NK Čelik
Re: NK Čelik
Sivac, Horić, Mašetić, Amoah, Mašić, možda Jenjić i Hodžić mogu igrati Premijer ligu, ostalo je upitno. Drugi dio sezone dat će mnoge odgovore, prije svega očekujem od Šere da se uozbilji i da počne raditi ono zbog čega je doveden, pravit razliku na terenu, davat golove i asistirati, jer ako bude igrao kao u prvom dijelu sezone nema od njega ništa za sljedeću sezonu u Premijer ligi. Sijamija bi možda bolji bio na centralnom napadaču, vjerujem da će biti utakmica kada će i igrati na toj poziciji. Sve je još ranog za neke zaključke, odigrat ćemo sigurno još 3 utakmice do početka prvenstva
-
PatrickBateman
Negdje je mjera da ovi igraci sto su sad kljucni mogu biti rotacija u PL. Ako (kada) uđemo ceka nas sigurno najizazovniji peroid od 2020.
Zadnja izmjena: PatrickBateman, dana/u 23 vel 2026, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
Srce, čast i ponos!
Ono sto je najvaznije da je klub ziv i da je stabilan, imamo odblokiran račun, pa vidjet cemo, ocekivat je svasta da ce biti u rezultatskom smislu kada udjemo u Premijer ligu, ali ono sto je najvaznije da po meni nikada uredjeniji klub nije bio. Naravno potrebno je tu jos nekoliko radnika u administraciji kluba, pojacanja u strucnom stabu, igrackom za PL, ali siguran sam da ce to doci sve kako se bude blizio ulazak u PL.PatrickBateman je napisao/la: ↑23 vel 2026, 12:57 Negdje je mjera da ovi igraci sto su sad kljucni mogu biti rotacija u PL. Ako (kada) uđemo ceka nas sigurno mozda i najizazovniji peroid od 2020.
Ne smijemo da zaboravimo gdje smo bili 2020 a gdje smo sada
Pored kvalitetnog zadnjeg veznog nama je trebalo i dobro krilo. Nikako mi nije jasno ovo dovođenje i muĉenje Dževada na krilu, par puta sam gledao Duvno, momak centralni napadač. Pogotovo ako nam se nudio Sadik Škrijelj kao što se pisalo, a mi se kockamo sa mačkom u vreći Kingom. Valjda se taj rizik isplati, daj bože, al ovo proljeće nama trebaju provjerene federalne rutonje.
Hajd barem jedna dobra vijest što Gorkom pobježe Mehmedović u Doboj
Još 13 dana do generalke i 20 do prvenstva, još malo
Još 13 dana do generalke i 20 do prvenstva, još malo
Nadam se da ce u ovom periodu do generalke uspjeti otici jedno sedam dana na pripreme ili ponovo u Medjugorje ili makar na Kupres, da se jos bolje spreme i uigraju pred pocetak proljetnog dijela. Podizanje forme Sijamije, Jenjica, Sere pa i Kinga je od krucijalne vaznosti za konacni cilj. Opet ponavljam, konkurencija se pojacala imenima (iako to ne mora nista znaciti), bodovna prednost nije velika, a mi smo doveli par igraca koji po prikazanom jos nisu na zeljenom nivou. Ali ima jos vremena, vjerujem da ce sve doci na svoje i da ce Celik nastaviti u prvenstvu gdje je stao sa 13. kolom i utakmicom protiv GOSK-a.
NAPRIJED ČELIK!!!
Eto, prikucalo manje od mjesec dana do tekme, vec se nazire kraj najduze pauze u svijetu fudbala.
NAPRIJED ČELIK!!!
Eto, prikucalo manje od mjesec dana do tekme, vec se nazire kraj najduze pauze u svijetu fudbala.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Tako je trebaju nam ta 2 igraca na tim pozicijama a i ja sam isto pomislio za Mehmedovica bolje je sto im je otisao, bilo bi teze ih dobit na Bilinom.Nesto gledam Tuzla City dovela 14 igraca i to sigurno 10tak sa ozbiljnic CV i premijerligaskim i inostranim iskustvom a mi nemozemo kao nac tih igraca sto se bas nisu snasli vani po nekim ligama a imaju dobri tekmi i u nasoj PL, nije valjda da ne zele igrat na punom Bilinom hahha.Bice zeznuto i T.C ce sad otkidat bodove i bit nagazna mina i nama iz vrna tabeleTruhlo je napisao/la: ↑23 vel 2026, 22:13 Pored kvalitetnog zadnjeg veznog nama je trebalo i dobro krilo. Nikako mi nije jasno ovo dovođenje i muĉenje Dževada na krilu, par puta sam gledao Duvno, momak centralni napadač. Pogotovo ako nam se nudio Sadik Škrijelj kao što se pisalo, a mi se kockamo sa mačkom u vreći Kingom. Valjda se taj rizik isplati, daj bože, al ovo proljeće nama trebaju provjerene federalne rutonje.
Još 13 dana do generalke i 20 do prvenstva, još malo![]()
-
PonosniSmogovci
Koga je to dovela Tuzla City?
Kakva TC. Nema nijedan igrac u njihovom rosteru kojeg bi volio vidjeti na Bilinom.Cinvict35 je napisao/la: ↑23 vel 2026, 23:28Tako je trebaju nam ta 2 igraca na tim pozicijama a i ja sam isto pomislio za Mehmedovica bolje je sto im je otisao, bilo bi teze ih dobit na Bilinom.Nesto gledam Tuzla City dovela 14 igraca i to sigurno 10tak sa ozbiljnic CV i premijerligaskim i inostranim iskustvom a mi nemozemo kao nac tih igraca sto se bas nisu snasli vani po nekim ligama a imaju dobri tekmi i u nasoj PL, nije valjda da ne zele igrat na punom Bilinom hahha.Bice zeznuto i T.C ce sad otkidat bodove i bit nagazna mina i nama iz vrna tabeleTruhlo je napisao/la: ↑23 vel 2026, 22:13 Pored kvalitetnog zadnjeg veznog nama je trebalo i dobro krilo. Nikako mi nije jasno ovo dovođenje i muĉenje Dževada na krilu, par puta sam gledao Duvno, momak centralni napadač. Pogotovo ako nam se nudio Sadik Škrijelj kao što se pisalo, a mi se kockamo sa mačkom u vreći Kingom. Valjda se taj rizik isplati, daj bože, al ovo proljeće nama trebaju provjerene federalne rutonje.
Još 13 dana do generalke i 20 do prvenstva, još malo![]()
Odmah da napisem za Nathana jer ce ga netko spomenuti. Nista bolji od nasih krila, nije za Premijer lige, a pitanje bi li igrao u trenutnom sastavu.
Nemoj me pogresno shvatit vise je bila zajebancija ali realno kqkva su nasa 2 krila i u Krivaji mozes nahvatat bolje
Salu na stranu ali Sero i Marin dali 3 gola i 2 asist za polusezonu i Jamakovic mislim 2 gola, pa malo je rec kriminalno.Nas moze i treba cupat i bit najveca pojacanja ako prorade Sero i Sijamija pa et i jamakovic dok Marina i ne racunam ozbiljno za krila.
Nek mi neko replicira i kaze da nisam u pravu sto se tice nasig krila odnosno komplet ofanzivnog djela ekipe odnosno Delica Alija itd osim Masketa koji je jedini igrao i ima statistiku ofanzivca.
Salu na stranu ali Sero i Marin dali 3 gola i 2 asist za polusezonu i Jamakovic mislim 2 gola, pa malo je rec kriminalno.Nas moze i treba cupat i bit najveca pojacanja ako prorade Sero i Sijamija pa et i jamakovic dok Marina i ne racunam ozbiljno za krila.
Nek mi neko replicira i kaze da nisam u pravu sto se tice nasig krila odnosno komplet ofanzivnog djela ekipe odnosno Delica Alija itd osim Masketa koji je jedini igrao i ima statistiku ofanzivca.
Okreni na slijedecu stranicu 
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 24 vel 2026, 03:25, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!
Nemam namjeru da ulazim u neku polemiku, jer svako ima svoje misljenje sto se tice igre doprinosa pojedinih igraca.
Suha statistika:
Lista strijelaca:
Golovi postignuti po pozicijama:
Dakle od ukupno 21 gola, po 28,5% su dali napadac Masic i krila (Sero, Jamakovic, Popovic), 38% sredina terena (Telalovic, Kalesic, Hodzic, Palackic, Delic i Medjuseljac) dok je iz odbrane jedini uspjesan bio Smajlovic i to cini 4,7% ukupno postignutih golova. Za asistencije nemam potpunih podataka tako da njih nisam ni uvrstio u ovu "analizu" (probacu je kompletirati kasnije)
Zasto su ovakvi statisticki rezultata, moguce je i do same postavke nase igre, da je vise napada islo kroz sredinu, da su krila manje ulazila u 16 i bila opasna po gol protivnika, moguce i do same postavke protivnika koji su igrali povuceno pa krila nisu imala vise prostora za prodore i ugrozavanje protivnika.
Ja mozda ne bih toliko potencirao ucinak krila, koliko sredine terena u buducnosti, jer od osam golova pet su postigli igraci koji nisu vise u Celiku, dva su postignuta u jednoj utakmici (protiv TC, Palackic i Delic). Po meni je veliko pitanje da li Amoah, Jenjic i Delic mogu nadomjestiti ucinak Telalovica i Kalesica. Ovdje prije svega mislim da Delica, jer ako on konacno krene igrati i pokaze ono zbog cega je doveden, onda ce vjerujem i ostali izgledati mnogo bolje i biti ucinkovitiji. Isto tako Masicu se u napadu treba pridruziti Sijamija da igra drugog povucenijeg napadaca. Mozda bi to onda znacilo i mjenjanje taktike i odstupanje od "filozofije" koju Regoje i Jusic zastupaju, ali cini mi se da bi tako bili ubojitiji nego do sad.
Inace prosjek nam je 1.6 postignutih golova po utakmici, a 0.53 primljenih golova po utakmici. Jedino nam je Buducnost dala dva gola na jednoj utakmici, a na 7 utakmica nismo primili gol. Ovo su sve pokazatelji da nam je odbrana za ovaj rang takmicenja beton i da uz ovakvu igru odbrane, napad moze bez grca i nervoze igrati utakmice (ali opet ozbiljno, bez blkrczma), i ako se propusti jedna dvije sanse da ne treba gubiti glavu, vec ici naprijed
Svasta ja nesto nabaca ovdje

EDIT:
Evo jos malo statistike...detaljnom analizom utakmica utvrdjeno je da su Čelikovi igraci zabiljezili 20 asistencija (gol iz penala protiv GOSKa opravdano nema asistenta
) i to kako slijedi:
Pa bi tako ako bi se zbrojili golovi i asistencije u konacan zbir, lista "korisnosti" pojedinih igraca Čelika bila slijedeca:
Sto se tice opomena, zute kartone su dobijali:
Niko nije dobio direktni crveni.
Legenda:
(-3/) - odradjena suspenzija zbog tri zuta kartona
* - vise nije u sastavu Čelika
Eto pa sad prodiskutujte sta nas ceka u proljetnom dijelu prvenstva

NAPRIJED ČELIK!!!!
Suha statistika:
Lista strijelaca:
Kod: Označi sve
Masic 6
Telalovic 3
Sero 3
Jamakovic 2
Popovic 1
Kalesic 1
Medjuseljac 1
Delic 1
Palackic 1
Hodzic 1
Smajlovic 1
Napad: 6
Krila: 6
Sredina: 8
Odbrana: 1
Zasto su ovakvi statisticki rezultata, moguce je i do same postavke nase igre, da je vise napada islo kroz sredinu, da su krila manje ulazila u 16 i bila opasna po gol protivnika, moguce i do same postavke protivnika koji su igrali povuceno pa krila nisu imala vise prostora za prodore i ugrozavanje protivnika.
Ja mozda ne bih toliko potencirao ucinak krila, koliko sredine terena u buducnosti, jer od osam golova pet su postigli igraci koji nisu vise u Celiku, dva su postignuta u jednoj utakmici (protiv TC, Palackic i Delic). Po meni je veliko pitanje da li Amoah, Jenjic i Delic mogu nadomjestiti ucinak Telalovica i Kalesica. Ovdje prije svega mislim da Delica, jer ako on konacno krene igrati i pokaze ono zbog cega je doveden, onda ce vjerujem i ostali izgledati mnogo bolje i biti ucinkovitiji. Isto tako Masicu se u napadu treba pridruziti Sijamija da igra drugog povucenijeg napadaca. Mozda bi to onda znacilo i mjenjanje taktike i odstupanje od "filozofije" koju Regoje i Jusic zastupaju, ali cini mi se da bi tako bili ubojitiji nego do sad.
Inace prosjek nam je 1.6 postignutih golova po utakmici, a 0.53 primljenih golova po utakmici. Jedino nam je Buducnost dala dva gola na jednoj utakmici, a na 7 utakmica nismo primili gol. Ovo su sve pokazatelji da nam je odbrana za ovaj rang takmicenja beton i da uz ovakvu igru odbrane, napad moze bez grca i nervoze igrati utakmice (ali opet ozbiljno, bez blkrczma), i ako se propusti jedna dvije sanse da ne treba gubiti glavu, vec ici naprijed
Svasta ja nesto nabaca ovdje
EDIT:
Evo jos malo statistike...detaljnom analizom utakmica utvrdjeno je da su Čelikovi igraci zabiljezili 20 asistencija (gol iz penala protiv GOSKa opravdano nema asistenta
Asistencije (u zagradi navedeni strijelci)
Masic 3 (Telalovic, Medjuseljac, Popovic)
Delic 3 (Masic, Palackic, Telalovic)
Telalovic 3 (Masic, Masic, Hodzic)
Jamakovic 2 (Smajlovic, Telalovic)
Hodzic 2 (Sero, Sero)
Durmis 2 (Kalesic, Jamakovic)
Popovic 2 (Masic,Sero)
Kalesic 1 (Masic)
Smajlovic 1 (Delic)
Sero 1 (Jamakovic)
UKUPNO:
Masic 9
Telalovic 6*
Sero 4
Jamakovic 4
Delic 4
Popovic 3
Hodzic 3
Durmis 2*
Smajlovic 2
Kalesic 2*
Palackic 1
Medjuseljac 1*
Zuti kartoni:
Telalović -3 /*
Horić -3 /
Šero -3 /
Mašetić - 2
Popović - 2
Sivac -2
Jamaković -2
Smajlović - 1
Durmo - 1
Isaković - 1
Hodžić - 1
Vardo - 1
Durmiš - 1*
Delić - 1
Čulov - 1*
Legenda:
(-3/) - odradjena suspenzija zbog tri zuta kartona
* - vise nije u sastavu Čelika
Eto pa sad prodiskutujte sta nas ceka u proljetnom dijelu prvenstva
NAPRIJED ČELIK!!!!
Samo Čelik zenički !!!
Delic je asistirao Seri protiv TC-a pa ima 4 asistencije.
- Allgunsblazing
Mozda bi vrijedilo probati i Masica kao ofanzivnog veznog u nekoj slabijoj utakmici. Uvijek se izvlaci i trazi loptu, mozda mu i olaksati tom pozicijom.
Ioi mozda s dva klasicna napadaca (Masic, Sijamija)Allgunsblazing je napisao/la: ↑24 vel 2026, 08:04 Mozda bi vrijedilo probati i Masica kao ofanzivnog veznog u nekoj slabijoj utakmici. Uvijek se izvlaci i trazi loptu, mozda mu i olaksati tom pozicijom.
To je suicid u današnjem nogometu nažalostEugen je napisao/la: ↑24 vel 2026, 10:58Ioi mozda s dva klasicna napadaca (Masic, Sijamija)Allgunsblazing je napisao/la: ↑24 vel 2026, 08:04 Mozda bi vrijedilo probati i Masica kao ofanzivnog veznog u nekoj slabijoj utakmici. Uvijek se izvlaci i trazi loptu, mozda mu i olaksati tom pozicijom.
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"