jel Durmo spasio cist gol? Jel to nije sansa? pored ociju jos lazete i sebe i druge kao Travnik nije imo sansi??? Durmo je poceo zadrzavat vec od 13te minute utakmice! Sivac izvodi jebeni aut po 40 sekundi vremena,to je strasno sporo. Djeca nece lopte da ubacuju u teren jer im je receno da zadrzavaju. Sve je to bilo do primljenog gola! E kad se gol primio htjelo se ubrzat,ubrzat ces kitu jarane onda su se ljudi poceli valjat i neka su a mi smo ga popusili! Bod odlican koliko smo zadrzavali da pobjedimo,koliko smo sebicni bili i koliko smo tanki kao tim!R0B1J4SH je napisao/la: ↑15 ožu 2026, 00:28 Travnik nam je dao gol iz jedne jedine šanse,međutim ono što moram istaknut jače je od mene,nase izbijanje lopte.
Mi smo milion puta loptu ispucali i to tako što Horic il Hodžić il u aut il njima direkt u noge dadnu loptu.
Ne znam samo kako Regoje il Jusic ne skontaju i ne reaguju na to ispucavanje,ne tražim ja nikakvu tika taku neku brzu igru da svi uživamo.
Al igras na tepihu i da ne iznosiš loptu kroz pas pa jeb** mu nismo toliko sakati,glupi i udareni u mozak.
Otkad je počela sezona govorim da Marin ne moze krilo igrat ni u snovima više,Smajlovic je po meni odigrao solidnu utakmicu,ne lošu ne dobru,nego bas izmedju nekako.
A na egoisticki nastup Masica,bas nemam rijeci nisam se nadao od njega jer je dosad bio timski igrač baš.
Što neko kaze vruća glava,dobit Tomislava makar 1 0 i razvalit Slobodu i svi smo opet zadovoljni i sretni.
Daj druze nemoj srat molim te,frajer sutno iz očaja jer nije imo drugog izbora i taj sut uopste nije bio toliko ozbiljan.
A vidi naših šansi sad,Masic i Šero idu 2 na 1 i Masic ne da loptu nego suta ko da nije jeo godinu,onda šut Smajlovica,onda opet Mašić onde lomi njihovog igrača i umjesto da doda Sijamiji na drugu opet suta slabijom nogom u golmana.
I bilo je jos sansi al ove su prve koje mi padaju na pamet.
A sto se tice zadržavanja to si upravu mi 80 posto vremena kad vodimo čuvamo rezultat, pa tacno kad bi igrali protiv Vareša.
Al jedino gore od tog čuvanja je ispucavanje lopte.
Ništa danas Tošk kiksa i opet smo na istom. Nadamo se tome
Evo gledam koliko ima učlanjenih u Robijaše 1299 dobra brojka
Evo gledam koliko ima učlanjenih u Robijaše 1299 dobra brojka
NK Čelik 45 i Robijaši 88

OKK Čelik 54

OKK Čelik 54
-
PatrickBateman
Ovdje ljudi pricaju o transferima isto ko da je to master liga na PESu pa eto koga god da dovedes mora proigrati. Da u blizoj buducnosti treba dovesti sportskog direktora i skaute koji ce raditi na tome definitvno treba, ali ni to nije garant da ce svaki transfer biti pogodak. Eto uzecu ko primjer najvece klubove u Europi gdje na transferima radi 20 strucnjaka, koriste se napredne analize uz pomoc AI tehnologije pa opet bude flopova samo takvih.
I mi smo po tom pitanju nekako proketi, rijetko koje pojacanje smo doveli a da je u potpunosti ispostovalo. Jedino Kalesic. I Sero koji nije flop, ali opet ne pruza do kraja ono sto se ocekuje, u GOSKu je zabijao kao na traci, a kod nas nije toliko puta u sansu usao. Zbog cega je to tako stvarno nemam razumno objasnjenje
I mi smo po tom pitanju nekako proketi, rijetko koje pojacanje smo doveli a da je u potpunosti ispostovalo. Jedino Kalesic. I Sero koji nije flop, ali opet ne pruza do kraja ono sto se ocekuje, u GOSKu je zabijao kao na traci, a kod nas nije toliko puta u sansu usao. Zbog cega je to tako stvarno nemam razumno objasnjenje
Srce, čast i ponos!
-
Luis Nazario da Lima
Vidim da me neki prozivaju, hvala na tome 
Ocigledno je da gledamo na tekme drugacije, svi mi, i na igrace naravno, sto je sasvim normalno i treba da bude, ali ovoliko pretjerivanja u nekim stvarima je stvarno lose.
Pricate neki o PL, nemas igraca bla bla....pa vidite kakva je ova liga, treba prvo nju rijesiti pa misliti o PL, najgore je dobiti vec dobijene tekme (bitke)....po vasoj logici trebalo bi vec razmisljati o evropi (sta cemo nemamo igraca za evropu) mislim da tu trebamo biti realni.
Po mom misljenju, raznjeli smo ih, u svakom segmentu igre, nekad su izgledali smijesno, nisu mogli 2 pasa sastaviti pa su lopte slali u aut, ponavljam po mom misljenju. Masic im je odma u prvoj sekundi uklizao i pokazao sta ih ceka, i prebili smo ih i nadigrali u 90% susreta.
Opet oni su imali kao i mi 2 mjeseca da se spreme za ovu tekmu, jel mislite da su dosli da vide sta ce biti ili su proucavali nas i nasu igru i gdje imaju sansu....Smajlovica su napadali i pravili tu problem i jbg, svi znamo da smo tu najtanji.
Amoah i Vardo, po mom misljenju, top kombinacija, nedostaje samo jedan sa zadnjim pasom al i tog smo svjesni....ja bih dao Jenjicu sansu jos 3 kola pa procjenio kakav je igrac (imao je par finih poteza, peta, proigravanje Masicu) treba sacekat pa procjenit, nije bezveze dosao.
Jedno nepopularno misljenje, sto ne bismo igrali sa Sivcem na desnom a sa Jusicem na lijevom beku, mislim da bi tu bili dosta jaci i naprijed i nazad.
Pisao sam nedavno, najteza tekma ce biti prvo kolo kad svi zapinju i imaju dovoljno vremena da se pripreme, sad slijedi (opet po mom misljenju) laksi raspored.
Svi u Tomislav, po pobjedu naravno
Ocigledno je da gledamo na tekme drugacije, svi mi, i na igrace naravno, sto je sasvim normalno i treba da bude, ali ovoliko pretjerivanja u nekim stvarima je stvarno lose.
Pricate neki o PL, nemas igraca bla bla....pa vidite kakva je ova liga, treba prvo nju rijesiti pa misliti o PL, najgore je dobiti vec dobijene tekme (bitke)....po vasoj logici trebalo bi vec razmisljati o evropi (sta cemo nemamo igraca za evropu) mislim da tu trebamo biti realni.
Po mom misljenju, raznjeli smo ih, u svakom segmentu igre, nekad su izgledali smijesno, nisu mogli 2 pasa sastaviti pa su lopte slali u aut, ponavljam po mom misljenju. Masic im je odma u prvoj sekundi uklizao i pokazao sta ih ceka, i prebili smo ih i nadigrali u 90% susreta.
Opet oni su imali kao i mi 2 mjeseca da se spreme za ovu tekmu, jel mislite da su dosli da vide sta ce biti ili su proucavali nas i nasu igru i gdje imaju sansu....Smajlovica su napadali i pravili tu problem i jbg, svi znamo da smo tu najtanji.
Amoah i Vardo, po mom misljenju, top kombinacija, nedostaje samo jedan sa zadnjim pasom al i tog smo svjesni....ja bih dao Jenjicu sansu jos 3 kola pa procjenio kakav je igrac (imao je par finih poteza, peta, proigravanje Masicu) treba sacekat pa procjenit, nije bezveze dosao.
Jedno nepopularno misljenje, sto ne bismo igrali sa Sivcem na desnom a sa Jusicem na lijevom beku, mislim da bi tu bili dosta jaci i naprijed i nazad.
Pisao sam nedavno, najteza tekma ce biti prvo kolo kad svi zapinju i imaju dovoljno vremena da se pripreme, sad slijedi (opet po mom misljenju) laksi raspored.
Svi u Tomislav, po pobjedu naravno
Ide 0:2
Dzida nahajco Buducnost
Dzida nahajco Buducnost
Prvo poluvrijeme 1 - 2 vodi Buducnost
Kako god mislim da je sinoc veći motiv i borba, želja igrača Travnika odlučila da se vrate neporaženi sa Bilinog polja.
Naši nažalost nisu na 100% ili više nikako kao cijelu jesenju polusezonu, zanemarimo kvalitet, ne znam koji je razlog. Sporo, tromo, strašljivo, samopouzdanje izgubili što je najgore.
To je posao stručnog štaba da ih sredi i fizički i psihički do nedjelje i Tomislava.
Jedna pobjeda sve će biti lakše. Sa pobjedom možeš planirati i puno Bilino Polje protiv Slobode.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Slazem se. I meni je nedostajalo srcanosti u vecini utakmice. Sada sam opet pogledao utakmicu i mogu reci da smo bolja ekipa od Travnika, ali nedovoljno bolja da bez energicnosti zavrsimo utakmicu. Bolji smo bili i blizi drugom, ali nedostajali su bolji sutevi, bolji pasovi i bolje odradjene akcije u napadu.Avenija je napisao/la: ↑15 ožu 2026, 16:09
Kako god mislim da je sinoc veći motiv i borba, želja igrača Travnika odlučila da se vrate neporaženi sa Bilinog polja.
Naši nažalost nisu na 100% ili više nikako kao cijelu jesenju polusezonu, zanemarimo kvalitet, ne znam koji je razlog. Sporo, tromo, strašljivo, samopouzdanje izgubili što je najgore.
To je posao stručnog štaba da ih sredi i fizički i psihički do nedjelje i Tomislava.
Jedna pobjeda sve će biti lakše. Sa pobjedom možeš planirati i puno Bilino Polje protiv Slobode.
Travnik je seljacka ekipa i samo mi je zao sto jos netko nije zavrsio kao Fazlic, a trener im je savrsen za ovu ligu.
Mi smo bolji od svih ekipa u Prvoj ligi. To nije problem. Problem je sto nemamo kvalitet za nesto vise. Prvo mjesto uz malo bolju igru i vise zalaganja ne bi trebalo biti problem. Ali za Premijer ligu treba puno puno. I znam da ne mozemo sada dovesti te igrace, ali sada ih vec planirati.