FK Željezničar
- Lokomotifa
Re: FK Željezničar
Meni je Freeman idealna zamjena za Cvetanoskog.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- AhmedNurudin
Dobra utakmica kada se sve pogleda naših momaka, gledajući da su igrali protiv ekipe koja je ispred njih na tabeli, posebno jer smo igrali bez Korore. Nismo zaslužili poraz svakako.
Ćosić dosta dobar, dosta izlazaka na lopte u prostor i vrhunska odbrana u 53. i 87. minuti, kod golova zaista ništa nije mogao.
Freeman dosta aktivan ali se vidi da mu fali snage, itekakao zanimljiv igrač. Penal je bio malo je reći očajan i na tome svakako treba raditi.
Desna strana sa igračima sa brojevima 2 i 5 to bi trebalo da su Zahirović i Raščić je bila najbolji dio ekipe pogotovo prvo poluvrijeme, tako smo i penal izborili.
Gojak toplo-hladno u igri ali pokazuje kvalitet, mislim da je njegova asistencija. Njemu vidi se treba još vremena nadam se da će biti strpljiv.
Suđenje odlično do zadnjih 10 minuta kada su odjednom neki dueli postali faulovi...pa je to rezultirano nizom ovih skraćenih kornera i prekida na
20-ak metara od gola iz kojih je Ćosić imao dobru intervenciju još jednu. Vrlo moguće da je lopta i bila vani kod drugog gola.
Sve u svemu solidno u nekim segmentima kada pogledamo da smo igrali protiv jače ekipe a ovako spora igra generalno se rezultira rezultatima u Evropi omladinskih ekipa pa Trabzon bez većih problema zabije 8 koamda u dvomeču.
Momcima puno sreće u nastavku sezone a sutra bi bio najsretniji da rezultat bude pozitivian pa da Korora dobije minutažu.
Ćosić dosta dobar, dosta izlazaka na lopte u prostor i vrhunska odbrana u 53. i 87. minuti, kod golova zaista ništa nije mogao.
Freeman dosta aktivan ali se vidi da mu fali snage, itekakao zanimljiv igrač. Penal je bio malo je reći očajan i na tome svakako treba raditi.
Desna strana sa igračima sa brojevima 2 i 5 to bi trebalo da su Zahirović i Raščić je bila najbolji dio ekipe pogotovo prvo poluvrijeme, tako smo i penal izborili.
Gojak toplo-hladno u igri ali pokazuje kvalitet, mislim da je njegova asistencija. Njemu vidi se treba još vremena nadam se da će biti strpljiv.
Suđenje odlično do zadnjih 10 minuta kada su odjednom neki dueli postali faulovi...pa je to rezultirano nizom ovih skraćenih kornera i prekida na
20-ak metara od gola iz kojih je Ćosić imao dobru intervenciju još jednu. Vrlo moguće da je lopta i bila vani kod drugog gola.
Sve u svemu solidno u nekim segmentima kada pogledamo da smo igrali protiv jače ekipe a ovako spora igra generalno se rezultira rezultatima u Evropi omladinskih ekipa pa Trabzon bez većih problema zabije 8 koamda u dvomeču.
Momcima puno sreće u nastavku sezone a sutra bi bio najsretniji da rezultat bude pozitivian pa da Korora dobije minutažu.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
- AmarAmarOsimOsim
Ćosić ima problem sa nabijanjem lopte prema naprijed. Par puta sam primijetio danas. Maloprije nije prebacio pola. Kod Gojaka je nastao problem radi neigranja. Bar ja tako smatram. Kad je došao, ja sam se ponadao da je još jedan Amir H. u pitanju, lakoća, ne boji se ući u duel, ma strašan, ko je bio na treningu isto će reći. I koju situaciju sad imamo? U seniorima 10 minuta, u juniorima 450 minuta. Danas igra nakon pet utakmica neigranja u juniorima. Ogromna je greška što se nije našla ekipa u federalci da se tamo šalju igrači. Liga drugog entiteta je pet puta slabija od federalne, o elitnom rangu i da ne pričam. Možda ima i do njega šta. Nagađam. Kad se kod petorice ne nametne onda se zapitaš šta je sa njim.
Meni su interesantni danas: 2, 3, 8, 5 i Freeman. Trica ima dobra pluća. Gojak lijep pas kod gola. Šteta primljenog gola u posljednjim minutama.
Priča se da je kompletan stručni štab sa strane. Čak i trener golmana. Priča se. Sačekaćemo.
Ima potencijala u mladićima ali se moraju usmjeriti i mora se sa njima dosta raditi. Iskreno, volio bih da se ubaci par stranih trenera u omladinski pogon i mimo konkursa. Da se mijenja sistem i da se oblikuje prema potrebama seniorskog tima. Nabijanje je gadno. Valjda treba težiti da igraju fudbal. Nabijati oni mogu i sami. Tu im nije potreban trener.
Meni su interesantni danas: 2, 3, 8, 5 i Freeman. Trica ima dobra pluća. Gojak lijep pas kod gola. Šteta primljenog gola u posljednjim minutama.
Priča se da je kompletan stručni štab sa strane. Čak i trener golmana. Priča se. Sačekaćemo.
Ima potencijala u mladićima ali se moraju usmjeriti i mora se sa njima dosta raditi. Iskreno, volio bih da se ubaci par stranih trenera u omladinski pogon i mimo konkursa. Da se mijenja sistem i da se oblikuje prema potrebama seniorskog tima. Nabijanje je gadno. Valjda treba težiti da igraju fudbal. Nabijati oni mogu i sami. Tu im nije potreban trener.
Ćosić općenito ima problem sa nabijanjem lopte, bez pritiska je ne može nabiti do pola, pa ne smijem ni zamisliti šta bi mu bilo kada bi ga zaganjao neki napadač iz Premijer lige..ne bi je do štopera uspio nabiti.AmarAmarOsimOsim je napisao/la: ↑01 ožu 2026, 15:23 Ćosić ima problem sa nabijanjem lopte prema naprijed. Par puta sam primijetio danas. Maloprije nije prebacio pola. Kod Gojaka je nastao problem radi neigranja. Bar ja tako smatram. Kad je došao, ja sam se ponadao da je još jedan Amir H. u pitanju, lakoća, ne boji se ući u duel, ma strašan, ko je bio na treningu isto će reći. I koju situaciju sad imamo? U seniorima 10 minuta, u juniorima 450 minuta. Danas igra nakon pet utakmica neigranja u juniorima. Ogromna je greška što se nije našla ekipa u federalci da se tamo šalju igrači. Liga drugog entiteta je pet puta slabija od federalne, o elitnom rangu i da ne pričam. Možda ima i do njega šta. Nagađam. Kad se kod petorice ne nametne onda se zapitaš šta je sa njim.
Gojak je ovu godinu kod nas samo bezveze izgubio. Ne igra. A stvarno je talenat, vidjelo se kada je stigao, podsjećalo kao Jabi protiv onih iz Austrije što su došli pa ovaj podvalio par lopti..šteta, valjda Savo vidi nešto u njemu na ljeto.
Ja sam misljenja da Cosicu treba dati sansu. Muftic em je prelos ovu sezonu em neces ga prodati nikad ocigledno ako nisi uspio prosle sezone. Nema visinu (paaaa.i kasiljas je bio.nizak komentati nek me zaobidju jer muftic nije kasiljas), ne zna nista na prekidima, oklijeva kad izaci a kad ne. Izbijanje dosta puta u aut. Zao mi je sto nije uspio napraviti tramsfer.jer nas je onu sezonu spasio dosta golova, ali mislim da je vrijeme.da.malo sjedne na klupu i da vidimo sta Cosic moze pa nek se onda bore za mjesto posto Abdulahovic izgleda nema.nikakvu zelju zaigrati u prvoj postavi nego je memtalni support Mufticu..
Jedino mi od Rudara napravili Barcelonu. Nisu imali poštenog šuta ni protiv Radnika ni protiv Posušja danas.
- AhmedNurudin
Ne vidim iskreno koga možemo "žrtvovati" od stranaca za njega. Vini nam je jedino krilo, ako Galchev završi na krilu onda je Odinaka jedini desni bek a sumnjam da će Erica sklanjati. Ako bi se ja pitao to bi bio Eric, ostali bi solidno pokriveni na sredini terena sa rosterom a a oslobodilo bi se jedno mjesto.
Meni je najveći problem taj što Mufti ističe na ljeto a naznaka nema da će produžiti. Ne sumnjam ja da bi on vratio svoju staru formu kada bi dobio i novog trenera ali šta imamo od toga kada odlazi. Svakako Ćosič treba i može dobiti priliku da imamo uvid da li se na njega može računati u narednoj sezoni.Orvel je napisao/la: ↑01 ožu 2026, 15:59 Ja sam misljenja da Cosicu treba dati sansu. Muftic em je prelos ovu sezonu em neces ga prodati nikad ocigledno ako nisi uspio prosle sezone. Nema visinu (paaaa.i kasiljas je bio.nizak komentati nek me zaobidju jer muftic nije kasiljas), ne zna nista na prekidima, oklijeva kad izaci a kad ne. Izbijanje dosta puta u aut. Zao mi je sto nije uspio napraviti tramsfer.jer nas je onu sezonu spasio dosta golova, ali mislim da je vrijeme.da.malo sjedne na klupu i da vidimo sta Cosic moze pa nek se onda bore za mjesto posto Abdulahovic izgleda nema.nikakvu zelju zaigrati u prvoj postavi nego je memtalni support Mufticu..
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Šteta za momke danas. Djelovalo mi ke da su imali utakmicu u nogama ali su to sve ispustili pomalo naivno. Bili su dosta opasniji po gol ali mi djeluje da je tu kod većine fizička sprema priličan problem. Također mislim da Derviši nije bio pravovremen sa izmjenama jer su kone u zadnjih deset minuta djelovale mnogo svježije.
Nejse, ima tu potencijalno dobrih igrača ali se mora još mnogo sa njima raditi.
Nadam se također da ćemo poraditi na promjeni stila jer ovo je bilo predirektno. Tačno se vidi da je Derviši bio pomočnik Denisu i Adžemu. Previše lopti u dubinu. Kao što već rekoste iznad, treba tu unajmiti stranih trenera da se promijeni ovaj stil fudbala jer sumnjam da se na ovaj naćin mpgu izbaciti igrači spremni za prvi tim.
Potpuno se slažem sa Dzelom i Orvelom. Ćosića treba probati u prvom timu ali i, dodao bih, Freeman-a. Nema se tu šta čekati sa njima.
Edit : Gojak vrlo dobar ali, bojim se, da takav igrač ne može doći do izražaja u ovoliko direktnoj igri sa mnogo nabijanja.
Nejse, ima tu potencijalno dobrih igrača ali se mora još mnogo sa njima raditi.
Nadam se također da ćemo poraditi na promjeni stila jer ovo je bilo predirektno. Tačno se vidi da je Derviši bio pomočnik Denisu i Adžemu. Previše lopti u dubinu. Kao što već rekoste iznad, treba tu unajmiti stranih trenera da se promijeni ovaj stil fudbala jer sumnjam da se na ovaj naćin mpgu izbaciti igrači spremni za prvi tim.
Potpuno se slažem sa Dzelom i Orvelom. Ćosića treba probati u prvom timu ali i, dodao bih, Freeman-a. Nema se tu šta čekati sa njima.
Edit : Gojak vrlo dobar ali, bojim se, da takav igrač ne može doći do izražaja u ovoliko direktnoj igri sa mnogo nabijanja.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
- PlavaPorodica
Zna li ko u kakvom sastavu bi mogli izaći?
I ne kontam svrhu vođenja utakmice od strane Dine, Guše i ostalih..i ovako su letargični bili, noga preko noge, kako će to tek izgledati u ponedjeljak, yebe se njima za igru i rezultat.
I ne kontam svrhu vođenja utakmice od strane Dine, Guše i ostalih..i ovako su letargični bili, noga preko noge, kako će to tek izgledati u ponedjeljak, yebe se njima za igru i rezultat.
Bolje je pitanje ko će birati sastav ali i tad je pitanje hoće li biti značajnih promjena. Ako ovi stari budu odlučivali ili davali savjete ide Krpić na špica a Šaba na krilo životom garantujem.PlavaPorodica je napisao/la: ↑01 ožu 2026, 18:09 Zna li ko u kakvom sastavu bi mogli izaći?
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
PatrickGerhardt
Ako budu forsirali da igraju krila koja to nisu(citaj Milosevic) ne vjerujem da se imamo cemu nadati, nadam se u sredini Hodzicu Pejicu i Prokopu. Nek spica igra u21 svakako nikakvog hajra necemo imati ko god bude igrao
- PlavaPorodica
Ma igrat će obojica garant.. i šta čovjek da očekuje?!Levin je napisao/la: ↑01 ožu 2026, 18:32Bolje je pitanje ko će birati sastav ali i tad je pitanje hoće li biti značajnih promjena. Ako ovi stari budu odlučivali ili davali savjete ide Krpić na špica a Šaba na krilo životom garantujem.PlavaPorodica je napisao/la: ↑01 ožu 2026, 18:09 Zna li ko u kakvom sastavu bi mogli izaći?
- AmarAmarOsimOsim
Da sam ja na klupi pokušao bih (ludilo) sa klasičnim 442:
Tarik A. - Alić, Nastić, Bičakčić, Odinaka - Peišoto, Pejić, Dominik, Galcho - Jaganjac, Hodžić.
Znam da trubim stalno da treba Ćosić, ali nakon danas, nisam baš očaran. Odbrane su ok, uredno, ali nabijanje lopte, loše, nadam se da će doći neko ko će sa njim da radi na tome jer Gušo očigledno ne radi. Nadam se promjeni na golu. Tarik je meni ok golman. Solida. Ništa bolje niti lošije od Mufte. Očigledno da mu ne smeta da bude moralna podrška samo i da popuni brojku na treningu. Ostalo je po meni najbolje što imamo.
Dobro sam, Hodžić u napadu, nije greška. Siguran sam da na to ne bi računali i da bi radi toga morali da mijenjaju koncept igre.
Druga opcija:
Tarik A. - Alić, Pejić, Bičakčić, Odinaka - Peišoto, Dominik, Hodžić, Galcho - Jaganjac, Muharem.
Treća opcija u klasičnom modu:
Tarik A. - Alić, Pejić, Bičakčić, Galcho - Dominik, Hodžić - Peišoto, Deni, Odinaka - Jaganjac.
Armina su često (prije Sloge) spuštali na štopera na treningu. Spominju se u mahali neki igrači. Sumnjam da ima nešto konkretno trenutno. Posebno sad dok je tranzicijski period i dok SM ne prođe koju utakmicu i trening sa ekipom. Iako je rok probijen, ne bih se bunio da nam dođe barem još jedno pojačanje tamo gdje smo tanki a posebno na krilu. Mogli bi najebati radi toga ako se ne promijeni u romb formacija.
Što se tiče golmana ja sam čuo da je Šeha od ljeta tu kao i još jedan naš nekadašnji igrač. Ako je to tačno, sumnjam da će neko prije njega da bude na golu. Priključi mu Ćosića i naći još jednog mladog po mogućnosti od 18-19 godina da se kale sa njim.
Na drugom forumu sam pisao da je došao u omladinski pogon golman ali ne ostade. Procijenio da mu je jaka konkurencija i da bi grijao klupu i odustane. Šteta. 16 mu godina a 190 bio. Šteta baš. Pratiće ga i dalje.
Tarik A. - Alić, Nastić, Bičakčić, Odinaka - Peišoto, Pejić, Dominik, Galcho - Jaganjac, Hodžić.
Znam da trubim stalno da treba Ćosić, ali nakon danas, nisam baš očaran. Odbrane su ok, uredno, ali nabijanje lopte, loše, nadam se da će doći neko ko će sa njim da radi na tome jer Gušo očigledno ne radi. Nadam se promjeni na golu. Tarik je meni ok golman. Solida. Ništa bolje niti lošije od Mufte. Očigledno da mu ne smeta da bude moralna podrška samo i da popuni brojku na treningu. Ostalo je po meni najbolje što imamo.
Dobro sam, Hodžić u napadu, nije greška. Siguran sam da na to ne bi računali i da bi radi toga morali da mijenjaju koncept igre.
Druga opcija:
Tarik A. - Alić, Pejić, Bičakčić, Odinaka - Peišoto, Dominik, Hodžić, Galcho - Jaganjac, Muharem.
Treća opcija u klasičnom modu:
Tarik A. - Alić, Pejić, Bičakčić, Galcho - Dominik, Hodžić - Peišoto, Deni, Odinaka - Jaganjac.
Armina su često (prije Sloge) spuštali na štopera na treningu. Spominju se u mahali neki igrači. Sumnjam da ima nešto konkretno trenutno. Posebno sad dok je tranzicijski period i dok SM ne prođe koju utakmicu i trening sa ekipom. Iako je rok probijen, ne bih se bunio da nam dođe barem još jedno pojačanje tamo gdje smo tanki a posebno na krilu. Mogli bi najebati radi toga ako se ne promijeni u romb formacija.
Što se tiče golmana ja sam čuo da je Šeha od ljeta tu kao i još jedan naš nekadašnji igrač. Ako je to tačno, sumnjam da će neko prije njega da bude na golu. Priključi mu Ćosića i naći još jednog mladog po mogućnosti od 18-19 godina da se kale sa njim.
Na drugom forumu sam pisao da je došao u omladinski pogon golman ali ne ostade. Procijenio da mu je jaka konkurencija i da bi grijao klupu i odustane. Šteta. 16 mu godina a 190 bio. Šteta baš. Pratiće ga i dalje.