Mi smo vec jednom probali igrati visi rang sa najboljim igracima nizeg ranga i nije bilo dobro. Sva moja prica je fokusirana na trenutnu ligu. Za PL nam treba kompletna prva postava bez sumnje.Truhlo je napisao/la: ↑28 vel 2026, 23:32 Fale nam dva igrača koji su falili dok su Kalesić i 29 bili tu. Zadnji vezni i krilo. Amoah je adekvatna zamjena, pojačanje u odnosu na Kalesića, Jenjić je za sad flop, opet mislim da se iz njega i Delića može izvući pristojan veznjak do kraja sezone. Na ljeto u slučaju ulaska u PL, trebat će 15 novih igrača. Osvrćem se i na ovaj tvoj drugi post gdje si nabrojao šta valja, nekih 6, 7 igrača koji će se moći zadržati.
Neki dan su ljudi pisali da je recimo Sivac igrac za PL. Da jest, igrao bi PL, a ne gdje sad igra. Trenutno je jedan od boljih bekova lige, ali opet se ne moze ni porediti sa onim sta je bio u nizem rangu. Dakle, objektivno, dobar igrac za FL i mozda igrac za konkurencije u PL, ali igrac za klupe. To sto je on jednu utakmicu odigrao dobro protiv Sarajeva, odigrao je i Davud Arnautovic cak i bolju protiv Sarajeva pa ga nema.
Jedan Hrvanovic koji je izdominirao ligu nije postojao u PL.
Zato mi je malo i smijesno kad nasi ljude traze pojacanja za PL u smislu da ti igraci bez problema mogu igrati PL. To je realno tesko. Nama je premija i Amoah. Kada dodje PL, onda ces, nazalost, opet morat praviti ekipu. Jednostavno je razlika prevelika.