NK Čelik

Koliku podršku sa tribina očekujete protiv Travnika u prvoj utakmici proljetne polusezone?

Anketa traje do: 01 ožu 2026, 20:00.

Ispod 5000
3
6%
5000 - 7000
14
29%
7000 - 10.000
24
50%
Preko 10.000
7
15%

Ukupno glasova: 48

Truhlo
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Eugen je napisao/la: 28 vel 2026, 18:15 Regoje, Jusić, Isaković i Horić zajedno u nogama imaju 1500 utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH :D . Odbrana nam je beton, Vardo će siguran sam biti bolji na proljeće jer kako čujem prestao je raditi, samo je sada baziran na nogomet i ne sumnjam da će na proljeće biti iznenađenje u vezi i da će dati veliki doprinos. Puno se očekuje od Sijamije, Šere, Amoah će sigurno biti pojačanje, nadam se i Jenjić. Imamo dovoljan roster da iznesemo ovo do kraja i osvojimo titulu, za nešto više treba mnogo više novca i svega ostaloga, ali idemo redom prvo, Premijer liga, pa onda dalje...
Odbrana, golmani, bekovi ako računamo Marina na beku su odlični i kvalitet iznad ove lige. Napad isto tako dobar Mašić i Sijamija klupa.

Al zato u vezi škripi i na krilima. Šerex nije bio na nivou na jesen, Jamaković solidan za U21 igrača. Tu su nam trebala pojačanja, po svemu sudeći nismo ih dobili.

I ne kontam ovo potenciranje Varde, kao da je neki vrhunski PL igrač koji se vraća iz povrede, a ne igrač kojeg gledamo već 5. godinu po terenima prve i druge federalne lige. Mi smo na jesen i proigrali kad se on povrijedio i ispao iz sastava, odnosno kad je Kalesić upao u prvih 11. Vardo je igrač koji će u ovih 13 kola odigrati 3 beton partije, a u ostalih 10 će podbaciti totalno.
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Eugen je napisao/la: 28 vel 2026, 18:15 Regoje, Jusić, Isaković i Horić zajedno u nogama imaju 1500 utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH :D . Odbrana nam je beton, Vardo će siguran sam biti bolji na proljeće jer kako čujem prestao je raditi, samo je sada baziran na nogomet i ne sumnjam da će na proljeće biti iznenađenje u vezi i da će dati veliki doprinos. Puno se očekuje od Sijamije, Šere, Amoah će sigurno biti pojačanje, nadam se i Jenjić. Imamo dovoljan roster da iznesemo ovo do kraja i osvojimo titulu, za nešto više treba mnogo više novca i svega ostaloga, ali idemo redom prvo, Premijer liga, pa onda dalje...
Sta ce ba Vardo dat na proljece? Pa proljece je sta to daje Vardo? Sta je pokazao evo u ove 3 utakmice? Sarajevo,Famos,Igman! Nista! I nista ce i pokazat do kraja prvenstva.Sta imam cekat rutonju od 25 godina i ima jos 5 godina karijere! U dvije zadnje sezone frajko skupa odigro mozda 20 utakmica od toga jedno 12 svih 90 minuta! Danas mu u par navrata govore da trci i cuva svog igraca! Nemam protiv momka nista van terena,dobar momak skroz,ima porodicu,djecu,miran,skroman al brate na terenu Vardo je malo jaci od trnokopa! Mene samo teren zanima.
To mi dodje isto da se sad forsira i ceka Isakovic ili Burekovic da proigra :mrgreen:
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

R0b je napisao/la: 28 vel 2026, 18:57 slika
Uhh 13 dana jos, mislio sam da ima i vise.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Truhlo je napisao/la: 28 vel 2026, 19:14
Odbrana, golmani, bekovi ako računamo Marina na beku su odlični i kvalitet iznad ove lige. Napad isto tako dobar Mašić i Sijamija klupa.

Al zato u vezi škripi i na krilima. Šerex nije bio na nivou na jesen, Jamaković solidan za U21 igrača. Tu su nam trebala pojačanja, po svemu sudeći nismo ih dobili.

I ne kontam ovo potenciranje Varde, kao da je neki vrhunski PL igrač koji se vraća iz povrede, a ne igrač kojeg gledamo već 5. godinu po terenima prve i druge federalne lige. Mi smo na jesen i proigrali kad se on povrijedio i ispao iz sastava, odnosno kad je Kalesić upao u prvih 11. Vardo je igrač koji će u ovih 13 kola odigrati 3 beton partije, a u ostalih 10 će podbaciti totalno.
Ma drug par likova ovde potencira da smo beton ekipa da igramo leprsavo kao Barca i da smo se pojacali sve PL igracima da izdominiramo odnosno da ne useremo ovo do sad i da ne izgubimo te silne pare od ulaska u Pl a mi smo na ivici da prokockamo ovu dobru polusezonu.Pa kao da mi ovde nemamo oci i neznamo sta je fudbal a 2 ili 3 lika znaju i ti nesmijes nista rec.Trebali smo samo nadogradit ekipu a mi i to neznamo.Daj Boze da ovo izadze na dobro 1ili 2 kiksa i eto vode u usi i belaja. Cuj Vardo da proigra i bude pojacanje, pa mi smo trebali pravit kostur ekipe za PL a ne da ti Vardo ili Marin Burekovic Isakovic i slicni igraju i uzimaju dragocijene minute a znas da im je i ova liga previse a kamoli PL, svasta
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Cinvict35 je napisao/la: 28 vel 2026, 20:29
Truhlo je napisao/la: 28 vel 2026, 19:14

Ma drug par likova ovde potencira da smo beton ekipa da igramo leprsavo kao Barca i da smo se pojacali sve PL igracima da izdominiramo odnosno da ne useremo ovo do sad i da ne izgubimo te silne pare od ulaska u Pl a mi smo na ivici da prokockamo ovu dobru polusezonu.Pa kao da mi ovde nemamo oci i neznamo sta je fudbal a 2 ili 3 lika znaju i ti nesmijes nista rec.Trebali smo samo nadogradit ekipu a mi i to neznamo.Daj Boze da ovo izadze na dobro 1ili 2 kiksa i eto vode u usi i belaja. Cuj Vardo da proigra i bude pojacanje, pa mi smo trebali pravit kostur ekipe za PL a ne da ti Vardo ili Marin Burekovic Isakovic i slicni igraju i uzimaju dragocijene minute a znas da im je i ova liga previse a kamoli PL, svasta
Nećemo jedni druge ubjeđivati, svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni nekom logikom ova trenutna ekipa je slabija u odnosu na jesen, uz izuzetak da sad ima neka širina u napadu.

Najveći problem ta veza, kako smo bolji ako će nam sad igrati u prvoj postavi Vardo i Delić koji su bili klupa na jesen? Krila su na istom nivou, a nisu briljirali nikako, ispodprosječni bili.

Valjda budemo imali neke sreće, ništa mi puno ne odskačemo od Stupčanice, Goška i Slobode (pogotovo ako dovedu Pršeša). Biće pakleno proljeće, što neko napisa 13 finala.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ovdje se najcesce zastupaju extremi, ili smo pali qrcu za usi i nista nije dobro ili proljece ubjedljivo gazimo i slavodobitno tri kola prije kraja slavimo ulazak. Istina je naravno tu negdje u sredini. Nismo mi toliko losi jer ipak smo uboli sa Amoah.om koji ce vjerujem biti bolji od Kalesica. Jenjic, Vardo i Delic bi trebali dignuti formu da kvalitetno zamjene Telalovica (sto je mislim moguce iskombinovati od ove trojice igraca). Napad je dobio na sirini, samo to malo bolje posloziti, odbrana nek zadrzi nivo od jesenas i nece biti zime. Krila (Jamakovic i Sero) isto tako moraju biti na nivou.
Naravno, problem je ako ne budu na nivou, onda ce vjerovatno biti patnja. Ali isto tako, idealiziramo i ostale ekipe kao da je kod njih nemoguce da igraci budu van forme. Imena na papiru ne znace nista. Ako se tome dodaju i eventualne ambicije tih klubova, onda stvarnih konkurenata Čeliku i nema toliko.
Druga stvar, raspored prvenstva ide nam na ruku. Osim sto 7 utakmica igramo kuci, vecinu "jacih" utakmica (osim Stupcanice) igramo na Bilinom (Travnik, TOSK, Sloboda, Jedinstvo). Ako se uzme u obzir i gostovanje Vitezu, koje ce vjerujem biti sve osim gostovanje, onda se s pravom mozemo uzdati u pozitivne rezultate ovog proljeca.

Po meni, prve cetiri utakmice su skoro pa najbitnije za Čelik i umnogome ce odrediti dalju sudbinu. Ako u te cetiri utakmice prodjemo neokrznuti (a jos vise s punim plijenom), onda mislim da se nemamo cega bojati u nastavku i da sigurno gazimo ka tituli.

Ali, ici od utakmice do utakmice, 13 finala nas ceka, maksimalno ekipu pripremati fizicki i psihicki za ono sto ih ocekuje. Valjda su i oni svjesni kakav korak bi ovo bio za Čelik, pa i za njih same, jer bi bili upisani u istoriju Čelika kao sastav koji je vratio Čelik u elitu. Malo li je :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Ma prve 3 utakmice će sve reći, pogotovo prvo kolo. Stupčanica gostuje solidnom Jedinstvu, nadam se tu da će Jedinstvo barem bod uzeti, a onda u noćnom terminu pred 7000+ sociosa, pobjedom protiv Travnika možemo otići na 6 bodova razlike.

Doći će nam i Gorki motivisan da nam pomrsi račune, napunit će se i oni samopuzdanjem ako vjerovatno uzmu 6 bodova u prve dvije utakmice.

Tu će se lomiti prvenstvo, nadam se da ćemo podići formu i da ekipu tempiramo za te prve 3, 4 utakmice.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Malo je Truhlo i laganje ako je igrac sa prosjekom od 65 minuta po utakmici i sa 13 utakmica odigranih igrac koji je bio na klupi.

Isto tako, neki bi nas uvjeravali da igramo kao Igman.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Allgunsblazing je napisao/la: 28 vel 2026, 21:27 Malo je Truhlo i laganje ako je igrac sa prosjekom od 65 minuta po utakmici i sa 13 utakmica odigranih igrac koji je bio na klupi.

Poenta je da je bio daleko od igara kakve se očekuju. Isto ko Šerex, samo što se Šerex može zayebavat jer nema adekvatne konkurencije i dalje, dok je Delić imao u Kalesiću i igraču broj 29.

Ne kažem ja da smo mi loša ekipa, jako solidni, ali ruku na srce daleko od ekipe koja ima ambiciju povratka u PL.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ako mislis na Delica, da, bio je u startnih 11 u devet utakmica u jos 4 je ulazio. 11 utakmica je imao da je odigrao najmanje 45 minuta. Ono sto brine je statistika u tim utakmicama, dvije asistencije i jedan pogodak. Od toga, pogodak i asistencija su se desili u utakmici protiv TC-a. Gol je "ukrao" Smajlovicu, jer ju je ubacio na gol liniji skoro :D Ali zato ova jedna asistencija je donijela tri boda sa gostovanja u Hadzicima :D
Ima Kenan znanja a vjerujem i volje da vise pokaze zenickoj publici. Ovo njegovo izdanje mi lici na Masicevo iz prvog mandata, kada je svima bio utisak da je Maske ostao duzan Čeliku svojim doprinosom golovima. Cak je i Masic tako nesto izjavio cini mi se. Nadam se da ce Keno vratiti formu kad je u dresu Slobode bio svrstavan medju najbolje igrace lige. Tad je u 29 utakmica imao 8 pogodaka i 7 asistencija.

Edit: Evo i Truhlo napisa sazetije u cemu je problem :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Pa vi govorite pojaco se onaj pojaco se ovaj. I super. Jesul se oni pojacali samo protiv nas il ce igrat i medjusobno? Ne razumijem matematiku po kojoj me treba brinuti kako se pojacala Sloboda? Mi da izgubimo i od Stupcanice, GOSKa Travnika i Slobode, Sloboda treba dobit apsolutno svaku utakmicu. Ako cete vec po papiru.
Po kojem papiru je neko pretpostavio pred pocetak sezone da je Sloboda na minus 12 u odnosu na nas? Hajd mi to objasnite pa cemo dalje diskutvoat o papiru.
Lako je sad rec stari su spori nemaju zelje a prije sezone svi govorili Sloboda la GOSK la mi kao favoriti. Nase je da dobijemo fenjerase i ove na papiru slabije ekipe. Ako ne ispustimo bod protiv Tuzla citya, Viteza, Buducnosti Igmana, Bratstva i Radnikw iz Hadzica nema sanse da necemo bit prvi. Od svih tih ekipa cemo se svi sloziti da smo daleko kvalitetnija ekipa. I onda imas kuci Travnik, Tosk i Slobodu a ides u goste Tomislavu i Stupcanici. Do GOSKa xe se vec dosta toga znati i sigurnk da oni nece bit ista ekipa ako ostanu bez teoretske sanse za plasman.
Ne igra papir i uvjerili ste se u to u prvoj polusezoni, ne razumijem sto opet papir navodite kao aegument kad inate polusezonu iza nas koja vas demantuje. Nek mi neko napise il citira gdje je pisao da ce Tosk voditi dobar dio prventstva i da ce zavrsit drugi ja ga castim sezonskom za sljedecu sezonu.
Allgunsblazing

Truhlo je napisao/la: 28 vel 2026, 21:37
Allgunsblazing je napisao/la: 28 vel 2026, 21:27 Malo je Truhlo i laganje ako je igrac sa prosjekom od 65 minuta po utakmici i sa 13 utakmica odigranih igrac koji je bio na klupi.

Poenta je da je bio daleko od igara kakve se očekuju. Isto ko Šerex, samo što se Šerex može zayebavat jer nema adekvatne konkurencije i dalje, dok je Delić imao u Kalesiću i igraču broj 29.

Ne kažem ja da smo mi loša ekipa, jako solidni, ali ruku na srce daleko od ekipe koja ima ambiciju povratka u PL.
Nisam rekao da nije zakazao. Meni vezni red nije nista slabiji nego na jesen. A da nam fale dva dobra igraca, ili bolje reci da bi nam legla to da.
Delirijum1988

Post Postao/la Delirijum1988 »

Zamorano je napisao/la: 28 vel 2026, 19:37
Sta ce ba Vardo dat na proljece? Pa proljece je sta to daje Vardo? Sta je pokazao evo u ove 3 utakmice? Sarajevo,Famos,Igman! Nista! I nista ce i pokazat do kraja prvenstva.Sta imam cekat rutonju od 25 godina i ima jos 5 godina karijere! U dvije zadnje sezone frajko skupa odigro mozda 20 utakmica od toga jedno 12 svih 90 minuta! Danas mu u par navrata govore da trci i cuva svog igraca! Nemam protiv momka nista van terena,dobar momak skroz,ima porodicu,djecu,miran,skroman al brate na terenu Vardo je malo jaci od trnokopa! Mene samo teren zanima.
To mi dodje isto da se sad forsira i ceka Isakovic ili Burekovic da proigra :mrgreen:
Hajmo biti malo objektivniji. Sve sto si rekao za Vardu, meni je vise argument protiv ostalih veznih igraca nego protiv njega. Nabroj mi dva vezna igraca koji su prosle sezone dali veci doprinos ekipi.

Zalosno je da je Vardo, kakvim ga predstavljas, imao veci uticaj na igru od vecine nasih veznih. S druge strane, Delic je predstavljen kao veliko pojacanje, a jos uvijek nije pokazao ono sto se od njega ocekivalo. Kvalitet se obicno prepozna brzo – kao sto vidimo kod Amoaha.

Zato meni Vardo trenutno ima vecu vrijednost za ekipu od pojedinih igraca koji su dovedeni kao pojacanja. :like:
Allgunsblazing

Vardo je svakako 4. vezni u ekipi. On samo moze pomoci Celiku, u suprotnom ce biti klupa, ulaziti kad treba nekog opaliti po nogama i to je to. Sigurno da pruza ofanzivno vise nego Hodzic i da je u tom smislu bolji za rotacije. Mi sa ovakvom odbranom mozemo igrati sa Palackicem kao defanzivnim veznim i necemo puno golova primiti (karikiram za bukvalce).

Dakle, Vardo samo mora ostati zdrav i biti spreman. Siguran sam da ce donijeti bodove Celiku. Da je igrac koji ce biti neizostavni clan prvih 11, nije. To je za sad samo Amoah (vjerovatno). On je opet za klasu jaci igrac nego Kalesic ili Telalovic. Ovi ostali su tu da odgovore zadatku. Drago mi je sto Bojan nema onaj princip "tesko ulazis, jos teze izlazis". Cesto mijenja, igraju zasluge, a ne imena. U tom smislu Delic, Jenjic, Vardo pa i Palackic/Hodzic mogu samo donijeti Celiku. Amoah nek bude oslonac, ovi nek doprinose i to je to.

Rijetko se desi da jedna ekipa ima najbolje igrace u ligi na svim pozicijama. To je mozda moguce na FMu ili kad si City. Celik opet ima na 5 pozicija mozda najbolje igrace lige. To su stoperi, desni bek, centralni vezni i Masic kao spic. Blizu tome je i Durmo, da se ne lazemo, Sero i Delic su nekada to i bili, Jenjic je dosao iz jace lige i moze se potrefiti. Nije to za podcijeniti.
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Tacno se vidi ko kojeg igraca manje gotivi i odmah drvlje i kamenje protiv njega, kako god da odigra....

Smajlovic danas jedna od boljih tekmi, nekoliko puta ga Regoje pohvalio, onaj centarsut za Masica sto je Maske glavom profulo je top, samo sto ih nema puno na tekmama ali je pokazao da moze, ali je i par puta ispao i bio daleko od igraca, sto mu je najveci izazov, ali bi radije njega koristio na beku nego Marina koji nema vise brzinu.
Druga stvar, zasto nema Smajlovica toliko u napadu, zato sto se forsira druga strana sa Sivcem, taktika jednostavno.
Marin danas na krilu dobar, Sero prelos ne znam sta mu je bgmi, kao da je dobio uputu od menadzera, znam da Husaric to voli radit....jedne godine je u Slobodi imao nekoliko igraca, i on diktirao igru 🙄

Danas se bas culo koliko su Regoje i Jusic fokusirani na odbranu, 70% komunikacije je vezano za odbranu i postavljanje, trebamo se vise baviti i napadom.

Vardo je jedini igrac koji rizikuje u igri (driblinzi, duge lopte, proigravanja) i logicno kad rizikujes da ces i grijesit, bolje nego neki koji vracaju golmanu svaku. Tako isto rizikuje i Amoah, ali sa vise uspjesnosti nego Vardo, i to ga istice.

A ekipu imamo iste kvalitete ili bolju od ovih konkurenata za prvo mjesto, samo sto ocekujete od njih u 13 kola da imaju 12 asista i 9 golova, taj sigurno ne bi igrao federaciju.

Ja sam 300% siguran da osvajamo ligu, zivi bili pa vidjeli
Odgovori