Upravo tako!Allgunsblazing je napisao/la: ↑28 vel 2026, 22:53 Vardo je svakako 4. vezni u ekipi. On samo moze pomoci Celiku, u suprotnom ce biti klupa, ulaziti kad treba nekog opaliti po nogama i to je to. Sigurno da pruza ofanzivno vise nego Hodzic i da je u tom smislu bolji za rotacije. Mi sa ovakvom odbranom mozemo igrati sa Palackicem kao defanzivnim veznim i necemo puno golova primiti (karikiram za bukvalce).
Dakle, Vardo samo mora ostati zdrav i biti spreman. Siguran sam da ce donijeti bodove Celiku. Da je igrac koji ce biti neizostavni clan prvih 11, nije. To je za sad samo Amoah (vjerovatno). On je opet za klasu jaci igrac nego Kalesic ili Telalovic. Ovi ostali su tu da odgovore zadatku. Drago mi je sto Bojan nema onaj princip "tesko ulazis, jos teze izlazis". Cesto mijenja, igraju zasluge, a ne imena. U tom smislu Delic, Jenjic, Vardo pa i Palackic/Hodzic mogu samo donijeti Celiku. Amoah nek bude oslonac, ovi nek doprinose i to je to.
Rijetko se desi da jedna ekipa ima najbolje igrace u ligi na svim pozicijama. To je mozda moguce na FMu ili kad si City. Celik opet ima na 5 pozicija mozda najbolje igrace lige. To su stoperi, desni bek, centralni vezni i Masic kao spic. Blizu tome je i Durmo, da se ne lazemo, Sero i Delic su nekada to i bili, Jenjic je dosao iz jace lige i moze se potrefiti. Nije to za podcijeniti.
Jos mnogo stvari je pod upitnikom. Vec poslije Travnika cemo dosta bolje znati na cemu smo. Ali imamo dosta pozitivnih stvari definitivno. Drago mi je sto su pripreme shvacene ozbiljno, fizicka sprema je jako dobra, odbrana vrhunska, komunikacija i postavka na terenu jako dobra, atmosfera u ekipi odlicna. Ja vjerujem u ove momke.
Svaku utakmicu zamisljam vezni red Amoah-Kalesic-*treci nije ni bitan* i uvijek me srce zaboli
Siguran sam da bi odmah i krila mnogo bolja i efikasnija bila.
I nikako mi nije bio jasan potez danas sa Sijamijom. Taman sam se ponadao da cemo napokon da ga vidimo na prirodnoj poziciji, kad uđe King i Sijamija ode na krilo...A King ako ovako nastavi sto se mene tice ne moraju ga ni registrovati, al' jos je prerano da se sudi.
Vjerujem da je ova danasnja postava vrlo blizu onoj koja ce poceti protiv Travnika, eventualno jedna izmjena.