FK Željezničar

AmarAmarOsimOsim

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

slika
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

AhmedNurudin je napisao/la: 25 vel 2026, 18:26 Pozz. Da se samo javim ovdje. Da se bar javljamo sa pobjedom. Hvala vam na pozivu ovdje i nadam se da neće biti botova. Marfijev efekat koji nas prati još od prošle polusezone će morati nekada nestati.
Htio sam ti pisati mozda su te zaboravili tamo.

Ovo je Boze sacuvaj, osmanovic nije igrac, jaganjac molim te prestani se baviti fudbalom.
Sad ima smisla sto se pricalo da je Dino dosta pomagao oko sastava Slavisi, opet najbolji igrac na klupi i jedini koji skije nesto uraditi je Prokop. I ovo sto je uveo Huskovica 10min ne znaci nista, Krpic 90minuta..
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Ništa nego novi trener da dovede kompletan svoj stručni štab, da se odstrani sav kancer oko tima jer ga očito ima.
Nijaz neka se fokusira na administrativne stvari, jer za sportski segment nije, idemo istim putem kao kone do dolaska Mamića.
Uglavnom valja nam izdržat do ljeta, pa onda 90% igrača promjenit.
Orvel

Post Postao/la Orvel »

Pozdrav svima.

Kad mislim da me vise nista ne moze iznenaditi, gol u 95...

Ostajemo bez Cvetanoskog, jedinog profesionalnog igraca kojeg imamo (Prokop) koristimo kao grijaca klupe. Nastavili smo sa primanjem glupih golova i pravljenjem greski u odbrani a napad nismo uopste poboljsali, ovo trenutno ne izgleda nikako dobro i sa ovom igrom sam zabrinut za opstanak u ligi kao i prije 2 sezone.
AmarAmarOsimOsim

Šta i kako dalje?
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Ma ljudi kakav Dino vi ste veće budale što ste mislili da ćemo s njim proigrati. Pa čovjek bio prvi pomoćnik Slaviše, pričalo se da je njegova ideja ono u Posušju itd.
Danas mu Prokop na klupi ponovo a Radovac igra prve. Jaranski sastav a kako mi djeluje kao da mu je Suljo izdiktirao ekipu.
Ne pojavi se poslije utakmice da da izjavu kao da smo mi neka ciganija. Nadam se novom treneru već sutra makar to bio i Savo Milošević svakako nas niko kvalitetniji neće ni preuzeti trenutno. Također se nadam da će apsolutno svaki Željin vojnik biti otjeran iz nestručnog štaba, muka mi je više od onih glava.
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

Znali smo imati losih sezona,ali ovakav jad i bijedu dugo vidjeli nismo.
Nema tog trenera koji moze ove idiote dovesti u red.
Isto tako toliko trenerskih promasaja u jednoj utakmici,da zaista ne moze covjek vjerovati kako sami sebi skacu u stomak strucnjaci.
Stvara se tako losa atmosfera,ne bi me cudilo da ovo sve pukne sa investitorom za mjesec. Mi ko da smo na sve mrve svijeta nagazili. Ja razumijem danje transfer politika dosla na naplatu,ali toliko gnjeva se navuklo medju raju,jos ova serija koja ne prestaje. Znaci treba nam ne jedan pozitivan sok,nego serija sokova.
Da se nadovezem na Riqelmea. Kakav ba Dino ljudi dragi. On je divan covjek ali nikada on nije bio strucnjak.
Covjek koji se potrefio u Zelji nakon rata,ostavljao dojam markantnog i simpaticnog covjeka,imao srece sto je bio u klubu nakon rata.
Prije rata niko ziv nije znao za njega.
Ako za Amara kazu da je omatorio,sta tek onda reci za Dinu.
Koji ni sa najjacim Zeljom nakon rata nije se proslavio.
Zadnja izmjena: Barbarez, dana/u 25 vel 2026, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Pablo11 je napisao/la: 25 vel 2026, 18:38
AhmedNurudin je napisao/la: 25 vel 2026, 18:26 Pozz. Da se samo javim ovdje. Da se bar javljamo sa pobjedom. Hvala vam na pozivu ovdje i nadam se da neće biti botova. Marfijev efekat koji nas prati još od prošle polusezone će morati nekada nestati.
Htio sam ti pisati mozda su te zaboravili tamo.

Ovo je Boze sacuvaj, osmanovic nije igrac, jaganjac molim te prestani se baviti fudbalom.
Sad ima smisla sto se pricalo da je Dino dosta pomagao oko sastava Slavisi, opet najbolji igrac na klupi i jedini koji skije nesto uraditi je Prokop. I ovo sto je uveo Huskovica 10min ne znaci nista, Krpic 90minuta..
Nisu, nisu javili su mi. Što se tiče danas šta reći pametno. Ne želim pljuvati ali ne treba ni pokušavati uporediti one njegove utakmice sa kraja sezone 23/24 sa ovim danas. Ti kada pogledaš ekipu tada Jaber i Radovac željan dokazivanje, Štila i Hiroš, Krpić mlađi i u kakvom takvom ritmu, Bolja, još si imao Amoaha pa i Ovčinu. Odbrana je bila ozbiljnija bez obzira što su slabija imena. Ta ekipa je uz dodatak Dangubića izborila Evropu do polusezone naredne sezone. Mogli bi se stvarno dovesti u nezgodnu situaciju. Kada bi se do toga doveli neće nama doći 4 ekipe bez motiva kao tada. Sada smo zvanično ostali i sa samo jednim krilom...Nek nam je Bog u pomoći. Cveti brz oporavak.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

"Ja ne znam kako se radilo sa pojačanjima. Nemamo kvalitet, nemamo rezultata. Ovdje smo došli iz srca i duše da pomogemo, vidjet ćemo šta će se dalje desiti, valjda ćemo se sabrati." Dino Đurbuzović

:toalet:
AhmedNurudin

Post Postao/la AhmedNurudin »

Riquelme je napisao/la: 25 vel 2026, 18:49 "Ja ne znam kako se radilo sa pojačanjima. Nemamo kvalitet, nemamo rezultata. Ovdje smo došli iz srca i duše da pomogemo, vidjet ćemo šta će se dalje desiti, valjda ćemo se sabrati." Dino Đurbuzović

:toalet:
Ne znam iskreno šta je mislio sa ovim. Evo i ja sada čitam. Buraz bio si dio tog stučnog štaba i usput kako si došao iz srca i duše kada si sa Slavišom skupa imenovan. To je priča bila iz sezone 2023/24 kada si došao sa odborom za hitnost. Opet kažem ne želim ga kritikovati ali i ova izjava pokazuje nevjerovatno lutanje, samo se nadam da nije iz konteksta izvuceno. Rekao je ipak golu istinu , u ovim pojačanjima izuzev Alekse i Prokopa i nadam se Hodžića pojačanja nema. Defanziva smiješna kao i Muharem.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.
Blueone

Post Postao/la Blueone »

Nema čovjek šta smisleno napisati.
Iz nekog razloga se sve ovo dešava ali imam osjećaj da će se puno toga, a možda i sve raspetljati uskoro . . .
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Meni i Galchev djeluje ok, fali mu fizicke spreme i minuta.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Teško je bilo sta napisati nakon ovakve utakmice. Krivac za gol Osmanović, ako je to uopšte i bitno.
Ekipa nevjerovatno isprepadana, psihički na samom dnu. Struka nije dostojna Želje ni u kojem smislu.
Teren više nego kritičan. Mnogo, mnogo stvari ne valja, ali ih ne smijemo fakturisati novoj upravi, to bi najveća greška bila.
Ja pratim Želju od '72, pa imam malo više iskustva. Ovo tonjenje je krenulo kada je Oda otjeran 2015, I za njim otišao i Almir Gredić koji je tada bio predsjednik kluba. Desavanja nakon toga svi dobro znamo, do dana današnjeg.
Mi mnogo opcija nemamo. Stisnuti se sada, zbiti redove i izboriti opstanak. To je jedini cilj. Biće teško. Na ljeto fakat sve rastjerat, pa neka košta šta košta. Luzerski i pičkasti mentalitet se mora odstraniti iz ekipe.
Fakat krenuti od početka. Ovo nije i ne može biti trka na 100 metara, ovo je maraton. Moramo biti strpljivi, jer ako ne budemo, ne smijem ni pomisliti sta nas čeka.
AmarAmarOsimOsim

Dino je očigledno procijenio da i on želi da se makne pa je ono lupio. Nemam drugog objašnjenja. Drago mi je samo radi ljudi koji su pričali daj mu do kraja da odradi. Kao da je u pitanju Gošk i TC i još 4-5 utakmica a ne još 13-15 utakmica gdje imaš još po 2 utakmice sa najjačim ekipama u ligi. Nakon današnje utakmice sam siguran da je Stojan slušao njega i Čiču po pitanju igrača.

Teren je užasan. Promjena je neophodna. Hitno!

Šta i kako dalje ljudi? Po hitnom postupku da se smijeni kompletan stručni štab i da se imenuje šsš sa drugim saradnicima. Ko je rješenje? Ništa nam ne ide na ruku. Od statuta, igrača, pojačanja, rezultata, ništa. Samo da se osigura opstanak i da dođe 31.05. pa da se krene sa metlom.

Samo Fočo, Šošić i Alić da su sigurni. Ostalo da se nabije nogom osim pojačanja koja su sad došla. Pejić i Galcho obojica korektni, samo što igraju u timu sa konjima pa ne mogu doći u plan. Konačno imamo beka koji može da ubaci loptu a da ne gleda u zemlju. Dominika ne komentarišem. Rečeno je.

Nemam ideju šta i kako dalje. Nadam se da će uskoro izaći sa imenom trenera koji stiže.

Što se tiče rada UO, mogu samo reći da su pogubljeni. Ne mogu reći da nisu htjeli kad nije tako. Pričalo se sa jakim igračima i sa jakim trenerima ali ne ide. Mogu reći da imaju 3 greške koje se ne praštaju:
- Pogrešna procjena igračkog kadra. Kontali su da ne trebaju puno igrača i da se sa 4-5 pojačanja može proći do ljeta. Pogrešno!
- Tim nije očišćen od hamelja. Ogromna greška. Tu posebno računam na Sulju. To je ogromna greška koja se ne prašta. Sumnjam da nisu upućeni šta je drugima radio. Moralo se sasjeći u korijenu. Još gore ako je današnja ekipa plod taktike dotičnog.
- Nedostatak i nejmanje sportskog direktora. Predsjednik je ganjao igrače i to je nakačio na sebe. Pored toga je bilo puno (tona) posla kojeg su morali da raspodijele i na ostale u UO-u da bi se stiglo. Lakše bi bilo i njemu i nama da je našao sportskog direktora.

Na hajr da bude. Biće jako teško.
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Znaci imamo samo Vinicusa na krilu, sad se mozemo okrenuti samo 352 formaciji, a hvala Bogu imamo stopere, jedan je puno u igri a ne 3, jedino probati bicakcic pejic\hodzix nastic. Daj bože da opstanemo
Odgovori