NK Čelik
Re: NK Čelik
A zamislite sta bi tek bilo da igramo Premijer ligu i da se borimo za Europu.
Morali bi proširit Bilino na 20k kapaciteta.
A ako Bog da bice i to jednog dana...
Morali bi proširit Bilino na 20k kapaciteta.
A ako Bog da bice i to jednog dana...
Teško ali moguće je. Ako sve krene dobro sa pobjedom protiv Travnika...ide to..phillies je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 14:11 Tesko kolega, evo sad sam bacio malo cifre na papir. Mi su ovih 7 domacih utakmica trebamo imati 10.000 gledalaca SVAKU UTAKMICU, da na kraju imamo ukupnih 119.640 gledalaca ili prosjek 6.646 gledalaca po utakmici.
Za to vrijeme Zeljeznicaru treba u sest utakmica 33.923 ukupno, odnosno 5.653 gledatelja po utakmici, pa da imamo isti broj gledalaca po utakmici.
Ovo je tesko dostizno, ali zato drugo mjesto ne bi trebalo dolaziti u pitanje, sto je sasvim solidan rezultat obzirom da dolazimo iz druge lige.
Nas ako krenu rezultati i ulazak u PL imat ćemo tu utakmicu sa 14 000 prilikom eventualne promocije.
Postoji velika mogućnost da nakon duela sa Borcem Grbavica bude na maximalnom kapacitetu od 5500 mjesta nekoliko utakmica( protiv Sarajeva) jer im je istok pod uslovnom kaznom a Banjalučani najavljuju gostovanje kao rušenje Grbavice pa sam siguran da će biti sranja i da će im zatvoriti istok poslije utakmice sa Borcem. Osim toga ispali iz kupa, osigurali opstanak, ne mogu se boriti za Evropu, praktički sezona završena dok se kod nas očekuje pakao i borba do zadnjeg kola.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ma ne mozes s njima nikako kad im se pisu nadrealne brojke kapaciteta, nelogicne
Željkanova posjeta bez evrope 6580. Recimo da ostanu na istoj posjeti. Naša posjeta liga i kup 5900 trenutno. Da ostvarimo 6600 i preskočimo željkana, treba nam 7400 u prosjeku na preostalih 7 utakmica.
Vrlo teško, ali ne i nemoguće. Ako protiv Travnika bude solidnih 6000, protiv Gorkog 10000, dalje bi se dalo ganjati, ako računamo jednu 13000 (Igman recimo), ostale 4 utakmice (Bratstvo, Jedinstvo, TOŠK, Hadžići) ne bi smjele biti ispod 6000 u prosjeku.
Vrlo teško, ali ne i nemoguće. Ako protiv Travnika bude solidnih 6000, protiv Gorkog 10000, dalje bi se dalo ganjati, ako računamo jednu 13000 (Igman recimo), ostale 4 utakmice (Bratstvo, Jedinstvo, TOŠK, Hadžići) ne bi smjele biti ispod 6000 u prosjeku.
Ma pisalo se i nama na 2000 ulaznica 4000 posjeta
@phillies željo će imati 20 domaćih utakmica u sezoni (liga i kup), a mi 15 (liga i kup) tako da ukupna brojka ništa ne znači. Ganjamo 7400 ovih 7 utakmica do kraja za prosjek od 6600.
I ne gledam ukupne brojke, vec gledam kolika nasa i Zeljina treba posjeta biti do kraja da bi bili egal. Nama deset milja svaka, njima nesto ispod 6 svaka i tu smo nedje u prosjeku gledalaca po utakmici. Zato i kazem teska prica.Truhlo je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 21:17Ma pisalo se i nama na 2000 ulaznica 4000 posjetaSvakako je sve ofrlje, al eto idemo se ganjati za prestiž.
@phillies željo će imati 20 domaćih utakmica u sezoni (liga i kup), a mi 15 (liga i kup) tako da ukupna brojka ništa ne znači. Ganjamo 7400 ovih 7 utakmica do kraja za prosjek od 6600.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Nešto nisi dobro, jedino da si računao i njihovu evropsku u prosjek gdje ih je bilo 12800. Liga i kup oni su na 6580.phillies je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 22:18I ne gledam ukupne brojke, vec gledam kolika nasa i Zeljina treba posjeta biti do kraja da bi bili egal. Nama deset milja svaka, njima nesto ispod 6 svaka i tu smo nedje u prosjeku gledalaca po utakmici. Zato i kazem teska prica.Truhlo je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 21:17Ma pisalo se i nama na 2000 ulaznica 4000 posjetaSvakako je sve ofrlje, al eto idemo se ganjati za prestiž.
@phillies željo će imati 20 domaćih utakmica u sezoni (liga i kup), a mi 15 (liga i kup) tako da ukupna brojka ništa ne znači. Ganjamo 7400 ovih 7 utakmica do kraja za prosjek od 6600.![]()
U svakom slučaju mi ćemo imati 6000+ u prosjeku, što je brutalno za drugu ligu. Kad budem imao više slobodnog vremena, malo ću prelistat sve evropske druge lige
Truhlo je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 22:33Nešto nisi dobro, jedino da si računao i njihovu evropsku u prosjek gdje ih je bilo 12800. Liga i kup oni su na 6580.phillies je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 22:18I ne gledam ukupne brojke, vec gledam kolika nasa i Zeljina treba posjeta biti do kraja da bi bili egal. Nama deset milja svaka, njima nesto ispod 6 svaka i tu smo nedje u prosjeku gledalaca po utakmici. Zato i kazem teska prica.Truhlo je napisao/la: ↑12 ožu 2026, 21:17
Ma pisalo se i nama na 2000 ulaznica 4000 posjetaSvakako je sve ofrlje, al eto idemo se ganjati za prestiž.
@phillies željo će imati 20 domaćih utakmica u sezoni (liga i kup), a mi 15 (liga i kup) tako da ukupna brojka ništa ne znači. Ganjamo 7400 ovih 7 utakmica do kraja za prosjek od 6600.![]()
U svakom slučaju mi ćemo imati 6000+ u prosjeku, što je brutalno za drugu ligu. Kad budem imao više slobodnog vremena, malo ću prelistat sve evropske druge lige![]()
Jesam, sad vidim kad sam ponovo racunao da nije dobro, al ne znam gdje
Eee cime se mi bavimo
Samo Čelik zenički !!!