FK Željezničar

PlavaPorodica

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PlavaPorodica »

AhmedNurudin je napisao/la: 09 ožu 2026, 22:19
PlavaPorodica je napisao/la: 09 ožu 2026, 22:01 Jedino ja mešćini ne znam zbog čega je ovaj sastav nogiran..
Svi nešto pišu o nekim talovima..kakvim? S kim su se talili? Je li to opet neka šema sa menadžerima, ili što sina ubaci u klub, onog novinara za direktora postavi?
Volio bih znati razlog, ne sjećam se iskreno da je neka Uprava manje trajala... Ili jednostavno nakon silnih promjena u svim ovim godinama iza nas ne mogu se ni sjetiti..
I sta je sa utakmicom sutra? Igra li se zvanicno? Da ne dodje opet do kakvog preokreta u zadnji cas.
Nadam se prolasku, pogotovo ako su desetkovani, krenuti sto ofanzivnije od samog starta.
I mene iskreno zanima zvanični razlog, ovo sve što si naveo može biti kao razlog i dovoljno je veliki razlog za smjenu, samo se nadam da nije nešto veće i opasnije bilo.

Što se tiče utakmice zvanično se igra jer su zakasnili sa zahtjevom za odgodu. Ja se više bojim nekog spina ili trika sa njihove strane, borili bi se oni više da se odgodi da je stvarno tako dramatična situacija, nadam se da ćemo ozbiljno pristupiti jer može se desiti da sat vremena do početka utakmice izađe njihov prvi sastav.
Haman da si u pravu.. nema Milanovica,Perkovica,Vidica u prvih 11 iz prosle tekme..
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 10 ožu 2026, 16:36 Ja sam realan, ako ćemo pošteno, Tunin mandat je jedan od najboljih gledajući period od posljednjih 10 godina. Možda čak i jače. Čak i kad se sagledaju i fule. Dosta toga se dobrog uradilo. Realno pričamo sad. Biletarnica, generalni, uređeno stanje u klubu, pa donekle i pojačanja, premije, ono baš ok stanje.

Dosta se griješilo. To ne mogu da sporim. Puno toga meni smrdi. Ne mogu se oteti dojmu da se Tuna najmanje pitao a bio je predsjednik UO. Opet sa druge strane nije sam bio u UO. Kao što nije ni Salčin sam bio. Riječ predsjednika i glas predsjednika imaju posebnu težinu. Čudno.

Odluke u sportskom segmentu su totalno promašene. Od samog početka, sa Ćorićem, Rahimićem, do 69-godišnjeg direktora omladinskog pogona i bađe na klupi. Sad ja sam sebe pitam da li je baš Salčin bio jedini problem? Možda su samo njega gurnuli jer ga raja najmanje miriše pa eto da puca po nekom a da se oni sklone? Nagađam. Ne bih da pričam o detaljima ali neke odluke koje su donesene na štetu kluba nije mogao donijeti samo Salčin. Salčin nije sam bio u UO. I drugi su morali da podignu ruku. Ono što slobodno mogu reći da 2 od 6 u UO nije htjelo da uđe Sanin u klub. Salčin i Manuel. Znači opet imaš 4 glasa i neko je stalno morao da preglasa i da se donese te odluke, koje su bile na štetu Želje. Nelogično. Ako su Tuna, Sten i Ante zajedno u timu znači da su Juka i Senad zajedno sa Manuelom i Salčinom stalno išli u drugom smijeru što je totalno nelogično.

Da li je bilo ucjena? Ko? Šta? Kako? Nelogično. Ne bih puno da pričam i da pričam o onome o čemu ne bi trebalo. Zanima me samo ko je dao odobrenje da se treneru plaća stan kod stadiona a znajući da je trener rođeni Sarajlija i da je na 15-20km od stadiona? To je samo jedno što ću reći a imao bih još toga. Ako se sad adresiralo kako je Faruk problem kao konsultant, šta ćemo sa ćelom što je bio konsultant direktora? Imam još toga ali neću.

Jako puno toga smrdi. Barem meni i nisu baš čisti ni jedni ni drugi. Tuna je ok momak, voli Želju kao i mi, na utakmicama je stalno, ali ne bih rekao da je i on janje. Možda i griješim. To je moje mišljenje. Da li bi bio dobro rješenje sa nekim normalnim saradnicima u UO? Moguće. Možda. Nagađamo.

Problem je što sa odlaskom trenutnih, sportski direktor i direktor omladinskog pogona koji su trebali doći otpadaju. Jedino ako budući ne naslijede i odobre te ljude.
Pa ne moze se reci da je Coric promasaj nikako, bez obzira na desavanja u klubu, to si bas fulio iskreno.
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Naravno da su izašli u najjačem sastavu. Jusufbegović stari prevarant.
Levin

Post Postao/la Levin »

Ne znam šta bih rekao na ovaj sastav. Vjerovatno Bičakćić nije spreman za dvije utakmice u 5 dana a sa druge strane Jaganjac je bio prilično dobar u skoku u prvoj utakmici. Mnogo bolji od Krpića. Samo mi nije jasno šta je fora sa Prokopom, meni konstantno izgleda najbolje rješenje na AMF (ali i na CMF) ali izgleda da tu nešto ne štima čim su dobili prednost i Radovac i Milošević.

slika

Zanimljivo : Igramo sa četiri beka u sastavu i bez ijednog na klupi.

Edit : U normalnim okolnostima ova ekipa bi trebala bez problema ovo završiti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Po statutu kluba, prvi čovjek je predsjednik UO. On potpisuje i kupi kajmak za dobre stvari, ali i snosi odgovornost za loše. Iskreno ne bih ocjenjivao njegov rad, kao i njegovog upravnog odbora, a imalo bi se svašta reći. Samo se nadam da za nikoga od njih vise nikada neće biti mjesta u Želji. Na utakmici protiv Rudara ko hinje se smijulje na poluvremenu. Mnogi od njih. I neki trenutni članovi skupštine. Sramotno.
Levin

Post Postao/la Levin »

Ja se nadam da niste mislili da će ova tranzicija tako lako proći. Što zbog vanjskih i što zbog unutarnjih elemenata. Trebat će dosta vremena da se sve posloži kvalitetno. I vremena ali i bačenog novca dok ne dođu pravi ljudi na pravo mjesto.

Nema drugo nego podržati investitora. Kad smo krenuli idemo do kraja.
PlavaPorodica

Mesari vec poceli..
Na hair da zdravi izadjemo
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Levin je napisao/la: 10 ožu 2026, 18:27 Ja se nadam da niste mislili da će ova tranzicija tako lako proći. Što zbog vanjskih i što zbog unutarnjih elemenata. Trebat će dosta vremena da se sve posloži kvalitetno. I vremena ali i bačenog novca dok ne dođu pravi ljudi na pravo mjesto.

Nema drugo nego podržati investitora. Kad smo krenuli idemo do kraja.
Ma sta će proći, 10 anonimnih prijava na statut. O čemu pričamo?
broj1

Post Postao/la broj1 »

S obzirom na sta smo navikli, ne igramo tako losu utakmicu. Odinaka do sad najbolji.
PlavaPorodica

Alic zlatna lopta
Levin

Post Postao/la Levin »

Šta ono rekoše za Denija?
BukiBiščević

Post Postao/la BukiBiščević »

MILOŠEVIĆU DENI MAJSTORE STAROG ZANATA!!!!!!!!! :lopta: :lopta: :lopta:
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Virtu4L

Post Postao/la Virtu4L »

Levin je napisao/la: 10 ožu 2026, 19:15 Šta ono rekoše za Denija?
To ti je veoma jednostavno, po komentarima o Miloševiću filtriraš ljude koji imaju odnosno nemaju pojma o fudbalu. ;)
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Bravo Odinaka, bravo Deni, bravo Alić, bravo Željo za zadnjih 15 minuta!
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Levin je napisao/la: 10 ožu 2026, 19:15 Šta ono rekoše za Denija?
Rekosmo da mu je ovo prvi klučni pas/asistencija u 20ak utakmica koliko je odigrao za Želju. Čita forum, dobro je..
Odgovori